У Steam почався великий осінній розпродаж

Цього вечора компанія Valve запустила в сервісі Steam масштабний осінній розпродаж. До наступного вівторка, 28 листопада, користувачі мають можливість придбати чимало ігор за привабливою ціною — знижки досягають 90%. З повним переліком пропозицій можна ознайомитись на головній сторінці магазину Steam.

Steam

Разом із розпродажем стартувало голосування за номінантів премії The Steam Awards. Цього року на ній представлено одинадцять різних категорій:

  • Гра року;
  • Гра року з ВР;
  • Сродна праця;
  • Найкраща гра на Steam Deck
  • Ліпше з друзями;
  • Найбільш інноваційний ігролад;
  • Розкішний сюжет;
  • Найліпша гра, в якій ви пасете задніх;
  • Неймовірний візуальний стиль;
  • Найкращий саундтрек;
  • Умощуйтеся зручніше.
Обговорити в форумі (коментарів: 52)

Cyberpunk 2077 незабаром отримає версію Ultimate Edition

Одна з найвідоміших ігор останніх років, рольовий бойовик Cyberpunk 2077, незабаром отримає видання Ultimate Edition. Студія CD Projekt RED запропонує його власникам платформ Xbox Series X|S, PlayStation 5 і ПК. Щодо рекомендованої ціни на цей момент інформації не надходило, але реліз відбудеться за два тижні — п'ятого грудня.

Cyberpunk 2077

До «повного видання» Cyberpunk 2077, крім самої гри, увійде весь випущений для неї контент, включаючи оновлення та безплатні DLC, а також доповнення Phantom Liberty. Воно вийшло порівняно недавно, наприкінці вересня, і повернуло в гру чимало геймерів, що скучили за Найт-Сіті, наприклад, у Steam піковий «онлайн» на тлі цієї події виріс до 274,5 тисяч гравців. Додамо, що максимальний показник на цій платформі був зафіксований у перші дні після релізу Cyberpunk 2077 — понад мільйон геймерів.

Джерело:
Cyberpunk

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

G.Skill підготувала набори пам'яті R-DIMM DDR5-6400 для нових AMD Ryzen Threadripper

Вихід нового покоління процесорів AMD Ryzen Threadripper не залишився поза увагою з боку виробника модулів оперативної пам'яті G.Skill. Спеціально для них вендор підготував комплекти із чотирьох регістрових (R-DIMM) планок DDR5-6400 сумарним обсягом 64 та 128 Гбайт.

G.Skill

Вищезгадані набори DDR5-6400 увійшли до лінійки G.Skill Zeta R5 Neo. Для них заявлено формулу затримок CL32-39-39-102, довічну гарантію та підтримку оверклокерських профілів AMD EXPO. З більш детальними характеристиками можна ознайомитись на сайті виробника.

G.Skill

До продажу 64- та 128-гігабайтні комплекти G.Skill Zeta R5 Neo DDR5-6400 надійдуть цього місяця. Рекомендовані ціни будуть оголошені пізніше.

Thermalright представила кулер AXP90-X53 з радіатором із «голої» міді

Лінійка систем охолодження від компанії Thermalright поповнилася моделлю AXP90-X53 в модифікації Full Copper. Цей CPU-кулер розрахований на використання в системах невеликого форм-фактора та, як підказує назва, може похвалитися радіатором із «голої» міді.

AXP90-X53

Радіатор Thermalright AXP90-X53 Full Copper складається з мідної основи, чотирьох теплотрубок діаметром 6 мм та секції мідних пластин. Він має габарити 94,5x95x38 мм, а вага внаслідок переходу з алюмінію на мідь зросла із 320 до 540 грамів. За його обдування відповідає 92-мм вентилятор TL-9015R товщиною 15 мм, виконаний на гідродинамічному підшипнику. Для нього заявлена швидкість до 2700 об/хв, повітряний потік до 42,6 CFM та максимальний шум 22,4 дБА.

AXP90-X53AXP90-X53

Рекомендовану ціну кулера Thermalright AXP90-X53 Full Copper буде оголошено пізніше. До списку сумісних платформ входять Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, AMD AM4 та AM5.

AXP90-X53

Джерела:
Thermalright
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 46)

Для Starfield вийшла фінальна версія оновлення з DLSS 3 та покращенням продуктивності

Рольова гра Starfield отримала велике оновлення, яке проходило бета-тестування протягом двох тижнів. Тепер патч Starfield 1.8.86 доступний всім гравцям. У гру додано офіційну підтримку технології масштабування Nvidia DLSS 3 з генерацією кадрів, якісне згладжування Nvidia DLAA та технологію зниження системних затримок Nvidia Reflex.

В описі до патчу згадується безліч графічних виправлень, у тому числі пов'язаних з освітленням, тінями, ландшафтом та рослинністю. Усунуто проблему з фоновим затіненням на надшироких моніторах. Оптимізовано початкову компіляцію шейдерів, поліпшено загальну продуктивність та стабільність. Усунуто проблеми з витоком пам'яті. Покращено модель рендеру для більш ефективного використання ресурсів CPU. Внесено багато виправлень до ігрового процесу та у квести.

Зазначимо, що вже у бета-версії цього оновлення спостерігалося серйозне зростання продуктивності на відеокартах GeForce. Якщо на старті гри найвищий показник fps забезпечувала відеокарта AMD Radeon RX 7900 XTX, то тепер перше місце посідає Nvidia GeForce RTX 4090.

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Відеокарти GeForce RTX 4070 та RTX 4070 Super співіснуватимуть на ринку

У рамках підготовки до релізу оновлених відеокарт Ada Lovelace корпорація Nvidia вирішила зупинити випуск їх попередниць. Моделі GeForce RTX 4070 Ti та RTX 4080 вже були зняті з виробництва та мають зникнути з полиць магазинів у найближчі місяці. В той самий час відеокарти GeForce RTX 4070 продовжують сходити з конвеєрів та, за останньою інформацією, випускатимуться й надалі.

RTX 4070

В оновленому модельному ряді GeForce RTX знайшлося місце як для звичайної GeForce RTX 4070, так і для Super-версії. Остання зможе запропонувати майже на 22% більше ядер CUDA, що забезпечить їй помітне збільшення швидкодії. Залишається відкритим питання щодо цінового позиціювання цих відеокарт. Раніше повідомлялося, що GeForce RTX 40 Super займуть нішу старих моделей, тобто звичайна GeForce RTX 4070 при такому розкладі має подешевшати.

Хай там як, на офіційні подробиці чекати залишилося недовго. Презентація лінійки відеокарт GeForce RTX 40 Super відбудеться приблизно через півтора місяця — у так званий «нульовий» день виставки CES 2024, восьмого січня.

RTX 4070

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Новий драйвер прискорив китайські відеокарти Moore Threads до 80% в іграх під DirectX 11

За останні роки відразу кілька китайських компаній запустили у масове виробництво власні GPU. Можливо, найвідоміші тут відеокарти Moore Threads. Моделі MTT S80 і MTT S70 періодично з'являються у новинах. Ці пристрої мають непогані технічні характеристики, але дуже низький рівень продуктивності та погану сумісність із додатками та іграми. Проте ситуація поступово змінюється. Виробник розширює список сумісних ігор та покращує програмну підтримку. Нещодавно MTT S80 отримала підтримку Unreal Engine 5. А тепер вийшов драйвер, який прискорює відеокарти в іграх.

Драйвер Moore Threads 240.50 серйозно покращує продуктивність в іграх під DirectX 11. Згадується зростання fps у PlayerUnknown's Battlegrounds на 80%, у Valorant на 60%, у Grand Theft Auto 5 на 60%, у Far Cry: New Dawn на 30%. Також драйвер вносить оптимізації та покращення для Genshin Impact, Assetto Corsa, The Sims 4, Tropico 5, Need for Speed: Most Wanted та безлічі інших ігор. Додано підтримку API OpenGL 3.3 в операційній системі Windows 10.

Як бачимо, китайські програмісти поступово займаються масштабною програмною оптимізацією своїх апаратних рішень. І певний потенціал у китайських MTT S80 імовірно є. Схожі масштабні апдейти драйверів із масовим прискоренням у старих іграх ще недавно ми бачили в Intel, яка поступово зміцнює позиції третього гравця у бюджетному сегменті графічних пристроїв. Можливо, згодом і Moore Threads зможе поборотися за свою частку ринку серед недорогих GPU.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX на частоті 6,0 ГГц оновив рекорд Cinebench R23: понад 200 тисяч балів

Вчора компанія AMD дозволила публікацію матеріалів, що розповідають про продуктивність нового покоління процесорів Ryzen Threadripper. До цієї категорії належать як огляди, так і результати професійних оверклокерів. Вони вже деякий час експериментують із новими «камінцями» та встигли оновити не один світовий рекорд.

Ryzen Threadripper PRO 7995WX

Серед нових досягнень можна виділити рекорд у дисципліні Cinebench R23, встановлений шведським гуру оверклокінгу Elmor. Йому вдалося розігнати флагманський 96-ядерник AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX до 6,0 ГГц, а також завершити згаданий бенчмарк із показником 201 501 бал. Бенч-стенд був виконаний на материнській платі ASUS Pro WS TRX50-Sage WiFi, використовувалися 64 ГБ пам'яті G.Skill DDR5-6000, а за охолодження процесора відповідав «стакан» з рідким азотом.

Ryzen Threadripper PRO 7995WX

З усіма оверклокерськими рекордами Ryzen Threadripper PRO 7995WX можна ознайомитись на порталі HWBot.org. До речі, цей процесор AMD оцінює у десять тисяч доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)