Sony анонсувала The Last of Us Part II Remastered

Компанія Sony офіційно оголосила про ремастер легендарної The Last of Us Part II від студії Naught Dog для консолі PlayStation 5. Одна з найвідоміших ігор останніх років, яка викликала численні суперечки фанатів через несподівані сюжетні рішення, отримає нове покращене видання. У цій версії поліпшено графіку, гра працюватиме в роздільній здатності 4K, зменшено час завантажень, управління оптимізовано під особливості контролера DualSense.

Також у перевиданні будуть коментарі розробників, новий гітарний режим, можливість відвідати ранні версії локацій, які не пішли у фінальну версію гри. З'явиться новий режим No Return — виживання з елементами Roguelike.

The Last of Us Part II Remastered вийде на PlayStation 5 вже 19 січня 2024 року. Користувачі оригінальної версії PlayStation 4 можуть не купувати гру, а оновити свою версію до нового видання за 10 доларів. Є можливість перенести збереження зі старої версії гри в нову. Також представлено колекційне видання The Last of Us Part II Remastered W.L.F. Edition.

Джерело:
Sony

Обговорити в форумі (коментарів: 53)

Сема Альтмана раптово звільнили з посади генерального директора OpenAI

Після буму штучного інтелекту заговорили про новий етап технологічного розвитку. Компанія OpenAI, що створила ChatGPT, стала одним із флагманів цього напряму, а її генеральний директор Сем Альтман (Sam Altman) був головною публічною особою компанії та ChatGPT. Саме з ним асоціюється успіх OpenAI. І на цьому тлі несподіванкою стала новина про те, що рада директорів вирішила звільнити Сема Альтмана з його посади. Як причина вказується, що Альтман не був відвертим з радою директором і втратив довіру, і це обмежує його здатність виконувати свої обов'язки.

Це звільнення, ймовірно, стало несподіванкою і для самого Альтмана, який напередодні ще брав участь у публічних заходах на тему ШІ. Тимчасовим генеральним директором стане технічний директор Мира Мураті (Mira Murati).

Відразу після цього надійшло повідомлення про звільнення з компанії Грега Брокмана (Greg Brockman), одного із співзасновників компанії, який стояв у джерел розробки ChatGPT.

Колишні керівники обмежилися стандартними постами у мережі X (Twitter) на тему того, що були раді працювати в такій компанії та побажали удачі колишнім співробітникам. Формулювання щодо причин звільнення Альтмана є дуже сумнівними. За чутками, його усунення стало несподіванкою навіть для головного інвестора в особі Microsoft. Очевидно, що всередині OpenAI назрівають якісь великі зміни.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Valve святкує 25-річчя Half-Life. Гра отримала велике оновлення та стала безплатною до понеділка

Завтра, 19 листопада, відсвяткує своє 25-річчя легендарний шутер Half-Life. З нагоди чвертьстолітнього ювілею компанія Valve підготувала для гравців щось особливе. По-перше, гра отримала велике оновлення, а по-друге, стала безплатною для всіх користувачів Steam. Додати її до своєї бібліотеки можна до вечора понеділка, 20 листопада.

Half-Life

«Half-Life вийшла 19 листопада 1998 року. Ми дуже пишаємося своїм творінням і неймовірно вдячні спільноті, яка була захоплена грою усі ці роки. В останні роки Half-Life, на відміну від інших наших ігор, не отримувала багато уваги, тому ми вирішили, що цей знаменний момент — чудова можливість покращити деякі елементи гри та додати нові приємні функції», — розповідає Valve.

Ознайомитись з усіма нововведеннями ювілейної версії Half-Life можна на спеціальній сторінці. У Steam тим часом зі знижкою пропонується решта ігор серії, наприклад, Half-Life: Alyx можна придбати за третину звичайної ціни, а знижки на класику, на кшталт Half-Life 2 та «епізодів», досягають 90%. Крім того, на YouTube-каналі Valve вийшов документальний фільм, присвячений 25-річчю Half-Life.

Обговорити в форумі (коментарів: 39)