GeForce RTX 3060 залишається найпопулярнішою відеокартою у користувачів Steam

В ігровому сервісі Steam опубліковано дані останнього опитування щодо конфігурацій ПК користувачів. У сегменті відеокарт зберігається тотальне домінування рішень Nvidia. Перше місце за популярністю займає GeForce RTX 3060 — нею користуються 4,9% від загальної кількості користувачів Steam, хоча нещодавно таких було вдвічі більше.

Друге місце за популярністю посідає GeForce RTX 1650, а третє — GeForce RTX 1060. Четверта позиція у мобільної версії GeForce RTX 3060. Що стосується нової серії Nvidia, то найкраще місце тут у мобільної GeForce RTX 4060 — 11 місце та 2,3% від усіх користувачів. Серед десктопних варіантів найпопулярніший представник сімейства Nvidia Ada — це відеокарта GeForce RTX 4070, яка не увійшла навіть у першу 20-ку.

Близько 60% користувачів все ще користуються моніторами з роздільною здатністю 1920×1080. У більшості процесор із 6 ядрами (32% від усіх користувачів). Майже половина гравців має 16 гігабайтів оперативної пам'яті. Основною операційною системою залишається Windows 10, хоча її частка впала на 12% щодо минулого місяця. Приблизно на стільки ж зросла кількість користувачів Windows 11.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Гравці Call of Duty у сервісі GeForce NOW зіткнулися із блокуванням аккаунтів

Днями компанія Nvidia оголосила про додавання нових 65 ігор до бібліотеки стрімінгового сервісу GeForce NOW. Серед них з'явився і новий шутер Call of Duty: Modern Warfare III та минулі ігри серії. Раніше у 2020 році через ліцензійну суперечку з Activision ці ігри були видалені з бібліотеки.

Але радість нових гравців швидко скінчилася. З'ясувалося, що користувачі, які намагаються запустити Call of Duty у хмарному сервісі, підпадають під блокування, оскільки гра ідентифікує сервіс як форму читингу. Раніше щось подібне було з банами користувачів під час активації технології AMD Anti-Lag+ у Counter-Strike 2.

Activision оперативно відреагувала на проблему та опублікувала заяву, в якій стверджується, що проблему вирішено, і всі користувачі, які раніше попали під блокування, повинні бути розбанені. Зараз гравці вже можуть без проблем підключатися до Call of Duty через сервіс Nvidia.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Windows 12 може вийти влітку 2024 року

За даними тайванської газети Commercial Times, нова операційна система Windows 12 вийде в червні 2024 для комп'ютерів з ШІ. Це буде важлива дата для індустрії. Commercial Times відзначає загальний оптимізм представників Acer, Quanta, MSI, Gigabyte та тайванської Quanta Computer, які при особистому спілкуванні бачать добрі перспективи розвитку сфери ПК з ШІ. І деякі з них прямо стверджують про вихід нової системи Microsoft у червні, що має підштовхнути ринок і збільшити вихід нових ПК з ШІ. Раніше як термін виходу називали осінь, але прискорений режим запуску ОС може бути пов'язаний з бажанням випустити більш актуальну систему, яка зможе використовувати нові апаратні можливості.

У процесорах Intel Meteor Lake є окремий блок NPU для прискорення операцій ШІ. Мобільні процесори лінійки Ryzen 7040 Phoenix вже мають апаратний рушій для прискорення операцій ШІ. А найближчим часом очікується запуск нової серії Ryzen 8000, яка, ймовірно, запропонує підтримку таких функцій у всіх нових CPU.

Є припущення, що апаратна підтримка ШІ стане однією з мінімальних вимог для Windows 12.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 156)

Японська компанія Sycom випустила велику GeForce RTX 4070 Ti з вентиляторами Noctua

Компанія Sycom представила нову відеокарту у рамках серії Silent Master. Нещодавно в рамках цієї серії компанія демонструвала GeForce RTX 4070 та GeForce RTX 4060 Ti, а тепер до них приєдналася потужніша модель GeForce RTX 4070 Ti Silent Master. Це величезна відеокарта, яка займає чотири слоти, оснащена великим радіатором та обдувається двома вентиляторами Noctua.

Відеокарта виконана у фірмових тонах Noctua. У неї немає RGB-підсвічування та яскравих декоративних елементів.

GeForce RTX 4070 Ti Silent Master має великий радіатор і шість теплових трубок діаметром 6 мм. Вона використовує спеціальний металевий каркас від Nagao Industry, а згори встановлені великі вентилятори NF-A12x25 PWM. Також є додатковий металевий бекплейт.

Це відеокарта для тих, хто шукає холодну та тиху модель. Заявлено, що у режимі простою шум від системи охолодження лише 31,4 дБ, а під навантаженням не більше 43,6 дБ. При цьому температура GPU у робочому режимі становить 71-74 градуси. На офіційному сайті навіть наведено аудіозапис шуму, щоб можна було порівняти його зі звуком стандартного кулера.

Наразі всі три відеокарти Sycom Silent Master пропонуються лише у складі готових ігрових систем від Sycom.

Джерела:
Videocardz
Sycom

Обговорити в форумі (коментарів: 37)