Фахівці Digital Foundry назвали Avatar: Frontiers of Pandora найкрасивішою грою року

Наприкінці року багато хто підбиває підсумки, у тому числі команда каналу Digital Foundry, який присвячений графіці та технологіям в іграх. Фахівці Digital Foundry склали свій рейтинг найкрасивіших ігор 2023 року.

До трійки лідерів увійшли Cyberpunk 2077 з новим режимом трасування RT Overdrive, Alan Wake 2 та Avatar: Frontiers of Pandora. Перші дві гри всіляко нахвалюють за роботу трасування, ефектне освітлення та віддзеркалення. Тому вибір переможця цього року був особливо важким, але перше місце Digital Foundry все ж таки віддає Avatar: Frontiers of Pandora. Гра демонструє великі деталізовані простори з насиченою рослинністю та неймовірним опрацюванням деталей. Високий рівень візуального виконання Avatar: Frontiers of Pandora відзначають усі критики. При цьому сама гра отримує не найвищі оцінки, на Metacriric середня оцінка PC-версії лише 72 бали. Avatar дуже нагадує Far Cry у новому антуражі.

Також у рейтинг ігор з найкращою графікою потрапили Star Wars Jedi: Survivor, Final Fantasy XVI, RoboCop: Rogue City, ремейк Resident Evil 4 та Marvel's Spider-Man 2. Гру Hi-Fi Rush відзначили на незвичайний стильний дизайн, а Super Mario Bros. Wonder похвалили за те, як гра виглядає на портативній консолі Nintendo Switch.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

CableMod відкликає кутові адаптери живлення 12VHPWR

Не є таємницею, що деякі перші власники GeForce RTX 4090 зіткнулися з вигораючими роз'ємами живлення. Це було пов'язано з нещільним контактом при підключенні кабелів до нового роз'єму 12VHPWR. Також через великі габарити відеокарти бічний кабель часто упирався в стінку, і цей вигин теж міг призвести до нещільного контакту та проблем. Компанія CableMod оперативно відреагувала на проблему та рік тому представила рішення у вигляді кутових перехідників. Вони мали забезпечити якісний контакт і уникнути вигину кабелів. Але за кілька місяців з'явилися скарги й на ці перехідники.

Тепер стало відомо, що виробник вирішив відкликати всі кутові перехідники:

  • Адаптер CableMod 12VHPWR 90° V1.0;
  • Адаптер CableMod 12VHPWR 180° V1.0;
  • Адаптер CableMod 12VHPWR 90° V1.1;
  • Адаптер CableMod 12VHPWR 180° V1.1.

Компанія визнає проблеми з кутовими адаптерами, частина яких може бути несправною. Продажі таких пристроїв припиняються, і компанія готова відкликати їх з міркувань безпеки. Є потенційна небезпека, що штекерний роз'єм може ослабнути, перегрітися та розплавитися. Тому рекомендується негайно відмовитись від їх застосування. Але це стосується лише кутових адаптерів і не торкається кабелів CableMod.

З чуток, повідомлення про проблеми з перехідниками CableMod надходили протягом кількох місяців. Деякі компанії навіть відмовлялися від гарантійного обслуговування своїх продуктів у випадку використання таких перехідників (наприклад, MSI).

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 58)

Акції дня — забираємо безплатні ігри Art of Rally та Caveblazers

У всіх ігрових магазинах стартували зимові розпродажі. Багато сервісів одночасно з цим запустили акції з роздачею безплатних ігор. У сервісі Epic Games Store зараз відбувається щоденна роздача, де щодня змінюється безплатна пропозиція. Сьогодні ви можете забрати в Epic Games Store незвичайну гру про перегони Art of Rally, де нам пропонують брати участь у заїздах на машинах 60-х років минулого століття зі стилізованою мультяшною графікою. Виглядає як простий інді-проєкт, але Art of Rally має хороші оцінки користувачів, їм подобається поведінка машин і різноманітний автопарк, а також унікальний стиль з відмінним саундтреком. Ця пропозиція актуальна до 18 години 23 грудня, після чого стартує роздача нової гри.

Своя роздача стартувала й у сервісі GOG. Це бадьорий Roguelike-екшен із піксельною 2D-графікою Caveblazers. Ця гра ще буде роздаватися протягом трьох днів.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)