ASUS представляє смарт-окуляри AirVision M1

ASUSTeK Computer анонсувала «розумні» окуляри AirVision M1 для доповненої реальності. Вони призначені для людей, яким потрібна багатозадачність та віртуальне робоче середовище, але немає під рукою звичного великого екрана.

Окуляри оснащені двома екранами з роздільною здатністю Full HD (1920 x 1080) на базі технології Micro OLED. Кожен такий дисплей забезпечує яскравість 1100 кд/м², 95% охоплення палітри DCI-P3 та вертикальні кути огляду 57°. Окуляри дозволяють створювати кілька віртуальних середовищ у форматах 16:9, 21:9 та 32:9. Ви можете розташовувати та закріплювати такий віртуальний екран у будь-якому місці, а інтуїтивно зрозумілий інтерфейс спрощує взаємодію з доповненою реальністю. Порт USB-C із підтримкою DisplayPort Alt Mode забезпечує сумісність із різними зовнішніми пристроями.

ASUS AirVision M1 можна підключати до ПК, ноутбука або смартфона. Крім роботи у віртуальному середовищі, це відмінне рішення для конференцій. Для цього в окулярах є вбудовані динаміки та мікрофон із шумозаглушенням. До комплекту постачання входять два типи накладок для різної форми носа.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

ASRock Phantom Gaming B760I Lightning WiFi — плата Mini-ITX з підтримкою пам'яті DDR5-8400

В рамках виставки CES 2024 відбувся анонс плати ASRock Phantom Gaming B760I Lightning WiFi для процесорів Intel LGA1700. Це материнська плата формату Mini-ITX на базі чипсета Intel B760, яка має зацікавити ентузіастів та геймерів. Новинка примітна не тільки потужною системою живлення процесорного гнізда, але й підтримкою високошвидкісного ОЗП DDR5.

ASRock Phantom Gaming B760I Lightning WiFi

Як підкреслює ASRock, у комп'ютерах із платою Phantom Gaming B760I Lightning WiFi можна буде використовувати модулі пам'яті аж до DDR5-8400. Як доказ компанія наводить скріншот з результатами тестування такого ОЗП з процесором Core i5-14600K. Використовувалися дві 24-гігабайтні планки виробництва V-Color з профілем XMP 3.0 для DDR5-8400 (40-52-52-130-182-2T) за напруги 1,45 В.

ASRock Phantom Gaming B760I Lightning WiFi

Система живлення нової плати виконана за схемою «14+1+1» та впорається навіть із флагманським Core i9-14900K. З решти оснащення можна відзначити радіатори з теплотрубкою, слот PCI-E 5.0 x16, роз'єм M.2 для NVMe SSD, прихований за окремим радіатором, 2,5-гігабітний мережевий інтерфейс та бездротовий модуль Wi-Fi 6E. Рекомендована ціна та дата виходу ASRock Phantom Gaming B760I Lightning WiFi, на жаль, оголошені не були.

ASRock Phantom Gaming B760I Lightning WiFi

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Флагманський ігровий монітор MSI MPG 491CQP QD-OLED має роздільну здатність 5120x1440

Компанія продемонструвала на виставці CES 2024 свій новий флагманський монітор MPG 491CQP QD-OLED. Це велика модель з вигнутим екраном та роздільною здатністю 5120×1440 пікселів.

Монітор поєднує OLED-панель з технологією Quantum Dot, забезпечуючи високу яскравість та відмінну передачу кольорів. Діагональ екрана 49 дюймів зі співвідношенням сторін 32:9, радіус кривини 1800 мм, час відгуку 0,03 мс (GtG), частота оновлення 144 Гц. Є сертифікат DisplayHDR True Black 400. Технологія OLED Care 2.0 запобігає вигоранню екрана. Серед унікальних особливостей варто відзначити графенову плівку на задній панелі, яка покращує охолодження матриці.

MSI MPG 491CQP QD-OLED оснащений портами DisplayPort 1.4a, Type-C та двома HDMI 2.1. Також монітор має вбудований USB-хаб і можливість підключення навушників прямо до нього.

Джерело:
MSI

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

ASUS ZenScreen Fold OLED MQ17QH — перший у світі портативний монітор із гнучкою OLED-панеллю

Компанія ASUS представила незвичайний монітор лінійки ZenScreen. Це перший у світі переносний дисплей на базі гнучкої OLED-матриці. Завдяки такій конструкції пристрій займає мінімум місця.

У розгорнутому вигляді це 17-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2560×1920 пікселів. Можна сказати, що це два екрани з діагоналлю 12,5 дюймів в портретному режимі, які з'єднані воєдино.

Монітор забезпечує високу якість зображення та відображає 100% простору DCI-P3. Він також має сертифікат DisplayHDR True Black 500, а завдяки малому часу відгуку чудово підходить як для роботи, так і для мультимедіа.

ASUS ZenScreen Fold OLED MQ17QH отримав новий шарнір, який практично не помітний у розкладеному вигляді, а проміжок між двома половинами екрана майже повністю відсутній. У поєднанні з підставкою ZenScreen Stand MTS02D екран можна розташувати як горизонтально, так і вертикально, доповнюючи робочу область ноутбука або іншого пристрою.

Монітор має два повнофункціональні порти USB Type-C та mini-HDMI, що дозволяє підключати до ZenScreen Fold OLED MQ17QH широкий спектр пристроїв.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Процесори Intel Core 12-/13-го покоління отримають підтримку функції Application Optimization

Корпорація Intel вирішила розширити список процесорів з підтримкою функції Application Optimization (APO). Вона, нагадаємо, відповідає за ефективніший розподіл ресурсів процесора та допомагає покращити ігрову продуктивність. Спочатку Intel APO працювала виключно зі старшими чипами Core 14-го покоління, а представники чипмейкера заявляли про відсутність планів щодо впровадження її підтримки на процесорах минулих поколінь.

У найближчому майбутньому поліпшити продуктивність за допомогою Intel APO можна буде не тільки на топових CPU Raptor Lake Refresh. Скористатися цією функцією зможуть власники деяких старших чипів Core 12-/13-го покоління, щоправда, точний список компанія поки не називає. До того ж Intel пообіцяла до наступного релізу додатка збільшити список сумісних ігор до 14 найменувань. Будуть додані Guardians of the Galaxy, F1 22, Strange Brigade, World War Z, Dirt 5, World of Warcraft та інші популярні проєкти.

Для роботи Intel Application Optimization необхідна підготовка профілів для окремих програм, на що у процесорного гіганта піде деякий час. На момент релізу перших чипів Core 14-го покоління отримати приріст швидкодії від активації APO можна було лише у двох іграх: Rainbow Six: Siege та Metro Exodus.

Джерело:
PCGamer

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

MSI оснастила NVMe-накопичувач Spatium M580 Frozr Liquid системою рідинного охолодження

Ще однією цікавою новинкою MSI, представленою на виставці CES 2024, є твердотілий накопичувач Spatium M580. Це топовий SSD формату M.2 з інтерфейсом PCI Express 5.0 x4, який здатний забезпечити швидкості послідовного читання та запису до 14 та 12 Гбайт/с. Втім, головною особливістю цього пристрою можна назвати систему охолодження.

Spatium M580

У модифікації Frozr Liquid накопичувач MSI Spatium M580 оснащується системою рідинного охолодження, причому вендор постарався зробити СРО якомога компактнішою. MSI також представила його версію Frozr+ з активним повітряним кулером. Додамо, що у разі актуального Spatium M570 Pro компанія обмежилася масивним радіатором із тепловими трубками.

Spatium M580

Якщо говорити про «начинку» MSI Spatium M580, то в основі лежить вже знайома платформа Phison E26 та мікросхеми пам'яті 3D NAND (імовірно TLC). Будуть запропоновані версії обсягом 1, 2 та 4 ТБ. Інші параметри NVMe-накопичувача, у тому числі рекомендовану ціну, виробник поки що не розкриває.

Spatium M580

Джерела:
ComputerBase
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

ASUS представила GeForce RTX 4090 та материнські плати із прихованими роз'ємами

Компанія ASUS анонсувала нові продукти сімейства BTF (Back-to-Future), особливістю яких є наявність прихованих роз'ємів, щоб позбавити користувачів від зайвих кабелів усередині корпусу. Раніше в рамках цієї лінійки була випущена відеокарта GeForce RTX 4070, тепер представлені дві моделі топового рівня — ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF Gaming та TUF Gaming GeForce RTX 4070 Super O16G BTF White.

Обидві відеокарти оснащені потужним охолодженням та спеціальним роз'ємом живлення, що підключається прямо до материнської плати. Strix GeForce RTX 4090 BTF виконана у чорному кольорі, а TUF Gaming RTX 4070 Ti Super BTF виконана у білому дизайні.

Для таких відеокарт потрібна материнська плата з відповідним роз'ємом живлення. Такими платами є ASUS ROG Maximus Z790 Hero BTF та ASUS TUF Gaming Z790-BTF WiFi.

ASUS ROG Maximus Z790 Hero BTF є рішенням преміального рівня, що нагадує ROG Maximus Z790 Dark Hero. У плати потужна система живлення, яка побудована за схемою 20+1+2, великі радіатори та «броньовані» панелі. А доповнює все це RGB-підсвічування та великий набір портів. Всі основні роз'єми на платі розташовані на задній стороні, що дозволяє заховати кабелі за стіною корпусу.

Плата ASUS TUF Gaming Z790-BTF WiFi закрита білим броньованим кожухом. Це рішення для тих, хто збирає свій ПК у білому дизайні.

Також ASUS представила преміальний корпус ROG Hyperion GR701 BTF Edition для збірок з компонентами BTF. Це спеціальна оптимізована версія Hyperion з додатковим простором у задній частині та відмінною вентиляцією. Другий сумісний корпус для BTF-компонентів — це ASUS TUF Gaming GT302 ARGB. Корпуси мають надійти у продаж у другому кварталі поточного року.

ASUS планує розширювати лінійку сумісних корпусів завдяки співпраці з іншими виробниками. Найближчим часом відповідні версії корпусів представлять Thermaltake, Inwin, Phanteks, Cooler Master та Silverstone.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Опубліковано системні вимоги Helldivers 2

Через місяць стартує кооперативний шутер Helldivers 2, в якому загін «пекельних десантників» зачищає планети від орд комахоподібних монстрів. Проєкт виходить на PlayStation 5 та PC. З нагоди запуску гри опубліковано трейлер з особливостями комп'ютерної версії.

Helldivers 2 підтримуватиме роздільну здатність до 4K. Грати можна з клавіатури та миші або геймпада. Також проєкт підтримуватиме кросплей для різних платформ.

Компанія Sony та студія Arrowhead представили детальний опис конфігурацій ПК для різних режимів. Запустити гру «на мінімалках» при 30 кадрах в секунду можливо буде на GeForce GTX 1050 Ti, для високої якості з роздільною здатністю 2560x1440 знадобиться відеокарта рівня GeForce RTX 3070 або Radeon RX 6800. Для максимальної графіки в 4K потрібна GeForce RTX 4070 Ti або Radeon RX 7900 XTX. Також для високих налаштувань рекомендується процесор Core i5-12600K або AMD Ryzen 7 5800X3D, плюс 16 гігабайтів пам'яті. Для встановлення рекомендується SSD.

Мінімальна конфігурація (1080p, Low, 30 fps):

  • OC: Windows 10 64-bit;
  • Процесор: AMD Ryzen 5 1500X або Intel Core i5-4790K;
  • Оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce GTX 1050 Ti або Radeon RX 470;
  • 100 ГБ для встановлення на HDD.

Рекомендована конфігурація (1080p, Medium, 60 fps):

  • OC: Windows 10 64-bit;
  • Процесор: AMD Ryzen 5 3700X або Intel Core i7-9700K;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 2060 або Radeon RX 6600 XT;
  • 100 ГБ для встановлення на SSD.

Продуктивна конфігурація (1440p, High, 60 fps):

  • OC: Windows 10 64-bit;
  • Процесор: AMD Ryzen 7 5800X3D або Intel Core i5-12600K;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 3070 або Radeon RX 6800;
  • 100 ГБ для встановлення на SSD.

Конфігурація Ultra (4K, Very High, 60 fps):

  • OC: Windows 10 64-bit;
  • Процесор: AMD Ryzen 7 5800X3D або Intel Core i5-12600K;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 4070 Ti або Radeon RX 7900 XTX;
  • 100 ГБ для встановлення на SSD.

Джерело:
Sony

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Lenovo показала бездротову клавіатуру та мишу з механічною зарядкою

Іноді компанії випускають незвичайні та парадоксальні продукти. Саме такі периферійні пристрої презентувала Lenovo. На виставці CES 2024 компанія продемонструвала прототипи бездротової клавіатури та миші, які працюють без батарейок. Можливо, це якась нова революційна розробка? Не зовсім. Дані пристрої вимагають ручної механічної зарядки. Потрібно крутити спеціальне коліщатко або кільце, щоб зарядити акумулятор. Все, як у старих механічних іграшках.

Журналіст PC Gamer особисто випробував ці пристрої та залишився розчарованим. Для роботи мишки протягом 30 хвилин потрібно активно крутити кільце зарядки понад хвилину. У разі клавіатури для безперервної роботи потягом пів години довелося крутити ручку зарядки п'ять хвилин.

Варто зазначити, що клавіатура ще має панель із сонячними батареями, це може забезпечити заряд без застосування фізичного зусилля при яскравому освітленні. Але загалом така «механічна» зарядка є спірним рішенням. Можливо, дані пристрої залишаться прототипами без серійного виробництва. Але при правильній подачі з акцентом на екологічність вони можуть мати певний попит.

Джерела:
PC Gamer
IT Home

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

MSI представила флагманський ігровий ноутбук Titan 18 HX

На виставці CES 2024 компанія MSI показала топовий ігровий ноутбук Titan 18 HX, який отримав нагороди CES 2024 Innovation Awards у категоріях «Ігри та кіберспорт» та «Штучний інтелект».

Titan 18 HX запропонує найвищий рівень продуктивності на платформі Intel. Ноутбук оснащується процесорами Intel Core i9 HX, аж до Core i9-14900HX із частотою 5,8 ГГц. Можливе встановлення пам'яті DDR5 обсягом до 128 ГБ. Ноутбук буде доступний із відеокартою GeForce RTX 4090 Laptop або GeForce RTX 4080 Laptop. Можна встановити кілька швидких накопичувачів NVMe M.2.

MSI Titan 18 HX забезпечує комбіновану потужність для CPU та GPU до 270 Вт з технологією MSI OverBoost, яка гнучко регулює потужність залежно від навантаження на процесор та відеокарту. Потужність графічного прискорювача 175 Вт, що забезпечує максимальну віддачу та продуктивність GeForce RTX. Все це охолоджується потужним кулером з великою випарною камерою. Ноутбук має зовнішній блок живлення на 400 Вт.

MSI Titan 18 HX оснащений екраном діагоналлю 18 дюймів на основі технології MiniLED. Роздільна здатність 3840x2400, частота 120 Гц, яскравість 1000 кд/м², є сертифікат DisplayHDR 1000. На сайті заявлений і простіший варіант з IPS-матрицею та роздільною здатністю 2560x1600, але з частотою 240 Гц.

Використовується механічна клавіатура з перемикачами Cherry MX та RGB-підсвічуванням. А ще в MSI Titan 18 HX реалізовано тачпад із підсвічуванням

Вартість MSI Titan 18 HX очікується на рівні 5000 доларів.

Джерело:
MSI

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Micron анонсувала модулі оперативної пам'яті LPDDR5X стандарту LPCAMM2

Micron Technology представила перші модулі оперативної пам'яті LPDDR5X, виконані у форм-факторі LPCAMM2 (low-power compression attached memory module). Нагадаємо, відповідний стандарт був затверджений організацією JEDEC минулого місяця та позиціюється як наступник SO-DIMM. Головними перевагами нового форм-фактора є компактність та можливість використання більш високошвидкісних мікросхем пам'яті.

LPDDR5X

У своєму прес-релізі Micron заявляє для модулів LPCAMM2 з чипами LPDDR5X швидкість обміну інформацією до 9600 МТ/с, щоправда, не уточнює термін виходу подібних рішень. Згідно з раніше опублікованими планами чипмейкера, такі планки з'являться тільки у 2026 році, тобто масове виробництво, напевно, почнеться з менш швидкісних продуктів.

LPDDR5X

Перші модулі LPCAMM2 від Micron будуть запропоновані у версіях обсягом від 16 до 64 Гбайт. Зразки новинок вже були відправлені партнерам компанії для подальшого тестування, а серійний випуск буде налагоджено у найближчі кілька місяців. Як підкреслює Micron, до продажу модулі Crucial LPCAMM2 надійдуть протягом першої половини цього року.

Джерело:
Micron

Обговорити в форумі (коментарів: 11)