Анонсовано амбітну науково-фантастичну RPG Exodus у дусі Mass Effect

Серед численних анонсів на шоу The Game Awards 2023 засвітилася рольова гра Exodus. Це фантастична історія про космічні дослідження на кшталт легендарної серії Mass Effect. Розробку веде студія Archetype Entertainment на чолі з Джеймсоном Охленом (James Ohlen), який раніше працював у BioWare над Star Wars: Knights of the Old Republic та Dragon Age: Origins.

В анонсуючому ролику нам розповіли історію головного героя. Разом зі своєю супутницею він колись знайшов надсвітловий інопланетний корабель, що дозволило їм здобути стародавні артефакти, які відкрили шлях до наукових проривів та стали порятунком для рідної планети. Напарниця і кохана була головною в цій пригоді та завжди першою кидалася у вир небезпеки. Але в якийсь момент заради порятунку її довелося евакуювати з підбитого корабля та залишити в одному з незліченних світів позаду. Через роки герой хоче отримати назад корабель і вирушити в нову пригоду, щоб знайти кохану.

Також на офіційному сайті з'явився опис загальної міфології ігрового всесвіту. 40 тисяч років тому людство залишило Землю, що вмирає, на величезних ковчегах. Наша цивілізація знайшла притулок на одній із планет у скупченні Центавра, але зіткнулася тут з іншими цивілізаціями. Герой, ймовірно, відіграватиме важливу роль у становленні нової людської цивілізації. У грі обіграно тему надсвітлових подорожей та різного перебігу часу. Дії гравця матимуть велике значення. Там, де для героя минули хвилини, для людства проходитимуть роки. І деякі вчинки позначатимуться на спільній історії цивілізації через роки.

Головного героя у грі озвучив відомий актор Меттью Мак-Конагей, хоча його віртуальний образ не дуже схожий на свій прототип. Під час подорожей слід вивчати інопланетні світи та боротися з ворогами з раси Celestials. У чужих світах ми добуватимемо артефакти, які дозволять опановувати нові здібності. Такі артефакти можна прокачувати та покращувати.

Очевидно, що на нас чекає пригода, яка за рівнем розмаху та епічності може переплюнути Mass Effect. Але про терміни виходу гри поки що нічого не відомо.

Джерело:
Exodus

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Вбудована графіка Intel Core Ultra 7 155H обігнала AMD Radeon 780M у 3DMark Time Spy

Наступного тижня корпорація Intel представить перше покоління мобільних процесорів Core Ultra, відоме під кодовим ім'ям Meteor Lake. Приблизно в цей час мають з'явитися результати незалежних тестів нових CPU. Втім, китайські ентузіасти вже почали ділитися бенчмарками процесорів Meteor Lake, наприклад моделі Core Ultra 7 155H.

Meteor Lake

Для Intel Core Ultra 7 155H характерна конфігурація 6P+8E+2LP, де 2LP — це вбудовані в кристал системної логіки два енергоефективні ядра. Новинка функціонує на частоті до 4,8 ГГц, має 24 МБ кеш-пам'яті третього рівня, графічний блок Xe-LPG та 28-ватний рівень TDP. Про інші особливості чипів Meteor Lake можна дізнатися з окремого матеріалу.

Meteor Lake

Загалом Core Ultra 7 155H показав себе непогано, особливо якщо дивитися на швидкодію вбудованої графіки. За результатами 3DMark Time Spy вона виявилася швидше Radeon 780M у складі AMD Ryzen 7040 і навіть випередила дискретну Arc A350M. Нижче також наведено результати випробувань у Cinebench та виміри часу роботи від акумулятора. Щоправда, тут все залежить від конкретної моделі ноутбука, тому рекомендуємо дочекатися більш докладних тестів.

Meteor Lake
Meteor LakeMeteor Lake

Офіційна презентація процесорів Intel Meteor Lake відбудеться у четвер, 14 грудня.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 18)