Lian Li випустила вентилятори UNI Fan TL LCD із вбудованим дисплеєм

Лінійка вентиляторів Lian Li поповнилася моделями UNI Fan TL та UNI Fan TL LCD у версіях зі 120- та 140-мм крильчаткою. Серед особливостей новинок вендор відзначає механізм для послідовного підключення, ARGB-підсвічування з «нескінченним дзеркалом» на торці, гідродинамічний підшипник, а також вбудований 1,6-дюймовий IPS-дисплей у вентиляторів з відміткою LCD.

UNI Fan TL LCD

На вбудований дисплей UNI Fan TL LCD можна вивести різну інформацію про систему, зображення або анімацію. Роздільна здатність екрана становить 400x400 пікселів, яскравість заявлена на рівні 500 кд/м². Всі новинки Lian Li використовують 9-лопатеву крильчатку з рідкокристалічного полімеру, який дозволив зменшити зазор між лопатями та рамкою до 0,65 мм у 120-мм і до 1 мм у 140-мм вентиляторів.

UNI Fan TL LCD

Всього Lian Li підготувала до релізу вісім моделей (по чотири 120- та 140-мм), кожна з яких доступна в чорному та білому кольорах. Окремо відзначимо наявність «вертушок» зі зворотним напрямком повітряного потоку. З технічними характеристиками вентиляторів можна ознайомитись нижче, всі вони супроводжуються трирічною гарантією виробника.

UNI Fan TL LCD

Офіційний старт продажів 120-/140-мм вентиляторів Lian Li UNI Fan TL та UNI Fan TL LCD намічено на сьогодні. Рекомендовані ціни наведені у таблиці.

UNI Fan TL LCD

Джерело:
Lian Li

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Білий — новий чорний. «Total white» сетап від Republic of Gamers

На правах реклами

Чорне забарвлення завжди було й залишається найбільш популярним і практичним рішенням. Але в білих девайсів є своя група прихильників, тим більше, що за умови гармонійного поєднання між собою, білі компоненти можуть створити значно більш ефектну й привабливу збірку ПК та периферії до нього. Тому сьогодні ми дивимось, що в цьому напрямку може запропонувати бренд Republic of Gamers.

ASUS

Периферія

ROG Azoth — це ігрова клавіатура преміумкласу у форм-факторі 75%. Металева верхня кришка з кріпленням із силіконовою прокладкою та тришарова система шумопоглинання, попередньо змащені механічні перемикачі ROG NX і стабілізатор клавіатури з можливістю гарячої заміни, подвійні ковпачки клавіш ROG PBT і комплект мастила для перемикачів створюють безпрецедентні враження від друку та геймінгу із цією клавіатурою. ROG Azoth також має OLED-дисплей з інтуїтивно зрозумілим керуванням, універсальне трирежимне підключення, зокрема за допомогою бездротової технології SpeedNova в режимі 2,4 ГГц, три регульованих положення нахилу та підтримку macOS. До того ж ROG Azoth у кольорі Moonlight White оснащена найновішими моделями перемикачів ROG NX Snow. Варто відзначити, що остання версія ROG Azoth також сумісна з ROG Omni Receiver. Цей донгл забезпечує бездротове підключення до однієї сумісної клавіатури та однієї сумісної миші одночасно, зберігаючи низьку затримку та зменшуючи кількість підключених до ПК приймачів.

ASUS

 

Логічним доповненням до ROG Azoth стане мишка з підтримкою ROG Omni Receiver — ROG Harpe Ace Aim Lab Edition. Ця надлегка бездротова ігрова миша вагою всього 54 грами ідеально підходить для сучасних кіберспортивних ігор. Її оптичний датчик ROG AimPoint нового покоління з роздільною здатністю 36 000 точок на дюйм відстежує кожен рух миші з неймовірною точністю з найкращим у галузі відхиленням CPI < 1% для максимальної точності.

ASUS

 

Крута мишка вимагає і топової ігрової поверхні, тому білий сетап логічно доповнить ROG Moonstone Ace L — ігрова поверхня преміумкласу, виготовлена із загартованого скла, стійкого до ударів і подряпин, що забезпечує виняткову міцність. Її спеціально оброблена поверхня забезпечує неперевершений рівень точності, а також легке ковзання та відстеження.

ASUS

Гарнітуру під цей сетап можна взяти максимально універсальну, що підійде як для ПК, так і для мобільного геймінгу — ігрові навушники-вкладиші ROG Cetra True Wireless. Ці ультрапортативні й легкі навушники мають спеціально налаштовані 10-міліметрові драйвери ASUS Essence, які забезпечують високу якість звуку, і вбудовану технологію активного шумозаглушення. А завдяки зручному зарядному футляру та технології швидкого заряджання вони завжди готові до роботи.

ASUS

 

27-дюймовий монітор ROG Strix XG27AQ-W із роздільною здатністю 2560x1440, високою частотою оновлення (до 170 Гц) та матрицею Fast IPS із часом відгуку 1 мс (GTG) безперечно порадує усіх кіберспортсменів еталонною плавністю картинки без розривів та артефактів. А висока яскравість та контрастність матриці з підтримкою стандарту DisplayHDR 400 забезпечить максимально реалістичне зображення на екрані.

ASUS

 

Останнім, але не менш важливим девайсом у комплекті периферії буде потужний роутер, звісно ж ігровий, а саме перша тридіапазонна меш-система WiFi від ROG — Rapture GT6. Вона пропонує величезну пропускну здатність мережі, підтримку сучасного стандарту Wi-Fi 6 і безліч корисних функцій, розроблених спеціально для геймерів.

ASUS

 

ПК

Найскладнішим у білому сетапі є підбір всіх компонентів для збірки оптимальної збалансованої системи через меншу кількість моделей у відповідному кольорі. Тому зараз ми розглядатимемо варіант топової білої збірки.

Серед материнських плат яскраво виділяється найновіша модель ROG Strix Z790-A Gaming WiFi II. Вона готова стати основою для вашої збірки в білому стилі завдяки біло-сріблястому кожуху панелі інтерфейсів і радіаторам, кожен із яких контрастує з чорним текстолітом друкованої плати. Навіть Q-антена ASUS Wi-Fi покрита білим кольором, щоб дотримуватись цілісної естетики білого ПК. А 5 слотів M.2 та 12 USB-портів на задній панелі гарантують можливості підключення усіх необхідних пристроїв.

ASUS

 

Оскільки збірка в нас топова, корпус буде максимально потужний із поточного модельного ряду ROG — ROG Hyperion. Його широке бічне вікно із загартованого скла створює вражаючий контраст із металевими акцентами. Світлодіоди Aura Sync RGB формують привабливі акценти, і їх можна синхронізувати з підсвічуванням решти компонентів системи. Завдяки загальній білій естетиці це ідеальний корпус для вашого комп’ютерного обладнання білої тематики.

ASUS

 

Такий корпус, як ROG Hyperion, дає змогу легко встановити відеокарту у вертикальному положенні, щоб продемонструвати її довершену зовнішність — тому можна себе не стримувати й доповнити цю збірку гідною відеокартою. ROG Strix GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X White OC Edition може похвалитися винятковою потужністю для ігор і складних задач з обробки візуального контенту в професійних програмах. Потужне рішення для охолодження ROG із вентиляторами Axial-Tech і задньою панеллю з вентиляцією забезпечує неперевершені показники ефективності охолодження. Два режими роботи BIOS стануть у пригоді як за потреби в максимальної продуктивності, так і у виконанні нескладних поточних задач.

ASUS

 

Подібна потужна відеокарта вимагає блока живлення, який готовий гідно зустріти таке випробування: ROG Thor 1000W Platinum II. Цей пристрій пропонує потужність, необхідну для живлення новітнього процесора та відеокарти, оснащений найтихішою у своєму класі системою охолодження, а також є надзвичайно енергоефективною моделлю, що підтверджено сертифікатом 80 Plus Platinum. Щоб доповнити ваші компоненти та периферійні пристрої в білому кольорі, він має чорно-білу бічну панель, яка обрамляє OLED-дисплей, що дає змогу стежити за енергоспоживанням.

ASUS

 

Система рідинного охолодження ROG Ryuo III 360 ARGB готова приборкати температуру цієї високопродуктивної установки завдяки використанню архітектури Asetek 8-го покоління, великому радіатору діаметром 360 мм і потужним вентиляторам ROG AF 12S ARGB. Її сміливий дизайн чудово підходить для материнських плат ROG. Настроюваний дисплей AniMe Matrix, вбудований у корпус помпи, дасть можливість підкреслити кастомність зібраного ПК.

ASUS

 

Збірка білого ПК — справа не завжди проста, але отриманий результат гарантовано тішитиме ваш зір своєю оригінальністю та функціональністю.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Розробники HWiNFO готуються до виходу процесорів Intel Arrow Lake

Наступного року корпорація Intel випустить процесори Arrow Lake, в тому числі для настільної платформи LGA1851. Підготовка до релізу нового покоління CPU йде згідно з розкладом, що підтверджують розробники утиліти HWiNFO. В актуальному випуску програми (v7.68) вони покращили підтримку цього сімейства, а також поліпшили попередню підтримку CPU Panther Lake. Вихід цих чипів відбудеться не раніше першого кварталу 2025-го.

Intel Core

Нагадаємо, що з релізом CPU Arrow Lake корпорація Intel перейде на багаточипове компонування в настільному сегменті. Ці процесори вийдуть під брендом Core Ultra та підтримуватимуться материнськими платами LGA1851 з наборами логіки Intel 800-ї серії. Офіційний дебют наступної десктопної платформи відбудеться у другій половині 2024 року.

Ознайомитись з усіма нововведеннями утиліти HWiNFO v7.68 можна за посиланням. До речі, у найближчому релізі автори програми планують додати попередню підтримку нових GPU Intel: інтегрованих у процесори Panther Lake та Nova Lake, а також дискретних Battlemage та Celestial.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Intel підтвердила вихід нового покоління дискретної графіки у 2024 році

Під час презентації нових процесорів Core Ultra (Meteor Lake) у Японії компанія Intel показала дорожню карту, де в планах на 2024 рік вказано нове покоління дискретної графіки, відоме під кодовим ім'ям Battlemage. Це цілком очікувано, але тут ми маємо офіційне підтвердження анонсу нової серії відеокарт Intel.

Минуло понад рік з виходу перших дискретних відеокарт Intel Arc на базі архітектури Alchemist. Спочатку у продаж надійшла бюджетна Arc A380, потім з'явилися Arc A770 та A750. Нові процесори Meteor Lake теж перейшли на архітектуру Arc Alchemist, завдяки чому вони демонструють високу конкурентоспроможність на тлі iGPU AMD RDNA 3 в мобільних процесорах Ryzen. З моменту запуску нових продуктів Intel активно покращувала та допрацьовувала програмне забезпечення, виправляючи помилки та покращуючи продуктивність відеокарт Arc. Тому до запуску нового покоління компанія підійде з кращою програмною підтримкою.

Відомо, що у 2024 році Intel представить оновлену версію Alchemist, відому як Xe-LPG+, для інтегрованої графіки Core Ultra 2-го покоління (Arrow Lake). Ці процесори будуть анонсовані не раніше другої половини року. Також відбудеться запуск повноцінної нової архітектури Battlemage для дискретної графіки. Очікується, що ці GPU отримають багато покращень, включно з підтримкою нової технології масштабування ExtraSS із генерацією кадрів. Вже були чутки, що тестові зразки нового GPU BMG-G10 проходять випробування у лабораторіях компанії. Нібито у нього вдвічі більше обчислювальних блоків щодо попередника та шина 256 біт.

Не можна виключати, що нову інформацію відносно графіки Intel ми отримаємо на січневій виставці CES 2024.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Бенчмарк 3DMark Steel Nomad вийде у наступному кварталі

UL Solutions поділилася новими подробицями про кросплатформний тест 3DMark Steel Nomad. Цей бенчмарк позиціюється як наступник Time Spy, який був випущений ще у 2016 році, та призначений для оцінки швидкодії графічної підсистеми без використання ефектів на базі трасування променів. Завдяки кросплатформенності Steel Nomad дозволить порівняти продуктивність різних пристроїв та ОС.

3DMark Steel Nomad

Вихід 3DMark Steel Nomad заплановано на наступний рік. Вже у першому кварталі стане доступним бенчмарк для комп'ютерів під керуванням Windows та Windows-on-Arm. Протягом 2024-го він з'явиться на пристроях з macOS, Linux, Android та iOS. Для комп'ютерів із вбудованою графікою та мобільних гаджетів готується менш «важка» версія під назвою Steel Nomad Light. Бенчмарк буде доступний як безоплатне оновлення для всіх користувачів 3DMark.

3DMark Steel Nomad3DMark Steel Nomad

Що стосується продуктивності графіки з трасуванням променів, то для її оцінки UL Solutions рекомендує використовувати тести 3DMark Speed Way, Solar Bay та Port Royal.

Джерело:
UL Solutions

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Call of Duty 2025 буде прямим продовженням Black Ops 2

З'явилася перша інформація щодо майбутньої гри Call of Duty, яка намічена на 2025 рік. Події нової частини розгорнуться в недалекому майбутньому і будуть прямим продовженням Black Ops 2, однієї з найкращих сюжетних частин серії з офіційними продажами понад 30 мільйонів копій. Фанати можуть очікувати на повернення знайомих героїв, які після смерті лиходія Менендеса стикаються з новою загрозою та харизматичним антагоністом.

Спочатку розробники хотіли випустити гру з ремастерами мережевих мап з оригінальної Black Ops 2, але після критики нещодавньої Modern Warfare III вирішено додати в мультиплеєр новий контент. Тому на старті у грі будуть як старі, так і нові мапи. Відомо, що планується кардинально переробити систему пересування. Повернеться система розподілу перків та гаджетів Pick 10, а також мережевий режим Gunfight. Ну і звичайно у грі буде зомбі-режим.

До виходу цього проєкту гравці ще отримають Call of Duty у 2024 році, за чутками ця частина присвячена війні у Перській затоці. Також Infinity Ward нібито займається розробкою наступної частини Modern Warfare, попри критику Modern Warfare III, яку погано зустріли гравці та критики.

Джерело:
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 8)