Критики високо оцінили Dragon's Dogma 2

Наближається дата виходу рольової гри Dragon's Dogma 2 від Capcom й у мережі вже з'явилися перші рецензії. Всі критики та ігрові сайти ставлять Dragon's Dogma 2 дуже високі оцінки. Середній рейтинг гри на Metacriric сягає вже 87 балів. Гра має великий насичений світ із безліччю історій та таємниць, які чекають на свого першовідкривача. Проте критики відзначають певну хаотичність сюжету, де деякі побічні лінії не мають логічного завершення. Усім подобаються рольова та бойова системи, що нагадує серію Souls. Деякі порівнюють Dragon's Dogma 2 з Elden Ring — у грі багато видовищних захопливих битв із величезними істотами. При цьому навіть в позитивних рецензіях наголошують на схожості гри з першою частиною.

У рецензії на IGN гру називають дивною та дивовижною, це переказ класики зі знайомими проблемами та багами. Але якщо заплющити очі на певні недоліки, це чудова рольова пригода.

Дехто з критиків відзначає технічні проблеми, пов'язані з поганою оптимізацією та низькою продуктивністю. Всі вже чули, що Dragon's Dogma 2 демонструє 30 кадрів у секунду на сучасних консолях. Але навіть на топових ПК гра демонструє серйозні падіння продуктивності та фризи. Capcom знає про проблеми, вони пов'язані з високою залежністю гри від процесора через те, що кожному NPC виділяються чималі ресурси. У майбутньому розробники сподіваються покращити оптимізацію та випустити відповідні оновлення.

Також гра підтримує трасування променів. З'явилися перші порівняння графіки й вони демонструють, що трасування у цій грі не надає серйозних візуальних переваг.

Реліз гри відбудеться 22 березня. В українському Steam стандартне видання Dragon's Dogma 2 можна придбати за 2199 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Acer вивела на український ринок ноутбуки Predator Helios Neo 16/18 із чипами Intel Core 14-го покоління

Модельний ряд ігрових ноутбуків Acer, представлених на українському ринку, поповнився Predator Helios Neo 16/18 із процесорами Intel Core 14-го покоління. Пристрої оснащуються 16- і 18-дюймовими IPS-екранами зі співвідношенням сторін 16:10 (роздільна здатність 1920x1200 або 2560x1600 пікселів) та частотою оновлення до 165 або 240 Гц, а за обробку графіки відповідають відеоадаптери GeForce RTX 40-ї серії.

Predator Helios Neo

У топовій конфігурації нові Acer Predator Helios Neo 16/18 обладнані процесором Intel Core i7-14700HX (Neo 16) або Core i9-14900HX (Neo 18), 32 гігабайтами оперативної пам'яті, твердотілим накопичувачем на 1 Тбайт та відеоадаптером GeForce RTX 4070 Laptop потужністю до 140 Вт. Є два порти Thunderbolt 4, бездротовий модуль Wi-Fi 6E й акумулятор на 90 Вт·год. Вендор також відзначає систему охолодження з вентиляторами AeroBlade 3D 5-го покоління та рідким металом.

Predator Helios Neo

В українських магазинах вищеописана конфігурація Acer Predator Helios Neo 16 PHN16-72 (NH.QREEU.004) доступна за ціною від 92 799 грн, а за топовий варіант Predator Helios Neo 18 PHN18-71 (NH.QRZEU.002) доведеться викласти від 99 299 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Intel покращила швидкодію відеокарт та вбудованої графіки у свіжому драйвері

Для корпорації Intel стало традицією підвищення продуктивності відеоадаптерів Arc A-серії із релізом нового драйвера. Випущений напередодні пакет 31.0.101.5379 не став винятком. Він забезпечує підтримку ігор Dragon's Dogma 2, Horizon Forbidden West, The Legend of the Condor Heroes та оновлення Diablo IV з трасуванням променів, а також покращує продуктивність у ряді інших проєктів.

Intel Arc

Власники відеоадаптерів Intel Arc A-серії можуть, наприклад, розраховувати на 172% приріст середньої частоти кадрів у Detroit: Become Human (VK) в роздільній здатності 1440p з ультра-налаштуваннями якості графіки, 36% приріст у God of War (DX11) при грі 1080p з ультра-налаштуваннями та на 31% збільшення продуктивності Dragon's Dogma 2 (DX12) в роздільній здатності 1440p та високими налаштуваннями якості.

Поліпшення швидкодії також заявлено для вбудованої графіки процесорів Intel Core Ultra. Після оновлення драйвера частота кадрів зросте в Assassin's Creed Origins, Dragon's Dogma 2, God of War та деяких інших іграх. Ознайомитись з усіма нововведеннями та завантажити пакет драйверів Intel Graphics Driver 31.0.101.5379 можна за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Гра Alone in the Dark отримує суперечливі відгуки

Вчора у Steam та на актуальних консолях вийшла гра Alone in the Dark. Це переосмислення та перезапуск легендарної серії горорів, які з'явилися ще у 90-х роках минулого століття. Приватний детектив Едвард Карнбі та його клієнтка Емілі Хартвуд прибувають у старий особняк, де стикаються з містичними подіями та монстрами.

Гру добре зустріли комп'ютерні гравці. В Steam у проєкту позитивні відгуки, користувачі хвалять цікавий сюжет, атмосферу та головоломки. При цьому гра має технічні проблеми та не дуже чуйну бойову систему.

З позитивними відгуками гравців контрастують деякі розгромні рецензії критиків із профільних сайтів. На Metacritic оцінки різняться від 20 до 90 балів, а середній рейтинг поки що складає лише 64 бали. У рецензіях з низькими оцінками гру називають незграбною, старомодною та нудною. Нібито вона має простий дизайн, простий геймплей та нудні бої.

Частково ситуація нагадує реліз Call of Cthulhu 2018 — критики прийняли гру прохолодно, але гравцям в Steam вона сподобалася. В українському Steam гру зараз можна купити за 1012 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

SK hynix працює над мікросхемами GDDR7 зі швидкістю до 40 Гбіт/с

Разом із Samsung про власні мікросхеми GDDR7 на конференції GTC 2024 також розповів чипмейкер SK hynix. Він теж розраховує стати одним із постачальників відео-ОЗП для наступного покоління 3D-прискорювачів GeForce RTX. За чутками, відеокарти GeForce RTX 50-ї серії оснащуватимуться мікросхемами GDDR7 зі швидкістю 28 Гбіт/с на контакт.

SK hynix

У лабораторіях SK Hynix вже кипить робота над чипами GDDR7 зі швидкістю до 40 Гбіт/с. Зрозуміло, в перших серійних чипів цей показник буде нижчим, ймовірно, близько 32 Гбіт/с, як і у Samsung. Що стосується місткості, то SK Hynix має намір запропонувати мікросхеми на 16 і 24 Гбіт (2 і 3 ГБ). Місткіші чипи, напевно, з'являться трохи пізніше та дозволять AMD і Nvidia у півтора раза збільшити обсяг відеобуфера за тієї ж кількості мікросхем.

SK hynix

Тим часом від неофіційних джерел надійшла інформація, що відеопам'ять нового покоління отримають лише три старші GPU Blackwell. Йдеться про пристрої на базі чипів GB202, GB203 і GB205, тобто умовні наступники відеокарт рівня від GeForce RTX 4070 до RTX 4090. Пристрої на базі кристалів GB206 та GB207 будуть оснащуватися мікросхемами GDDR6(X).

Джерела:
VideoCardz
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

AMD анонсувала технологію FidelityFX Super Resolution 3.1

У рамках конференції розробників відеоігор GDC 2024 компанія AMD представила технологію FidelityFX Super Resolution (FSR) версії 3.1. Вона забезпечує кращу якість зображення, підтримує Vulkan та Xbox Game Development Kit, а також «відв'язує» генерацію кадрів від технології масштабування. Це, наприклад, дозволяє використовувати Intel XeSS або Nvidia DLSS разом із механізмом генерації кадрів від AMD. Також згадується новий FidelityFX API для прямої сумісності із майбутніми версіями FSR.

AMD FSR

Технологія AMD FidelityFX Super Resolution 3.1 стане доступною розробникам у другому кварталі цього року через платформу GPUOpen. Серед перших її підтримку отримає Ratchet & Clank: Rift Apart. На прикладі цієї гри «червоні» продемонстрували роботу FSR 3.1, щоправда, не стали розкривати, коли її зможуть випробувати пересічні геймери.

AMD FSRAMD FSR
AMD FSR 2.2 та FSR 3.1

Усього ж із релізу у вересні 2023-го технологія FSR 3 з'явилася в 19 іграх та, як підкреслює, AMD ще 21 проєкт на підході. Тут згадуються Cyberpunk 2077, Dragon's Dogma 2, Dying Light 2 Stay Human, Frostpunk 2, Ghost of Tsushima Director's Cut, Naraka: Bladepoint, Ratchet & Clank: Rift Apart й Warhammer 40,000: Space Marine 2.

AMD FSRAMD FSR
AMD FSR 2.2 та FSR 3.1

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Вийшов драйвер AMD Radeon Adrenalin 24.3.1 із підтримкою нових ігор

Компанія AMD виклала у вільний доступ свіжий набір графічних драйверів. Випуск AMD Software: Adrenalin Edition 24.3.1 забезпечує підтримку ігор Dragon's Dogma 2, Horizon Forbidden West Complete Edition та Outpost: Infinity Siege. Він також містить профілі HYPR-Tune для наступних проєктів: Dragon's Dogma 2, Diablo IV, Ghostrunner 2 та Suicide Squad: Kill the Justice League.

Horizon Forbidden West

Окрім того, у драйвері Adrenalin 24.3.1 фахівці AMD усунули чимало проблем, з якими могли зіткнутися власники «червоних» відеоадаптерів. Наприклад, збої Helldivers 2 на 3D-прискорювачах серії Radeon RX 7900, micro-stuttering (посмикування зображення через великі затримки між кадрами) у деяких іграх при використанні AMD Fluid Motion Frames та падіння продуктивності у деяких DirectML-навантаженнях в Topaz AI.

Ознайомитись з докладним описом нововведень драйвера AMD Software: Adrenalin Edition 24.3.1 можна на офіційному сайті чипмейкера. Там же наведено посилання для завантаження.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Анонсована 1943: Rise of Hydra — нова високобюджетна гра Marvel

Приємна новина для фанатів всесвіту коміксів Marvel. Студія Skydance New Media офіційно анонсувала гру під назвою 1943: Rise of Hydra. Це пригодницький екшен про Капітана Америку та Чорну Пантеру, які протистоятимуть організації Гідра в окупованому Парижі 1943 року.

Гра створюється командою на чолі з Емі Хенніг, яка раніше працювала над серією Uncharted. В основі проєкту рушій Unreal Engine 5.4 та, за словами розробників, в дебютному трейлері представлені реальні геймплейні кадри. Гра використовуватиме всі передові можливості рушія, включно з Nanite, Lumen та адаптивною тесселяцією.

1943: Rise of Hydra планують випустити десь у 2025 році.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Meta стала першим замовником чипів Blackwell B200

Офіційний анонс нових чипів Blackwell B200 тільки відбувся, а великі корпорації вже почали розміщувати замовлення у Nvidia на постачання нових пристроїв. Новий процесор Blackwell запропонує суттєве зростання продуктивності в обчисленнях ШІ, а підвищений обсяг пам'яті дозволить працювати з дуже великими моделями ШІ.

З'явилася інформація, що компанія Meta стала першим великим замовником Nvidia Blackwell B200. І це при тому, що готові пристрої на базі нового чипа з'являться ближче до кінця року. Фінансовий директор Nvidia заявив, що розраховує на масове впровадження Blackwell у 2025 році. Ймовірно, до цього часу перші B200 зможуть отримати лише обрані партнери, такі як Meta. Відомо, що корпорація Марка Цукерберга і раніше активно скуповувала рішення Nvidia. За деякими даними Meta володіє 600 тисячами прискорювачів H100.

Дженсен Хуанг, голова Nvidia, оцінює ринок центрів обробки даних у 250 мільярдів доларів на рік. І компанія розраховує отримувати значну частину з цих 250 мільярдів завдяки своєму обладнанню. На це є всі шанси, оскільки Nvidia пропонує не просто прискорювачі обчислень, а платформу, що масштабується, для створення великих ЦОД з готовою мережевою інфраструктурою.

Очевидно, що з випуском нового покоління Blackwell зелений гігант лише зміцнить своє лідерство на ринку обладнання для штучного інтелекту.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)