Молодші процесори AMD Ryzen 8000G запропонують лише чотири лінії PCI-E 4.0 для відеокарти

Наприкінці цього місяця до продажу надійде лінійка настільних процесорів AMD Ryzen 8000G із потужною вбудованою графікою. У нових чипах компанія застосувала монолітний кристал, раніше випробуваний на мобільних рішеннях. Це обумовлює низку відмінностей від звичайних CPU Ryzen 7000, які слід мати на увазі майбутнім покупцям.

Ми вже знаємо, що у старші та молодші процесори AMD Ryzen 8000G виконані на двох різних кристалах. Молодший містить шість x86-ядер (два Zen 4 + чотири Zen 4c), графічний блок всього на 4 Compute Units і позбавлений модуля Ryzen AI, який відповідає за прискорення операцій зі штучним інтелектом. Ще однією областю, що потрапила «під ніж», став інтерфейс PCI Express.

Якщо старші Ryzen 8000G пропонують вісім ліній PCI-E 4.0 для графічного адаптера, то у молодших (Ryzen 5 8500G та Ryzen 3 8300G) їх вдвічі менше. Те саме стосується ліній для роз'єму M.2 під твердотілий накопичувач, тобто максимальні швидкості SSD будуть вдвічі нижчими.

Ryzen 8000G

У системах на базі процесорів Ryzen 8000G компанія AMD рекомендує використовувати оперативну пам'ять як мінімум стандарту DDR5-6000 у двоканальному режимі. Це забезпечить пропускну здатність, необхідну для розкриття потенціалу вбудованого графічного ядра RDNA 3. Про це представники чипмейкера розповіли під час бесіди із закордонними колегами.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 69)

Ентузіаст додав трасування променів у Max Payne

Моддер працює над покращеною версією класичного бойовика Max Payne. За допомогою інструментів Nvidia RTX Remix він додав у гру покращене освітлення з трасуванням променів та переробив текстури з урахуванням PBR-матеріалів. Також у грі буде доступна технологія масштабування Nvidia DLSS.

Розробник Slasks Psykbunker вже представив демо з першим рівнем гри, і воно доступне для завантаження всім охочим на сайті Mod DB.

Відомо, що автори оригінальної гри самі працюють над ремейком дилогії Max Payne. У студії Remedy Entertainment планують переосмислити серію та об'єднати сюжет двох ігор у рамках нової версії Max Payne.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

AI Shark обіцяє випустити ігрову периферію зі штучним інтелектом

Технології штучного інтелекту стрімко увірвалися в наше життя, і деякі компанії намагаються привернути увагу, додаючи приставку AI скрізь, де це можливо. На виставці CES 2024 дебютувала компанія AI Shark, яка обіцяє революцію в геймінгу завдяки периферійним пристроям із підтримкою ШІ.

На сайті компанії заявлені спеціальні моделі клавіатури, миші, геймпада, навушники та хаб-розгалужувач. Всі ці продукти нібито отримають вбудовані процесори з тензорними блоками TPU для машинного навчання, завдяки чому зможуть адаптуватися до конкретного користувача та забезпечувати йому додаткові можливості. Наприклад, ШІ в клавіатурі аналізуватиме натискання клавіш і пропонуватиме макроси відповідно до вашого ігрового стилю. Миша зможе динамічно змінювати DPI на льоту для покращення ігрових вражень, щоб забезпечити ідеальну плавність та точність рухів залежно від стилю конкретного гравця.

Геймпад AI Shark називають «шедевром інженерної думки». Він покликаний забезпечити інтуїтивно зрозумілий та приємний ігровий процес. Контролер оснащений датчиками, які визначають захоплення, тиск та час натискання кнопок, вносячи зміни у чутливість та реакцію кнопок у режимі реального часу. Це гарантує, що незалежно від стилю керування контролер завжди буде ідеально синхронізований з вашими намірами. Вбудований ШІ адаптується під конкретного гравця, його звички та особливості використання. Для новачків це буде «інтуїтивно зрозуміле керівництво», ймовірно, спрощуючи виконання складних комбінацій. Для ветеранів це інструмент, який постійно розвивається і підлаштовується під них.

У навушниках гравцям обіцяють розширену обробку звуку і навіть деякі звукові підказки. Начебто навушники зможуть забезпечити підказки про кроки супротивника до того, як його стане видно, та інші стратегічні підказки. Звучить фантастично, але ймовірно йдеться про те, що навушники виділятимуть і чіткіше локалізуватимуть якісь конкретні звуки.

Ось тільки вся ця периферія поки що мають статус прототипів. Також журналісти видання PC Gamer звернули увагу на те, що представлені на сайті пристрої є продуктами інших компаній. Навушники створюються у співпраці з компанією Altec Lansing, яка займається аудіотехнікою. Зображення навушників запозичене в Altec Lansing, а логотип AI Shark просто прифотошоплено зверху. Також на Amazon можна знайти візуально ідентичний контролер під іншим брендом і відгуки про нього не дуже хороші. Тобто геймпад точно не створюється з нуля з урахуванням усіх тих чудо-датчиків, які в ньому мають бути. І численні обіцянки AI Shark поки що виглядають дуже сумнівними.

Джерело:
AI Shark

Обговорити в форумі (коментарів: 16)