У Helldivers 2 новий рекорд популярності в Steam

Кооперативний екшен Helldivers 2 від Arrowhead Game Studios стартував 8 лютого. Це перша гра від внутрішньої студії Sony, яка вийшла одночасно на PC та PlayStation 5. І раптово для всіх цей проєкт почав швидко набирати популярності. Перший мільйон копій було розпродано за п'ять днів. Гра з наскоку увірвалася до десятки найпопулярніших ігор Steam і стала найуспішнішим запуском Sony у цьому сервісі. Раніше найкращий результат був у God of War з піковим онлайном 73 тисяч людей. Але Helldivers 2 давно перевищила ці показники. Цими вихідними піковий онлайн Helldivers 2 у Steam перевищив 333 тисячі гравців. Зараз гра поступається лише Counter-Strike 2, Dota 2, Palworld, PUBG: Battlegrounds та Apex Legends.

Гравці хвалять Helldivers 2 за відмінний кооперативний геймплей та видовищні битви. І все це поєднується із сатиричною атмосферою на кшталт фільму «Зоряний десант». Єдині нарікання від комп'ютерних гравців стосуються деяких технічних проблем. На такий успіх, напевно, не розраховували й самі розробники. Відомо, що студія почала терміново розширювати штат працівників для подальшої підтримки гри. Arrowhead Game Studios планує для гри новий контент, і він поширюватиметься на безоплатній основі.

В українському Steam гру можна купити за 1199 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Інженерний зразок Intel Lunar Lake «засвітив» вісім ядер без Hyper-Threading

Цього року Intel випустить сімейство процесорів Lunar Lake, розраховане на використання у тонких та легких ноутбуках. Зразки нових CPU вже активно тестуються чипмейкером та його партнерами, завдяки чому в Мережі опинилися подробиці про один із таких «камінців». Йдеться про модель степінгу A1 із вісьмома фізичними ядрами.

Intel Lunar Lake
Зразок Intel Lunar Lake

В арсеналі вищезгаданого екземпляра Intel Lunar Lake є по чотири P- та E-ядра, причому підтримка технології Hyper-Threading в обох випадках відсутня. Додамо, що раніше спливали чутки про можливу відмову від багатопотоковості в наступному поколінні CPU Core, причому йдеться і про сімейство Arrow Lake. Функціонував інженерний зразок Lunar Lake на частоті від 1,8 до 2,8 ГГц. Для нього характерний наступний обсяг кеш-пам'яті:

  • L1-кеш — 832 Кбайт (112 КБ на P-ядро та 96 КБ на E-ядро);
  • L2-кеш — 14 Мбайт (2,5 МБ на P-ядро та 4 МБ для кластера з чотирьох E-ядер);
  • L3-кеш — 12 Мбайт.

Intel Lunar Lake

Про головні особливості мобільних CPU Lunar Lake ми розповідали в окремому матеріалі. У них буде використано багаточипове компонування, причому на одному текстоліті поруч із кристалами будуть розпаяні мікросхеми пам'яті LPDDR5X-8533. Intel розраховує суттєво підвищити швидкодію блоку NPU для прискорення операцій машинного навчання та вбудованої графіки, обчислювальна потужність якої сягатиме 3,8 Тфлопс. Офіційний реліз заплановано на другу половину року.

Intel Lunar Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Nintendo Switch 2 вийде у першому кварталі 2025 року

Nintendo вирішила не поспішати із випуском наступниці ігрової консолі Switch. Якщо раніше як орієнтовні терміни релізу пристрою закордонні колеги вказували другу половину цього року, то тепер він очікується у першому кварталі 2025-го. Про це повідомило одразу кілька вебвидань, зокрема Eurogamer, Bloomberg та VGC, із посиланням на власні джерела.

Switch

Стверджується, що Nintendo нещодавно поінформувала незалежні студії про перенесення термінів виходу нової консолі. Це дасть розробникам трохи більше часу на підготовку своїх проєктів. Завдяки такому кроку компанія хоче гарантувати, що зможе запропонувати якнайбільше ігор у день релізу приставки. Сама Nintendo не коментує цю інформацію та, на жаль, не поспішає ділитися подробицями про Switch 2-го покоління.

Якщо вірити неофіційним джерелам, наступниця Nintendo Switch запропонує швидкодію рівня PlayStation 4 та Xbox One. На виставці Gamescom 2023, яка пройшла в кінці серпня, компанія влаштувала закриту демонстрацію можливостей Switch 2 і, наприклад, показала демо The Matrix Awakens на рушії Unreal Engine 5. Вважається, що новинка продовжить використовувати апаратну платформу Nvidia.

Оригінальна Nintendo Switch дебютувала навесні 2017-го та зараз розійшлася тиражем близько 140 мільйонів пристроїв. У неї є всі шанси стати найбільш продаваною ігровою консоллю всіх часів, обігнавши PlayStation 2 (157,68 млн).

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 53)

Lian Li представила блоки живлення Edge для двокамерних корпусів

Компанія Lian Li на онлайн-виставці Digital Expo 2024 продемонструвала декілька нових продуктів. Серед них серія блоків живлення Edge у незвичайному дизайні. Це інноваційна конструкція L-подібної форми з великою кількістю роз'ємів для підключення кабелів.

Особливістю блоків живлення Lian Li Edge є можливість використання у великих двокамерних корпусах, але вони також сумісні з багатьма стандартними корпусами. Модульна конструкція дозволяє підключати лише необхідні кабелі. Підтримується стандарт ATX 3.0 із роз'ємом 12VHPWR для нових відеокарт потужністю до 600 Вт. Блоки оснащені USB-хабом на чотири порти для підключення різноманітних аксесуарів.

Старша модель Edge розрахована на потужність 1300 Вт та має сертифікат 80 Plus Platinum. Також буде блок живлення на 1000 Вт з сертифікатом 80 Plus Gold та моделі на 850 і 650 Вт.

Lian Li Edge будуть доступні в чорному та білому кольорах.

Джерело:
Lian Li

Обговорити в форумі (коментарів: 28)