В Epic Games Store дарують Ghostwire: Tokyo

Триває акція із щоденною роздачею безплатних ігор від Epic Games Store. Днями в магазині можна було забрати Art of Rally та повне видання Fallout 3. Сьогодні ввечері розпочалася нова роздача. Гравцям дарують містичний екшен Ghostwire: Tokyo від Tango Gameworks та Bethesda Softworks.

Роздача триватиме до 18 години 25 грудня, після чого вона зміниться новою невідомою грою.

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Підтверджено характеристики молодших процесорів Intel Core 14-го покоління

Найближчими тижнями модельний ряд чипів Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) поповниться рішеннями із заблокованим на підвищення множником. Офіційна презентація новинок має відбутися на виставці CES 2024 у першій половині січня. Напередодні цієї події у Мережі опинилися специфікації нових процесорів.

Intel Core

До non-K лінійки чипів Core 14-го покоління увійдуть моделі з кількістю ядер від 2 до 24 штук. Для них характерний штатний рівень Processor Base Power від 35 до 65 Вт, є процесори з графічним ядром та без нього. Використовувати новинки можна буде з материнськими платами LGA1700 після оновлення прошивки UEFI.

Intel Core

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Seasonic рекомендує використовувати фен при згинанні кабелю 12VHPWR

Роз'єм живлення 12VHPWR/12V-2x6, яким оснащуються старші відеокарти GeForce RTX 40-ї серії, потребує уважного ставлення до себе. При підключенні власникам рекомендується переконатися в надійному контакті, інакше не виключена можливість оплавлення роз'єму, а сам кабель бажано прокладати без надмірних вигинів. Якщо ж без вигинів кабелю не обійтися, рекомендується попередньо нагріти його, наприклад, за допомогою звичайного фена.

Seasonic

Саме такі рекомендації можна знайти на сайті відомого виробника блоків живлення Seasonic. Усі маніпуляції необхідно проводити без підключення до відеокарти, а також не слід згинати 35-мм ділянку кабелю поруч із самим роз'ємом 12VHPWR/12V-2x6. Втім, головна рекомендація до підключення залишається незмінною: користувачі повинні переконатися в надійному контакті роз'єму.

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

ASUS представила відеокарти Radeon RX 7700/7800 XT у версії Dual OC

Лінійка відеокарт ASUS на базі графічних процесорів AMD RDNA 3-го покоління поповнилася Radeon RX 7700 XT та RX 7800 XT у модифікації Dual OC. Обидва пристрої отримали заводський розгін, систему охолодження з масивним радіатором та двома вентиляторами й займуть у системному блоці три слоти розширення.

ASUS

Для моделі ASUS Radeon RX 7700 XT Dual OC характерна частотна формула 2239/2599 МГц (Game/Boost Clock), тоді як Radeon RX 7800 XT Dual OC працює на 2213/2520 МГц. Набір відеовиходів представлений трьома DisplayPort 2.1 та одним HDMI 2.1. Для підключення додаткового джерела живлення на торці карт розпаяно два 8-контактні роз'єми PCI-E Power.

ASUS

Рекомендована ціна відеокарт ASUS Radeon RX 7700/7800 XT Dual OC на цю мить оголошена не була. У продаж вони надійдуть найближчим часом.

ASUS

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

AMD обіцяє публікувати детальніші характеристики процесорів Ryzen із двома видами ядер

Цього року компанія AMD випустила мобільні процесори з двома видами ядер: Zen 4 та Zen 4c. На відміну від CPU Intel Core, де використані дві різні архітектури, ядра Zen 4c мають той же показник IPC (кількість виконуваних за такт інструкцій) та підтримують ті ж функції, що і Zen 4. Їхня головна відмінність криється в меншій площі й тактових частотах.

AMD Phoenix2
Кристал AMD Phoenix2 з двома видами x86-ядер

Інакше кажучи, підхід двох чипмейкерів до «великих» та «малих» ядер істотно відрізняється. Саме тому AMD спочатку вирішила не прописувати в специфікаціях окремі частоти ядер Zen 4 і Zen 4c, вказавши лише загальний робочий діапазон, наприклад, від 3,0 до 4,7 ГГц у випадку моделі Ryzen 3 7440U.

Редакція Tom's Hardware зв'язалася з AMD, щоб дізнатися про можливість вказівки більш докладної інформації щодо характеристик таких чипів. Представник компанії запевнив, що роботи у цьому напрямі ведуться. Незабаром на сторінках зі специфікаціями APU Phoenix2 вказуватиметься не лише кількість та архітектура ядер, а й робочі частоти для окремих видів ядер. Очікується, що на це у компанії піде кілька тижнів.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)