Nvidia рекомендує власникам CPU Raptor Lake звертатися до Intel у разі нестабільної роботи ігор

Кількість скарг на нестабільну роботу топових процесорів Intel Core 13-/14-го покоління продовжує зростати. Проблема стала настільки поширеною, що на неї відреагувала корпорація Nvidia. Вона рекомендує власникам таких чипів при проблемах зі стабільністю роботи та «вильотах» ігор або помилці «out of video memory» звертатися саме до Intel. Тим самим компанія дає зрозуміти, що винуватцем проблем є не відеокарти або драйвери.

Nvidia

Насамперед проблеми спостерігаються в іграх на базі рушія Unreal Engine 5, проте не обмежуються ними. Нестабільну роботу комп'ютерів на топових CPU Core 13-/14-го покоління закордонні колеги пов'язують із надмірно високими частотами та знятими обмеженнями Power Limit. У зоні ризику знаходяться процесори K-серії, що працюють на межах своїх можливостей, наприклад Core i9-13900K або Core i9-14900KS.

Як тимчасове рішення пропонується обмежити ліміти потужності PL1/PL2 паспортними значеннями або знизити максимальну частоту процесора. Сподіватимемося, що найближчим часом Intel вдасться розв'язати ці проблеми.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 62)

Чутки: вбудована графіка AMD Strix Point швидша за 50-ватну GeForce RTX 2050

У другій половині року компанія AMD випустить сімейство мобільних процесорів Strix Point. В них використовуватимуться x86-ядра Zen 5 та графічний блок на покращеній архітектурі RDNA 3-го покоління. Якщо вірити неофіційним джерелам, новий iGPU зможе запропонувати продуктивність дискретних відеоадаптерів початкового рівня. Принаймні, коли йдеться про синтетичні бенчмарки.

AMD Strix Point

Вбудована графіка чипів AMD Strix Point, за попередньою інформацією, налічуватиме до 16 Compute Units покоління RDNA 3+. Стверджується, що у бенчмарку 3DMark Time Spy такий iGPU здатний набрати близько чотирьох тисяч балів за рівня TDP процесора близько 22-24 Вт. Це більше показників мобільного відеоадаптера GeForce RTX 2050 у 50-ватному режимі. Орієнтовні результати найближчих суперників та варіанта APU Strix Point з графікою на 12 CU наведено нижче.

AMD Strix Point

Офіційними подробицями про мобільні процесори AMD Strix Point компанія може поділитися на виставці Computex 2024, яка відбудеться на початку червня. На так званий «нульовий» день заходу запланована доповідь генерального директора AMD Лізи Су.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

У Мережі помічена плата ASUS ROG Maximus XIII із чотирма роз'ємами SO-DIMM DDR4

Через лабораторії багатьох виробників проходить чимало цікавого «заліза», якому не судилося отримати статус серійного продукту. До цієї категорії належить незвичайний варіант плати ASUS ROG Maximus XIII, фото якої днями були опубліковані у Мережі. Вона базується на чипсеті Intel Z590 та призначена для процесорів LGA1200, а її головна особливість криється в ОЗП.

ASUS ROG Maximus XIII

Замість звичних роз'ємів під модулі оперативної пам'яті DIMM DDR4 на материнській платі формату ATX розпаяно слоти для планок SO-DIMM DDR4, які зазвичай використовуються в ноутбуках та міні-комп'ютерах. Систему можна оснастити такими чотирма планками. В іншому незвичайна плата повторює модель ASUS ROG Maximus XIII Hero, доступну у вільному продажу.

ASUS ROG Maximus XIII

Як припускають закордонні колеги, ця системна плата могла використовуватись для тестування високошвидкісних модулів DDR4 формату SO-DIMM. Найімовірніше, вона була виготовлена ASUS на замовлення Kingston Technology. Підтвердженням цієї теорії можна вважати логотип Kingston FURY, який виводиться при запуску системи.

ASUS ROG Maximus XIIIASUS ROG Maximus XIII

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Розумний апгрейд разом із роутерами для розширення мережі ASUS

На правах реклами

Якщо у вас вже є роутер ASUS з підтримкою AiMesh і ви купуєте нову модель, знайте, що ви можете використовувати новий пристрій як основний AiMesh-маршрутизатор, а ті, що у вас вже є, можна використовувати як додаткові вузли AiMesh для розширення бездротового покриття. Таким чином, ви максимально ефективно використовуєте обладнання, яке вже маєте, суттєво економлячи власний бюджет.

ASUS

Всі маршрутизатори ASUS, про які йтиме мова далі, підтримують технологію ASUS AiMesh, тому їх можна використовувати для створення єдиної безшовної мережі у вас вдома або в офісі.

ASUS RT-AX57 Go

Якщо ви хочете придбати портативний маршрутизатор з можливістю розширення мережі, який ідеально підходить для подорожей і надає можливості підключення до VPN для захисту всього мережевого трафіку, то RT-AX57 Go — це те, що ви шукаєте. Ця модель ідеально підходить для того, щоб брати її з собою, адже якщо ви під'єднаєте свій смартфон через кабель до роутера, він автоматично налаштується на підключення до інтернету у режимі мобільного модему.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: одночасний дводіапазонний Wi-Fi 6 AX3000, до 574 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц і до 2402 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц.
  • Дротовий зв'язок: один порт Gigabit Ethernet для WAN і один порт Gigabit Ethernet для LAN.
  • USB: Один високопродуктивний порт USB 3.0 з підтримкою технології Mobile Tethering.
  • Прошивка: Asuswrt 388.
 

ASUS RT-AX58U V2

Якщо вам потрібен роутер з чудовим співвідношенням ціни та якості, цей маршрутизатор ідеально підходить для вас, оскільки він належить до середнього цінового діапазону і пропонує суттєвий набір функцій.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: одночасний дводіапазонний Wi-Fi 6 AX3000, до 574 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц і до 2402 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц.
  • Дротовий зв'язок: один порт Gigabit Ethernet для глобальної мережі Інтернет і чотири порти Gigabit Ethernet для LAN.
  • USB: Один високопродуктивний порт USB 3.0.
  • Прошивка: Asuswrt 388.
 

ASUS RT-AX82U V2

Якщо ви хочете трохи потужнішу модель, ніж попередня, і при цьому більше орієнтовану на ігри, радимо звернути увагу на RT-AX82U V2. Його сильною стороною виступає висока продуктивність Wi-Fi в діапазоні 5 ГГц.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: 2 радіомодулі 2,4 ГГц та 4 радіомодулі 5 ГГц, до 574 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц і до 4804 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц.
  • Дротовий зв'язок: один порт Gigabit Ethernet для WAN/LAN і чотири порти Gigabit Ethernet для LAN.
  • USB: один порт USB 3.0.
  • Прошивка: Asuswrt 388.
 

Ігрові маршрутизатори

Якщо ви зацікавлені в придбанні потужного ігрового маршрутизатора, ASUS пропонує дійсно цікаві моделі з адаптивною системою пріоритезації трафіку QoS для визначення пріоритетів для онлайн-ігор, трансляції потокового відео у 4K та іншого контенту.

ASUS TUF-AX4200

Цей ігровий маршрутизатор є одним з найдоступніших серед геймерських моделей маршрутизаторів ASUS, але нехай ціна не вводить вас в оману, тому що продуктивність, яку він вам забезпечить, дійсно вражає.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: одночасний дводіапазонний Wi-Fi 6 AX4200, до 574 Мбіт/с в діапазоні 2,4 ГГц і до 3603 Мбіт/с в діапазоні 5 ГГц.
  • Дротовий зв'язок: один порт Gigabit Ethernet для WAN і чотири порти Gigabit Ethernet для LAN.
  • USB: Один високопродуктивний порт USB 3.0.
  • Прошивка: Asuswrt 388.
 

ASUS ROG Rapture GT6

Якщо вам потрібен не просто ігровий маршрутизатор, а готова меш-система для створення стабільного покриття на великій площі, тоді вам варто придбати ROG Rapture GT6.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: одночасний тридіапазонний Wi-Fi 6 AX10000, до 574 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц, до 4804 Мбіт/с у першому діапазоні 5 ГГц і до 4804 Мбіт/с у другому діапазоні 5 ГГц.
  • Дротовий зв'язок: один порт 2,5G для WAN і три порти Gigabit Ethernet для LAN.
  • USB: один високопродуктивний порт USB 3.0.
  • Прошивка: Asuswrt ROG з розширеними можливостями прошивки.
 

ASUS RT-AX89X

Якщо вам потрібен маршрутизатор з портами 10 Гбіт/с, роз'ємом RJ-45 (10GBASE-T Multigigabit), а також з портом SFP+ 10 Гбіт/с для підключення для підключення до оптичної мережі провайдера, то ця модель ідеально вам підійде. Крім того, цей маршрутизатор має дуже потужний чотирьохядерний процесор для забезпечення найкращої продуктивності.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: одночасний дводіапазонний Wi-Fi 6 AX6000, до 1148 Мбіт/с в діапазоні 2,4 ГГц і до 4804 Мбіт/с в діапазоні 5 ГГц.
  • Дротові: один порт Gigabit Ethernet для WAN, вісім портів Gigabit Ethernet для LAN, один порт 10GBASE-T для WAN/LAN, один порт SFP+ 10 Гбіт/с для WAN/LAN.
  • USB: два порти USB 3.0.
  • Прошивка: Asuswrt версії 388.
 

ASUS ROG Rapture GT-AXE16000

Якщо ви хочете купити один з найбільш функціональних ігрових маршрутизаторів від ASUS, то модель GT-AXE16000 — це те, що ви шукаєте.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: Wi-Fi 6E класу AXE16000. Швидкість до 574 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц і до 4804 Мбіт/с у кожному з двох діапазонів 5 ГГц і 6 ГГц.
  • Дротовий зв'язок: один порт 2.5G для WAN, чотири гігабітних порти для LAN, два порти 10G для WAN/LAN.
  • USB: один порт USB 3.0 і один порт USB 2.0.
  • Прошивка: Asuswrt ROG.
 

Високопродуктивні меш-системи

Компанія ASUS однією з перших запропонувала покупцям готові Mesh-системи, і сьогодні має у своєму асортименті безліч моделей меш-систем для задоволення будь-яких запитів користувачів. Серед моделей початкового рівня варто відзначити ASUS ZenWiFi XD4 Plus — дводіапазонний Wi-Fi 6 класу AX1800, він має один порт для WAN/LAN і ще один порт для локальної мережі.

ASUS

 

Ще одна рекомендована модель початкового рівня — ASUS ZenWiFi XD5, яка має дводіапазонний Wi-Fi 6 і клас AX3000. Вона відмінно підійде тим, хто хоче мати дуже хороше бездротове з'єднання, але не потребує великої кількості портів Ethernet.

 

Якщо вам потрібна система Wi-Fi Mesh з одночасною підтримкою трьох діапазонів і Wi-Fi 6, то ASUS ZenWiFi XT9 — ідеальний пристрій для вас. Ця модель має тридіапазонний Wi-Fi 6 і клас AX7800 (до 574 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц, до 2402 Мбіт/с у першому діапазоні 5 ГГц і до 4804 Мбіт/с у другому діапазоні 5 ГГц). Цей пристрій має один порт 2.5G для WAN/LAN і загалом три порти Gigabit Ethernet для LAN, а також високопродуктивний порт USB 3.0. ASUS ZenWiFi XT9 є «старшим братом» XT8, і пропонує 160 МГц ширини каналу в діапазоні 5 ГГц для бездротових клієнтів.

ASUS

 

Лінійка ExpertWiFi

Нова лінійка ExpertWiFi від ASUS надасть вам доступ до розширених можливостей, які стануть в пригоді при налаштуванні робочої мережі для бізнесу. Наприклад, ви можете легко сегментувати бездротову і дротову мережу за допомогою VLAN, налаштувати VPN в режимі клієнта і сервера, створити гостьовий портал тощо. Усі ці корисні функції легко налаштовуються за допомогою абсолютно нової прошивки та інтерфейсу управління.

ASUS

ASUS ExpertWiFi EBM68

Ця меш-система лінійки ExpertWiFi ідеально підходить для малих і середніх офісів, де нам потрібно покрити Wi-Fi з'єднанням велику площу. Крім того, всі конфігурації будуть синхронізовані між маршрутизатором і вузлом AiMesh, фактично, вам достатньо буде налаштувати все на цьому маршрутизаторі, щоб потім це можна було повторити на решті зареєстрованих вузлів AiMesh.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: одночасний тридіапазонний Wi-Fi 6 AX7800 (до 574 Мбіт/с в діапазоні 2,4 ГГц, до 2402 Мбіт/с в діапазоні 5 ГГц і до 4804 Мбіт/с в другому діапазоні 5 ГГц).
  • Дротові: один мультигігабітний порт 2.5G для WAN, три порти Gigabit Ethernet для LAN.
  • USB: один порт USB 3.0.
  • Прошивка: Asuswrt від ExpertWiFi з новим інтерфейсом користувача.
 

Ця модель продається в комплекті з двох пристроїв або окремо. Залежно від ваших потреб і бюджету, ви можете придбати спочатку один пристрій, а потім другий.

ASUS ExpertWiFi EBR63

Якщо ви шукаєте більш доступну модель, але з тими ж можливостями прошивки для бізнесу, то можете звернути увагу на роутер EBR63.

ASUS

Основними особливостями цієї моделі є:

  • Wi-Fi: одночасний дводіапазонний Wi-Fi 6 AX3000 (до 574 Мбіт/с в діапазоні 2,4 ГГц і до 2402 Мбіт/с в діапазоні 5 ГГц).
  • Дротові: один порт Gigabit Ethernet для WAN, три порти Gigabit Ethernet для LAN.
  • USB: один порт USB 3.0.
  • Прошивка: Asuswrt ExpertWiFi з новим інтерфейсом користувача.
 

Висновки

Як бачите, в асортименті ASUS є велика кількість моделей маршрутизаторів для розширення мережі, від найпростіших універсальних рішень до високоспеціалізованих найдорожчих пристроїв. Пам'ятайте, що всі моделі маршрутизаторів для розширення мережі ASUS можна об'єднати в єдину мережу для створення повного безшовного покриття вдома або в офісі.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Biostar підготувала свій варіант відеокарти Arc A750

Компанія Biostar презентувала свою першу відеокарту серії Intel Arc A750. Модель з нехитрою назвою Arc A750 OC виконана на друкованій платі синього кольору, оснащується порівняно простою системою охолодження з двома вентиляторами та отримала заводський розгін GPU. У системному блоці новинка займе два слоти розширення.

Biostar Arc A750 OC

Графічний процесор у складі відеокарти Biostar Arc A750 OC працює на частоті Graphics Clock 2200 МГц замість еталонних 2050 МГц. Пристрій використовує 8 Гбайт пам'яті GDDR6 з 256-бітною шиною та пропускною здатністю 512 Гбайт/с. На торці у новинки розпаяно два 8-контактні роз'єми додаткового живлення, а набір відеовиходів представлений трьома DisplayPort 2.0 й одним HDMI 2.0. Паспортний рівень TBP складає 225 Вт.

Biostar Arc A750 OC

Ціна Biostar Arc A750 OC та терміни надходження до продажу будуть оголошені пізніше. Додамо, що офіційна рекомендована ціна відеокарти Intel Arc A750 складає від 249 доларів.

Джерело:
Biostar

 
Обговорити в форумі (коментарів: 9)

В Epic Games Store роздають кіберпанк-екшен Ghostrunner

Магазин Epic Games Store продовжує тішити геймерів безплатними іграми. На цю мить користувачам сервісу пропонується додати до своєї бібліотеки кіберпанк-екшен Ghostrunner, створений польською студією One More Level. Пропозиція актуальна до наступного четверга, 18 квітня, після чого в Epic Games Store почнуть роздавати The Big Con й Town of Salem 2.

Ghostrunner

Офіційний реліз Ghostrunner відбувся у жовтні 2020 року. Гра була тепло зустрінута як критиками, так і пересічними геймерами, а восени минулого року отримала сіквел. Наприклад, у Steam в Ghostrunner «Дуже схвальні» відгуки, а на порталі Metacritic рейтинг проєкту складає 81 бал зі 100 можливих та оцінка 8,1 бала User Score.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Fallout 4 отримає велике оновлення до кінця квітня. Воно буде безплатним

З нагоди виходу серіалу Fallout компанія Bethesda Game Studios розкрила дату релізу оновленої версії Fallout 4. Вона стане доступною 25 квітня і принесе на консолі Xbox Series X/S та PlayStation 5 покращення стабільності та різні виправлення, а також режими «Якість» та «Продуктивність» з більш високою роздільною здатністю та частотою кадрів (до 60 к/с). Оновлення буде повністю безплатним.

Fallout 4

Не забула Bethesda і про ПК-геймерів. У разі оновленої версії Fallout 4 для персональних комп'ютерів згадується підтримка надшироких моніторів, підвищення стабільності та усунення низки помилок і проблем. Гра також стане доступною в Epic Games Store та отримає повну сумісність зі Steam Deck. До того ж через платформу Creation Club стане доступним додатковий контент, на кшталт броні та зброї.

Fallout 4Fallout 4

Нагадаємо, реліз Fallout 4 відбувся у листопаді 2015 року. З нашим оглядом гри можна ознайомитись за посиланням.

Джерело:
Bethesda

Обговорити в форумі (коментарів: 46)