ASUS вивела на український ринок ноутбук Zenbook Duo із двома OLED-екранами

Київський офіс ASUSTeK Computer офіційно представив в Україні ноутбук Zenbook Duo, обладнаний двома OLED-екранами. Така конструкція дозволяє використовувати новинку в декількох режимах, наприклад отримати один 19,8-дюймовий екран з горизонтальною або вертикальною орієнтацією. До комплекту постачання пристрою входить знімна клавіатура із вбудованим акумулятором.

Zenbook Duo

В основі ASUS Zenbook Duo (UX8406) лежить апаратна платформа Intel Meteor Lake. Ноутбук оснащується процесором Core Ultra 7 155H або Core Ultra 9 185H, 32 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5X-7467 та твердотілим накопичувачем з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4 місткістю до 2 Тбайт. Є інфрачервона камера з підтримкою Windows Hello, бездротовий модуль Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3, два порти Thunderbolt 4 та акумулятор на 75 Вт·год.

Zenbook Duo

Новий Zenbook Duo отримав два ідентичні сенсорні OLED-екрани з діагоналлю 14 дюймів. Для кожного заявлено роздільну здатність 2880x1800 пікселів, яскравість 500 кд/м², 100% охоплення палітри кольорів DCI-P3, сертифікацію DisplayHDR True Black 500 й частоту оновлення 120 Гц. Загальні габарити ноутбука становлять 313×217×14,6 мм при масі 1,35 кг (без урахування клавіатури). Працює новинка під керуванням операційної системи Windows 11 Home.

Zenbook Duo

Щоб стати власником ASUS Zenbook Duo (UX8406), доведеться викласти від 108 499 гривень. У цю суму оцінено конфігурацію з процесором Core Ultra 9 185H, 32 гігабайтами оперативної пам'яті та 2-терабайтним накопичувачем.

Zenbook Duo

 
Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Сьогодні — День оверклокера

Сьогодні фахівці спортивного розгону, ПК-ентузіасти та інші мучителі комп'ютерного заліза відзначають своє професійне свято — День оверклокера. Вже два десятиліття він святкується в останній день зими високосного року. 29 лютого було обрано невипадково і символізує «розгін» місяця на 3,6%.

OC.UA

Цього дня хочеться привітати не лише професіоналів спортивного розгону, зокрема учасників команди нашої конференції Overclockers.UA, але й усіх ентузіастів та геймерів, що пробували вичавити побільше fps на наявному обладнані. Якщо ви хоч раз змінювали базову частоту процесора в меню BIOS або грали з повзунками в MSI Afterburner, то це, безперечно, і ваш день!

Ну а тим, хто хоче покращити свої навички чи якось допомогти українським майстрам оверклокінгу, рекомендуємо заглянути в розділ конференції з Бенчмаркінгу.

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Свіжий трейлер та системні вимоги Alone in the Dark

Видавництво THQ Nordic та студія Pieces Interactive оприлюднили новий трейлер психологічного горору Alone in the Dark. Водночас було опубліковано більш розгорнуті системні вимоги гри.

Alone in the Dark

Alone in the Dark (2024) є переосмисленням класичних ігор серії, випущених у 90-х роках. Ось як описують проєкт самі розробники: «Ця данина поваги до новаторського оригіналу дозволить вам пережити бентежну історію очима одного з двох головних героїв. Грайте за Едварда Карнбі або Емілі Хартвуд і досліджуйте своє оточення, боріться з монстрами, вирішуйте головоломки та розкривайте непросту правду маєтку Дерсето…»

Системні вимоги нової Alone in the Dark виявилися порівняно невисокими. У «мінімалках» вказані процесори Core i3-8300 і Ryzen 3 3100, 8 Гбайт оперативної пам'яті та відеокарти рівня GeForce GTX 1050 Ti й Radeon RX 570. При цьому розробники рекомендують обзавестися процесором Core i5-12400 або Ryzen 7 3700X, 16 ГБ ОЗП та 3D-прискорювачем GeForce RTX 2060 або Radeon RX 5700 XT.

Мінімальні системні вимоги:

  • ОС: 64-розрядна Windows 10;
  • процесор: Intel Core i3-8300 або AMD Ryzen 3 3100;
  • відеокарта: GeForce GTX 1050 Ti або Radeon RX 570;
  • оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • вільне місце на накопичувачі: 50 Гб (рекомендується SSD).

Рекомендовані системні вимоги:

  • ОС: 64-розрядна Windows 10;
  • процесор: Intel Core i5-12400 або AMD Ryzen 7 3700X;
  • відеокарта: GeForce RTX 2060 або Radeon RX 5700 XT;
  • оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • вільне місце на накопичувачі: 50 Гб (рекомендується SSD).

Офіційний реліз Alone in the Dark заплановано на 20 березня. Гра буде доступна на ПК, PlayStation 5 та Xbox Series X/S.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Manli та Emtek представили білі відеокарти GeForce RTX Super

Стало відомо про поповнення у таборі білих відеокарт. Останнім часом такий дизайн отримав велику популярність, і багато виробників випускають відеокарти в білому кольорі. Тепер до них приєдналася компанія Manli з Гонконгу та Emtek з Південної Кореї. Ці бренди не дуже відомі на європейських ринках, але деякі відеокарти Manli можна знайти навіть в українському роздробі.

Нещодавно Manli представила три оновлені відеокарти Nvidia GeForce RTX 40-ї серії з нової лінійки Super у звичному для себе чорному та зеленому дизайні. Після чого виробник вперше за довгий час зважився на експерименти та перейшов до нової естетики, випустивши GeForce RTX 4080 Super, GeForce RTX 4070 Ti Super і GeForce RTX 4070 Super в білому кольорі.

Всі відеокарти оснащені системою охолодження із трьома вентиляторами. Старша GeForce RTX 4080 Super займає три слоти, товщина молодших моделей два слоти. Білий корпус поєднується з білим кольором вентиляторів та білим бекплейтом. Друкована плата звичного чорного кольору.

Всі відеокарти Manli працюють на рекомендованих робочих частотах та обходяться без заводського розгону. Для GeForce RTX 4080 Super це частота GPU Boost Clock 2550 МГц, для GeForce RTX 4070 Ti Super це Boost Clock 2610 МГц, а для GeForce RTX 4070 Super це 2475 МГц.

Корейська компанія Emtek пропонує три відеокарти GeForce RTX Super у рамках серії Miracle White, і вони напрочуд схожі на аналогічні моделі Manli. У Emtek обтічні лінії кожуха, але повністю ідентична конструкція і стандартні робочі частоти. Також вони виділяються завдяки логотипу Miracle з підсвічуванням.

Окремо можна виділити Emtek GeForce RTX 4070 Super Miracle White, яка оснащена двовентиляторною системою охолодження.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Microsoft DirectSR спростить інтеграцію поширених технологій масштабування

Ми вже повідомляли про плани Microsoft представити технологію масштабування DirectSR (Direct Super Resolution). На той момент вважалося, що вона стане ще однією альтернативою методів, на кшталт Nvidia DLSS і AMD FSR. Софтверний гігант вирішив прояснити ситуацію з DirectSR, пояснивши, що під цією назвою ховається не нова технологія масштабування, а набір API, який спростить інтеграцію існуючих технологій.

DirectSR

«Ми раді анонсувати DirectSR, наше нове API, створене у співпраці з розробниками графічних процесорів для забезпечення плавної інтеграції Super Resolution (SR) в ігри наступного покоління. Super Resolution — це передова технологія, що підвищує роздільну здатність та якість зображення в іграх. DirectSR є тією ланкою, на яку чекали розробники при інтеграції SR, що забезпечує більш плавну та ефективну роботу, що масштабується на будь-якому обладнанні», — йдеться в блозі Microsoft.

За допомогою DirectSR розробники відеоігор зможуть легко інтегрувати популярні технології масштабування у свої проєкти. Йдеться про Nvidia DLSS, AMD FSR та Intel XeSS. Зараз кожну з них доводиться додавати окремо, але вже скоро цей процес буде прискорений завдяки DirectSR. Більше подробиць Microsoft оприлюднить на конференції GDC 2024, яка відбудеться у другій половині березня.

Джерела:
Microsoft
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Відбувся реліз Final Fantasy VII Rebirth

Square Enix випустила довгоочікуваний рольовий екшен Final Fantasy VII Rebirth для консолі PlayStation 5. Це продовження історії Клауда та його команди, пригоди яких розпочалися у Final Fantasy VII Remake. Обидві ігри є рімейком та переосмисленням класичної Final Fantasy VII 1997 року. І в майбутньому дилогія отримає продовження у вигляді третьої частини, яка стане фінальною в цій історії.

На честь релізу представлено новий трейлер із нарізкою яскравих моментів. Для гри вже вийшли огляди від профільних видань, і вони дуже гарні. Середня оцінка на Metacritic у Final Fantasy VII Rebirth складає вражаючі 92 бали. Всі кажуть, що нова частина краща за попередню і відмінно грає на ностальгії. Деякі критики припускають, що це можливий кандидат на звання кращої гри роки.

Поки що Final Fantasy VII Rebirth є ексклюзивом PlayStation 5, але пізніше можна очікувати її виходу і на PC. У випадку Final Fantasy VII Remake між першим релізом на PlayStation 4 і релізом на PC пройшло півтора року.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

AMD обіцяє покращити розгін відеокарт Radeon RX 7900 GRE альтернативного дизайну

Слідом за формальним релізом Radeon RX 7900 GRE на міжнародному ринку закордонні колеги почали вивчати всі особливості відеокарти. Було виявлено, що моделі альтернативного дизайну не можуть розкрити весь свій потенціал при оверклокінгу. Виною тому обмеження налаштувань максимальної частоти графічного процесора та пам'яті (до 2803 МГц та 2316 МГц відповідно), встановлені компанією AMD.

Radeon RX 7900 GRE

Хороша новина в тому, що AMD списує це на помилку і має намір усунути її найближчим часом. Про це представник компанії розповів YouTube-каналу Hardware Unboxed. Сподіватимемося, що AMD виконає свою обіцянку, але постає питання, чому ця недоробка не була виправлена до міжнародного релізу Radeon RX 7900 GRE. Формально відеокарта вийшла ще в середині минулого року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Electronic Arts скорочує співробітників та скасовує гру про мандалорця

Нещодавно була новина, що студія Respawn Entertainment працює над грою про найманця-мандалорця у всесвіті «Зоряних війн». Загальний опис проєкту та його концепт звучали дуже перспективно, але гра, ймовірно, була закрита. Видавець Electronic Arts оголосив про велику оптимізацію. Реагуючи на велику мінливість ігрового ринку, компанія відмовляється від розробки деяких проєктів за ліцензіями та скорочує частину співробітників. Попередньо звільнення торкнуться 5% штату компанії.

Достеменно відомо про скасування шутера від першої особи за мотивами «Зоряних воєн», над яким працювала Respawn. І хоча він не був офіційно анонсований, але єдиним відповідним до опису проєктом є екшен про мандалорця. У майбутньому Respawn зосередиться на Star Wars: Jedi та Apex Legends. Ймовірно, про розвиток серії Titanfall також можна забути. Нова стратегія Electronic Arts полягає у концентрації сил на своїх основних франшизах: Apex Legends, Battlefield, EA Sports FC, Madden NFL та Sims.

Зазначимо, що ця тенденція стосується всіх великих ігрових компаній. Нещодавно масові звільнення пройшли в Activision Blizzard, анонсовані звільнення в ігровому підрозділі Sony. А Embracer Group з минулого року продовжує серію скорочень та закриття студій. Останньою жертвою Embracer Group стала студія Piranha Bytes (творці Risen та Elex), яка перебуває під загрозою закриття.

Джерело:
Electronic Arts

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

EK пропонує термоелектричний водоблок із підтримкою чипів Intel Core 14-го покоління

Торік корпорація Intel повністю згорнула роботу над технологією Cryo Cooling для термоелектричного охолодження процесора. Це сталося раптово, і чипмейкер навіть не забезпечив підтримку відповідних кулерів CPU Core 14-го покоління. Словенська фірма EK вирішила взяти ситуацію до своїх рук. Тим, хто захоче «вичавити» всі мегагерці з CPU Raptor Lake-S Refresh, вона готова запропонувати водоблок EK-Quantum Delta² TEC.

EK-Quantum

Нагадаємо, технологія Intel Cryo Cooling дебютувала із настільними процесорами Core 10-го покоління (Comet Lake-S). Вона є комбінацією апаратних та програмних засобів для створення термоелектричних систем охолодження, тобто для коректної роботи їй необхідне відповідне програмне забезпечення.

EK-Quantum

Разом з водоблоком EK-Quantum Delta² TEC вендор надає власне ПЗ, яке має ширшу підтримку щодо аналога Intel. Завдяки йому використовувати термоелектричне охолодження можна з останніми кількома поколіннями CPU Core, у тому числі Core i5-14600K, Core i7-14700K та Core i9-14900K.

EK-Quantum

Водоблок EK-Quantum Delta² TEC доступний для попереднього замовлення в онлайн-магазині EK за €481.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 24)