Почалися продажі відеокарти GeForce RTX 4070 Super

Цього вечора стартували офіційні продажі відеокарти GeForce RTX 4070 Super — першої з трійці оновлених моделей Nvidia Ada Lovelace. Вона отримала ту ж рекомендовану ціну, що і звичайна GeForce RTX 4070, але разом з тим забезпечує більш високу продуктивність, що підтвердили перші огляди. Програмна підтримка новинки реалізована у драйвері GeForce 546.65 WHQL.

GeForce RTX 4070 Super

У закордонних магазинах ціни на карти GeForce RTX 4070 Super починаються з 600-доларової позначки, що відповідає її MSRP для американського ринку. В Україні новинка коштує дорожче. За найбільш доступні модифікації, на кшталт MSI Ventus 2X, Palit Dual, Gigabyte WindForce або ASUS Dual, вітчизняним геймерам доведеться викласти близько 30 тисяч гривень. Ось деякі приклади цін відеокарт GeForce RTX 4070 Super в українських магазинах:

GeForce RTX 4070 Super
Джерело: Telemart

Нагадаємо, в основі GeForce RTX 4070 Super лежить графічний процесор Nvidia AD104 у конфігурації з 7168 ядрами CUDA, 224 тензорними та 56 RT-ядрами, а також 192-розрядною шиною пам'яті. Відеобуфер пристрою представлений 12 гігабайтами GDDR6X із пропускною здатністю 504 Гбайт/с. Для карти заявлений штатний рівень TGP 220 Вт, а на торці можна зустріти роз'єм живлення 12VHPWR.

Обговорити в форумі (коментарів: 91)

Відеокарта AMD Radeon RX 7900 XT офіційно подешевшає до $749

Вихід лінійки відеокарт GeForce RTX 40 Super не залишився поза увагою з боку AMD. Як повідомляють закордонні колеги, відповіддю команди Лізи Су стане зниження рекомендованих цін на моделі Radeon RX 7000-ї серії.

AMD Radeon RX 7900 XT

Зокрема, відеокарта Radeon RX 7900 XT найближчим часом офіційно подешевшає з 899 до 749 доларів. При цьому в закордонних магазинах вже можна знайти моделі від AIB-партнерів AMD, які обійдуться ще дешевше. Наприклад, північноамериканський ритейлер Newegg пропонує ASRock Radeon RX 7900 XT Phantom Gaming всього за 710 доларів.

AMD Radeon RX 7900 XT

За інформацією закордонних колег, AMD також знизила рекомендовану ціну Radeon RX 7900 GRE із 649 до 549 доларів. Ця відеокарта доступна переважно у складі готових комп'ютерів від партнерів чипмейкера, тоді як роздрібний асортимент дещо обмежений на фоні інших моделей Radeon RX 7000.

Нагадаємо, що в планах AMD на найближчий час також значиться випуск Radeon RX 7600 XT із 16-гігабайтним відеобуфером. Вона надійде у продаж 24 січня за ціною від $329. Цього ж дня стане доступним пакет драйверів з технологією генерації кадрів AMD Fluid Motion Frames.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 101)

Sparkle анонсувала низькопрофільні відеокарти Arc A310 та A380

Тайванський виробник відеокарт Sparkle підготував до випуску дві компактні новинки на базі GPU Intel: Arc A380 Genie та Arc A310 Eco. Обидва пристрої мають низькопрофільне виконання та споживають відповідно не більше 75 і 50 Вт, завдяки чому вони обходяться без додаткового роз'єму живлення.

Sparkle Arc

Модель Sparkle Intel Arc A380 Genie займе в системному блоці два слоти розширення. Вона використовує графічний процесор Intel ACM-G11 з вісьмома Xe-ядрами та 96-бітною шиною пам'яті, через яку GPU взаємодіє з шістьма гігабайтами GDDR6.

Sparkle Arc

Водночас Arc A310 Eco займає лише один слот розширення. Ця модель базується на урізаному чіпі ACM-G11 із шістьма Xe-ядрами та оснащується чотирма гігабайтами GDDR6 із 64-розрядною шиною. Спільною рисою новинок став інтерфейс підключення PCI Express 4.0 x8 та набір відеовиходів: один HDMI 2.0b та пара Mini DisplayPort 2.0.

Sparkle Arc

Рекомендовані ціни відеокарт Sparkle Intel Arc A380 Genie та Arc A310 Eco оголошені не були.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Система охолодження Corsair A115 розрахована на процесори з TDP до 270 Вт

Corsair анонсувала надходження до продажу системи охолодження A115. Це найпотужніший повітряний CPU-кулер в асортименті виробника, що підійде для актуальних процесорів Intel/AMD з рівнем TDP до 270 Вт. Новинка виконана у форматі двосекційної «вежі».

Corsair A115

Радіатор Corsair A115 складається з мідної нікельованої основи, шести теплових трубок діаметром 6 мм та двох секцій із 45 алюмінієвих пластин. Загальна площа розсіювання тепла становить 1,69 м². Обдування радіатора забезпечують два 140-мм вентилятори Corsair AF140 на гідродинамічному підшипнику. Для них характерна швидкість 400-1600 об/хв та повітряний потік до 84,5 CFM, а рівень шуму, за заявами вендора, не перевищує 33,9 дБА.

Corsair A115

Габарити системи охолодження становлять 153x155x164,8 мм, вага — 1,59 кг (з урахуванням вентиляторів). До списку сумісних процесорних платформ увійшли Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, AMD AM4 та AM5. На «підошву» нанесена термопаста Corsair XTM70. У європейських магазинах систему охолодження Corsair A115 можна придбати за рекомендованою ціною 115 євро.

Джерела:
Corsair
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Новий трейлер Helldivers 2 присвячений виходу гри

Компанія Sony та студія Arrowhead опублікували новий трейлер гри Helldivers 2. Це бадьорий кооперативний шутер на чотирьох людей. Нам належить грати за елітний загін десантників, який знищує орди жуків та ботів на планетах по всій галактиці в ім'я демократії.

У трейлері багато пафосу, який вдало поєднується із веселою подачею. І хоча гра не намагається запропонувати щось оригінальне, автори хочуть показати, що відстрілювати ворогів тут весело та видовищно.

Раніше було опубліковано системні вимоги гри. Також в Helldivers 2 заявлено кросплей для різних платформ. А виходить бойовик на PlayStation 5 та PC вже 8 лютого.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

ASUS випускає низькопрофільну GeForce RTX 4060

Компанія представила нову версію GeForce RTX 4060 у компактному форматі. Це низькопрофільна модель GeForce RTX 4060 LP BRK 8GB, яку можна використовувати в малогабаритних корпусах. Довжина відеокарти менш як 19 см за ширини 7 см.

Така маленька версія отримала цілих три вентилятори, що забезпечує гарний продув радіатору. Товщина кулера не перевищує стандартні два слоти.

Відеокарта пропонує стандартну для цієї серії продуктивність. В її основі чип AD107 з 3072 потоковими ядрами плюс вісім гігабайтів пам'яті GDDR6. Частоти відповідають стандартним рекомендаціям — базова частота GPU 1830 МГц за частоти Boost Clock 2460 МГц.

Для виведення зображення відеокарта отримала два порти HDMI 2.1a та два DisplayPort 1.4a.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

У новому трейлері Frostpunk 2 показали ігровий процес

Компанія 11 bit studios показала новий трейлер Frostpunk 2 із реальними ігровими кадрами. Це продовження відомої та унікальної містобудівної стратегії у світі крижаного постапокаліпсису.

Події Frostpunk 2 відбуваються через 30 років після сюжету першої гри. Світ, як і раніше, є крижаною пустелею, і нам доведеться боротися за виживання залишків людства в останньому місті. Для цього потрібно керувати ресурсами, зводити різні будівлі та вирішувати безліч соціальних проблем. І цього разу великий акцент буде зроблено на політичних інтригах та внутрішніх соціальних проблемах.

Гра виходить на PC, Xbox Series X/S та PlayStation 5. Реліз намічено на другу половину року. Точну дату релізу поки що не названо.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Представлено релізний трейлер Suicide Squad: Kill the Justice League

Опубліковано новий трейлер екшену Suicide Squad: Kill the Justice League від Rocksteady Studios. Події гри розвиваються у світі Batman: Arkham Knight. За сюжетом супергерої потрапили під вплив інопланетного лиходія і тепер рятувати Землю буде команда бандитів та відморозків.

У новому трейлері нам демонструють нарізку яскравих ігрових моментів. Автори обіцяють велику та насичену сюжетну пригоду з акцентом на різні характери протагоністів. Також відомо, що розробники вже працюють над додатковим контентом.

У багатьох геймерів є сумніви щодо гри через ранні демонстрації та провал схожого проєкту Gotham Knights. Відгуки гравців, які взяли участь у закритому тесті Suicide Squad: Kill the Justice League наприкінці минулого року, також не найвищі. Але із плюсів відзначається хороша продуктивність.

Suicide Squad: Kill the Justice League стартує на всіх актуальних платформах 2 лютого 2024 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)