Ubisoft почала додавати спливаючу рекламу Assassin's Creed Mirage у старі ігри

Компанія Ubisoft вирішила запустити новий вид реклами. Не секрет, що при старті деяких ігор компанії в меню вас вітає запрошення відвідати магазин або нагадування про свіже DLC. Але у випадку Assassin Creed Mirage компанія пішла ще далі — деякі користувачі старих частин Assassin Creed стали отримувати рекламні повідомлення прямо під час ігрового процесу. На це поскаржився один із користувачів Reddit і прикріпив відео з моментом, коли під час гри в Assassin's Creed Odyssey у нього вискакує реклама Mirage зі знижкою на честь Чорної п'ятниці.

Зазначимо, що реклама вискочила під час виклику карти, вона не переривала бій чи якісь інший напружений момент. І це поки що не носить масового характеру. Також така реклама поки помічена тільки на консолі Xbox. Ймовірно, користувачі інших платформ «обділені» такою новою функцією. Днями користувачі Xbox почали скаржитися на рекламу Call of Duty: Modern Warfare III при запуску консолі. Можливо, реклама Mirage є частиною якоїсь узгодженої стратегії Xbox та Ubisoft.

Такі тривожні сигнали натякають нам, що у майбутньому подібної реклами може стати більше.

Джерело:
Reddit

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Опубліковано трейлер гри South Park: Snow Day

Компанія THQ Nordic випустила відео із демонстрацією ігрового процесу South Park: Snow Day. Це нова гра за мотивами комедійного мультсеріалу South Park, який відомий своїм дорослим гумором та безпринципною сатирою. У минулому вже виходили ігри South Park: The Stick of Truth та South Park: The Fractured But Whole, які були виконані в жанрі JRPG. Над першим проєктом навіть працювала відома студія Obsidian Entertainment. Ці ігри загалом сподобалися гравцям та були виконані з дотриманням оригінального стилю серіалу.

South Park: Snow Day раптово переносить все у 3D, хоча намагається зберегти загальну стилістику з кумедними круглими персонажами. Але це не єдина зміна — нова гра є кооперативним екшеном на чотирьох гравців. Ви повинні використовувати персонажів з різними навичками та воювати в антуражі зимового міста.

Нову гру створює студія Question Games. Проєкт планують випустити у 2024 році. Гра буде доступна на Nintendo Switch, Xbox Series X/S, Play Station 5 та PC.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

TeamGroup T-Force Siren GD120S — система рідинного охолодження для NVMe-накопичувача M.2

Компанія TeamGroup офіційно представила систему рідинного охолодження T-Force Siren GD120S. Вона демонструвалася на стенді компанії під час виставки Computex 2023 та призначена для твердотілих накопичувачів M.2. За задумом компанії, новинка має зацікавити власників NVMe SSD з інтерфейсом PCI Express 5.0 x4.

T-Force Siren GD120S

Система охолодження TeamGroup T-Force Siren GD120S отримала водоблок із мідною контактною пластиною, сумісний із пристроями формату M.2 2280, та 120-мм радіатор із вбудованою помпою. За його обдув відповідає вентилятор аналогічного типорозміру з підтримкою ШІМ-керування швидкістю в діапазоні від 600 до 2200 об/хв. «Вертушка» оснащена світлодіодним ARGB-підсвічуванням.

T-Force Siren GD120S

Як підкреслює TeamGroup, завдяки СРО T-Force Siren GD120S температура NVMe-накопичувача з підтримкою PCI-E 5.0 не перевищить 54°C навіть за високого навантаження. Втім, цю заяву ще доведеться перевірити у незалежних тестах.

T-Force Siren GD120S

До продажу система рідинного охолодження TeamGroup T-Force Siren GD120S надійде наприкінці грудня. Ціну новинки вендор поки що не називає.

Джерело:
TeamGroup

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

У Китаї налагодили виробництво двослотових GeForce RTX 4090. Для цього розбирають готові відеокарти

Великі китайські компанії не шкодують грошей на прискорювачі обчислень Nvidia, які використовуються для створення систем на базі штучного інтелекту. Однак на тлі посилення експортних обмежень США купити їх стає все складніше. Тому компанії звернули увагу на інші продукти «зелених», зокрема ігрову відеокарту GeForce RTX 4090.

GeForce RTX 4090

Формально GeForce RTX 4090 теж входить до переліку продуктів, заборонених до постачання до Піднебесної. Однак перед початком дії заборони до Китаю було відвантажено величезні партії ігрового флагмана Nvidia. Завдяки великій обчислювальній потужності він непогано справляється із завданнями, пов'язаними з нейромережами, наприклад, запуском великих мовних моделей. Щоправда, 3-/4-слотові системи охолодження складно назвати рішенням для серверів.

GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090

Щоб компанія мала можливість «нафарширувати» свої сервери відеокартами GeForce RTX 4090 в Китаї було організовано виробництво двослотових модифікацій. Мабуть, найцікавішою особливістю цього конвеєра є джерело GPU та пам'яті. Графічний процесор Nvidia AD102 та мікросхеми GDDR6X знімаються з готових відеокарт GeForce RTX 4090! Вони потім розпаюються на відносно невеликій друкованій платі, яку доповнює «турбіна».

GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090

Системи охолодження та плати без GPU та пам'яті вже можна зустріти на місцевих торгових майданчиках, де вони часто продаються менш ніж за $50. Ну а двослотові GeForce RTX 4090 після ретельної перевірки відправляються замовникам.

GeForce RTX 4090

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Звільнення Альтмана з OpenAI може бути пов'язане з несподіваним проривом ШІ

Минулого тижня стало відомо про раптове звільнення з посади генерального директора OpenAI Сема Альтмана. Після чого з компанії пішов Грег Брокман, який також обіймав важливу посаду і був одним із прямих творців ChatGPT. Незабаром після цього з'явилася інформація, що значна частина співробітників готова піти за своїми керівниками та залишити компанію. Вони підписали колективний лист із вимогою повернути Альтмана на посаду. У результаті було ухвалено офіційне рішення про повернення ключових керівників в OpenAI та зміну складу директорів. На тлі цього безладу ходять чутки про те, що спроба зміни керівництва компанії пов'язана з несподіваним проривом в області в ШІ. Нібито одна з моделей, що розробляються OpenAI, проявила недекларовані властивості, які налякали дослідників та інвесторів.

Про це навіть написали великі новинні видання Reuters та The Information. Вони пов'язують ці побоювання з моделлю штучного інтелекту Q* (Q Star). Вона створювалася для вирішення простих математичних завдань рівня початкової школи, але мала стати однім з етапів на шляху створення великого ШІ. Згадується внутрішній лист співробітників про цю проблему, який і призвів до раптового звільнення Альтмана. Нібито про цей лист згадувала і Міра Мураті, яка на два дні стала виконувачем обов'язків генерального директора замість Альтмана. Але потім з'явилося спростування з компанії, де йшлося про те, що Міра просто розповідала співробітникам про повідомлення в ЗМІ.

Тобто це може бути роздута чутка, яка швидко поширилася на тлі побоювань ШІ. Нові технології завжди викликають страхи у суспільства, особливо у ситуації, коли у майбутньому ШІ зможе повноцінно замінити людину у певних інтелектуальних сферах. Але не можна виключати, що за цим реально щось є, і результати досліджень OpenAI справді могли налякати раду директорів.

Джерела:
The Verge
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

В Epic Games Store дарують Deliver Us Mars

В магазині Epic Games Store стартувала нова роздача. Цього разу дарують лише одну гру. Але це цікава сюжетна пригода з гарною графікою. Deliver Us Mars розповість історію про те, як юна астронавтка вирушає на Марс після отриманого сигналу біди, щоб дізнатись, що сталося з місцевими колоністами. Гра вийшла у лютому 2022 року та має гарну графіку з трасуванням променів. Deliver Us Mars можна безплатно додати на свій обліковий запис Epic Games до 30 листопада

Також у магазині Epic відбувається розпродаж на честь «Чорної п'ятниці». Ігор зі знижками досить мало. Натомість користувачі отримують купон зі знижкою в 33%, який можна застосувати до будь-якої покупки понад 399 грн, і є додатковий кешбек 10% з кожної покупки. Ця подія відбувається з 21 по 28 листопада.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)