AMD випустить наступне покоління прискорювачів Instinct MI400 у 2025 році

З'явилася неофіційна інформація щодо найближчих планів AMD з випуску прискорювачів обчислень для штучного інтелекту. Цього року вийде оновлена серія прискорювачів Instinct MI300, які перейдуть на використання швидшої пам'яті HBM3e. Це дозволить підвищити пропускну здатність на 50% та збільшити обсяг пам'яті. Конкурент Nvidia вже представив Hopper GH200 з пам'яттю HBM3e, але такі пристрої дуже дорогі.

Також цього року очікується вихід прискорювачів Nvidia Blackwell B100, які запропонують ще більший рівень продуктивності. Попри тотальне домінування Nvidia у сегменті ШІ-обчислень, прискорювачі Instinct MI300 мають шанси відвоювати свою частку ринку завдяки нижчій ціні. Виробники не поспішають надавати точні дані про ціну пристроїв, які вони продають за своїми контрактами. Але нещодавно була інформація, що AMD Instinct MI300X втричі дешевша за Nvidia H100.

Також відомо про розробку наступного покоління прискорювачів Instinct. Про це згадувала і голова компанії Ліза Су. Жодних подробиць про технічні характеристики майбутнього покоління поки що немає. Відомо лише, що AMD готує кілька варіантів Instinct MI400 та планує їх запуск у 2025 році.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Стартував великий розпродаж ігор 2K Games у Steam

Ці вихідні багаті на акції в ігровому сервісі Steam, включно з великим розпродажем від видавця 2K Games. У його рамках багато відомих ігор можна купити зі значною знижкою.

Так, повна збірка Borderlands Collection: Pandora's Box подешевшала на 93% і коштуватиме вам лише 930 грн. За цю ціну ви отримаєте всі ігри франшизи Borderlands з усіма доповненнями. Якщо ви бажаєте окремо купити Borderlands 3, то на гру діє знижка 85%. Mafia Trilogy продається зі знижкою у 67%, XCOM Ultimate Collection віддають зі знижкою в 91%, Marvel's Midnight Suns дешевше на 75%. Також значні знижки на серію Bioshock, Sid Meier's Civilization та на спортивні ігри від цього видавця. Розпродаж триватиме до 7 березня.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

В Dying Light 2 проходить акція з безплатними вихідними

Гра Dying Light 2 Stay Human отримала велике оновлення. Додано вогнепальну зброю, нову сюжетну місію «Втрачений арсенал» та інший новий контент. Це одне із найбільших оновлень для гри за всю її історію.

Одночасно в Steam відбувається акція з безплатним доступом до гри, яка стартувала 22 лютого, а завершиться 25 лютого. Це хороший спосіб випробувати Dying Light 2 перед покупкою.

Також гра одержала нове видання Dying Light 2 Stay Human: Reloaded Edition. Це найповніша версія гри з доповненням Bloody Ties, і до 7 березня ви можете придбати його зі знижкою 50%.

Обговорити в форумі (коментарів: 42)