Генеральний директор Intel виступить на виставці CES 2024

Великі компанії починають активно готуватись до виставки CES 2024 (9-12 січня, Лас-Вегас). У так званий нульовий день заходу відбудеться презентація Nvidia Special Address, на якій очікується анонс відеокарт GeForce RTX 40 Super. В той самий час Intel запланувала на дев'яте січня виступ генерального директора Пета Гелсінгера (Pat Gelsinger).

Intel

Однією з головних тем виставки CES 2024 буде штучний інтелект, наприклад, голова Intel має розповісти, як апаратні та програмні продукти можуть покращити доступність ШІ. Втім, не обійдеться без презентації нового «заліза», на зразок молодших процесорів Core 14-го покоління та, можливо, нового покоління дискретних відеоадаптерів Intel Arc.

Варто додати, що наступного четверга, 14 грудня, Intel проведе захід AI Everywhere. Він буде присвячений серверним чипам Xeon Scalable 5-го покоління (Emeralds Rapids) та мобільним процесорам Core Ultra (Meteor Lake), оснащення яких включає спеціальний блок для прискорення ШІ-операцій.

Джерела:
Intel
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Усі головні анонси The Game Awards 2023

На церемонії The Game Awards підбили ігрові підсумки 2023 року і назвали кращі ігри. Також на шоу представили багато нових та показали трейлери раніше анонсованих проєктів.

Ми зібрали всі найважливіші анонси та прем'єри у цій добірці. Почалося шоу з анонсу рімейку Brothers: A Tale of Two Sons. Це пригодницька гра-казка про двох братів, які допомагають один одному під час своєї подорожі додому. Гра вийде 28 лютого 2024 року.

Анонсовано доповнення Valhalla для God of War Ragnarok, яке виходить 12 грудня.

Також анонсовано ексклюзивну гру Rise of the Ronin для Sony PlayStation 5. Це екшен про Японію XIX століття.

Серед найнесподіваніших анонсів — горор OD від Kojima Productions. Докладніше про цей анонс в окремій новині.

Анонсована гра про Блейда. Проєкт Marvel's Blade створюється Arkane Studios.

Анонсовано рольову гру Exodus. Вона створюється студією Archetype Entertainment, на чолі якої стоїть виходець із BioWare Джеймс Олен.

Представлений новий трейлер довгоочікуваного екшену Senua's Saga: Hellblade 2 про героїню, яку мучать внутрішні демони.

На шоу показали трейлер Prince of Persia: The Lost Crown Ubisoft. Це нова гра за відомою у минулому серією, яка створюється у форматі екшену з 2,5D-перспективою.

Анонсовано гру No Rest for the Wicked від авторів серії Ori.

Студія Supermassive Games анонсувала новий сюжетний горор The Casting of Frank Stone. Події гри відбуваються у всесвіті Dead by Daylight.

Анонсована гра World of Goo 2 — продовження популярної колись аркади.

Square Enix представила рольову гру Visions of Mana, яка продовжить відому серію JRPG.

Також Square Enix порадувала фанатів новими роликами майбутньої гри Final Fantasy VII Rebirth.

Представлено новий трейлер кооперативного екшену Kill the Justice League.

Опубліковано новий трейлер видовищного китайського екшену Black Myth: Wukong. Гра створюється за мотивами класичного твору китайської літератури «Мандрівка на Захід».

Показали новий трейлер Banishers: Ghosts of New Eden від французької студії Don't Nod.

Також французи анонсували нову гру Lost Records: Bloom & Rage на кшталт підліткової серії Life Is Strange.

Тактичний шутер Ready or Not залишить ранній доступ 18 грудня.

Представлено новий трейлер корейського кооперативного бойовика The First Descendant.

Студія 10 Chambers, відома за грою GTFO, анонсувала новий кооперативний шутер Den of Wolves.

Анонсовано шутер Exoborne. За описом у ньому буде відкритий постапокаліптичний світ, куди висаджуватимуться гравці, добуватимуть лут і повертатимуться на базу.

Показали новий трейлер RTS Stormgate від вихідців із Blizzard.

Завершилося шоу анонсом Monster Hunter Wilds про полювання на монстрів у великому світі.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Intel покращила продуктивність відеокарт Arc Alchemist в іграх з DX11 та Avatar: Frontiers of Pandora

Корпорація Intel продовжує працювати над поліпшенням швидкодії відеоадаптерів Arc A-серії. В останньому графічному драйвері (31.0.101.5074) процесорний гігант додав оптимізації для пригодницького екшену Avatar: Frontiers of Pandora, а також підвищив продуктивність у деяких іграх на базі API DirectX 11.

Arc A770

Найбільший приріст частоти кадрів власники дискретних 3D-прискорювачів Intel повинні відчути у Battlefield V, Dying Light 2 Stay Human та Train Sim World 3 — до 23%, 31% та 34% відповідно. Йдеться про роздільну здатність Full HD, а також високі або ультра-налаштування якості графіки. Інформація щодо приросту fps в інших іграх зібрана нижче.

Intel Arc

Завантажити актуальний графічний драйвер Intel можна за посиланням у першому абзаці.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Capcom анонсувала Monster Hunter Wilds

Чутки щодо найближчого анонсу Capcom підтвердились. На заході The Game Awards 2023 компанія анонсувала гру Monster Hunter Wilds. В описі сказано, що це новий рівень та визначальна гра для жанру.

У першому трейлері нам показують мінливий світ із бурями та блискавками, а також незвичайних тварин. При цьому обійшлося без звичних серії величезних монстрів. Схоже, що відео записано на рушії гри, а значить розробка в самому розпалі. Гра має вийти у 2025 році на PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S та PC (Steam).

Серія Monster Hunter є найуспішнішою франшизою Capcom. Згідно з останніми звітами компанії, гра Monster Hunter: World вже продалася в кількості понад 19,1 мільйона копій, а Monster Hunter Rise в кількості понад 13,6 мільйона копій.

Джерело:
Capcom

AMD покращила роботу технології Fluid Motion Frames у свіжому драйвері

Технологія AMD Fluid Motion Frames (AFMF) все ще перебуває в експериментальній стадії та не позбавлена недоліків. Проте фахівці чипмейкера продовжують працювати над її покращенням, про що свідчать регулярні оновлення прев'ю-драйвера AMD Software: Adrenalin Edition. Завдяки йому власники відеокарт Radeon RX 6000/7000 можуть випробувати цю технологію до її формального релізу.

AFMF

Механізм AFMF відповідає за генерацію кадрів та може вважатися відповіддю на Nvidia DLSS 3. Він є частиною технології FidelityFX Super Resolution 3, яка доступна розробникам відеоігор, а його додаткова реалізація на рівні драйвера AMD дозволяє підвищити плавність геймплею практично в будь-якому проєкті. Але для цього, як було сказано вище, знадобиться відповідна відеокарта.

Випущений напередодні драйвер з підтримкою AFMF містить усі нововведення релізу AMD Software: Adrenalin Edition 23.12.1 та разом з цим покликаний усунути «заїкання» й підвищити стабільність частоти кадрів при використанні Fluid Motion Frames. Завантажити його можна з офіційного сайту AMD.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Arkane Studios працює над грою Marvel's Blade

В рамках The Game Awards 2023 анонсовано нову гру від Arkane Studios. Несподівано це не продовження Dishonored, а гра про Блейда, відомого персонажа коміксів, який полює на вампірів. Marvel's Blade створюється французьким підрозділом Arkane Lyon у співпраці з Marvel Games.

Гра є пригодницьким екшеном від третьої особи на кшталт інших ігор Arkane. Події відбуваються в одному з районів Парижа, який закрито на карантин через надприродну ситуацію. Це буде однокористувацька та доросла гра. Інших подробиць про проєкт поки що немає.

В анонсуючому трейлері нам показують героя в перукарні. Потім лунає звук сирени й Блейд готується до зачистки міста від нечисті. Ролик неінформативний, але дає уявлення про візуальний стиль гри. Також багато сказано про візуальний стиль та розширення меж ігрового дизайну в офіційній заяві щодо анонсу.

Джерело:
Bethesda Softworks

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Анонсовано таємничий горор OD від Хідео Кодзими

Багато хто чекав на шоу The Game Awards 2023 нового трейлера Death Stranding 2 від Хідео Кодзими. Але несподівано було анонсовано нову гру студії Kojima Productions. Це таємничий горор OD, який має стерти кордони між іграми та фільмами, досліджуючи концепцію тестування порогу страху

Опис проєкту поки що звучить дуже невиразно і таємниче, як і всі минулі анонси Кодзими. У короткому першому відео OD нам демонструють цифрові копії акторів Софії Лілліс та Удо Кіра, які зачитують безглуздий текст про динозавра, потім чути, як хтось заходить, і актори зображують страх.

Ймовірно, такий тизер повинен демонструвати високий технічний рівень лицьової анімації та загальну емоційність майбутньої гри.

При розробці гри студія співпрацює з Джорданом Пілом, відомим режисером фільмів «Пастка», «Ми» та «Ноу». Також оголошено про співпрацю з Xbox Game Studios та застосування їх технології хмарних ігор. У OD буде унікальний новий стиль та нова форма мультимедіа.

Джерело:
Kojima Productions

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Ігровий монітор ASUS ROG Swift Pro PG248QP з частотою 540 Гц доступний в Україні

Київський офіс ASUSTeK Computer повідомив про старт продажів ігрового монітора ROG Swift Pro PG248QP. Ця флагманська модель розрахована на професійних кіберспортсменів та любителів динамічних ігор, яких має зацікавити максимальна частота оновлення 540 Гц. Сам вендор з гордістю називає її найшвидшим у світі ігровим монітором.

ASUS ROG Swift Pro PG248QP

В основі ASUS ROG Swift Pro PG248QP лежить 24,1-дюймова матриця E-TN (Esports-TN) з роздільною здатністю 1920×1080 пікселів. Монітор оснащений апаратним модулем Nvidia G-Sync, який забезпечує підтримку однойменної технології синхронізації, а також функції Reflex Analyzer та технології ULMB 2 (Ultra Low Motion Blur 2) для підвищення чіткості об'єктів, що рухаються. З детальними характеристиками пристрою можна ознайомитись на сайті виробника.

ASUS ROG Swift Pro PG248QP

Рекомендована ціна монітора ASUS ROG Swift Pro PG248QP складає 49 999 грн. З нагоди старту продажів у магазинах-партнерах ASUS (MOYO та Rozetka) до 31 грудня діє знижка у п'ять тисяч гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Оголошено переможців The Game Awards 2023. Грою року стала Baldur's Gate 3

Відбулася чергова церемонія The Game Awards. Це найбільше шоу такого плану, яке вважають ігровим аналогом «Оскару». У рамках шоу назвали найкращі ігри року та анонсували багато нових проєктів.

Тріумфаторами року за версією журі The Game Awards стали ігри Baldur's Gate 3 та Alan Wake 2. Рольова гра від Larian Studios визнана грою року, і ця думка співпала із голосуванням користувачів.

Усього Baldur's Gate 3 перемогла у 6 категоріях. В Alan Wake 2 перемога у трьох категоріях, включаючи сюжет, режисуру та арт-дизайн. Найкращим екшеном визнали Armored Core VI: Fires of Rubicon. Найкращий файтинг — Street Fighter 6. Найкраща кіберспортивна гра — Valorant.

Переможці у найважливіших номінаціях представлені нижче.

Гра року:

  • Baldur's Gate 3 (переможець);
  • Alan Wake 2;
  • Marvel's Spider-Man 2;
  • Resident Evil 4 Remake;
  • Super Mario Bros. Wonder;
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Найкращий пригодницький екшен:

  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (переможець);
  • Alan Wake 2;
  • Marvel's Spider-Man 2;
  • Resident Evil 4;
  • Star Wars Jedi: Survivor.

Найкраща рольова гра:

  • Baldur's Gate 3 (переможець);
  • Final Fantasy XVI;
  • Lies of P;
  • Sea of Stars;
  • Starfield.

Найкращий екшен:

  • Armored Core VI: Fires of Rubicon (переможець);
  • Dead Island 2;
  • Ghostrunner 2;
  • Hi-Fi Rush;
  • Remnant 2.

Найкращий файтинг:

  • Street Fighter 6 (переможець);
  • God of Rock;
  • Mortal Kombat 1;
  • Nickelodeon All-Star Brawl 2;
  • Pocket Bravery;
  • Street Fighter 6

Найкраща сімейна гра:

  • Super Mario Bros. Wonder (переможець);
  • Disney Illusion Island;
  • Party Animals;
  • Pikmin 4;
  • Sonic Superstars.

Найкращий симулятор або стратегія:

  • Pikmin 4 (переможець);
  • City: Skylines II;
  • Company of Heroes 3;
  • Fire Emblem Engage;
  • Advanced Wars 1+" Re-Boot Camp.

Найкраща спортивна гра:

  • Forza Motorsport (переможець);
  • EA Sports FC 24;
  • F1 23;
  • Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged;
  • The Crew Motofest.

Найкраща мобільна гра:

  • Honkai: Star Rail (переможець);
  • Final Fantasy VII: Ever Crisis;
  • Hello Kitty Island Adventure;
  • Monster Hunter Now;
  • Terra Nil.

Кращий мультиплеєр:

  • Baldur's Gate 3 (переможець);
  • Diablo 4;
  • Party Animals;
  • Street Fighter 6;
  • Super Mario Bros. Wonder.

Найкраща кіберспортивна гра:

  • Valorant (переможець);
  • Counter-Strike 2;
  • Dota 2;
  • League of Legends;
  • PUBG Mobile.

Вибір гравців:

  • Baldur's Gate 3 (переможець);
  • Cyberpunk 2077: Phantom Liberty;
  • Genshin Impact;
  • Marvel's Spider-Man 2;
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Найкраща гра VR/AR:

  • Resident Evil Village VR Mode (переможець);
  • Gran Turismo 7;
  • Horizon Call of the Mountain;
  • Humanity;
  • Synapse.

Найкраща ігрова режисура:

  • Alan Wake 2 (переможець);
  • Baldur's Gate 3;
  • Marvel's Spider-Man 2;
  • Super Mario Bros. Wonder;
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Найкращий сюжет

  • Alan Wake 2 (переможець);
  • Baldur's Gate 3;
  • Cyberpunk 2077: Phantom Liberty;
  • Final Fantasy 16;
  • Marvel's Spider-Man 2

Найкращий артдизайн:

  • Alan Wake 2 (переможець);
  • Hi-Fi Rush;
  • Lies of P;
  • Super Mario Bros. Wonder;
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Найкращі саундтрек та музика:

  • Final Fantasy XVI (переможець);
  • Alan Wake 2;
  • Baldur's Gate 3;
  • Hi-Fi Rush;
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Найкращий аудіодизайн:

  • Hi-Fi Rush (переможець);
  • Alan Wake 2;
  • Dead Space Remake;
  • Marvel's Spider-Man 2;
  • Resident Evil 4 Remake.

Найкраща підтримка після релізу:

  • Cyberpunk 2077 (переможець);
  • Apex Legends;
  • Final Fantasy 14;
  • Fortnite;
  • Genshin Impact.

Джерело:
IGN

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Nvidia RTX 5880 — ще одна відеокарта для китайського ринку

Лінійка професійних 3D-прискорювачів Nvidia незабаром поповниться моделлю RTX 5880. Її підготовку «зелені» розкрили в останній версії драйвера. Специфікації новинки Nvidia не наводить, але закордонні колеги впевнені, що це урізаний варіант RTX 6000 спеціально для китайського ринку.

RTX 6000

Цієї осені Сполучені Штати ввели нові обмеження на постачання високопродуктивних прискорювачів до деяких країн, включаючи Китай. У списку заборонених товарів опинилися не тільки ШІ-прискорювачі Nvidia, на зразок A800 і H800, але також ігрова GeForce RTX 4090 і професійна відеокарта RTX 6000. Це вже підштовхнуло «зелених» випустити окрему версію GeForce RTX 4090 для Китаю та, судячи з останньої інформації, новий варіант RTX 6000.

Нагадаємо, відеоадаптер Nvidia RTX 6000 базується на графічному процесорі Nvidia AD102 у конфігурації з 18 176 ядрами CUDA та 384-розрядною шиною пам'яті, через яку він взаємодіє з 48 гігабайтами GDDR6. Він виконаний у форматі двослотової карти розширення з «турбінною» та характеризується 300-ватним TDP. Рекомендована ціна пристрою — 6800 доларів.

Джерела:
WCCFTech
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Відбувся реліз багатокористувацького шутера The Finals

Шутер The Finals здобув несподіваний успіх під час відкритого бета-тестування. До гри долучилося понад 7,5 мільйонів гравців. А тепер вийшла релізна версія The Finals, яка розповсюджується за схемою free-to-play.

Це командний шутер у яскравій стилістиці. Все, що відбувається, в прямому сенсі є шоу і загальна стилістика гри яскрава і шалена. При цьому є міцний базис у вигляді цікавої та різноманітної стрілянини. А також на аренах можна повністю руйнувати численні будови. Проєкт створювався студією Embark, куди входить багато колишніх розробників DICE. На честь релізу випущено динамічний трейлер із бадьорою музикою.

The Finals вже доступна на PC, PlayStation 5 та Xbox Series. Комп'ютерна версія доступна у сервісі Steam. Для гри рекомендується комп'ютер із процесором Core i5-9600K або Ryzen 5 3600, 16 ГБ пам'яті та відеокарта GeForce RTX 2070 або Radeon RX 5700 XT.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Представлено ноутбук Acer Nitro V 16 із процесорами AMD Ryzen 8040

Анонс процесорів AMD Ryzen 8040 не залишився без уваги з боку виробників ноутбуків. Компанія Acer вже представила ігровий лептоп Nitro V 16 з новою платформою, який надійде на український ринок у квітні 2024-го. Відомо, що одна з конфігурацій використовуватиме 8-ядерний/16-потоковий чип Ryzen 7 8845HS.

Acer Nitro V 16

Acer Nitro V 16 оснащується 16-дюймовим екраном з роздільною здатністю 1920×1200 або 2560×1600 пікселів, часом відгуку 3 мс та частотою оновлення 165 Гц. За обробку графіки відповідають молодші 3D-прискорювачі Nvidia GeForce RTX, наприклад GeForce RTX 4060. Заявлено до 32 Гбайт оперативної пам'яті DDR5-5600 і твердотілий накопичувач з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4 місткістю до 2 Тбайт. У ролі штатної ОС виступає Windows 11.

Acer Nitro V 16

Більш детальна інформація про «начинку» та конфігурації Acer Nitro V 16 з'явиться ближче до релізу. В українських магазинах ціна ноутбука розпочинатиметься з позначки 43 999 гривень.

Acer Nitro V 16

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

В Epic Games Store дарують GigaBash та Predecessor

В магазині Epic Games Store стартувала нова роздача. Цього разу користувачам дарують два незвичайні екшени: GigaBash та Predecessor. Гра GigaBash — файтинг про Ґодзіллу і гігантських кайдзю в дусі японських фільмів. Це битви титанів на аренах, де руйнуються цілі міста. Тут є однокористувацький сюжетний режим та мережеві режими, де можна воювати з іншими гравцями. GigaBash важко назвати грою для всіх, але вона має дуже хороші відгуки від реальних гравців у Steam. Друга гра Predecessor є онлайновим MOBA-шутером від третьої особи. У ній 10 героїв з унікальними здібностями, які борються на великій локації, прокачуються та купують нову амуніцію. У гри симпатична сучасна графіка. Predecessor все ще знаходиться в ранньому доступі.

Обидві гри можна безплатно додати на свій обліковий запис Epic Games до 13 грудня.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)