Гра Marvel's Wolverine вийде не раніше 2025 року

Два роки тому було анонсовано гру Marvel's Wolverine про одного з найвідоміших героїв коміксів — Росомаху. Проєкт розробляється для PlayStation 5 студією Insomniac Games, яка подарувала гравцям серію Marvel's Spider-Man та Ratchet & Clank: Rift Apart. Не дивно, що відносно нової гри багато очікувань та надій на повноцінний гарний блокбастер. Однак після анонсу у 2021 році та короткого ролика автори зберігають повне мовчання. Були чутки про можливий реліз у 2024 році. Але журналіст та інсайдер Деніел Ріхтман розповів своїм передплатникам Patreon, що гра вийде не раніше 2025 року.

Також Ріхтман поділився деякою інформацією щодо майбутньої гри. Події Marvel's Wolverine відбуваються в Південно-Східній Азії, включаючи вигадану державу Мадріпур, яка відома фанатам коміксів.

Гра розповість про те, як мутант з кігтями приєднався до команди Людей Ікс. У грі не буде повноцінного великого відкритого світу. Це буде лінійна пригода, але з великими локаціями. В цілому  така структура нагадує інші великі ігри Sony. Marvel's Wolverine похмуріша за всі інші ігри студії та більш доросла. Також відомо, що події Marvel's Wolverine та Marvel's Spider-Man відбуваються в одному всесвіті.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Сем Альтман та Грег Брокман приєднаються до Microsoft

Днями стало відомо про звільнення Сема Альтмана з посади генерального директора OpenAI. Рада директорів усунула його з формулюваннями, що він не відвертий з інвесторами та втратив довіру. Слідом за Альтманом пішла інша провідна людина в компанії — Грег Брокман, який стояв у джерел розробки ChatGPT. З'явилися чутки, що інші співробітники також планують залишити OpenAI. Замість Альтмана на посаду генерального директора тимчасово була призначена Міра Мураті, яку за два дні замінили на Еммета Шира (колишній голова Twitch). Очевидно, що всередині OpenAI намічаються серйозні проблеми.

На всі ці події відреагувала корпорація Microsoft, яка є одним з головних інвесторів OpenAI. Голова Microsoft Сатья Наделла висловив особисту підтримку Сему Альтману, а пізніше заявив, що обидва колишні співзасновники OpenAI приєднаються до Microsoft. Вони увійдуть до складу нового підрозділу, який займатиметься дослідженнями в галузі штучного інтелекту. Також Microsoft готова прийняти інших колишніх співробітників OpenAI. Водночас компанія має намір зберегти тісне співробітництво з OpenAI та продовжувати спільні проєкти.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Опубліковано огляди нового покоління процесорів AMD Ryzen Threadripper

Сьогодні компанія AMD дозволила публікацію оглядів процесорів Ryzen Threadripper на базі архітектури Zen 4. Офіційні продажі нового покоління CPU та відповідних материнських плат розпочнуться вже завтра, а поки що пропонуємо ознайомитися з результатами тестів новинок від закордонних колег.

Ryzen Threadripper

До нового покоління AMD Ryzen Threadripper увійшли дві окремі лінійки: Ryzen Threadripper 7000 та Ryzen Threadripper PRO 7000. Перша представлена процесорами з 24-64 ядрами, 4-канальним контролером DDR5-5200 та  48 лініями PCI Express 5.0, а друга — моделями з 12-96 ядрами Zen 4, 8-канальною DDR5-5200 й 128 лініями PCI-E 5.0. В обох випадках є підтримка оверклокінгу та використовується сокет sTR5. Для нових CPU знадобиться материнська плата із набором логіки AMD TRX50 або WRX90.

Ryzen Threadripper

Завдяки переходу на мікроархітектуру Zen 4 та оперативну пам'ять DDR5 компанія AMD зміцнила свої позиції у сегменті high-end систем та робочих станцій. У багатопотокових завданнях новим Ryzen Threadripper просто немає рівних, що не дивно, враховуючи кількість ядер. В той самий час для ігор, як показали тести, все ж таки краще придбати топовий процесор для масової платформи Intel/AMD.

Ryzen ThreadripperRyzen Threadripper

Ryzen ThreadripperRyzen Threadripper

Більше інформації про продуктивність нового покоління процесорів AMD Ryzen Threadripper доступно за посиланнями: Guru3D, Phoronix, ComputerBase, AnandTech й TechSpot.

Ryzen ThreadripperRyzen Threadripper

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Intel Core i3-14100 вже можна придбати у Китаї

На початку 2024-го корпорація Intel доповнить асортимент настільних процесорів Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) моделями із заблокованим множником. Їхню підготовку представники компанії підтвердили на нещодавній презентації для азійських партнерів. Втім, за бажання один із ще не випущених процесорів можна придбати вже зараз.

Intel Core i3-14100

У Китаї на торговій платформі Goofish було помічено Intel Core i3-14100. Це 4-ядерний/8-потоковий «камінець» з паспортною частотою 3,5 ГГц та 65-ватним рівнем TDP. Як наголошує продавець, це кваліфікаційна версія, яка не відрізняється за характеристиками від фінального варіанту. Використовувати новинку можна з материнськими платами LGA1700 на чипсетах Intel 600-/700-ї серії за умови відповідної версії UEFI. Що стосується ціни, то Core i3-14100 QS доступний приблизно за $118.

Офіційна презентація чипів Intel Core 14-го покоління із заблокованим множником має відбутися на виставці CES 2024 у першій половині січня.

Intel Core i3-14100

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Розкрито головні особливості мобільних процесорів Intel Lunar Lake

Не встигла корпорація Intel випустити мобільні процесори Meteor Lake, як у вільному доступі опинилися матеріали, що розповідають про майбутнє сімейство чипів Lunar Lake. Вони створюються з прицілом на максимальну енергоефективність та вийдуть до кінця наступного року. Варто додати, що Intel також працює над CPU Arrow Lake для ноутбуків і десктопів.


Intel Meteor Lake

Процесори Intel Lunar Lake-MX прийдуть на зміну лінійці Meteor Lake-U, тобто використовуватимуться в тонких та легких ноутбуках. Для них характерний показник TDP в районі 8-30 Вт та багаточипове компонування з технологією Foveros, причому на одному текстоліті поруч із кристалами розпаяють мікросхеми пам'яті LPDDR5X-8533 сумарним об'ємом 16 або 32 ГБ. Цікаво, що 8-ватні версії Lunar Lake можуть використовуватися у пристроях із пасивною системою охолодження.

Intel Lunar Lake
Intel Lunar LakeIntel Lunar Lake

Для найбільш енергоефективної інтеграції програмного та апаратного забезпечення у роботі над CPU Lunar Lake бере участь корпорація Microsoft. Нові процесори отримають вісім ядер (чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont), блок NPU 4.0 для прискорення операцій машинного навчання, а також інтегровану графіку покоління Battlemage на 8 Xe-ядер.

Вбудований GPU підтримує апаратне прискорення трасування променів, стандарти DisplayPort 2.1, HDMI 2.1 та декодування відеоформату VVC/H.266. Обчислювальна потужність графічного ядра досягатиме 3,8 Тфлопс, а в разі 12-ватної конфігурації вона становитиме 2,5 Тфлопс.

Intel Lunar LakeIntel Lunar Lake

З інших особливостей мобільної платформи Intel Lunar Lake-MX можна відзначити підтримку інтерфейсів PCIe 5.0, Thunderbolt 4, USB4 та бездротового стандарту Wi-Fi 7. Також додамо, що для випуску кристала з x86-ядрами використовуватиметься технологія TSMC N3B. Якщо говорити про модельний ряд Lunar Lake-MX, то він буде представлений як мінімум чотирма варіантами процесорів.

Intel Lunar Lake

Джерело:
AnandTech Forums

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Готуємось до Чорної п'ятниці: усі знижки від Acer

На правах реклами

Цього тижня стартує традиційний святковий розпродаж, що у Сполучених Штатах приурочений до Дня Подяки. Українські рітейлери та онлайн-продавці теж активно пропонують знижки та різноманітні акції.

Для більшої зручності Acer разом з компаніями-партнерами цього року зосередили усю інформацію щодо знижок на одній вебсторінці. Усі пропозиції являють собою найбільш популярні конфігурації, серед яких присутні ігрові ноутбуки, тонкі й легкі лептопи, а також ноутбуки для роботи та навчання, і, нарешті, геймерські монітори.

Acer

Ігровий сегмент найбільш різноманітний та містить як преміальні моделі Predator, так і масові конфігурації Nitro та Aspire 7. Пропозиції щодо автономних моделей представлені Swift 3 та розмаїттям конфігурацій Aspire 5 з процесорами AMD Ryzen або Intel Core за ціною від 19 999 грн. Перелік моделей для навчання та роботи цілком складається з популярних конфігурацій модельного ряду Aspire 3 за ціною від 15 499 грн. Акційні пропозиції щодо ігрових моніторів з нагоди Чорної п’ятниці представлені моделями Nitro з діагоналями 27 або 24 дюймів з частотою розгортки 180 Гц, підтримкою G-Sync або Freesync, а також розширеного динамічного діапазону (HDR).

Найбільша знижка у 5000 грн доступна на ігровий ноутбук Acer Predator Helios 300. Фактично ця преміальна модель з GeForce RTX 3070 та вдосконаленим охолодженням на базі металевих кулерів AeroBlade 3D максимально наближена за ціною до схожих конфігурацій Nitro 5. Переглянути усі акційні моделі можна на вебсторінці.

Acer

Пропозиції дійсні до 26 листопада 2023 року за умови наявності відповідних пристроїв, адже кількість моделей, що беруть участь в акції, обмежена. 

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

AIB-партнери Nvidia розраховують розпродати GeForce RTX 4070 Ti та RTX 4080 до релізу Super-моделей

Від азійських джерел надійшли нові подробиці щодо планів Nvidia у сегменті 3D-прискорювачів для настільних ПК. Ми вже знаємо, що компанія зупинила масове виробництво відеокарт GeForce RTX 4070 Ti та RTX 4080, на зміну яким у січні прийдуть моделі серії GeForce RTX 40 Super. Згідно з останньою інформацією, до вичерпання складських запасів GeForce RTX 4070 Ti та RTX 4080 залишилося зовсім небагато часу.

RTX 4080

AIB-партнери Nvidia очікують, що вищезгадані відеокарти зникнуть із полиць магазинів протягом найближчих кількох тижнів. У цей час на складах почнуть з'являтися пристрої нової лінійки, а саме GeForce RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super та RTX 4070 Super. Цікаво, що GeForce RTX 4080 Super стане найшвидшою відеокартою, офіційно доступною в Китаї та деяких інших країнах. Сторінку флагмана GeForce RTX 4090, який потрапив під нові експортні обмеження США, вже видалено з китайської версії сайту Nvidia.

Офіційний анонс відеокарт GeForce RTX 40 Super пройде у рамках виставки CES 2024. Nvidia готує презентацію у так званий «нульовий» день заходу, восьмого січня. Нижче наведено попередні характеристики нових відеокарт. Щодо їх рекомендованих цін інформації не надходило, але очікується, що карти GeForce RTX 40 Super займуть нішу старих моделей.

RTX Super

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)