MSI та Capcom готують серію ігрових продуктів у стилістиці Monster Hunter

Компанії оголосили про співпрацю для випуску ноутбука, відеокарти та багатьох інших продуктів у стилістиці ігрової серії Monster Hunter. У франшизи багатомільйонні продажі, а нещодавно Capcom анонсувала гру Monster Hunter Wilds. Нові продукти дебютують під час святкування 20-річчя відомої серії.

До лінійки продуктів Monster Hunter Edition увійдуть компоненти для ПК та різна периферія. Всі вони виконані у спеціальному дизайні та забарвленні. Головним символом цього дизайну стане розлючений дракон, зображення якого присутнє майже на всіх продуктах.

Сюди входить ігровий ноутбук MSI Crosshair 16 HX Monster Hunter Edition з екраном 16 дюймів. Він базується на процесорі Intel Core та використовує графіку GeForce RTX 4060.

Також представлено відеокарту MSI GeForce RTX 4060 Ti 8G Gaming Slim Monster Hunter Edition. Очевидно, за основу взято версію Gaming Slim з трьома вентиляторами та RGB-підсвічуванням.

Материнська плата MSI MPG Z790 Edge Monster Hunter Edition дозволить зібрати потужний ПК на базі процесора Intel Core 14-го покоління. Вона оснащена потужною системою живлення, кількома слотами PCIe Gen 5.0 та M.2, USB 3.2 та Wi-Fi 7.

Відвести тепло від процесора допоможе рідинна система охолодження MSI MAG CoreLiquid E360 Monster Hunter Edition.

А зібрати ПК можна усередині корпусу MSI MPG Gungir 300 Monster Hunter Edition.

Також до лінійки продуктів Monster Hunter увійде монітор MAG 274QRF із частотою оновлення 180 Гц.

Ігрову периферію представлено контролером Force GC30.

Всі ці продукти будуть представлені на майбутній виставці CES 2024.

Джерело:
MSI

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Система охолодження Cooler Master V8 3DVC розрахована на 300-ватні процесори

Компанія Cooler Master анонсувала нову версію кулера V8 з інноваційним дизайном. Оновлена система охолодження отримала випарну камеру і покращені теплові трубки. Стверджується, що кулер V8 3DVC зможе охолодити сучасні процесори з TDP до 300 Вт.

В кулері використовується спеціальна конструкція випарної камери (3D Vapor Chamber), що забезпечить рівномірний розподіл тепла по композитним тепловим трубкам. Все це забезпечує високу ефективність теплопередачі та дозволяє підтримувати низькі температури. 

Cooler Master V8 3DVC виконаний у закритому корпусі чорно-сріблястого кольору, що надає йому особливого стильного вигляду.

Також компанія показала нову систему рідинного охолодження G11 формату All-in-One. Ця система отримала радіатор 360 мм із трьома вентиляторами Mobius.

Cooler Master G11 теж розрахована на охолодження процесорів до 300 Вт.

Нові продукти представлять на CES 2024. Після цього очікується інформація з точними технічними характеристиками та цінами нових пристроїв.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 64)

Продано п'ять мільйонів копій Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Минулий рік видався насиченим для Cyberpunk 2077. Розробники активно допрацьовували гру 2020 року, вдихнувши в неї нове життя. Була покращена графіка, з'явився якісніший режим трасування променів, внесено безліч правок в ігровий процес та прокачування. Все це відбувалося на тлі активного просування доповнення Phantom Liberty, реліз якого відбувся 26 вересня. Аддон виявився надзвичайно успішним, він отримав високі оцінки від гравців та критиків. І це підтверджують високі продажі гри. До кінця 2023 року вже продано п'ять мільйонів копій Phantom Liberty.

Раніше була інформація, що розробка та маркетинг Cyberpunk 2077: Phantom Liberty коштували студії 85 мільйонів доларів. При ціні гри у 30 доларів компанія вже отримала $150 мільйонів. Навіть з урахуванням комісій від продажів в ігрових магазинах Valve, Sony, Microsoft це, безумовно, фінансовий успіх. Також Phantom Liberty та випуск оновлення 2.0 для Cyberpunk 2077 повернули CD Projekt RED високу репутацію в ігрової спільноти. Відомо, що компанія вже працює над продовженням Cyberpunk 2077 під кодовою назвою Project Orion, використовуючи рушій Unreal Engine 5.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 62)

TeamGroup представила NVMe-накопичувачі T-Force GE Pro зі швидкістю до 14 Гбайт/с

TeamGroup анонсувала надходження до продажу лінійки високошвидкісних NVMe-накопичувачів T-Force GE Pro. Пристрої цієї серії виконані у форм-факторі M.2 2280, використовують інтерфейс PCI Express 5.0 x4 з протоколом NVMe 2.0 та стануть доступними для замовлення наступного місяця.

T-Force GE Pro

В основі твердотілих накопичувачів T-Force GE Pro лежить контролер InnoGrit IG5666 та мікросхеми 3D NAND (імовірно TLC) зі швидкістю 2400 МТ/с. Така комбінація забезпечує новинці швидкості послідовного читання до 14 Гбайт/с, що краще за показники більшості інших PCIe 5.0 SSD, доступних на ринку. Детальніші специфікації SSD вендор, на жаль, поки що не наводить.

TeamGroup обіцяє представити багато інших продуктів на виставці CES 2024, тоді ж будуть розкриті всі характеристики накопичувачів T-Force GE Pro.

Джерело:
TeamGroup

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

В основі портативної ігрової системи MSI Claw лежить платформа Intel Meteor Lake

З'явилися нові подробиці щодо портативної ігрової системи MSI, про яку ми розповідали напередодні. Пристрій отримав назву MSI Claw й на відміну від найближчих суперників, на кшталт ASUS ROG Ally та Lenovo Legion Go, використовуватиме платформу Intel. В основі новинки лежать процесори Core Ultra (Meteor Lake), одна з можливих конфігурацій вже «засвітилася» в базі тестового пакета Geekbench.

MSI Claw

Вищезгаданий варіант MSI Claw використовує 16-ядерний/22-потоковий процесор Intel Core Ultra 7 155H. Цей «камінець» характеризується 28-ватним рівнем Processor Base Power, працює на частоті до 4,8/3,8 ГГц (P-/E-ядра) та отримав вбудовану графіку Intel Arc на вісім Xe-ядер із частотою до 2,25 ГГц. У незалежних тестах цей iGPU показує себе не гірше за Radeon 780M у складі мобільних процесорів AMD Ryzen 7040/8040.

MSI Claw

Однією з «фішок» MSI Claw стануть 32 гігабайти оперативної пам'яті (імовірно LPDDR5X-7467), тоді як найближчі конкуренти оснащуються 16 ГБ ОЗП. Працює новинка під керуванням операційної системи Windows 11. Більше інформації про «начинку», рекомендовану ціну та можливі конфігурації MSI Claw стане відомо наступного тижня.

MSI Claw

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Sony обіцяє ремейки Metal Gear Solid 3 та Silent Hill 2 цього року

Вийшов трейлер із демонстрацією майбутніх ігор для консолі PlayStation 5, які вийдуть цього року. У двохвилинному ролику під бадьору музику нам показують нарізку з багатьох ігор, включно з ексклюзивними Final Fantasy VII Rebirth, Rise of the Ronin, Stellar Blade та ремастером The Last of Us Part II. Також у трейлері засвітилася нова таємнича багатокористувацька гра Concord, яка теж повинна стати ексклюзивом PlayStation 5.

Судячи з трейлера, поточного року має вийти ремейк Metal Gear Solid 3 відомий під назвою Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. А ще в трейлері з'являється ремейк Silent Hill 2. Раніше автори оновленого Silent Hill 2 утримувалися від оголошення дати релізу, але тепер ясно, що гра точно вийде у 2024 році.

У ролику показані файтинг Tekken 8, рольова гра Dragon's Dogma 2, екшен Suicide Squad: Kill the Justice League, Forever Skies, Like a Dragon: Infinite Wealth, The Casting of Frank Stone та багато інших ігор, які не є ексклюзивами. Загалом компанія Sony обіцяє насичений ігровий рік. І за чутками цього року також можливий анонс покращеної консолі PlayStation 5 Pro на оновленому чипі з вищими частотами та підвищеною продуктивністю.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Nvidia випустила професійну відеокарту RTX 5880 на урізаному кристалі AD102

Nvidia доповнила лінійку професійних 3D-прискорювачів Ada Lovelace моделлю RTX 5880. Вона базується на урізаній версії графічного процесора AD102 та не порушує експортні обмеження Сполучених Штатів, тобто може безперешкодно постачатися до Китаю та інших країн. Додамо, що раніше Nvidia представила «антисанкційну» модифікацію GeForce RTX 4090.

RTX

Якщо порівнювати RTX 5880 і топову RTX 6000, то обчислювальна потужність нової моделі менше майже на чверть. У ній компанія застосувала графічний чип AD102 у конфігурації з 14 080 ядрами CUDA, 440 тензорними та 110 RT-ядрами. Для порівняння, RTX 6000 використовує GPU в конфігурації з 18 176, 568 та 142 ядрами відповідно.

Відеобуфер RTX 5880 успадкувала від старшого рішення. Використана 384-розрядна шина та 48 Гбайт пам'яті GDDR6 з пропускною здатністю 960 Гбайт/с. Штатний рівень TBP дорівнює 285 Вт проти 300 Вт у флагмана. Новинка виконана у форматі двослотової карти розширення PCI-E 4.0 x16 та охолоджується «турбіною». Для виведення зображення передбачено чотири DisplayPort 1.4a.

RTX 5880

Щодо ціни відеокарти Nvidia RTX 5880 інформації поки не надходило. Однак закордонні колеги вважають, що вона коштуватиме приблизно стільки ж, скільки й топова RTX 6000.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)