Ще кілька ігор отримали підтримку AMD FSR 3

Розширено список ігор з підтримкою технології масштабування AMD FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3). Нещодавно вона з'явилась у Starship Troopers: Extermination. Це кооперативний шутер за мотивами однойменного фільму, де гравці облаштовують захист баз та відстрілюють орди інопланетних жуків. Останній апдейт покращив графіку, додав освітлення Lumen з трасуванням променів та AMD FSR 3 з генерацією кадрів для підвищення продуктивності.

Також технологія AMD з'явиться у рольовій грі The Thaumaturge, яка вийде 20 лютого. Відповідне оновлення вийшло і для Starfield, але поки що тільки в бета-режимі. Фінальний патч з AMD FSR 3 для Starfield має з'явитися пізніше. Тепер список ігор з підтримкою технології AMD налічує 14 позицій:

  • Forspoken
  • Immortals of Aveum
  • Avatar: Frontiers of Pandora
  • Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
  • MotorCubs RC 11
  • Call of Duty Modern Warfare III & Warzone
  • Farming Simulator 22
  • The Talos Principle 2
  • Estencel
  • Mortal Online 2
  • Like a Dragon: Infinite Wealth
  • Starfield (Beta)
  • Starship Troopers: Extermination
  • The Thaumaturge

Технологія AMD FSR 3 поширюється з відкритим вихідним кодом, тому ентузіасти вже створюють модифікації, які додають FSR 3 в інші проєкти.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Gigabyte звернула увагу на скарги щодо тріщин у текстоліті відеокарт

Gigabyte Technology хоч і не визнає проблеми з текстолітом у відеокарт власного виробництва, але все-таки врахувала скарги користувачів та підвищену увагу з боку відомих блогерів. У нових версіях GeForce RTX 4080 й RTX 4090 (v1.1), а також Super-моделях компанія змінила конструкцію друкованої плати, де зустрічався однотипний дефект.

Gigabyte

Нагадаємо, минулого року майстри з ремонту електроніки звернули увагу на велику кількість відеокарт Gigabyte з практично однаковою несправністю, а саме тріщиною в районі фіксатора інтерфейсу PCI Express x16. Це призводило до обриву провідників у внутрішніх шарах друкованої плати, через що відеокарта переставала працювати.

Gigabyte

Справедливо відзначити, що з такою несправністю можна зіткнутися у випадку відеокарт інших виробників. Проте за кількістю скарг на той час перше місце посіла Gigabyte. До того ж компанія підлила олії у вогонь заявами, що гарантія не поширюється на фізичні ушкодження, залишивши чимало користувачів із несправною відеокартою.

GigabyteGigabyte
Gigabyte GeForce RTX 40-й серії: старий та новий варіант

В оновлених відеокартах Gigabyte виріз у текстоліті поруч із фіксатором PCI-E x16 став значно меншим, що має усунути слабке місце. Втім, враховуючи габарити та вагу топових 3D-прискорювачів, власникам все ж таки варто подбати про додаткові підпірки для відеокарти. Особливо якщо йдеться про транспортування всього системного блоку.

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 52)

Неофіційні подробиці про графічні прискорювачі AMD Navi 48 та Navi 44

На відомому YouTube-каналі Moore's Law Is Dead озвучено неофіційну інформацію про майбутні відеокарти на архітектурі RDNA 4, які належатимуть до серії Radeon RX 8000. Автор періодично ділиться цікавими інсайдами, але тут його інформація помітно відрізняється від інших чуток.

Він наводить дані відносно майбутніх продуктів на базі чипів Navi 48 і Navi 44. Теоретично це бюджетні рішення, якщо спиратися на систему маркування існуючих GPU, і Navi 48 має бути наймолодшим у новому сімействі. Але за словами блогера Navi 48 стане основною для Radeon RX 8800 XT або аналогічної моделі. Це монолітний чип площею 300-350 мм², виконаний на техпроцесі TSMC N4P. Продуктивність у растеризації буде між Radeon RX 7900 XTX та RX 7900 XT. Шина пам'яті 256 біт, отже на борту буде 16 гігабайтів, можуть використовуватися мікросхеми GDDR6 20 Гбіт/с.

Navi 44 запропонує продуктивність між Radeon RX 7600 XT та Radeon RX 7800 XT. Чип на базі техпроцесу N4P буде дуже компактним — його площа становитиме 210 мм². Контролер пам'яті 128 біт. Частоти всіх нових GPU будуть у діапазоні 3,0-3,3 ГГц.

Потенційні топові чипи Navi 41 та Navi 42 можуть отримати пам'ять нового типу GDDR7, але підтверджень цьому немає. Запуск нового покоління можливий у період із четвертого кварталу 2024-го до першого кварталу 2025 року. Щодо термінів запуску, різні джерела блогера дають різну інформацію. При цьому вони згадують, що розробка драйверів просувається дуже успішно та краще, ніж це було з минулим поколінням. Також згадується готовність до запуску Navi 48 для ноутбуків у першому кварталі 2025 року. Можливо, тому ми бачимо таке дивне маркування, і представлена інформація стосується виключно мобільних GPU, а в настільному сегменті на нас чекають Navi 41, Navi 42 та Navi 43.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Nvidia готує відеокарту RTX 2000 з архітектурою Ada Lovelace

Серія професійних 3D-прискорювачів Nvidia Ada Lovelace незабаром поповниться моделлю RTX 2000. Пристрій вже був помічений в інтернет-магазинах, «засвітивши» 8-гігабайтний відеобуфер. Закордонні колеги також роздобули перше зображення новинки.

RTX 2000

Відеокарта Nvidia RTX 2000 Ada прийде на зміну моделі RTX A2000, яка базується на архітектурі Ampere. Новинка примітна низькопрофільним виконанням, охолоджується силами невеликої «турбіни» та займе в системному блоці два слоти розширення. Роз'єм додаткового живлення на торці відсутній, що свідчить про рівень енергоспоживання не більше ніж 70 Вт.

RTX 2000

Детальні специфікації RTX 2000 Ada, на жаль, поки що залишаються невідомими. Nvidia може випустити відразу два варіанти новинки, відрізнити їх можна буде за суфіксом «E». На думку колег, модифікація RTX 2000E Ada розрахована на корпоративних замовників і має довгострокову підтримку. Втім, точна інформація з'явиться лише після офіційного анонсу.

RTX 2000

За даними порталу VideoCardz, презентація відеокарти Nvidia RTX 2000 Ada відбудеться наступного тижня.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)