В Steam стартував зимовий розпродаж

Компанія Valve запустила новий великий розпродаж в ігровому сервісі Steam, який присвячений майбутнім зимовим святам. Під час акції користувачі зможуть придбати багато старих та нових ігор зі знижками. Серед найцікавіших пропозицій знижка 60% на ремейк Dead Space, 50% на Hogwarts Legacy, мінус 40% на Diablo IV, -30% на Starfield та багато інших хороших знижок на кращі ігри 2023 року. Ви можете не тільки поповнити свою бібліотеку ігор, але й подарувати електронні подарункові карти своїм друзям для покупок у Steam. Розпродаж триватиме до 4 січня 2024 року.

Одночасно триває голосування за найкращі ігри року на премію The Steam Awards. Ви можете визначити найкращих у 11 категоріях. Також у Steam з'явилася сторінка з особистою статистикою та особистими «Підсумками року».

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

У Starfield зіграло 13 мільйонів гравців

Компанія Bethesda розповіла про нові успіхи космічної рольової гри Starfield та поділилася цікавою ігровою статистикою. Наразі її випробувало 13 мільйонів гравців. Вона доступна на Xbox Series, PC та у передплатному сервісі Game Pass, тому озвучена статистика не говорить про реальні продажі. Не відомо, який відсоток із цих 13 мільйонів припадає на користувачів Game Pass. Хай там що, для Bethesda це найкращий старт за весь час існування студії.

Усі гравці награли понад 22 мільйони днів, а кожен в середньому провів у Starfield близько 40 годин. Армія геймерів відвідала майже два мільярди планет. Найнебезпечнішою фракцією у грі є Ecliptic, а найсмертельніший монстр Ashta. Найпопулярніша та найефективніша зброя — Combatech Beowulf. Пройшли сюжет і набули статусу Starborn 1,63 мільйона гравців.

Автори Starfield дякують гравцям за підтримку та обіцяють багато цікавого у 2024 році. Розробники планують регулярні оновлення з періодичністю раз на шість тижнів. Вони будуть покращувати ігрові елементи та додавати новий контент. Зокрема, з'являться нові засоби пересування, мапи міст, нові налаштування складності та інші нововведення. Також у Starfield з'явиться офіційна підтримка модів.

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Анонсовано OLED-монітор LG UltraGear 32GS95UE із двома режимами: 4K при 240 Гц або 1080p при 480 Гц

LG Electronics представила оновлену лінійку ігрових моніторів UltraGear на основі матриць OLED. Мабуть, найцікавішою новинкою вендора можна назвати 32-дюймовий дисплей UltraGear 32GS95UE із функцією Dual-Hz. Для цієї моделі характерно штатна роздільна здатність 3840x2160 пікселів та частота оновлення 240 Гц, що вже робить її одним з найбільш просунутих ігрових моніторів на сьогодні.

LG UltraGear

Однак за бажання LG UltraGear 32GS95UE можна легко перемикнути в режим з роздільною здатністю 1080p, заодно збільшивши частоту оновлення до 480 Гц. Ця функція, наприклад, може бути актуальною під час гри в онлайн-шутери. З інших особливостей монітора варто відзначити 98,5% охоплення палітри DCI-P3, контрастність 1,5 млн до 1 та час відгуку 0,03 мс (від сірого до сірого). Специфікації всіх нових моніторів LG UltraGear наведено нижче.

LG UltraGearLG UltraGear

Щодо рекомендованих цін та термінів старту продажів на цей момент інформації не надходило.

Джерело:
LG

Обговорити в форумі (коментарів: 75)

Кращі новорічні подарунки від Acer: де знайти святкові знижки та акції

На правах реклами

Зазвичай до різдвяних свят компанії та торгівельні мережі готують різноманітні акції, що супроводжуються досить вагомими знижками. Це чудова нагода побавити себе або рідних подарунком, про який вони мріяли увесь рік. Якщо у списку бажаного ноутбук чи монітор — неодмінно варто переглянути святковий каталог з пропозиціями від Acer.

Acer

Усе зручно згруповано в одному місці. Розмаїття пристроїв на будь-який смак: представлені популярні конфігурації мобільних комп’ютерів для ігор, роботи та навчання, а також тонких та легких лептопів зі збільшеним запасом автономності, а ще моніторів для геймерів та домашніх чи офісних користувачів. Окремо виділена секція з найбільшими сезонними знижками. Наприклад, Aspire 7 для роботи, навчання та ігор з 16 ГБ ОЗП та дискретною графікою RTX 2050 доступний зі знижкою до 8000 грн за ціною 29 999 грн. 

Ігрові моделі представлені як популярними конфігураціями Nitro 5, Predator Helios, а також Aspire 7, так і свіжими надходженнями. Наприклад, Nitro 5 з діагоналлю 15,6 дюйма, частотою оновлення екрана 144 Гц та продуктивною відеокартою GeForce RTX 4060 на 8 ГБ доступний за ціною 47 999 грн. З-поміж тонких та легких лептопів з CPU AMD Ryzen або Intel Core варто відзначити компактний та продуктивний Swift 3 вагою лише 1,2 кг. Ноутбук обладнаний процесором AMD Ryzen 7 5700U, 16 ГБ ОЗП та містким SSD обсягом 512 ГБ, і доступний за ціною лише 23 999 грн. Серед акцій на ноутбуки для навчання та роботи приваблює вдалим співвідношенням ціни та оснащення 15,6-дюймовий Aspire 3, що коштує лише 14 999 грн, та обладнаний процесором Intel Core i3, 8 ГБ ОЗП і екраном IPS. 

Acer

Список різдвяних знижок на монітори охоплює представників лінійки Nitro з діагоналями 23,8 чи 27 дюймів, однак є й універсальні моделі для офісного або домашнього використання на кшталт Acer SA242YE з матрицею Full HD IPS, частотою оновлення 100 Гц, технологією Flicker-Less, що усуває мерехтіння, та безрамковим дизайном за ціною 3949 грн.

Переглянути усі акційні моделі можна на вебсторінці.

Пропозиції дійсні у період з 18 грудня 2023 по 2 січня 2024 року за умови наявності відповідних пристроїв, оскільки кількість пристроїв, що будуть участь в акції обмежена. 

Gigabyte підтвердила підтримку 256 Гбайт ОЗП платформами Intel LGA1700 та AMD AM5

Gigabyte Technology разом з іншими виробниками материнських плат готується до старту продажів 64-гігабайтних модулів оперативної пам'яті DIMM DDR5. Раніше MSI та ASRock оголосили, що підтримка таких планок незабаром з'явиться на платформі AMD AM5. В той самий час Gigabyte підтвердила можливість використання до 256 Гбайт ОЗП як з процесорами AMD Ryzen, так й Intel Core.

Gigabyte

Офіційна підтримка 64-гігабайтних модулів на материнських платах Gigabyte AM5 та LGA1700 з'явиться з виходом нових прошивок UEFI. Їхній реліз має збігтися зі стартом продажів 64-ГБ планок серії Kingston FURY Renegade DDR5. Згідно з інформацією на опублікованих скріншотах, в цих модулях будуть передбачені налаштування AMD EXPO та Intel XMP 3.0 для режиму DDR5-6000. У тестових платформах Gigabyte використовувалися процесори Core i9-14900K та Ryzen 9 7900X3D.

GigabyteGigabyte

Джерело:
Gigabyte

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Geekom готує ігровий міні-ПК на базі AMD Ryzen 9 8940HS та Radeon RX 7600M XT

Виробники електроніки почали ділитися подробицями про продукти, які будуть представлені на січневій виставці CES 2024. Наприклад, компанія Geekom привезе нові моделі міні-комп'ютерів із процесорами Intel та AMD. Вендор представить як традиційні неттопи класу NUC, так і невелику ігрову систему APro8 Max із дискретною графікою.

Geekom

У Geekom APro8 Max будуть об'єднані 8-ядерні/16-потокові чипи AMD Ryzen 8040 (Hawk Point) та відеоадаптер Radeon RX 7600M XT. Цей 3D-прискорювач використовує GPU Navi 33 та за характеристиками багато в чому повторює настільну відеокарту Radeon RX 7600. Відмінності криються в меншому рівні TDP та робочих частотах. Швидкодії Radeon RX 7600M XT вистачить для комфортного 1080p-геймінгу з високими налаштуваннями якості графіки в сучасних ААА-проєктах.

До новинок Geekom також входять моделі IT14 Pro та A8 Max, виконані відповідно на платформах Intel Meteor Lake та AMD Hawk Point. Перший міні-ПК отримає 16-ядерні/22-потокові процесори Core Ultra, а другий використовуватиме 8-ядерні/16-потокові APU Ryzen 8040. Обидві новинки виконані в досить компактних корпусах.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Sony отримала ексклюзивні права на ігри про Людей Ікс

Днями хакери зламали сервери Insomniac Games і виклали у відкритий доступ 1,67 терабайта даних. Серед них виявилося багато зображень, роликів майбутніх ігор та секретної інформації. У Мережі з'явився навіть прототип гри Marvel's Wolverine з кількома робочими рівнями. Розкрито найближчі плани Insomniac Games та Sony. На 2025 рік заплановано гру Marvel's Venom, на 2026 рік заплановано Marvel's Wolverine, Marvel's Spider-Man 3 вийде у 2028 році, новий Ratchet & Clank у 2029 році, а у 2030 році на нас чекає проєкт Marvel's X-Men.

Після детального вивчення інформації користувачі виявили, що Sony та Marvel підписали ексклюзивну угоду про створення ігор всесвіту X-Men тільки для ігрової платформи Sony. Угода укладена до 2035 року, і протягом цього терміну гри про людину-павука та інших героїв X-Men виходитимуть лише на консолі Sony (і, ймовірно, портуватимуться на PC). За умовами угоди заборонено навіть використання цих персонажів Marvel на будь-яких інших конкурентних платформах, за винятком multi-family проєктів на кшталт «Месників».

Така ексклюзивність стане вагомим плюсом на користь консолей Sony PlayStation. Зараз PlayStation 5 вже помітно обганяє Xbox Series за обсягами продажів. І потужні ігрові ексклюзиви є найголовнішою перевагою цієї консолі. Попри численні придбання великих ігрових студій та навіть Bethesda Softworks, компанія Microsoft так і не змогла випустити жодного потужного ексклюзиву.

Джерело:
IGN

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

AMD випускатиме нові моделі процесорів AM5 як мінімум до 2025 року

Однією з головних особливостей платформи AMD AM4 є великий життєвий цикл. Вона дебютувала у 2016 році з чипами Bristol Ridge для OEM-ринку та, як і раніше, отримує оновлення у формі нових моделей процесорів, наприклад, цього літа вийшов Ryzen 5 5600X3D. Щодо актуальної AM5, то її AMD планує підтримувати як мінімум до 2025 року. Про це заявив корпоративний віцепрезидент та головний керуючий клієнтським бізнесом AMD Девід Макафі (David McAfee) у розмові з Overclockers UK.

AM5

«Я думаю, що ми, безумовно, визнали, що довговічність платформ AM4 була однією з головних причин, що призвели до успіху Ryzen. І коли ми думаємо про майбутнє, 2025 рік і далі, рішення перейти на сокет наступного покоління буде дуже ретельно продумано, — розповідає пан Макафі. — Ми знаємо, який вплив має перехід на новий сокет, і хочемо залишатися на AM5 якомога довше. Ми твердо налаштовані на 2025 рік і далі, і ми побачимо, як довго ця обіцянка триватиме після 2025 року».

Офіційний реліз платформи AMD AM5 відбувся минулого року. Протягом 2024-го для неї вийдуть процесори з архітектурою Zen 5 та, судячи із заяв Девіда Макафі, можна розраховувати як мінімум на реліз CPU Zen 6 у цьому конструктивному виконанні. До речі, наступного місяця AMD випустить лінійку процесорів Ryzen 8000G з потужною інтегрованою графікою.

Джерело:
Overclockers UK

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Sony продала понад 50 мільйонів консолей PlayStation 5

Sony Interactive Entertainment поділилася свіжою інформацією щодо обсягів продажу ігрової консолі PlayStation 5. На цей час пристрій розійшовся тиражем понад 50 мільйонів екземплярів. До речі, у січні Sony повідомила про 30 мільйонів проданих консолей, а в середині літа цей показник перевищив 40 мільйонів.

PS5

«Досягнення цієї віхи продажів PS5 є свідченням непохитної підтримки глобальної спільноти PlayStation і їхньої пристрасті до неймовірних вражень, створених талановитими розробниками з PlayStation Studios і нашими партнерами, — розповідає глава Sony Interactive Entertainment Джим Раян (Jim Ryan). — Ми вдячні всім нашим гравцям, які приєдналися до подорожі PS5, і ми дуже раді, що це перший святковий сезон з моменту запуску, коли ми маємо повний запас консолей PS5, тож кожен бажаючий може придбати одну».

Справедливо відзначити, що PlayStation 5 все ж таки не вдалося перевершити рекорд PlayStation 4, яка подолала 50-мільйонну позначку проданих екземплярів на тиждень швидше. Однак Sony тривалий час боролася з дефіцитом компонентів для PS5, що вплинуло на обсяги випуску ігрової консолі. Сьогодні ці проблеми вдалося вирішити та, як бачимо, за 2023 рік було продано понад 20 мільйонів PlayStation 5.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 34)