Noctua випустила оновлені монтажні комплекти NM-M1

Австрійський бренд Noctua готовий запропонувати власникам фірмових кулерів набори кріплень NM-M1. Вони засновані на стандарті SecuFirm2+, але замість гвинтів із хрестоподібним шліцом використовують Torx T20. Ці монтажні комплекти підтримуються більшістю CPU-кулерів Noctua, випущених з 2005 року, й сумісні з актуальними платформами Intel та AMD.

Noctua NM-M1

«Система кріплення може здатися другорядною, якщо дивитися на процесорний кулер в цілому, але насправді це один із ключових факторів не тільки для загальної зручності використання, а й для безпеки та продуктивності продукту — поганий контакт чи тиск може легко зіпсувати ваші результати, навіть якщо радіатор сам по собі працює чудово», — підкреслює Роланд Моссіг (Roland Mossig), генеральний директор Noctua.

Noctua NM-M1

До комплекту постачання Noctua NM-M1 окрім самого монтажного набору входить викрутка Torx T20, а також кріплення для встановлення кулера зі зміщенням на процесори AMD AM5. Як показують власні тести вендора, це дозволяє зменшити температуру CPU Ryzen 7000 на 1-3°C. Ці кріплення також доступні як самостійний продукт.

Noctua NM-M1

Рекомендована ціна Noctua NM-M1 складає €21,9/$21,9. Повністю чорна версія chromax.black обійдеться на три долари/євро дорожче.

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

MaxSun представила відеокарту GeForce RTX 4070 із п'ятьма вентиляторами

Китайський виробник MaxSun поповнив лінійку відеокарт Nvidia Ada Lovelace моделлю GeForce RTX 4070 Mega Gamer. Це перша GeForce RTX 4070 на ринку, обладнана системою охолодження із п'ятьма вентиляторами. Додамо, що в асортименті вендора також є старші рішення GeForce RTX 40-ї серії з аналогічним кулером.

MaxSun GeForce RTX 4070 Mega Gamer

Система охолодження MaxSun GeForce RTX 4070 Mega Gamer представлена досить великим радіатором, який поєднує дев'ять теплотрубок, випарну камеру та обдувається п'ятьма вентиляторами: двома 110-мм, одним 100-мм й парою ~40-мм «вертушок» на торці. У системному блоці відеокарта займе три слоти розширення.

MaxSun GeForce RTX 4070 Mega Gamer

Графічний процесор Nvidia AD104 отримав заводський розгін: частота boost-режиму збільшена з еталонних 2475 МГц до 2580 МГц. Для новинки заявлено 215-ватний рівень TGP, а на торці розпаяний роз'єм 12VHPWR. Набір відеовиходів представлений трьома DisplayPort та одним HDMI.

MaxSun GeForce RTX 4070 Mega Gamer

Щодо ціни MaxSun GeForce RTX 4070 Mega Gamer, то в Китаї зараз її можна придбати приблизно за п'ять тисяч юанів (еквівалент 705 дол. США).

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Cyberpunk 2077 отримав велике оновлення 2.1 та видання Ultimate Edition

Сьогодні рольовий бойовик Cyberpunk 2077 отримав патч 2.1. Це останнє велике оновлення для проєкту перед тим, як CD Projekt RED сфокусуються на розробці сиквела та нового «Відьмака». До речі, над останнім вже працює близько половини штату польської студії.

Cyberpunk 2077

Оновлення 2.1 додало в Cyberpunk 2077 систему метрополітену, яка згадувалась у передрелізних матеріалах, переносне радіо, можливість запрошувати близьких людей у свої квартири, покращену систему битви з босами, вносить зміни до балансу деяких імплантів, здібностей та зброї. Також не обійшлося без виправлень різноманітних помилок. З детальним описом оновлення можна ознайомитись на сайті гри.

Cyberpunk 2077

Одночасно з виходом патча 2.1 рольовий бойовик Cyberpunk 2077 став доступним у версії Ultimate Edition. Це видання включає весь випущений для гри контент: оновлення, безплатні DLC, а також доповнення Phantom Liberty. Воно доступне на персональних комп'ютерах, ігрових консолях Xbox Series X|S та PlayStation 5. У Steam «повне видання» Cyberpunk 2077 можна придбати за 1440 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Вийшов трейлер режиму No Return із The Last of Us Part II Remastered

Нещодавно Sony та Naughty Dog анонсували перевидання The Last of Us Part II. Окрім покращеної графіки, коментарів розробників та невеликих доповнень в ігровому процесі до цієї версії включено й новий режим. Йому присвячений свіжий трейлер, який вийшов на каналі Sony.

Режим No Return пропонує виживання на різних рівнях-аренах у стилі roguelike, що передбачає випадкову генерацію елементів на локації. Грати можна буде за різних персонажів, і кожен буде унікальним. Герої відкриватимуться в міру проходження нових рівнів.

The Last of Us Part II Remastered вийде 19 січня 2024 ексклюзивно для консолі для PlayStation 5. Гра отримає стандартну версію та колекційну версію W.L.F. Edition. Власники оригінальної The Last of US Part II для PlayStation 4 зможуть оновити її до оновленої версії за 10 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Вийшла утиліта AIDA64 v7.00: оновлений інтерфейс, підтримка Ryzen Threadripper 7000 та багато іншого

Угорська компанія FinalWire повідомила про вихід нової версії інформаційно-діагностичної утиліти AIDA64 — 7.00. У цьому випуску розробники оновили інтерфейс програми, а також розширили список «заліза», що підтримується. Зокрема, було покращено підтримку материнських плат AMD TR5, з'явилися бенчмарки з прискоренням AVX-512 для Ryzen Threadripper 7000, оптимізовані тести AVX2 для Intel Meteor Lake, а також деталізована інформація про відеокарту GeForce RTX 4080 Super.

Повний список нововведень AIDA64 v7.00 виглядає так:

  • оновлений користувацький інтерфейс з настроюваною панеллю інструментів;
  • бенчмарки із прискоренням AVX-512 для процесорів AMD Ryzen Threadripper 7000;
  • оптимізовані тести AVX2 для Intel Meteor Lake;
  • розширена підтримка материнських плат із роз'ємом AMD TR5;
  • інформація про чипсети AMD TRX50 та WRX90;
  • покращена підтримка процесорів Intel Arrow Lake та Lunar Lake;
  • підтримка оновлення Microsoft Windows 11 2023;
  • попередня підтримка процесорів Intel Clearwater Forest та Panther Lake;
  • підтримка ACPI 6.5;
  • детальна інформація про GPU у складі AMD Radeon RX 6750 GRE 12GB та Nvidia GeForce RTX 4080 Super.

Утиліта AIDA64 v7.00 доступна у виданнях Extreme, Engineer, Business та Network Audit. Придбати або завантажити пробну версію можна на офіційному сайті.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Новий короткий трейлер показує світ Dragon Age: Dreadwolf

BioWare нагадала про наступну частину серії Dragon Age, що знаходиться в розробці. Опубліковано новий тизер-трейлер Dragon Age: Dreadwolf, в якому демонструються різноманітні локації Тедаса — фентезійного світу, де розгортаються події гри.

Відео важко назвати вражаючим, оскільки воно коротке та реальних кадрів у ньому вкрай мало. Наприкінці ролика обіцяють більше інформації про гру влітку 2024 року.

Про розробку відомо давно. У 2022 році був показаний перший тизер та озвучена повна назва гри. За чутками Dreadwolf почали активно переробляти після провалу Anthem, відмовившись від мультиплеєрних елементів, тому Dreadwolf буде класичною сюжетною однокористувацькою пригодою. Були припущення, що гру можуть випустити у 2024 році. Але на тлі повного анонсу лише влітку 2024-го навряд чи варто очікувати повноцінний реліз того ж року.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

ASUS підготувала версію GeForce RTX 4070 із класичною «турбіною»

З ростом потужності споживчих відеокарт охолодження турбінного типу практично відійшло в минуле. Але на тлі лихоманки ШІ та високого попиту на спеціалізовані прискорювачі Nvidia H100 зростає попит на споживчі відеокарти для систем ШІ. У Китаї навіть налагодили виробництво топових GeForce RTX 4090 з турбінним охолодженням, щоб використовувати більш компактні версії як ШІ-прискорювачі. Тепер схожі варіанти з'являються й у сегменті доступніших рішень.

Компанія ASUS виведе на ринок відеокарту Turbo GeForce RTX 4070 12GB (TURBO-RTX4070-12G). Ця модель оснащена класичною двослотовою «турбіною», що дозволяє її використовувати в компактних системах і там, де слабкий приплив повітря. Довжина 27 см, що коротше за топові версії ASUS GeForce RTX 4070. Це відмінний варіант для робочих станцій і серверних стійок, де залучено кілька таких відеокарт.

У кулера один вентилятор, що нагнітає та проганяє повітря через радіатор і видуває його за межі корпусу. На задній панелі великі прорізи для меншого опору повітря. Є чотири порти для виведення зображення — один HDMI 2.1a і три DisplayPort 1.4a.

Зовнішнє живлення підключається через стандартний 8-контактний роз'єм. Робочі частоти відповідають рекомендованим параметрам — графічний процесор працює при частоті Boost Clock 2475 МГц. У відеокарти 12 гігабайтів пам'яті GDDR6X 21 Гбіт/с.

Ціна такої версії поки не відома, оскільки офіційного анонсу від ASUS ще не було

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Опубліковано перший трейлер Grand Theft Auto VI

Відбулася прем'єра першого трейлера довгоочікуваної Grand Theft Auto VI. Це яскравий ролик тривалістю півтори хвилини знайомить із героями та демонструє яскравий сонячний Вайс-Сіті.

Загалом усе показане узгоджується з недавніми чутками про гру. У новій грі буде два протагоністи — Лусія та Джейсон, які боротимуться за своє місце у кримінальному світі південного міста. Події відбуваються у сучасності.

За кілька годин ролик зібрав понад 30 мільйонів переглядів.

Вихід гри заплановано на 2025 рік. Журналісти звернули увагу, що в пресрелізі серед цільових платформ поки що згадуються лише консолі PlayStation 5 і Xbox Series.

Обговорити в форумі (коментарів: 95)