ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super — одна з перших відеокарт серії GeForce RTX 40 Super

AIB-партнерам Nvidia стає все складніше тримати в таємниці подробиці про оновлені відеокарти Ada Lovelace. Зокрема компанія ASUS допустила витік зображень моделі Dual GeForce RTX 4070 Super. Це наймолодший представник нової Super-лінійки Nvidia.

ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super

Якщо порівнювати ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super з аналогічною версією GeForce RTX 4070, то варто відзначити відмінності в конструкції системи охолодження і дизайні кожуха. Втім, головною особливістю новинки можна назвати перехід на (12+4)-контактний роз'єм живлення 12VHPWR. Модель ASUS Dual GeForce RTX 4070 оснащувалась старим добрим PCI-E Power 8-pin.

ASUS Dual GeForce RTX 4070 SuperASUS Dual GeForce RTX 4070
ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super та Dual GeForce RTX 4070

Офіційна презентація лінійки відеокарт GeForce RTX 40 Super відбудеться восьмого січня, а у продаж вони надійдуть протягом другої половини місяця. З попередніми характеристиками новинок можна ознайомитись у таблиці нижче.

ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super

ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

MSI готує плату для чипів AMD AM5 та блоки живлення стандарту ATX12VO

Micro-Star International вирішила доповнити асортимент продуктів стандарту ATX12VO. У наступному році компанія випустить материнську плату PRO B650 12VO WIFI для процесорів AMD AM5, а також відповідну лінійку блоків живлення. До речі, модель PRO H610M 12VO з підтримкою чипів Intel LGA1700 вендор представив ще минулого року.

MSI

Нагадаємо, головною особливістю стандарту ATX12VO (Advanced Technology eXtended 12-Volt Only) є перехід на повністю 12-вольтове живлення. У його специфікаціях описується відмова від звичного роз'єму ATX 24-pin на системних платах на користь 10-контактного ATX12VO, а також формування напруг +3,3 В та +5 В, необхідних для накопичувачів та інших пристроїв, на материнській платі.

Щодо новинок MSI, то вони розраховані в першу чергу на системних інтеграторів, тобто їх можна буде зустріти лише у складі готових комп'ютерів. Попри всі старання Intel, стандарт ATX12VO все ще не можна назвати масовим.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

У відкритий доступ потрапив вихідний код GTA V

Торік чимало галасу наробив витік геймплею ранньої версії Grand Theft Auto VI. Однак набір відеороликів із тестової версії GTA VI — не єдина здобич зловмисників, отримана внаслідок злому внутрішньої мережі Rockstar Games. Їм також вдалося вкрасти вихідний код Grand Theft Auto V і тепер він з'явився у відкритому доступі.

GTA V

Повідомляється, що 4-гігабайтний архів містить файли ігрового рушія RAGE, різні концепт-арти та зображення, на зразок ранньої версії карти GTA V, а також чимало іншої інформації. Зокрема, були виявлені згадки про гру Bully 2 і нещодавно анонсовану GTA VI, яка в документації Rockstar Games має кодове ім'я «Project Americas». Якихось заяв щодо витоку вихідного коду GTA V з боку компанії поки не надходило.

Варто додати, що днями було винесено вирок одному з учасників хакерського угруповання, яке минулого року організувало серію кібератак на Rockstar Games та низку інших технологічних компаній. Британський суд засудив 18-річного Аріона Куртажа (Arion Kurtaj), хворого на аутизм, до безстрокового ув'язнення в лікарні.

Джерела:
DSOGaming
BBC

Обговорити в форумі (коментарів: 33)