Відеокарта GeForce RTX 3050 6GB помічена в онлайн-магазині

Найближчим часом до продажу надійде не лише GeForce RTX 4080 Super, але й модель початкового рівня GeForce RTX 3050 6GB. Підготовка до релізу цієї відеокарти набирає обертів. Зокрема, в австрійському інтернет-магазині була помічена версія MSI Ventus 2X, інакше кажучи, офіційний анонс 6-гігабайтної GeForce RTX 3050 не змусить себе довго чекати.

GeForce RTX 3050 6GB

Модель MSI GeForce RTX 3050 6GB Ventus 2X була оцінена у 245 євро. Це дещо завищений показник з огляду на те, що в Європі за 8-гігабайтну модифікацію відеокарти нині просять близько €230. Офіційних подробиць щодо ціни GeForce RTX 3050 6GB, на жаль, поки що не надходило.

GeForce RTX 3050 6GB

За наявною інформацією, основою GeForce RTX 3050 6GB послужить графічний процесор Nvidia GA107 у конфігурації з 2304 ядрами CUDA та 96-розрядним інтерфейсом пам'яті, через який GPU взаємодіє з пам'яттю GDDR6. Штатний рівень TGP становитиме всього 70 Вт, що дозволить обійтися без додаткового роз'єму живлення на торці.

GeForce RTX 3050 6GB

У ранніх чутках згадувалося, що 6-гігабайтна GeForce RTX 3050 офіційно коштуватиме від 179 доларів. Це на $70 менше за рекомендовану ціну GeForce RTX 3050 8GB на момент релізу.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Бета-драйвер Nvidia приніс зростання продуктивності в Cyberpunk 2077

Nvidia готує черговий драйвер із масштабним покращенням продуктивності для Cyberpunk 2077. На це натякають результати тестування, яке з'явилося на каналі Compusemble. Автор порівняв Cyberpunk 2077 з актуальним драйвером та з бета-версією, отримавши прискорення у 20%!

Почнемо з того, що у ролику автор використовує бета-драйвер GeForce 550.09, якого немає у відкритому доступі на сайті Nvidia. Можливо, це спеціальний реліз для обраних тестерів або прототип фінального драйвера для GeForce RTX 4080 Super. Тестова платформа використовує процесор Ryzen 7 7700X, 32 ГБ оперативної пам'яті, відеокарту MSI GeForce RTX 4090 Suprim X та операційну систему Windows 11. При роздільній здатності 4K з увімкненим трасуванням шляху і DLSS Performance різниця між бета-драйвером та актуальним GeForce 551.23 WHQL на рівні 17-20%. При оновленні операційної системи Windows 11 до прев'ю-версії 26040 пікова різниця сягає 23%.

Не зрозуміло, чи буде таке значне прискорення в інших режимах DLSS або з іншими налаштуваннями трасування. Але можна припустити, що програмісти Nvidia готують черговий важливий драйвер для відеокарт GeForce RTX 40-ї серії, який повинен підвищити їх продуктивність. Логічним було б випустити такий драйвер із новою флагманською моделлю GeForce RTX 4080 Super, яка надійде у продаж завтра. Тому треба почекати коментарів та оглядів від інших фахівців. Також не можна виключати, що фінальна версія цього драйвера ще допрацьовується, і він буде представлений пізніше.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Системна плата MSI Z790 MPower представлена офіційно

Компанія MSI офіційно представила материнську плату Z790 MPower, про яку ми розповідали минулого тижня. Як і очікувалося, новинка спочатку буде доступна на азіатському ринку, а згодом її можна буде придбати в інших куточках планети. Рекомендована ціна нової плати починатиметься зі 199 доларів.

MSI Z790 MPower

MSI Z790 MPower позиціюється як недороге рішення для ентузіастів спортивного розгону. Вона виконана у форматі microATX, використовує набір системної логіки Intel Z790 та готова прийняти на борт усі доступні процесори LGA1700.

MSI Z790 MPowerMSI Z790 MPower

Праворуч від процесорного гнізда розпаяно два слоти під планки оперативної пам'яті DDR5, причому вендор заявляє про підтримку модулів зі швидкістю 8000 МТ/с і вище. Крім того, MSI разом з виробниками модулів ОЗП підготувала спеціальні набори DDR5 серії MPower.

MSI Z790 MPowerMSI Z790 MPower

З іншого оснащення плати можна виділити два роз'єми M.2 під NVMe-накопичувачі з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4, бездротовий модуль Wi-Fi 6E, 2,5-гігабітний мережевий інтерфейс, а також слоти розширення PCI Express 4.0 x16, PCI-E 4.0 x16@x4 та PCI-E 3.0 x1. До комплекту поставки входить дочірня плата MPower EZ Dashboard, на якій розпаяний індикатор POST-кодів, кнопки вимкнення, перезавантаження та Clear CMOS.

MSI Z790 MPowerMSI Z790 MPower

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

AMD підготувала драйвер спеціально для Suicide Squad: Kill the Justice League

Реліз високобюджетних ігрових проєктів зазвичай супроводжується виходом нових наборів графічних драйверів. Пригодницький екшен Suicide Squad: Kill the Justice League не став винятком. Intel та Nvidia вже випустили драйвери з оптимізаціями для нової гри, а сьогодні до них приєдналася компанія AMD. На її сайті доступний випуск AMD Software: Adrenalin Edition 23.40.02.03, підготовлений спеціально для останнього проєкту Rocksteady Studios.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Вищезгаданий драйвер містить оптимізації для Suicide Squad: Kill the Justice League та усуває графічні артефакти при грі з увімкненими ефектами на базі трасування променів. В іншому цей реліз ідентичний пакету AMD Radeon Adrenalin 24.1.1. Тому ті, хто не планує грати в Suicide Squad: Kill the Justice League, можуть не морочитися з його установкою.

Ознайомитися з документацією та завантажити пакет драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 23.40.02.03 for Suicide Squad: Kill the Justice League можна за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Чутки: нову Assassin's Creed представлять у травні, а випустять у листопаді

З'явилася нова інформація щодо наступної гри Assassin Creed, яка поки що відома під назвою Assassin Creed Red. Блогер BunnyTheVillain, яка тісно співпрацює з Ubisoft, стверджує, що у травні відбудеться прем'єра трейлера, у червні на заході Ubisoft Forward покажуть ігровий процес, а реліз проєкту відбудеться у листопаді поточного року.

На Assassin's Creed Red виділено більший бюджет відносно Mirage, і сама гра є масштабнішою та амбітнішою. Відомо, що події нової гри розгортаються у феодальній Японії. За чутками буде два герої: самурай африканського походження та дівчина-шинобі. У кожного будуть свої здібності, але вся гра більше уваги приділятиме стелсу. Світ гри за розмірами менший за Valhalla, але більший за Odyssey.

Вихід гри цього року здається цілком ймовірним і узгоджується з багатьма іншими чутками.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Після двох років розробки скасовано нову частину Deus Ex

Серію ігор Deus Ex було поставлено на паузу після Mankind Divided. Дві сучасні ігри не виправдали очікувань видавця Square Enix, хоча ігри здобули широку популярність серед поціновувачів жанру. Якоїсь миті студія Eidos Montreal була куплена концерном Embracer Group. І на хвилі того, як Embracer розкидалася грошима, заговорили про можливе відродження Deus Ex. Тепер з'ясувалося, що робота над новою частиною справді велася. Відомий журналіст Джейсон Шраєр стверджує, що проєкт два роки був у розробці на підготовчій стадії. Активна стадія розробки мала стартувати цього року, але цього вже не станеться.

Embracer Group закрила проєкт та звільнила близько ста співробітників Eidos Montreal. Все це є наслідком фінансових труднощів Embracer Group. Після періоду бурхливого зростання та скуповування ігрових компаній йде період фінансових збитків та скорочень. Торік було повністю закрито студії Volition (автори Red Faction та Saints Row), New World Interactive (шутери Insurgency) та кілька інших колективів. Під питанням доля Piranha Bytes. А тепер коток оптимізації дійшов до Eidos Montreal. Співробітники, що залишилися в компанії, перейдуть на новий проєкт по новій оригінальній франшизі. І тепер про продовження Deus Ex можна остаточно забути.

Джерело:
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 52)

Підтверджено ціни портативної ігрової системи MSI Claw

У рамках підготовки до релізу портативної ігрової системи MSI Claw виробник розкрив конфігурації пристрою та їх рекомендовані ціни. Новинка стане доступною для покупки вже найближчим часом, щоправда, точну дату старту продажів вендор розкривати не поспішає. Нагадаємо, що презентація MSI Claw відбулася на виставці CES 2024 на початку січня, а її характерною рисою стало використання платформи Intel Meteor Lake.

MSI Claw

MSI Claw буде запропонована у версіях на базі процесорів Intel Core Ultra 5 135H (14 ядер/18 потоків) та Core Ultra 7 155H (16 ядер/22 потоки). Обидва «камінці» характеризуються 28-ватним рівнем Processor Base Power та оснащені вбудованою графікою Intel Arc на вісім Xe-ядер. З більш детальними специфікаціями цих процесорів можна ознайомитись на сайті Intel: Core Ultra 5 135H та Core Ultra 7 155H.

MSI Claw

Компанію вищезгаданим чипам складуть 16 Гбайт оперативної пам'яті LPDDR5. Додамо, що MSI також розглядала можливість оснастити Claw вдвічі більшим обсягом ОЗП, але, як бачимо, відмовилася від цієї ідеї. Сховище буде представлено NVMe-накопичувачем з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4 місткістю 512 Гбайт або 1 Тбайт, також є слот для карт пам'яті microSD. Рекомендовані ціни та конфігурації MSI Claw:

MSI Claw

Джерело:
Liliputing

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Nvidia відклала вихід перших оглядів GeForce RTX 4080 Super

Nvidia вирішила почекати з виходом оглядів відеокарти GeForce RTX 4080 Super. Матеріали, що розповідають про швидкодію моделей за рекомендованою ціною, в тому числі Founders Edition, мали вийти сьогодні ввечері. Однак тепер вони з'являться лише одночасно зі стартом продажів нового 3D-прискорювача. Придбати GeForce RTX 4080 Super можна буде з завтрашнього дня за ціною від 999 доларів.

GeForce RTX 4080 Super

Почекати з релізом оглядів GeForce RTX 4080 Super корпорація Nvidia вирішила на тлі проблем із розсилкою прес-семплів моделі Founders Edition. Деякі веб-видання отримали зразки для тестування минулого вікенду або навіть учора. Тобто на підготовку повноцінних оглядів у них банально не вистачає часу.

З усієї трійці відеокарт GeForce RTX 40 Super модель GeForce RTX 4080 Super має найменші відмінності від не-Super версії. Кількість обчислювальних блоків GPU у порівнянні зі звичайною GeForce RTX 4080 у новинки зросла лише на 5%, а пропускна здатність 16 Гбайт пам'яті GDDR6X — менш ніж на 3%. Головна особливість Super-моделі у меншій рекомендованій ціні. Нагадуємо, що на момент релізу GeForce RTX 4080 оцінювалася в 1199 доларів.

GeForce RTX 4080 Super

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)