Після оновлення Dragon's Dogma 2 працює швидше, але все ще потребує потужного процесора

Днями компанія Capcom випустила перший патч для гри Dragon's Dogma 2. Ця фентезійна рольова пригода успішно стартувала на всіх ігрових платформах, включно з PC. Але системні вимоги у неї виявилися неадекватно високими, особливо щодо процесора. Ми вже писали, що гра надзвичайно процесорозалежна, і в містах продуктивність падає до низького рівня навіть на топових CPU.

Перше оновлення трохи покращило ситуацію. На сайті DSOGaming зазначають, що статтерів стало набагато менше і гра працює стабільніше. Це не скасовує вимоги до процесора, але продуктивність тепер плавніша та приємніша. Також про позитивні зміни пишуть користувачі Steam та Reddit. Як підтвердження наводиться відеоролик із прогулянкою містом. Автор відео використовує мод з DLSS 3 Frame Generation для максимальних налаштувань графіки у 2560x1440. Тестова конфігурація включає процесор AMD Ryzen 9 7950X3D та відеокарту GeForce RTX 4090. І навіть на такому ПК в місті є падіння до 70 к/с, коли продуктивність упирається в процесор.

Dragon's Dogma 2 отримала високі оцінки від критиків, але відгуки в Steam у неї змішані. І основні претензії стосуються технічних проблем та поганої оптимізації. При цьому гра показує чудовий онлайн. На старті в неї грало одночасно 228 тисяч геймерів, таких результатів не було навіть у надуспішного ремейку Resident Evil 4.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Ігровий смартфон ASUS ROG Phone 8 Pro надійшов на український ринок

Бренд ASUS Republic of Gamers повідомив про старт продажів в Україні смартфона ROG Phone 8 Pro. У новому гаджеті вендор суттєво оновив дизайн, завдяки чому він має зацікавити не лише геймерів, але й пересічних користувачів. «У новій своїй версії він перетворився на футуристичний пристрій преміумкласу з тонким і легким корпусом», — підкреслює ASUS.

ASUS ROG Phone 8 Pro

Як і личить ігровому смартфону, ASUS ROG Phone 8 Pro отримав потужне «залізо». В його основі лежить платформа Snapdragon 8 Gen 3, яку доповнюють 16 Гбайт оперативної пам'яті LPDDR5X-8533 та високошвидкісний накопичувач UFS 4.0 місткістю 512 Гбайт. Система охолодження відводить тепло від SoC на задню кришку пристрою, а за бажання власники можуть покращити температурний режим за допомогою знімного кулера AeroActive Cooler X.

ASUS ROG Phone 8 Pro

З оснащення ROG Phone 8 Pro також варто відзначити 6,78-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 2400×1080 пікселів, частотою оновлення до 165 Гц, піковою яскравістю 2500 кд/м² та надвисокою частотою опитування сенсорного інтерфейсу (720 Гц). Основна камера виконана на сенсорі Sony IMX890 з роздільною здатністю 50 Мп та 6-осьовим стабілізатором. Задню панель смартфона прикрашає Mini LED екран AniMe Vision.

ASUS ROG Phone 8 Pro

Більш детальні характеристики ASUS ROG Phone 8 Pro доступні за посиланням. Рекомендована ціна смартфона — 59 999 гривень. Кулер AeroActive Cooler X можна придбати за 3400 грн.

 
Обговорити в форумі (коментарів: 49)

AMD випустила нові мобільні процесори із архітектурою Zen 3+

Компанія AMD підготувала до релізу нові мобільні процесори сімейства Rembrandt-R. Йдеться про чипи Ryzen 5 7235H(S) та Ryzen 7 7435H(S) з деактивованим графічним ядром. Зустріти їх можна буде у ноутбуках та міні-комп'ютерах, обладнаних дискретним відеоадаптером.

AMD

Нагадаємо, до сімейства AMD Rembrandt-R входять процесори на базі архітектури Zen 3+. Для Ryzen 5 7235H(S) характерна 4-ядерна/8-потокова конфігурація, тоді як Ryzen 7 7435H(S) пропонує 8 ядер/16 потоків. Тактові частоти новинок становлять 3,2-4,2 ГГц та 3,1-4,5 ГГц відповідно, а штатний рівень TDP може бути налаштований у діапазоні від 35 до 54 Вт.

AMD

Оснащення новинок також включає 8 або 16 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня, контролери DDR5-4800 та PCI Express 4.0. Для випуску процесорів використано 6-нм технологію TSMC. З головними характеристиками всіх представників мобільної серії AMD Ryzen 7000 можна ознайомитись у таблиці.

AMD

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Intel тестує два графічні процесори покоління Battlemage

Останнім часом корпорація Intel не поспішає ділитися подробицями щодо планів у сегменті дискретної графіки. Відомо, що в лабораторіях процесорного гіганта вирує робота над GPU Battlemage, які стануть основою відеоадаптерів нового покоління. У цей момент Intel зайнята розробкою програмного забезпечення, а зразки графічних процесорів тим часом «мандрують» між лабораторіями чипмейкера. Про це стало відомо завдяки записам у митних базах.

Intel Arc

Згідно з опублікованою інформацією, Intel тестує зразки графічних процесорів Battlemage з маркуванням G10 та G21. Перший чип розрахований на використання у відеокартах ентузіаст-класу, а другий знайде застосування у доступніших пристроях, які замінять собою Arc A750/A770. Про підготовку цих GPU стало відомо ще наприкінці 2022 року. За чутками, Intel також працює над чипом G31, щоправда, якихось достовірних подробиць про нього поки не надходило.

Intel Arc

Тим часом корпорація Nvidia готується до релізу відеокарт GeForce RTX 50-ї серії на базі архітектури Blackwell. Реліз перших моделей має відбутися вже цього року. За таких умов, як зазначають закордонні колеги, можливе повторення ситуації з Intel Arc Alchemist, реліз яких неодноразово відкладався. В результаті вони надійшли у продаж незадовго до виходу нового покоління відеокарт від AMD та Nvidia.

Intel Arc

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Natus Vincere стали чемпіонами турніру PGL Major Copenhagen 2024 з Counter-Strike 2

Минулого вечора у столиці Данії відбувся фінал PGL Major Copenhagen 2024 — першого в історії мейджор-турніру з Counter-Strike 2. У вирішальному матчі за головний приз в розмірі $500 тисяч, а також путівки на BLAST Premier: World Final 2024 та Esports World зійшлися Natus Vincere та FaZe Clan. Їхнє протистояння завершилося з рахунком 2:1 на користь української команди.

PGL Major Copenhagen 2024

Вирішальна битва відбулася у форматі «best of three» на мапах Ancient, Mirage та Inferno. У першому поєдинку «Народжені перемагати» обіграли суперника з рахунком 13:9, у другому перевага виявилася на боці FaZe Clan (13:2), а третій завершився перемогою NaVi з рахунком 13:3. Команда, що посіла друге місце, отримала $170 тисяч. Загальний призовий фонд PGL Major Copenhagen 2024 склав $1,25 мільйона.

PGL Major Copenhagen 2024

Склад Natus Vincere:

  • Валерій «b1t» Ваховський (Україна);
  • Ігор «w0nderful» Жданов (Україна);
  • Алексі «Aleksib» Віролайнен (Фінляндія);
  • Міхай «iM» Іван (Румунія);
  • Юстінас «jL» Лекавічус (Литва).

Джерело:
PGL

Обговорити в форумі (коментарів: 72)