Bitcoin вперше за довгий час сягнув позначки в 45 тисяч доларів

Сьогодні вартість Bitcoin стрибнула до 45 тисяч доларів і навіть перевищила цю позначку. За даними Coindesk пікове значення досягло 45913 доларів. На криптобіржі Binance вартість монети наблизилася до 45880 доларів.

Зараз курс трохи знизився, але все ще вище відмітки в 45 тисяч. Цей рубіж був подоланий після декількох місяців стабільного зростання.

Востаннє такий високий курс був на початку 2022 року, після чого розпочався затяжний період падіння.

Обговорити в форумі (коментарів: 62)

AMD готує до випуску Radeon RX 7800M на базі Navi 32

Зараз компанія AMD пропонує обмежений асортимент мобільних відеокарт серії RX 7000M, куди входить топова модель RX 7900M на базі GPU Navi 31 і молодша RX 7600M на базі GPU Navi 33. Між ними великий проміжок в ціні та продуктивності, який незабаром буде заповнено за рахунок мобільних RX 7800M та RX 7700M. У Мережі з'явилася інформація щодо рішень на основі Navi 32, які всередині компанії проходять під кодовим ім'ям Cuarzo Verde. За попередньою інформацією, цей графічний процесор розрахований для монтажу на материнську плату ноутбуків, але AMD також розсилає OEM-виробникам плати MXM еталонного дизайну.

Чип Navi 32 за структурою нагадує старший чип Navi 31. Його основний блок GCD виконаний за 5-нм техпроцесом і менше в розмірах, оскільки використовується 60 обчислювальних блоків CU замість 96 у топового Navi 31. Обчислювальний блок GCD оточений чотирма 6-нм модулями пам'яті MCD, які забезпечують 64 МБ Infinity Cache. Обмін даними із зовнішньою пам'яттю GDDR6 здійснюється по шині розрядністю 256 біт. За аналогією з десктопним сегментом можна припустити, що цей GPU ляже в основу моделей Radeon RX 7800M і Radeon RX 7700M. Анонси відповідних відеокарт можна очікувати в першій половині року.

Джерело:
TechPowerUp

Steam більше не підтримує Windows 7/8

1 січня 2024 року припинилася офіційна підтримка сервісу Steam для старих операційних систем Windows 7/8 та Windows 8.1. З цього моменту клієнт Steam під цими ОС більше не отримуватиме жодних оновлень, включаючи оновлення безпеки. Служба підтримки Steam не зможе пропонувати користувачам технічну підтримку з питань, пов'язаних зі старими операційними системами. Також Steam не може гарантувати постійну функціональність сервісу в операційних системах, що не підтримуються.

Steam використовує вбудовані функції Google Chrome, який вже не працює у старих версіях Windows. Також для майбутніх версій Steam знадобляться оновлення функцій Windows та безпеки, присутні лише у Windows 10 та пізніших версіях. Тому рекомендується перейти на новіші операційні системи Windows 10 та Windows 11.

Джерело:
Steam

Обговорити в форумі (коментарів: 73)