ASUS представила міні-комп'ютери NUC 14 Pro та NUC 14 Pro+

Окрім ігрового ROG NUC з дискретною графікою компанія ASUS представила на CES 2024 міні-комп'ютери NUC 14 Pro та NUC 14 Pro+. Вони виконані у більш традиційному для систем NUC (Next Unit of Computing) форм-факторі та займають мінімум місця. В основі новинок лежать мобільні процесори Intel Core та Core Ultra.

ASUS NUC

Головна відмінність між міні-ПК ASUS NUC 14 Pro та NUC 14 Pro+ криється у тепловиділенні процесора. Для першої лінійки характерний рівень TDP до 40 Вт, а в другої цей параметр збільшено до 65 Вт. У топових конфігураціях використовуються 16-ядерні/22-потокові CPU Meteor Lake із вбудованою графікою Intel Arc на вісім Xe-ядер.

ASUS NUCASUS NUC
ASUS NUC 14 Pro та NUC 14 Pro+

Обидва варіанти міні-комп'ютерів підтримують встановлення двох модулів оперативної пам'яті SO-DIMM DDR5-5600 та пари твердотілих накопичувачів M.2 (2280 та 2242) з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4. З іншого оснащення можна відзначити порти Thunderbolt 4, бездротовий модуль WI-Fi 6E та 2,5-гігабітний Ethernet. Для живлення пристроїв використовується зовнішній адаптер номіналом від 90 до 150 Вт.

ASUS NUC
Джерело AnandTech

Рекомендовані ціни міні-ПК ASUS NUC 14 Pro і NUC 14 Pro+ будуть оголошені пізніше.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Ентузіаст створив найменшу GeForce RTX 4070 Ti

З ростом потужності сучасних відеокарт нормою стали великі системи охолодження, які займають кілька слотів з довжиною 30 см і більше. Це стосується і GeForce RTX 4070 Ti з TDP 285 Вт. Але деякі ентузіасти та прихильники мініатюрних ПК не готові з цим миритися. Моддер TechTaxi показав на Reddit кастомну версію GeForce RTX 4070 Ti, яка може претендувати на звання найкомпактнішої моделі в цій серії.

TechTaxi створив відеокарту довжиною 173 мм за товщиною 41,5 мм. Він зменшив робочі температури завдяки андервольтингу. Також він вибрав прототип із малою друкованою платою, щоб потім встановити на неї саморобний кулер. Це ідеальний варіант для ITX-збірок, який ви ніде не купите. TechTaxi планує використовувати таку відеокарту всередині корпусу Velka 3. Коментарів творця відносно робочих температур та шуму поки немає. Така версія може навряд чи буде тихою, але це вимушений компроміс

Зазначимо, що це не перший подібний експеримент із GeForce RTX 4070 Ti. Раніше схожу відеокарту показував ентузіаст Jose_Gonzales_2003, але його варіант займав понад два слоти.

Обговорити в форумі (коментарів: 47)

Анонсовано портативну ігрову систему AyaNeo Next Lite з майже SteamOS 3.0

У лінійці портативних ігрових систем AyaNeo чергове поповнення — представлена модель Next Lite. Пристрій позиціюється як прямий конкурент Steam Deck та навіть працює під управлінням операційної системи SteamOS 3.0, точніше, її неофіційного варіанту під назвою HoloISO.

AyaNeo Next Lite

Основою AyaNeo Next Lite послужила апаратна платформа AMD Ryzen 4000 (Renoir). Компанія запропонує версії на базі процесорів Ryzen 5 4500U (6 ядер/6 потоків, 2,3/4,0 ГГц, Vega 6) та Ryzen 7 4800U (8 ядер/16 потоків, 1,8/4,2 ГГц, Vega 8). Оснащення комп'ютера включає 16 Гбайт оперативної пам'яті LPDDR4X-4266, 7-дюймовий екран з роздільною здатністю 800p, твердотілий накопичувач місткістю 128 або 512 Гбайт, бездротовий модуль Wi-Fi 6 та акумулятор на 47 Вт·год.

AyaNeo Next Lite

З детальними характеристиками AyaNeo Next Lite можна ознайомитись за посиланням. Рекомендована ціна починається із 299 доларів.

AyaNeo Next Lite

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

ASUS показала mesh-систему ZenWiFi BQ16 Pro для розумного дому

На виставці CES 2024 компанія ASUS представила чотиридіапазонний маршрутизатор ZenWiFi BQ16 Pro для mesh-систем. Комплект із двох пристроїв забезпечує роботу Wi-Fi 7 нового покоління до 30 Гбіт/с та зону покриття до 8000 кв. футів (740 кв.м). Підтримуються функції мережевої безпеки, батьківський контроль, VPN, є порти 10G. Технологія ASUS AiMesh дозволяє легко розширювати mesh-мережу за допомогою сумісних маршрутизаторів ASUS стандарту Wi-Fi 7.

ZenWiFi BQ16 Pro підтримує стандарти бездротового зв'язку Wi-Fi 6E та Wi-Fi 7, для бездротового магістрального (backhaul) каналу використовується окремий діапазон частот. Функція WiFi 7 Multi-link Operation дає змогу збільшити швидкість передачі даних у магістральному з’єднанні шляхом об’єднання трьох частотних каналів. Управління каналів за допомогою ШІ підвищує ефективність роботи мережі.

Smart Home Master спрощує налаштування та керування підмережами за допомогою мобільного додатка ASUS Router, де доступний простий та зрозумілий контроль IoT-пристроїв, батьківський контроль, швидке підключення до VPN та інші функції. Батьківський контроль дає повну інформацію про контент, що переглядається, в ньому є багато фільтрів і гнучких налаштувань. Додаткову безпеку забезпечує програма AiProtection Pro на базі технологій Trend Micro.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Готова СРО EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB призначена для «голих» чипів Intel LGA1700

Словенська фірма EK поповнила асортимент готових систем рідинного охолодження моделлю EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB. Вона призначена для процесорів Intel LGA1700 зі знятою теплорозподільною кришкою. Старт поставок новинки запланований на середину березня, а поки що компанія привезла її зразок на виставку CES 2024.

EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB

Для встановлення водоблоку на «голий» кристал EK не лише розробила особливу контактну пластину, а й підготувала спеціальний набір кріплень. До комплекту постачання також входить захисна рамка для «голого» процесора Intel LGA1700 та рідкий метал Thermal Grizzly Conductonaut. Інструмент для зняття теплорозподільної кришки доведеться докупити окремо.

EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGBEK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB

В іншому перед нами цілком звичайна СРО з 360-мм алюмінієвим радіатором товщиною 27 мм, шлангами в нейлоновому обплетенні, водоблоком із вбудованою помпою та контактною пластиною з нікельованої міді. З іншого можна відзначити RGB-підсвічування вентиляторів та кришки водоблоку. Більш детальні характеристики наведено на сайті вендора.

EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB

Оформити попереднє замовлення EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB можна за 203 євро.

Джерела:
EK
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 11)