Тираж Metro Exodus перевищив 10 мільйонів копій

Грі Metro Exodus від української студії 4A Games виповнилося п'ять років. Вона вийшла 15 лютого 2019 року, отримала кілька доповнень, а 6 травня 2021 року з'явилося велике оновлення Enhanced Edition, яке покращило графіку. На честь п'ятиріччя, розробники поділилися даними з продажів. Виявилося, що на цей час на всіх платформах продано понад 10 мільйонів копій Metro: Exodus.

Також представлено слайд із хронологією появи ігор серії Metro. Тут вказано вихід офіційного SDK для Metro: Exodus у 2023 році та майбутня Metro Awakening для системи віртуальної реальності PS VR2. Ця гра виглядає як побічний проєкт, а продовженням основної лінії є невідома гра з розмитою датою виходу. Це явне підтвердження того, що новий проєкт у розробці та його анонс може відбутися у найближчому майбутньому. Чутки про нову велику гру ходять давно, була навіть інформація, що розробники вже мають робочий білд, де можна повністю пройти сюжетну лінію.

Тож чекаємо на нову інформацію та можливий анонс у поточному році.

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Модифіковані GeForce RTX 2080 Ti знайшли застосування як ШІ-прискорювачі

Експерименти з подвоєння обсягу відеобуфера на GeForce RTX 2080 Ti ентузіасти проводили ще кілька років тому. З того часу Nvidia встигла випустити на ринок два нових покоління ігрових 3D-прискорювачів. Однак на тлі галасу навколо штучного інтелекту підтримка 22 гігабайтів відео-ОЗП подарувала колишньому флагману GeForce RTX друге життя.

GeForce RTX 2080 Ti

На закордонних торгових майданчиках можна зустріти модифіковані відеокарти GeForce RTX 2080 Ti, обладнані подвійним обсягом пам'яті GDDR6. Вони позиціюються як доступні рішення для ШІ-завдань, наприклад, роботи з великими мовними моделями. Тут доводиться обробляти великі обсяги даних і 22-гігабайтний відеобуфер буде точно не зайвим.

GeForce RTX 2080 Ti

Як підкреслює продавець, відеокарти проходять ретельну перевірку і проблем з драйверами або стабільністю роботи GeForce RTX 2080 Ti 22GB виникнути не повинно. Щодо ціни, то за незвичайний прискорювач просять 500 доларів. Для модифікації застосовуються моделі з «турбіною», що, наприклад, актуально при щільній установці в серверах. Додамо, що торік для цих цілей у Китаї було налагоджено випуск двослотових GeForce RTX 4090.

GeForce RTX 2080 Ti

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Продано два мільйони копій Tekken 8

Компанія Bandai Namco повідомила, що тираж Tekken 8 вже перевищив два мільйони копій. Гра вийшла 26 січня, і на це досягнення у неї пішло трохи більше двох тижнів. Продажі виявилися вищими за очікування видавця. У Steam піковий онлайн ігри становив 48 тисяч одночасних гравців, і це більше, ніж у Mortal Kombat 1, яка просувалася з великою рекламною компанією. Також у гри дуже позитивні відгуки. При цьому сама гра складніша в освоєнні відносно Mortal Kombat 1, але поціновувачам жанру вона сподобалася більше.

Гравці відзначають чудову сюжетну кампанію, унікальність кожного бійця, що добре відчувається в грі, хороший багатокористувацький режим з підтримкою кросплею між платформами. Також у грі гарна графіка на базі рушія Unreal Engine 5.

Tekken 8 доступна на PlayStation 5, Xbox Series X/S та PC. В українському Steam гру можна придбати за 2099 грн.

Джерело:
DSOGaming

AMD готує серію 35-ватних процесорів Ryzen 8000GE

Модельний ряд процесорів для платформи AMD AM5 найближчим часом поповниться лінійкою Ryzen 8000GE. До неї увійдуть модифікації чипів Ryzen 8000G з 35-ватним рівнем TDP. Основні специфікації новинок розсекретила компанія ASUS на сторінці однієї з материнських плат AM5/B650.

Ryzen 8000GE

AMD готує до релізу щонайменше шість нових процесорів: Ryzen 7 PRO 8700GE, Ryzen 5 PRO 8600GE, Ryzen 5 PRO 8500GE, Ryzen 5 8500GE, Ryzen 3 PRO 8300GE та Ryzen 3 8300GE. Окрім меншого рівня TDP вони відрізнятимуться від випущених раніше аналогів зниженими тактовими частотами. Наприклад, Ryzen 7 PRO 8700GE працюватиме на частоті від 3,65 ГГц замість 4,2 ГГц у 65-ватного варіанту із суфіксом «G».

Ryzen 8000GE

Решта характеристик чипів AMD Ryzen 8000GE поки що залишається невідомою. Хай там що, офіційна презентація не змусить на себе довго чекати.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

AMD незабаром поверне технологію Anti-Lag+

У вересні минулого року компанія AMD представила багато нових технологій для своїх графічних прискорювачів, включно з FidelityFX Super Resolution 3, Fluid Motion Frames та Anti-Lag+. Технологія Anti-Lag+ стала відповіддю на Nvidia Reflex. Виконує вона ті самі функції — знижує системні затримки для кращого відгуку. Така функція корисна для динамічних мережевих змагальних ігор, але саме з ними й виникли проблеми.

Технологія AMD Anti-Lag+ визначалася іграми, як читерський застосунок. Через це ряд гравців у Counter-Strike 2, Modern Warfare II, Apex legends та інших іграх зіткнулися з тимчасовими банами. В результаті AMD вирішила деактивувати цю функцію у драйвері. Кілька місяців компанія мовчала відносно майбутнього цієї технології. Але тепер з'явилося непряме підтвердження того, що перероблену версію Anti-Lag+ невдовзі повернуть. Про це згадав провідний архітектор ігрового підрозділу AMD під час спілкування з одним із користувачів X (Twitter). Це означає, що програмісти компанії усунули основні проблеми та готові до релізу оновленої технології.

Вважається, що Anti-Lag+ працюватиме спільно з FSR 3 та генерацією кадрів. За такою схемою працює й Nvidia DLSS 3 із Reflex. Також Anti-Lag+ можна буде активувати окремо в драйвері, як це і планувалося спочатку. Ця функція підтримується лише відеокартами серії Radeon RX 7000 та Radeon 700M на базі архітектури RDNA 3.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

У GOG дарують FlatOut

В ігровому магазині GOG проходить черговий розпродаж із безліччю знижок на старі та нові ігри. Одночасно гравцям дарують класичну гру про перегони FlatOut. Це перша частина легендарної серії про шалені перегони та трюки, яка вийшла у далекому 2004 році. Якщо ви не знайомі з грою, є можливість поповнити ігрову колекцію. Також у гри надзвичайно низькі системні вимоги, вона піде навіть на дуже слабких старих ПК. FlatOut 2 в GOG можна придбати за знижкою 85%.

Останньою грою студії Bugbear Entertainment, яка подарувала гравцям серію FlatOut, є Wreckfest. На цю гру знижок у GOG немає.

Обговорити в форумі (коментарів: 41)