Ubisoft дарує Assassin's Creed Syndicate

Компанія запустила спеціальну акцію для комп'ютерних користувачів магазину Ubisoft Connect. Просто зараз ви можете безплатно отримати в даному сервісі гру Assassin Creed Syndicate. Роздача триватиме до 6 грудня.

Assassin’s Creed Syndicate є однією із суперечливих ігор у серії. Хоча на тлі сучасних та надмірно роздутих ігор ця частина тепер здається ближчою до оригінального бачення. У Syndicate ви відвідаєте Лондон вікторіанської епохи під час технічної революції. У грі два герої з різними здібностями, насичений основний сюжет та боротьба за контроль районів. На момент виходу гра радувала гарною графікою і досі приємно виглядає.

Одночасно в магазині Ubisoft проходить великий розпродаж, і багато ігор серії Assassin's Creed продаються за знижкою. Навіть нову Mirage зараз можна купити дешевше за її стандартну вартість.

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Не чекайте нових ремейків Resident Evil у 2024 році

Capcom зуміла вдало перезапустити ігрову серію Resident Evil. Переосмислення класичних ігор із сучасною графікою та оновленим ігровим процесом принесло компанії чималі доходи. У січні 2019 року вийшов ремейк Resident Evil 2, який отримав дуже високі оцінки критиків та розійшовся тиражем понад 13,6 мільйона копій. У 2020-му вийшов ремейк Resident Evil 3, що розійшовся тиражем понад 8 мільйонів копій. Цього року фанати отримали ремейк Resident Evil 4. Які перспективи серії? На черзі номерна п'ята частина, але в серії також є гра Code Veronica. За чутками Capcom зараз планує ремейк саме цієї частини. Начебто це навіть побічно підтверджував продюсер серії.

З іншого боку, відомий інсайдер Dusk Golem, котрий часто розкривав інформацію про проєкти Capcom, роботу над Code Veronica спростовує. Також він спростовує можливість виходу будь-якого ремейку Resident Evil наступного року. Але це цілком очікувано, оскільки між останніми такими іграми інтервал понад два роки. Сама Capcom останнім часом дотримувалася стратегії випуску по одній грі Resident Evil на рік. І більш імовірним поки що є вихід Resident Evil 9, яка завершить трилогію про Ітана. Але за чутками анонс цієї гри поки що не планується, і ми можемо не побачити її у 2024 році.

На найближчій презентації The Game Awards компанія анонсує нову гру в рамках іншої серії. Є імовірність, що це буде анонс нової частини Monster Hunter, оскільки наступного року серії виповниться 20 років. Також у 2024 році очікується реліз Dragon's Dogma 2.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Мобільний відеоадаптер AMD Radeon RX 7900M показав себе непогано у незалежних тестах

Веб-видання NotebookCheck опублікувало огляд ноутбука Alienware m18 R1 на платформі AMD. У цій моделі об'єднані процесор Ryzen 9 7945HX та топовий мобільний відеоадаптер Radeon RX 7900M на архітектурі RDNA 3-го покоління. Цікавою особливістю цих CPU та GPU є чиплетне компонування.

Radeon RX 7900M

Основою AMD Radeon RX 7900M виступає GPU Navi 31 у конфігурації з 72 блоками Compute Units (або 4608 потоковими процесорами), 64 мегабайтами Infinity Cache та 256-розрядною шиною пам'яті. Відеобуфер представлений 16 гігабайтами GDDR6 із пропускною здатністю 576 Гбайт/с, а паспортний рівень TGP становить 180 Вт.

7900M

У незалежних тестах новий відеоадаптер Radeon RX 7900M показав себе досить непогано. Він дійсно може нав'язати боротьбу GeForce RTX 4080 Laptop, щоправда, «зелений» візаві в іграх часто виявляться попереду, особливо якщо активувати ефекти на базі трасування променів. Втім, частота кадрів багато в чому залежить від конкретної моделі ноутбука.

Radeon RX 7900MRadeon RX 7900M

Серед недоліків Alienware m18 R1 на платформі AMD закордонні колеги виділяють малий час автономної роботи та деякі інші проблеми. Інакше кажучи, виробнику є ще над чим попрацювати. Водночас сильною стороною новинки є менша ціна щодо аналога на базі Core i9-13900HX та GeForce RTX 4080 Laptop: $2300 проти $2950.

Докладніша інформація про продуктивність AMD Radeon RX 7900M доступна за посиланням у першому абзаці.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Білл Гейтс: GPT-5 не сильно кращий за GPT-4, генеративний ШІ досяг своєї межі

Технології штучного інтелекту нині привертають чимало уваги. Флагманом індустрії є OpenAI, де днями вибухнув скандал зі звільненням та поверненням на посаду генерального директора Сема Альтмана. Компанія і сам Альтман оптимістично дивляться на потенціал наступної моделі штучного інтелекту GPT-5, яка є основою чат-бота ChatGPT. Але Білл Гейтс висловився більш стримано щодо GPT-5 та можливостей генеративного ШІ в цілому. Зазначимо, що колишній голова Microsoft нині має статус радника, але, ймовірно, непогано обізнаний з розробками OpenAI, адже Microsoft є одним з головних інвесторів цієї компанії.

У своєму інтерв'ю для німецької газети Handelsblatt Гейтс заявив: «є багато причин вважати, що генеративний штучний інтелект досяг своєї межі». На його думку, GPT-5 не сильно кращий за GPT-4, і ми вже не побачимо того стрибка, що був при переході від GPT-2 до GPT-4. Цікаво, що сам Альтман не може передбачити всі можливості GPT-5. Відомо, що нова модель навчається на великому обсязі даних, але до закінчення навчання важко говорити про потенціал ШІ. Гейтс прогнозує, що найближчими роками буде вирішено проблему з «галюцинаціями» ШІ (видача неправдивої інформації), але наступний якісний ривок ми побачимо після 2030 року.

Одночасно він бачить великий потенціал для бурхливого зростання ШІ-агентів (AI Agent). Ці додатки вплинуть на індустрію та суспільство. Кожен користувач зможе володіти таким агентом, що розширить його можливості. AI Agent завдасть смертельного удару по пошуковим системам. Компанія, яка першою представить вдалі рішення у цій сфері, швидко закріпиться в індустрії. Певні спроби реалізувати щось схоже вже є — нещодавно Humane представила компактний гаджет AI Pin із вбудованим ШІ.

Також Білл Гейтс не бачить проблем у монополії Nvidia на ринку апаратних прискорювачів для ШІ, оскільки Microsoft, Google, Amazon та OpenAI вже розробляють свої чипи для цієї сфери.

Джерело:
IT Home

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Ігрова презентація PC Gaming Show: Most Wanted відбудеться 30 листопада

Анонсовано нову презентацію PC Gaming Show. Автори обіцяють провести шоу у новому форматі. Захід організований відомим виданням PC Gamer та проводиться за спонсорської підтримки компанії Intel. Останнє шоу PC Gaming Show проходило у червні цього року.

В рамках PC Gaming Show: Most Wanted окрім нових анонсів та ігрових трейлерів нам обіцяють рейтинг із 25 найочікуваніших комп'ютерних ігор, які ще не вийшли. Ігри відбиратиме комісія, в якій понад 50 представників ігрової індустрії, відомих творців контенту та критиків із різних видань.

Шоу пройде 30 листопада. Дивитись його можна буде на YouTube та Twitch.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Лінійка процесорів AMD Ryzen 8000G для платформи AM5 налічує більше десятка моделей

Найближчим часом компанія AMD розширить асортимент процесорів як для платформи AM5, так і для «довгожительки» AM4. Для першої готується лінійка Ryzen 8000G (Phoenix) із потужною вбудованою графікою, а для другої — кілька нових чипів Zen 3, у тому числі з технологією 3D V-Cache. Основні характеристики процесорів, що готуються до випуску, були розкриті закордонними колегами.

AMD Ryzen 8000G

Лінійка AMD Ryzen 8000G буде представлена одразу 14 моделями процесорів на базі кристалів Phoenix та Phoenix2. Її очолить Ryzen 7 8700G із вісьмома ядрами Zen 4 на частоті від 4,2 до 5,1 ГГц, 16 МБ кеш-пам'яті третього рівня та графічним блоком RDNA 3-го покоління на 12 Compute Units. Джерело також опублікувало перші бенчмарки флагмана, наприклад, в іграх новинка буде приблизно у 2,5 раза швидше за Ryzen 7 5700G. Більш детальна інформація про швидкодію Ryzen 8000G стане відома ближче до офіційного анонсу, який має відбутися у січні.

AMD Ryzen 8000G

AMD Ryzen 8000GAMD Ryzen 8000G

Що стосується платформи AMD AM4, то для неї готуються процесори Ryzen 7 5700X3D й Ryzen 5 5500X3D з додатковим L3-кешем, про які ми вже розповідали, а також Ryzen 5 5600GT, Ryzen 5 5500GT та Ryzen 7 5700. Ця трійця являє собою нові модифікації випущених раніше моделей, а всі перелічені новинки вийдуть до кінця січня. Хай там як, на офіційні подробиці чекати залишилося зовсім недовго.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Опубліковано нові фото ШІ-прискорювачів на базі GeForce RTX 4090

У Мережі з'явилися нові подробиці про двослотові відеокарти GeForce RTX 4090, які використовуються китайськими компаніями як аналог ШІ-прискорювачів Nvidia. Зокрема, були опубліковані свіжі фото таких пристроїв.

GeForce RTX 4090

Нагадаємо, у Китаї набрало обертів виробництво двослотових відеокарт GeForce RTX 4090, розрахованих на щільне встановлення в серверах. Для цих цілей фабрики закупили цілі партії готових відеокарт, які є джерелом графічних процесорів Nvidia AD102 та мікросхем пам'яті GDDR6X. Вони потім розпаюються на відносно компактній друкованій платі, а за охолодження отриманого пристрою відповідає «турбіна».

GeForce RTX 4090

Попри те, що згадані GeForce RTX 4090 призначені для використання як ШІ-прискорювачі, вони зберегли набір відеовиходів. В основі системи охолодження, судячи з наданих світлин, лежить радіатор з випарною камерою, а (12+4)-контактний роз'єм живлення розміщено в задній частині пристрою. Також можна відзначити наявність металевого бекплейту.

GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090

В цей час двослотові GeForce RTX 4090 відвантажуються партіями із сотень або навіть тисяч екземплярів, наприклад, на фото нижче ми бачимо коробки з парою сотень таких пристроїв. Цікаво, скільки проіснує виробництво цих відеокарт, враховуючи, що поставки GeForce RTX 4090 китайським замовникам офіційно заборонені США.

GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)