CD Projekt RED розповіла про особливості оновлення 2.1 для Cyberpunk 2077

Цього вечора студія CD Projekt RED поділилася подробицями про оновлення 2.1 для рольового бойовика Cyberpunk 2077. Воно вийде наступного вівторка, п'ятого грудня, та присвячене релізу видання Ultimate Edition. Ця версія, нагадаємо, включатиме весь випущений для Cyberpunk 2077 контент, включаючи сюжетне доповнення Phantom Liberty.

Cyberpunk 2077

З виходом оновлення 2.1 у Cyberpunk 2077 з'явиться система метрополітену. Вона згадувалася в передрелізних матеріалах, але зрештою поступилася місцем простішій системі швидкого переміщення. Незабаром у грі стане доступна МГШТ (Макросистема громадського швидкісного транспорту), яка налічує п'ять ліній та 19 станцій. «Сідайте у вагон та насолоджуйтесь гарними краєвидами», — розповідає CD Projekt RED.

Ще одним нововведенням стане переносне радіо, завдяки чому слухати музику можна буде де завгодно. Розробники також обіцяють поліпшити систему битви з босами, наприклад, Адам Смешер буде краще адаптуватися до тактики гравця, та багато інших нововведень, на кшталт переробленої фізики мотоциклів, можливості перепроходити гонки (завдання Клер) та різноманітніші погоні.

Джерело:
Cyberpunk

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Дебютний трейлер Grand Theft Auto VI вийде у вівторок

Rockstar Games продовжує підігрівати інтерес геймерів до наступної частини Grand Theft Auto. Офіційної презентації чекати залишилося зовсім недовго. Сьогодні компанія оголосила, що перший трейлер буде опубліковано наступного вівторка, п'ятого грудня, о 16:00 за київським часом.

Grand Theft Auto VI

Офіційними подробицями про Grand Theft Auto VI розробники ділитися поки що не поспішають. Але багато закордонних колег сходяться на думці, що події гри розгорнуться в сучасному Вайс-Сіті. Про це, наприклад, натякають пальми на тлі зображення, опублікованого Rockstar Games. Хай там що, офіційний анонс GTA VI вже не за горами.

Джерело:
Rockstar Games

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Технології генерації кадрів AMD та Nvidia можна використовувати разом. Для цього знадобляться дві відеокарти

Сьогодні як Nvidia, так і AMD пропонують власні технології генерації кадрів, покликані поліпшити плавність геймплею. У разі «червоних» відеокарт механізм Fluid Motion Frames (FMF) реалізований на рівні драйвера, що підштовхнуло редакцію QuasarZone провести цікавий експеримент. Закордонні колеги вирішили випробувати, як ці технології працюватимуть разом.

DLSS и AFMF

Для експерименту використовувалася система з двома відеокартами: GeForce RTX 4090 та Radeon RX 6600. Перша відповідала за рендеринг зображення в іграх та технологію DLSS 3 з генерацією кадрів, а друга забезпечувала роботу механізму AMD FMF та використовувалася для виведення картинки. Також не обійшлося без додаткових налаштувань, про які редакція QuasarZone розповіла в опублікованому матеріалі.

DLSS и AFMF

Як показали тести, при використанні DLSS + AFMF середня частота кадрів справді істотно збільшується, наприклад, у Cyberpunk 2077 вона зросла майже втричі. Але в деяких проєктах може спостерігатись падіння мінімального показника fps, що негативно впливає на комфортність ігрового процесу. Хай там як, експеримент досить цікавий.

DLSS и AFMFDLSS и AFMF

Обговорити в форумі (коментарів: 47)

Homeworld 3 вийде у березні 2024 року

В рамках заходу PC Gaming Show: Most Wanted показали ролик, присвячений грі Homeworld 3. У третій частині розробники з Blackbird Interactive хочуть реалізувати все те, що раніше не вдалося зробити в другій грі.

Це буде масштабна стратегія про вивчення космосу і битви космічних флотів. Гра створюється з любов'ю до наукової фантастики та для поціновувачів жанру. У Homeworld 3 з'явиться багато нових геймплейних нюансів. Наприклад, можна буде ховатися в уламках старих кораблів та конструкціях, що залишилися після давньої цивілізації. Аномалії та метеоритні дощі впливатимуть на поле бою.

Названо точну дату виходу гри. Homeworld 3 надійде у продаж 8 березня 2024 року, і вже відкриті попередні замовлення. В українському Steam звичайне видання можна замовити 1399 грн, а версія Homeworld 3 — Fleet Command Edition оцінена у 2073 грн. До розширеного видання входить сезонний пропуск для всіх доповнень, саундтрек, унікальні візуальні елементи для гри та можливість почати грати на 72 години раніше за інших покупців. Також днями представлені системні вимоги гри.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

ASUS вивела на український ринок портативний ігровий комп'ютер ROG Ally

Українське представництво ASUSTeK Computer повідомило про старт продажу портативної ігрової системи ROG Ally. Вона доступна в офіційному онлайн-магазині вендора та магазинах-партнерах компанії за рекомендованою ціною від 32 999 гривень. До комплекту постачання входить тримісячна передплата на Xbox Game Pass, що дає новоспеченим власникам миттєвий доступ до ігрової бібліотеки Microsoft.

ASUS ROG Ally

За вказаною ціною доступна модифікація ASUS ROG Ally на базі процесора AMD Ryzen Z1 Extreme. Цей «камінець» пропонує вісім ядер Zen 4, 16 Мбайт L3-кешу та графічний блок RDNA 3 на 12 Compute Units. Оснащення комп'ютера також включає 16 Гбайт пам'яті LPDDR5-6400, NVMe-накопичувач PCIe 4.0 об'ємом 512 Гбайт, акумулятор на 40 Вт·год та 7-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю Full HD і частотою оновлення 120 Гц. Докладніше про «залізо» ASUS ROG Ally ми розповідали у матеріалі з нагоди анонсу.

ASUS ROG Ally

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Головні ігри та анонси PC Gaming Show: Most Wanted

Вчора відбулася ігрова презентація PC Gaming Show, на якій показали багато нових і раніше анонсованих ігор. Також спеціальне журі назвало 25 найочікуваніших ігор на PC. Перше місце у цьому списку посіла гра S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl від української студії GSC Game World. У рамках шоу показали новий ігровий трейлер гри, якому присвячено окрему новину.

А тепер відзначимо інші ігри, яки показали на PC Gaming Show. Шоу почалося з невеликої розповіді про горор Still Wakes the Deep, в якому герой намагається врятуватися з бурової вежі у відкритому морі.

Гра створюється студією The Chinese Room, яка паралельно працює над Vampire: The Masquerade — Bloodlines 2. На PC Gaming Show продемонстрували новий короткий трейлер гри, в якому представлено один з кланів вампірів. Також у відео можна вперше побачити героїню Bloodlines 2.

Анонсовано гру Under a Rock від студії Nordic Trolls. Це яскраве виживання на чудовому тропічному острові.

Японські розробники з Atlus представили покращене перевидання JRPG Persona 3 Reloaded, яке має вийти у лютому.

Анонсовано пригодницьку гру Harold Halibut з незвичайним візуальним стилем, що нагадує пластилінову мультиплікацію.

Показали геймплейний трейлер нової рольової гри Unforetold: Witchstone. В ній є нелінійна історія, магія, покрокова бойова система та навіть динозаври. Вона стартує у ранньому доступі Steam у січні наступного року.

Любителів стратегій порадували трейлером містобудівного симулятора Republic of Pirates про створення та розвиток піратського міста.

Анонсована гра Menace – покрокова стратегія від Overhype Studios, творців Battle Brothers.

Розробники з 11 bit studios показали нові кадри стратегії Frostpunk 2 про виживання міста у світі крижаного постапокаліпсису.

Представлена рольова гра про виживання Bellwright. Це чергова варіація на тему будівництва й розвитку свого поселення та оборони від ворожих сусідів.

Представлено новий військовий шутер Gray Zone Warfare, особливістю якого є реалізм. Гра нагадує серію Arma в антуражі Південно-Східної Азії.

Анонсовано бадьорий екшен Spine, в якому дівчина лихо розбирається з натовпами ворогів за допомогою рукопашного бою та різної зброї. Виглядає бадьоро, нагадує суміш шутера із фільмом «Рейд». Але ролик не показує реальний ігровий процес, тому не зрозуміло, якою насправді буде гра.

Яскравий ролик представляє гру Deathgrip про перегони дивних реактивних болідів.

Автори Ashen показали свій новий проєкт Flintlock: The Siege of Dawn. Розробники вірні собі — це фентезійний екшен у стилі Dark Souls.

Любителів головоломок порадували трейлером гри Islands of Insight.

Представлено новий трейлер незвичайного виживання Pacific Drive, в якому ми колесимо дорогами постапокаліптичного світу, збираємо ресурси та прокачуємо свою машину.

Показали трейлер гри Ambulance Life — симулятора парамедика та швидкої допомоги.

Представлена гра Everywhere. Судячи з ролика це якийсь шутер від третьої особи з елементами MMO, в якому буде багато міні-ігор та будівництва.

Оголошено дату виходу Like A Dragon: Infinite Wealth, чергової гри, яка продовжує серію Yakuza. Проєкт з'явиться на ПК вже 26 січня.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Nvidia не планує припиняти виробництво GeForce RTX 3060, на підході дешевші моделі

AMD та Nvidia ще не готові відправити «на пенсію» відеокарти минулого покоління. Наприклад, «червоний» чипмейкер у жовтні доповнив асортимент 3D-прискорювачів RDNA 2-го покоління двома варіантами Radeon RX 6750 GRE. «Зелені» тим часом вирішили продовжити життєвий цикл відеокарти GeForce RTX 3060.

RTX 3060

Від азійських джерел надійшла інформація, що Nvidia має намір продовжити постачати графічні процесори для GeForce RTX 3060 та разом з AIB-партнерами працює над зниженням ціни відеокарти. Це дозволить їй краще конкурувати з молодшими рішеннями серії Radeon RX 6000. Зокрема, у Китаї ціна 12-гігабайтної GeForce RTX 3060 має опуститися нижче 2000 юанів (еквівалент 282 дол. США).

Відеокарти GeForce RTX 3060 сходитимуть із конвеєрів AIB-партнерів Nvidia як мінімум протягом першого кварталу 2024-го. Подальше виробництво залежатиме від попиту цю модель. Однією з перших на рекомендації Nvidia щодо ціни GeForce RTX 3060 відреагувала компанія Onda, яка підготувала нову двослотову модифікацію за ціною 1899 юанів ($268).

RTX 3060

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Нове оновлення для Baldur's Gate 3 додало епілоги

Розробники з Larian Studios випустили п'ятий патч для рольової гри Baldur's Gate 3. Його називають найбільшим та функціональним на сьогодні. При оновленні гра завантажить до 30 ГБ інформації та вимагатиме ще 130 ГБ для встановлення та налаштування. Тому деяким користувачам буде простіше видалити стару версію та завантажити нову.

Оновлення додає епілоги. Ці епізоди покажуть героїв Baldur's Gate 3 через кілька місяців після фінальної битви, щоб гравці могли попрощатися з ними та віддати належне своїм союзникам. Додано новий режим високої складності Honour Mode і режим Custom Mode з можливістю настроїти ігрові параметри. Поліпшено оптимізацію, особливо у третьому акті. Зокрема, покращено продуктивність на ПК з малим обсягом оперативної та відеопам'яті. Поліпшено роботу з інвентарем. Внесено багато дрібних геймплейних правок та виправлено різні технічні помилки.

Baldur's Gate 3 — одна з найпопулярніших ігор на PC цього року та одна з ігор з найвищими оцінками за останні роки. Зараз вона бере участь у голосуванні номінантів на премію The Game Awards. Підтримати Baldur's Gate 3 або іншу гру в цьому голосуванні ви можете на цій сторінці.

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Вийшов новий сюжетний трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

У рамках презентації PC Gaming Show: Most Wanted, що пройшла напередодні, були названі найочікуваніші відеоігри. Голосування проводилося журі, членами якого були легендарні розробники ігор: Сід Мейєр, Тім Шафер, Шайен Моррін, Брайан Фарго, Маріанна Халлікайнен та Дін Холл. Перше місце дісталося S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl від української студії GSC Game World.

S.T.A.L.K.E.R. 2

«Перш за все, це про Вас — наших фанатів. Ваша пристрасть спрямовувала нас під час цього шляху, і я не зможу словами висловити на скільки я вдячний. Я вважаю нагороду символом вашої непохитної довіри, — розповідає Євген Григорович. — Ця гра — найбільша та найскладніша в наших життях. Вона була амбітною на початку, та еволюціонувала в ультимативний виклик. Ця гра неймовірно важлива та рідна для нас, адже створюється у найстресовіших з усіх можливих умовах».

З цієї нагоди розробники опублікували сюжетний трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl із поверненням знайомого персонажа.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl виходить у першому кварталі 2024 року на ПК та приставках Xbox Series X/S. З дня релізу гра буде доступна у сервісі Xbox Game Pass. В Steam оформити попереднє замовлення можна за 895 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 70)