Next Stop Paris — перший короткометражний фільм, який буде створений генеративним ШІ

Компанія TCL, яка випускає побутову техніку, оголосила про запуск власного виробництва оригінального відеоконтенту для свого стрімінгового сервісу TCLtv+. Першим продуктом TCLtv+ Studios стане короткометражний романтичний фільм Next Stop Paris. І це перший комерційний продукт, який буде створено із застосуванням генеративного штучного інтелекту. Фільм створюється із залученням професійних акторів озвучування на базі оригінального сценарію, але із використанням сучасних технологій анімації. Під «сучасними технологіями» мається на увазі застосування генеративних нейромереж Runway ML і Midjourney.

Майбутній фільм вже має перший трейлер, у якому весь відеоряд створено із застосуванням ШІ. І це помітно з першого погляду, оскільки якість людей далеко не найкраща, і майже весь ролик складається зі статичних зображень. Також ви можете побачити багато артефактів, які притаманні генеративним картинкам. Поки що продемонстроване відео не вражає. Відеоролики, створені за допомогою ШІ Sora виглядали переконливіше.

Але тут важливий час факт того, що генеративний ШІ вже намагаються використовувати для створення масового медіапродукту. Поки що це експеримент, але в міру вдосконалення таких технологій, у майбутньому ми справді можемо побачити телевізійні шоу та кіно, створені із застосуванням ШІ.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

EK підготувала водоблоки для «голих» процесорів Intel LGA1700 та AMD AM5

В асортименті словенської компанії EK незабаром з'являться нові водоблоки серії Direct Die. Вони розраховані на ПК-ентузіастів, які прагнуть досягти максимальної ефективності охолодження процесора та не бояться зняти для цього теплорозподільну кришку. Вендор підготував рішення для власників платформи як Intel, так і AMD.

EK

Контактна пластина нових водоблоків EK-Quantum Velocity² Direct Die розроблена з урахуванням конструкції «голих» процесорів LGA1700 та AM5. У другому випадку на ній видно окремі виступи для мікросхеми введення-виведення та чиплетів з x86-ядрами. Заявлено сумісність із процесорами Ryzen 7000 (Raphael). Серед інших нововведень згадується покращений набір кріплень, який гарантує, що користувач не чинитиме надмірного тиску на процесорні кристали.

EKEK

Більше подробиць про вищезгадані водоблоки EK оприлюднить найближчим часом. Компанія також нагадала про доступність для замовлення готової СРО EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB. Вона обладнана 360-мм радіатором та водоблоком для «голих» процесорів Intel LGA1700. В офіційному інтернет-магазині новинка доступна за 203 євро.

EK

Джерела:
EK
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Інженерні зразки процесорів Intel Arrow Lake-S «засвітили» до 24 ядер без Hyper-Threading

У лабораторіях Intel вирує робота над процесорами Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для настільної платформи LGA1851. Офіційний реліз новинок відбудеться у другій половині цього року, а зараз фахівці процесорного гіганта проводять випробування нових чипів. Зокрема, днями у Мережі «засвітилися» два нові екземпляри CPU Arrow Lake-S.

Arrow Lake

Йдеться про моделі з 20 та 24 ядрами, тобто про топові рішення лінійки Core Ultra 200. Оскільки це інженерні екземпляри процесорів, то для них характерні порівняно невисокі робочі частоти: від 2,3 до 3,0 ГГц. У версій, які надійдуть до магазинів, ці параметри будуть вищими. На увагу заслуговує той факт, що обидва зразки CPU Arrow Lake-S позбавлені підтримки технології Hyper-Threading та набору інструкцій AVX-512.

Arrow Lake

У процесорах Intel Arrow Lake, згідно з наявною інформацією, використовуватиметься до 8 високопродуктивних ядер Lion Cove та до 16 енергоефективних ядер Skymont. Нові CPU також отримають два додаткові LP-ядра в кристалі із системною логікою, графічний блок Xe-LPG та окремий модуль для прискорення операцій зі штучним інтелектом. Сама Intel називає їх «першими ігровими процесорами з ШІ-прискорювачем».

Arrow Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 55)