Чергові оверклокерські рекорди AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX. Цього разу з використанням СРО

В найближчому майбутньому нас чекає ще чимало рекордів за участю нового покоління процесорів AMD Ryzen Threadripper. Ми вже розповідали про результати флагманського Ryzen Threadripper Pro 7995WX «на повітрі». Тепер американський оверклокер Sampson поділився його бенчмарками із використанням системи рідинного охолодження, оновивши рекорди одразу у п'яти дисциплінах HWBot.org.

Ryzen Threadripper Pro

Використання СРО дозволило AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX подолати 5-ГГц позначку. Зокрема, бенчмарк GPUPi for CPU 1B успішно пройдено на частоті 5265 МГц. Бенч-стенд Sampson був виконаний на материнській платі ASUS Pro WS TRX50-Sage WiFi, використовувалася оперативна пам'ять G.Skill DDR5-6400 та система рідинного охолодження на базі водоблоку HeatKiller IV. Все це допомогло досягти таких результатів:

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

ASRock полегшує використання генеративного ШІ на Radeon RX 7000 за допомогою інструменту AI QuickSet

Спеціально для власників відеокарт Radeon RX 7000-ї серії компанія ASRock підготувала інструмент AI QuickSet. Він покликаний спростити процес встановлення основних компонентів для застосунків генеративного штучного інтелекту, на кшталт Shark Studio AI та Stable Diffusion. Інструмент також гарантує, що система оновлена і має необхідні бібліотеки, такі як TensorFlow і PyTorch, перед початком встановлення програмного забезпечення.

AI QuickSet

Ознайомитись з інструкцією та завантажити інструмент AI QuickSet можна з офіційного сайту ASRock. У системних вимогах вказані відеокарти Radeon RX 7000 виробництва ASRock, але, ймовірно, програма працюватиме з 3D-прискорювачами RDNA 3 від інших вендорів. Також знадобиться операційна система Windows 11 22H2, свіжий графічний драйвер AMD, 32 ГБ ОЗП та сучасна платформа Intel/AMD.

AI QuickSet

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Seasonic представила вентилятор MagFlow 120 ARGB із механізмом послідовного підключення

Компанія Seasonic, відома в першу чергу як виробник блоків живлення, анонсувала появу у продажу вентилятора MagFlow 120 ARGB. Він використовує 9-лопатеву крильчатку діаметром 120 мм та гідродинамічний підшипник, а однією з головних особливостей став магнітний механізм для послідовного підключення. Як підказує назва, також не обійшлося без ARGB-підсвічування.

MagFlow 120 ARGB

Вентилятор Seasonic MagFlow 120 ARGB підтримує ШІМ-керування швидкістю в діапазоні від 600 до 2000 об/хв. Для новинки заявлений статичний тиск до 2,28 мм вод. ст. та повітряний потік до 49,5 (84 м³/год), а також рівень шуму не більше 30,2 дБА. Серед інших особливостей можна відзначити трирічну гарантію.

MagFlow 120 ARGB

До продажу Seasonic MagFlow 120 ARGB надійде наступного кварталу. Рекомендована ціна складає від $35, комплект із трьох «вертушок» з ARGB-контролером обійдеться мінімум у $100.

MagFlow 120 ARGB

Джерело:
Seasonic

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

ASUS випустила відеокарту ProArt GeForce RTX 4060 з великим кулером

В асортименті компанії ASUS з'явився ще один варіант відеокарти GeForce RTX 4060. Новинка належить до лінійки ProArt й примітна великою системою охолодження. Відеокарта має довжину 30 см та займе в системному блоці три слоти розширення. І це при скромних 115 Вт TGP!

ProArt GeForce RTX 4060

Система охолодження ASUS ProArt GeForce RTX 4060 представлена масивним радіатором з теплотрубками та трьома ~90-мм вентиляторами. На торці відеокарти розпаяно 8-контактний роз'єм додаткового живлення, а для виведення зображення можна скористатися трьома інтерфейсами DisplayPort та одним HDMI.

ProArt GeForce RTX 4060

Частота boost-режиму графічного процесора Nvidia AD107 збільшена з еталонних 2460 МГц до 2550 МГц. За допомогою фірмової програми ASUS GPU Tweak цей параметр можна підняти до 2580 МГц. Відеобуфер представлений вісьмома гігабайтами GDDR6 з пропускною здатністю 272 Гбайт/с. До комплекту поставки входить тримісячна підписка Adobe Creative Cloud.

ProArt GeForce RTX 4060

Що стосується ціни ASUS ProArt GeForce RTX 4060, то, наприклад, в Японії цю відеокарту можна придбати приблизно за 446 доларів США (з урахуванням місцевих податків).

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Nvidia не планує оновлювати мобільну лінійку GeForce RTX 4000

На січень Nvidia запланувала оновлення модельного ряду 3D-прискорювачів Ada Lovelace. До продажу надійдуть три нові відеокарти: GeForce RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super та RTX 4070 Super. В той самий час для мобільного сегменту «зелені» якихось новинок не готують.

GeForce RTX

Відразу від кількох джерел, зокрема виробника ноутбуків XMG, надійшла інформація, що Nvidia не має наміру оновлювати асортимент мобільних відеоадаптерів. В середньостроковій перспективі актуальна ноутбучна лінійка GeForce RTX буде представлена п'ятьма моделями. У 2025 році їм на зміну мають прийти нові 3D-прискорювачі, виконані на базі архітектури Blackwell.

GeForce RTX

Офіційними подробицями щодо розширення модельного ряду GeForce RTX представники Nvidia поділяться на CES 2024. Компанія вже анонсувала презентацію, яка відбудеться у так званий «нульовий» день виставки, восьмого січня.

Джерела:
HotHardware
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Western Digital приймає замовлення на 24-терабайтні жорсткі диски Ultrastar DC HC580 та WD Gold

Western Digital повідомила про старт масових поставок жорстких дисків лінійок Ultrastar DC HC580 та WD Gold місткістю 24 ТБ. Вони використовують десять магнітних пластин, фірмову технологію кешування OptiNAND та технологію запису ePMR (energy-assisted PMR). Вендор також анонсував модель Ultrastar DC HC680 на базі черепичного магнітного запису (SMR), що дозволив збільшити місткість до 28 Тбайт.

Western Digital

Вищезгадані жорсткі диски виконані у звичному 3,5-дюймовому форматі та оснащуються інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с. Вихід SAS-версій Western Digital запланувала на перший квартал 2024-го. Для нових 24-терабайтних HDD характерна швидкість обертання шпинделя 7200 об/хв, 512-мегабайтний буфер та швидкість обміну інформацією до 298 Мбайт/с. Пристрої супроводжуються п'ятирічною гарантією вендора.

Жорсткі диски Ultrastar DC HC580 та WD Gold місткістю 24 ТБ виробник оцінив у 630 доларів.

Джерело:
Western Digital

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Анонсовано колекційне видання Baldur's Gate 3

Larian Studios випустить спеціальне колекційне видання рольової гри Baldur's Gate 3. Вона вийшла в серпні та досі є однією з найпопулярніших одиночних ігор Steam. Проєкт здобув успіх, на який не розраховували навіть самі розробники. І згодом вони вирішили представити видання для фанатів. Колекційна версія Baldur's Gate 3 Deluxe Edition отримає багато бонусів та різну атрибутику по грі.

Ця версія буде запакована у стильну коробку у вигляді стародавньої книги. Усередині будуть диски з грою та весь саундтрек до неї, карта ігрового світу, великий постер, нашивки та 32 наклейки з різними логотипами й символами. Покупець також отримає додатковий контент у самій грі — унікальні предмети, візуальні елементи, додаткові пісні тощо.

Така версія гри стане чудовим подарунком на зимові свята для тих, хто ще не встиг долучитися до Baldur's Gate 3. Колекційна версія Baldur's Gate 3 Deluxe Edition доступна для PC, PlayStation 5 та Xbox Series. Це видання можна замовити на офіційному сайті за 80 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)