У Steam розпочався «Фестиваль стрілянок від першої особи»

Цього вечора в сервісі цифрової дистрибуції Steam стартував новий розпродаж. У рамках «Фестивалю стрілянок від першої особи» користувачі платформи можуть придбати різноманітні шутери зі знижками до 90%. Серед акційних пропозицій є Fallout 4 (87 грн), Deep Rock Galactic (125 грн), Tom Clancy's Rainbow Six Siege (214 грн), за 480 грн можна купити System Shock, а Borderlands 3 обійдеться всього у 127 гривень.

Steam

Стрілянки від першої особи — знижки та демоверсії цілий тиждень! В офіційному трейлері ви знайдете розмаїття прикладів: від тактичних стрілянок і групових боїв, до ігор, у яких ви пірнатимете в морську безодню або полюватимете в непрохідних джунглях.

І це — лише для розігріву! Кортить пограти з видом від першої особи та постріляти будь-чим від куль і стріл до каміння й навіть води? Ви маєте чудові шанси знайти підхожу гру на цьому фестивалі.

З повним списком пропозицій можна ознайомитись на сторінці акції. «Фестиваль стрілянок від першої особи» триватиме до наступного понеділка, 22 квітня.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

ASUS анонсувала 32-дюймовий 8K-монітор ProArt PA32KCX

Лінійка професійних моніторів ASUS ProArt найближчим часом поповниться моделлю ProArt PA32KCX. Цей 32-дюймовий дисплей використовує матрицю з підсвічуванням Mini-LED, роздільною здатністю 8K (7680x4320 пікселів), 97% охопленням палітри DCI-P3 та високою точністю кольору з показником Delta E<1.

ProArt PA32KCX

Серед особливостей ASUS ProArt PA32KCX також підкреслюється наявність 4096 незалежних зон підсвічування та пікова яскравість 1200 кд/м². На окрему увагу заслуговує моторизований колориметр, який забезпечує автоматичне калібрування монітора. Для підключення до джерела зображення можна скористатися інтерфейсами DisplayPort 2.1, HDMI 2.1 й Thunderbolt 4.

ProArt PA32KCX

Щодо ціни та термінів релізу монітора ASUS ProArt PA32KCX на цю мить інформації не надходило.

Джерело:
Guru3D

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Intel Arrow Lake: перші тести інтегрованих відеоядер

У процесорах Core Ultra 200 (Arrow Lake) корпорація Intel не тільки перейде на нові архітектури x86-ядер, заодно відмовившись від Hyper-Threading, але й оновить графічний блок. Він буде виконаний на архітектурі Xe-LPG покоління Alchemist, тобто близький до дискретних GPU Intel. Причому для настільних та мобільних чипів Arrow Lake компанія підготувала два різні графічні модулі. Обидва варіанти iGPU днями були помічені в онлайн-базі SiSoftware.

Intel Arrow Lake

Мобільні процесори Intel Arrow Lake-H отримають вбудовану графіку на вісім Xe-ядер або 128 виконавчих блоків (Execution Units, EU). В той самий час десктопні рішення оснащуються щонайбільше чотирма Xe-ядрами або 64 EU. Для нових iGPU характерна наявність відповідно 8 та 4 Мбайт кеш-пам'яті L2, а тактова частота знайдених у базі SiSoftware зразків знаходилася біля позначки 2,0 ГГц.

Intel Arrow LakeIntel Arrow Lake

Якщо говорити про результати перших тестів, то в них графіка мобільних CPU Arrow Lake-H демонструє швидкодію рівня відеокарти Arc A310. З іншого боку, інженерну версію мобільного процесора Lunar Lake наздогнати не вдалося. Ці чипи, розраховані використання в тонких і легких ноутбуках, отримають потужнішу інтегровану графіку покоління Battlemage на 8 Xe-ядер.

Intel Arrow Lake

Усі вищезгадані процесори Intel вийдуть у другій половині цього року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

MSI розпочала підготовку до виходу процесорів Ryzen 9000 з архітектурою Zen 5

Партнери AMD активно готуються до релізу нових процесорів для платформи AM5. Зокрема, компанія MSI почала випускати прошивки UEFI для плат з логікою AMD 600-ї серії, створені на базі AGESA версії 1.1.7.0. Їхнім головним нововведенням стала підтримка наступного покоління процесорів. Очевидно, що йдеться про лінійку CPU Ryzen 9000 (Granite Ridge), офіційний реліз якої відбудеться в другій половині року.

Офіційними подробицями про процесори Zen 5 компанія AMD може поділитися на виставці Computex 2024 на початку червня. На так званий «нульовий» день заходу заплановано виступ генерального директора AMD Лізи Су.

За попередньою інформацією, CPU Granite Ridge запропонують до 16 ядер/32 потоків, а приріст швидкодії щодо актуальних Ryzen 7000 (Raphael) буде отримано за рахунок підвищення IPC та оптимізації для деяких типів навантажень, на зразок AVX-512. Разом із процесорами Ryzen 9000 до продажу надійдуть оновлені материнські плати AM5. Раніше надходила інформація, що вендори розраховують представити нові продукти у третьому кварталі.

MSI

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Популярність ігор Fallout різко зросла на тлі виходу однойменного серіалу

Днями у стрімінговому сервісі Prime Video вийшов серіал Fallout. Проєкт створювався режисером Джонатаном Ноланом за продюсуванням Тодда Говарда. Події у серіалі відбуваються через 200 років після ядерної війни та розповідають історію Люсі Маклін, яка змушена залишити сховище та вийти у небезпечні пустки, щоб знайти батька. Серіал отримав високі оцінки від критиків та сподобався глядачам.

На тлі успіху серіалу виріс інтерес до ігор серії Fallout. Остання частина Fallout 76 навіть поставила новий рекорд пікового онлайну в Steam, зібравши вчора одночасно 39,5 тисяч гравців. Піковий онлайн Fallout 4 у Steam перевищив 83 тисячі, хоча тиждень тому в цю частину грало менше ніж 19 тисяч людей. Щоденний онлайн Fallout: New Vegas виріс із 5 до 20 тисяч. Навіть у найстаріших іграх спостерігається зростання гравців, хоча загальна відвідуваність там набагато нижча.

Також у Steam проходить розпродаж ігор серії. Базове видання Fallout 76 віддають зі знижкою 80%, Fallout 4 стала дешевшою на 75%, аналогічні знижки діють на Fallout: New Vegas та Fallout 3. Розпродаж триватиме до 19 квітня.

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Gigabyte випускає відеокарту Aorus GeForce RTX 4080 Super Xtreme ICE та плату Aorus Z790 Xtreme X ICE

Gigabyte Technology офіційно представила відеокарту Aorus GeForce RTX 4080 Super Xtreme ICE, про яку ми розповідали на початку місяця. Ця модель примітна потужною системою охолодження та значним заводським розгоном. Частота boost-режиму GPU збільшена з еталонних 2550 МГц до 2700 МГц, що є максимальним показником серед усіх GeForce RTX 4080 Super, доступних у продажу.

Aorus

За охолодження відеокарти Gigabyte Aorus GeForce RTX 4080 Super Xtreme ICE відповідає повітряний кулер із трьома 110-мм вентиляторами. У радіаторі використовується випарна камера та одразу дванадцять теплових трубок. Загальні габарити пристрою становлять 357×166×75 мм, тобто перед нами одна з найбільших модифікацій GeForce RTX 4080 Super.

Aorus

Відомо, що відеокарта вийде обмеженим тиражем. Gigabyte не уточнює точну кількість, проте раніше надходила інформація про 300 або 500 екземплярів. Ексклюзивність відеокарти додатково підкреслює табличка із 99% золота. З інших особливостей пристрою можна відзначити РК-дисплей на торці, куди можна вивести різну інформацію про систему, текст, зображення чи анімацію.

Aorus

Aorus

Разом із відеокартою Gigabyte також представила материнську плату Aorus Z790 Xtreme X ICE. Вона призначена для процесорів LGA1700 та, як наголошує вендор, допоможе досягти 6,3 ГГц на Core i9-14900KS. Також заявлена підтримка модулів пам'яті DDR5-8266. Ця плата теж вийде обмеженим тиражем, що підкреслює пластина з порядковим номером та позолочений процесорний роз'єм.

Aorus

Інформації щодо цін вищезгаданої відеокарти та материнської плати Gigabyte, на жаль, не надала. Згідно з наявними даними, вони пропонуватимуться у складі комплекту, куди також увійдуть блок живлення Aorus 1000W Platinum PG5 й система рідинного охолодження Aorus Waterforce X II ICE 360.

Aorus

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Square Enix випустила бенчмарк Final Fantasy XIV: Dawntrail

Компанія Square Enix випустила спеціальний тестовий застосунок для вимірювання продуктивності Final Fantasy XIV: Dawntrail. Це наступне велике доповнення для MMO Final Fantasy XIV, в якому буде додано новий континент, нові завдання та багато іншого. Також гра отримає візуальні покращення. Буде підвищено роздільну здатність текстур і тіней, покращено рендеринг матеріалів, додано новий метод згладжування TSCMAA. Вперше у грі з'являться алгоритми масштабування AMD FSR та Nvidia DLSS.

Оцінити всі ці зміни можна вже зараз завдяки спеціальному бенчмарку Final Fantasy XIV: Dawntrail. Вам достатньо завантажити архів об'ємом чотири гігабайти та розпакувати його в окрему директорію на вашому комп'ютері. Бенчмарк підтримує всі технічні нововведення гри та дозволяє детально змінювати параметри графіки. Він працює під API DirectX 11, вимагає 8 гігабайтів оперативної пам'яті та процесор не слабший за Core i7-7700K. У мінімальних вимогах вказані відеокарти AMD Radeon RX 480 та GeForce GTX 970.

Топова конфігурація з AMD Ryzen 7 7800X3D і GeForce RTX 4090 в 4K показує середній результат 174 кадрів в секунду.

Саме доповнення Dawntrail для Final Fantasy XIV вийде 2 червня поточного року.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 2)