Sapphire представляє білу версію Radeon RX 7900 GRE

Місяць тому компанія AMD офіційно вивела на міжнародний ринок відеокарту Radeon RX 7900 GRE, яка раніше продавалася лише у Китаї. Sapphire була серед перших, хто випускав Radeon RX 7900 GRE, і тепер компанія пропонує ще одну модель. Новинка отримала білий дизайн та назву Sapphire Radeon RX 7900 GRE Pure Edition OC.

Це стильна елегантна відеокарта для поціновувачів білого дизайну в ПК. У відеокарти білий корпус, білий бекплейт та білі вентилятори. Збоку є червоний логотип Sapphire із RGB-підсвічуванням. Друкована плата чорного кольору, але всередині комп'ютера її не видно, тому така дрібниця не зіпсує враження перфекціоністів.

Охолоджується відеокарта потужною системою з п'ятьма тепловими трубками та великим радіатором, який обдувається трьома вентиляторами із зовнішнім кільцем та лопатями особливої форми.

В основі відеокарти урізаний графічний процесор AMD Navi 31 з 80 Compute Units (5120 потокових процесорів). Робоча частота у Sapphire Radeon RX 7900 GRE Pure Edition вища за рекомендовані значення. Частотна формула 1972/2333 МГц (Game/Boost Clock), що на 88 МГц вище за еталон. Відеокарта оснащена 16 гігабайтами пам'яті GDDR6 на 256-бітовій шині.

На китайських торгових майданчиках Sapphire Pure Edition OC RX 7900 GRE вже продається за ціною у 4879 юанів, що еквівалентно 683 доларам США.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Чутки: Nvidia обмежить постачання GeForce RTX 40-ї серії перед виходом нового покоління

Після анонсу процесора Nvidia B200 на архітектурі Blackwell пересічні користувачі очікують презентацію нового покоління споживчих відеокарт. І поява GeForce RTX 50-ї серії вже не за горами. З'явилася чутка, що Nvidia попереджає партнерів про обмеження постачання чипів Ada Lovelace для актуальних GeForce RTX 40-ї серії. Така інформація надійшла від галузевих експертів з Південної Кореї. Поступове обмеження постачання GPU дозволить уникнути накопичення надлишків відеокарт перед анонсом нового покоління в другій половині поточного року. Також звільнення виробничих потужностей TSMC дозволить наростити виробництво чипів для прискорювачів ШІ.

Офіційного перегляду цін не буде, хоча вартість деяких моделей останнім часом почала трохи знижуватися. Але варто відзначити, що флагманська GeForce RTX 4090 досі продається значно вище за рекомендовану ціну 1599 доларів навіть у США. Не виключено, що таку ціну на GeForce RTX 4090 ми побачимо тільки напередодні анонсу нової GeForce RTX 5090. Також за завищеними цінами продаються GeForce RTX 4080 Super, хоча, за інформацією аналітиків, споживачі зустріли серію Super прохолодно, і великих продажів у цих відеокарт немає.

Насамперед Nvidia представить нові моделі топового сегмента. За чутками старша споживча відеокарта Blackwell отримає на третину більше обчислювальних блоків відносно нинішнього флагмана та шину пам'яті 512 біт. Виготовляться нові GPU будуть за техпроцесом TSMC 4NP.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 95)

Оголошено дату виходу DLC The Rising Tide для Final Fantasy XVI

Sony та Square Enix представили трейлер доповнення The Rising Tide для Final Fantasy XVI. Це остання глава в історії пригод головного героя гри. Клайв із товаришами вирушить у приховану землю Місідію, щоб розкрити трагічну історію забутого народу.

Доповнення буде виконано у новій стилістиці та запропонує яскраві пейзажі з блакитним небом та красивою природою. Це пов'язано з тим, що землі Місідії не зачепив Мор. Назва Місідія часто з'являлася в інших іграх серії.

Гра Final Fantasy XVI є масштабним рольовим екшеном і одним з головних ексклюзивів консолі PlayStation 5 минулого року. Вона має високі оцінки та середній рейтинг 87 балів на Metacriric. Раніше гра отримала доповнення Echoes of the Fallen, а 18 квітня вийде The Rising Tide. Відомо, що у планах розробників версія гри для PC, але про термін її виходу говорити занадто рано. Комп'ютерна версія Final Fantasy XVI з'явиться у повному виданні з усіма DLC.

Джерело:
Kotaku

Обговорити в форумі (коментарів: 10)