Lenovo готує ноутбук ThinkBook із прозорим екраном

Компанія Lenovo незабаром представить ноутбук серії ThinkBook із незвичайним дисплеєм. Він отримає повністю прозорий OLED-екран. Також ноутбук має скляну робочу панель із сенсорною клавіатурою.

У закритому вигляді крізь екран видно клавіатуру з підсвічуванням. Виглядає це неймовірно і фантастично. Нічого не відомо про технічні характеристики ноутбука, окрім операційної системи Windows 11.

Також не зрозуміло, як буде розв'язано проблему з необхідністю чорного фону. На виставці CES 2024 компанія LG представила телевізор з прозорим екраном. Для досягнення гарної якості картинки у нього позаду розгортається чорна плівка. Без такого фону зображення буде напівпрозорим та нечітким. Цікаво, яке технічне рішення використовуватиме Lenovo.

Цей надзвичайно незвичайний і стильний концепт можуть представити на виставці електроніки Mobile World Congress 2024, яка пройде в Барселоні наприкінці лютого.

Джерело:
Windows Report

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Helldivers 2 стала найуспішнішим релізом Sony на PC

Вчора вийшов кооперативний бойовик Helldivers 2 від Arrowhead Game Studios та Sony. І це перша гра від Sony, яка одночасно з'явилася на консолі PlayStation 5 та PC. Зазвичай компанія дотримується стратегії з великою паузою між релізом на своїй основній платформі та комп'ютерах. Ймовірно, щодо Helldivers 2 не було високих очікувань, і Sony вирішила обійтись без ексклюзивності. Але гравцям новий проєкт сподобався. Це веселий та видовищний екшен про відстріл інопланетних жуків. Гравцям подобається стрілянина, широкий арсенал та видовищні битви. Проте є нарікання на технічні проблеми.

За один день з моменту запуску піковий онлайн у Steam вже досяг 82 тисяч осіб, і на вихідних цифра може стати ще вищою. Для Sony це найуспішніший старт у цьому сервісі. Раніше найкращий результат був у God of War з піковим онлайном понад 73 тисячі людей. Високий інтерес на старті не завжди означає високий продаж у довгостроковій перспективі. Але, схоже, що Helldivers 2 це потенційний хіт.

В українському Steam гру можна купити за 1199 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 81)

Кутові адаптери CableMod 12VHPWR завдали збитків більш ніж на $74 тисячі

У грудні компанія CableMod вирішила відкликати кутові адаптери живлення 12VHPWR. Виробник визнав недосконалість конструкції таких перехідників та пропонує покупцям повну компенсацію коштів. На сайті Комісії з безпеки споживчих товарів США з'явилася сторінка, де розкриваються додаткові подробиці.

CableMod

Всього CableMod отримала 272 скарги на ослаблення, перегрів та розплавлення роз'єму живлення відеокарт, а загальна сума збитків, заподіяних їхнім власникам, склала як мінімум $74,5 тисячі. Вендор пропонує відшкодувати повну вартість перехідника, включно з витратами на доставку, або надати 60 доларів на покупки у фірмовому онлайн-магазині. Це стосується всіх адаптерів 12VHPWR, що були продані в період з лютого по грудень 2023 року.

CableMod

Варто додати, що деякі виробники, зокрема MSI, вважають використання альтернативних перехідників 12VHPWR приводом анулювати гарантію на відеокарту. З огляду на це оптимальним варіантом стане використання адаптерів на PCI-E Power, які входять до комплекту постачання 3D-прискорювача, або відповідного кабелю блоку живлення.

Джерела:
CPSC
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 90)

Перша інформація про Subnautica 2 — з'явиться кооператив та елементи гри-сервісу

Вчора з'явилася цікава інформація відносно нової гри у популярній серії Subnautica про виживання в інопланетному морі. У фінансовому звіті корейської Krafton, яка стала видавцем серії, згадувалося про вихід другої номерної частини. Старт гри запланований на поточний рік, і це буде багатокористувацький проєкт з кооперативним режимом на чотирьох осіб і елементами гри-сервісу. Також заявлено, що гра створюється на рушії Unreal Engine 5.

Такі новини викликали нерозуміння та обурення у фанатів Subnautica. Тому розробники зі студії Unknown Worlds виступили із заявою та уточнили низку моментів. Нова гра все ще орієнтована на одиночне проходження, а кооперативний режим сприймається як додаткова можливість. Гру постійно підтримуватимуть новим контентом, як це було і раніше. Але в Subnautica 2 не буде сезонного абонемента чи перепустки, підписок та інших платних елементів. Від себе відзначимо, що є багато інших варіантів монетизації та способів залучення гравця. Можливо, деякі з них ми все ж таки побачимо в грі.

Subnautica 2 стартує в ранньому доступі, і, за словами розробників, вони не планували запуск у 2024 році. Але Unknown Worlds обіцяє більше інформації про проєкт до кінця року.

Джерело:
IGN

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Google офіційно запустила ШІ-помічника Gemini

Компанія оголосила про запуск у публічний доступ фінальної версії ШІ-помічника Gemini. Ця модель штучного інтелекту прийшла на зміну Bard AI. Під назвою Gemini ховається одразу три моделі ШІ різної складності для різних пристроїв. Gemini доступний як у браузері, так і через мобільний додаток на вашому смартфоні Android.

З мовною моделлю Pro 1.0 ви можете спілкуватися більш ніж 40 мовами у 230 країнах. Платна підписка Gemini Advanced забезпечує доступ до найпотужнішої та найпросунутішої моделі ШІ Ultra 1.0. За заявою компанії Gemini Advanced є найкращим чат-ботом у порівнянні з альтернативними варіантами від конкурентів. Модель Ultra 1.0 добре справляється зі складними завданнями — робота з програмним кодом, логічні міркування, виконання тонких інструкцій, спільна робота над творчими проєктами.

Для доступу до Gemini достатньо встановити додаток на телефон. Після встановлення новий помічник пропонує замінити стандартний Google Assistant для виконання тих самих функцій. При цьому Google поступово працюватиме над розширенням функціональності нової програми. Тому в майбутньому Gemini, мабуть, повністю замінити звичного асистента.

Джерело:
Google

Обговорити в форумі (коментарів: 21)