ASUS додала опцію Intel Baseline Profile для підвищення стабільності топових CPU Core

ASUSTeK Computer відреагувала на скарги користувачів щодо нестабільної роботи топових процесорів Intel Core 13-/14-го покоління в іграх. Вендор вирішив взяти ситуацію у свої руки та підготував оновлення UEFI для материнських плат LGA1700. У нових прошивках додана опція Intel Baseline Profile, покликана усунути цю проблему.

ASUS

За допомогою Intel Baseline Profile користувачі зможуть швидко повернутися до еталонних налаштувань Intel, що позитивно вплине на стабільність комп'ютера в деяких іграх. Однак слід пам'ятати, що ця опція в тому числі деактивує функцію ASUS Multicore Enhancement, тобто негативно впливає на продуктивність. Наприклад, у Cinebench R23 результат флагманського Intel Core i9-14900KS впаде на 12,6% — з 40 998 до 35 851 бала.

ASUS

Завантажити прошивку з опцією Intel Baseline Profile для плат ASUS LGA1700 можна на офіційному сайті вендора. «Дякую ASUS! Користувачам потрібен простий спосіб скинути налаштування до тих, які виробник апаратного забезпечення перевірив як стабільні. Без цього ПК-геймінг перетворився на невиправну ненадійність», — коментує голова Epic Games Тім Суіні (Tim Sweeney).

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 84)

Розробники Homeworld 3 понизили системні вимоги гри

Після бета-тестування та незадовго до виходу стратегії Homeworld 3 студія Blackbird Interactive оновила офіційні системні вимоги своєї гри. Раніше вже публікувався детальний перелік конфігурацій для різних параметрів графіки. Зміни стосуються рекомендованих процесорів та відеокарт. І це той рідкісний випадок, коли розробники трохи зменшили свої вимоги.

З опису повністю зникла згадка процесорів Intel Core i7-14900K та AMD Ryzen 9 7950X3D для топових конфігурацій, замість них тепер вказані простіші Core i7-12700K та AMD Ryzen 7 7700X. Для максимального режиму з трасуванням тепер достатньо GeForce RTX 4070 Ti Super замість GeForce RTX 4080. Трохи зменшилися вимоги до найпростіших режимів трасування, і тепер для низької якості променів достатньо GeForce RTX 2060 та Radeon RX 6600.

Невелике зниження рівня відеокарт та процесорів вказано і для режимів без трасування. Але якщо говорити про мінімальну конфігурацію для найпростішого режиму графіки в 1080p, тут, як і раніше, вказані GeForce GTX 1060 та Radeon RX 480. По оперативній пам'яті змін немає — 8 гігабайтів для простих режимів графіки та 16 гігабайтів для високої якості.

Відзначимо, що гра використовує рушій Unreal Engine 4 і підтримує різні варіанти масштабування. Заявлено технології Nvidia DLSS 3 з генерацією кадрів та AMD FSR 2. І не ясно, чи враховується апскейлінг в описі конфігурацій.

Також розробники представили план розвитку гри на найближчий рік. Реліз відбудеться 13 травня. А вже у червні буде перше оновлення з новими випробуваннями та артефактами для режиму War Games. Подібні апдейти гра отримуватиме протягом усього року, вони будуть безплатні для всіх власників. Також заплановано три повноцінні DLC, які будуть додавати нові фракції та флот.

Гра пропонується у трьох версіях. Стандартне видання в українському Steam продають за 1399 грн, версія Deluxe Edition із сезонною перепусткою для DLC коштує 1848 грн. Найповніше видання Fleet Command Edition коштує 2073 грн, за ці гроші покупець отримає додаткові бонуси для багатокористувацької гри та саундтрек.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

У мережі Bitcoin відбувся халвінг. Нагорода майнерам зменшилася вдвічі

Сьогодні у мережі криптовалюти Bitcoin відбулося зниження нагороди за знаходження блоку або так званий халвінг. Він відбувається кожні 210 000 блоків, що приблизно відповідає чотирьом рокам. Цей процес контролює емісію криптовалюти, кількість якої обмежена 21 мільйоном BTC. В результаті четвертого халвінгу нагорода за знаходження блоку в мережі Bitcoin зменшилася вдвічі — з 6,25 до 3,125 BTC.

Bitcoin

У минулому за халвінгом слідувало стрімке зростання курсу Bitcoin, який встановлював нові історичні максимуми. Щоправда, на цей раз йому вдалося оновити рекорд ще до зниження нагороди. Нині курс найпопулярнішої у світі криптовалюти знаходиться близько $64-тисячної позначки, а історичний максимум ($73,8 тисячі) був зафіксований у середині минулого місяця.

Інші криптовалюти в останні місяці теж демонстрували зростання курсів, але на радість геймерів та ПК-ентузіастів, серед них немає альтернативи Ethereum. Саме цей альткоїн став головною причиною «криптовалютної лихоманки» кілька років тому, коли майнери змітали з полиць магазинів практично всі моделі відеокарт, а їх роздрібні ціни злетіли у два-три рази. Зараз майнінг на відеокартах далеко не такий вигідний, як у минулому.

Обговорити в форумі (коментарів: 109)

Intel випустила новий драйвер з підвищенням швидкодії у DX11-іграх

Корпорація Intel повідомила про доступність свіжого набору графічних драйверів. Випуск Intel Graphics Driver 31.0.101.5444 підходить як для дискретних 3D-прискорювачів Arc A-серії, так і вбудованих в процесор відеоядер. Головним нововведенням релізу стало покращення продуктивності в іграх на базі API DirectX 11.

Intel

Приріст швидкодії залежатиме від конкретної гри та знаходиться в діапазоні від 5% до 48%. Наприклад, продуктивність відеоадаптерів Arc A-серії у Days Gone зросте всього на 5%, тоді як у Mass Effect Legendary Edition власники ноутбуків з процесорами Core Ultra (Meteor Lake) можуть розраховувати майже на півторакратний приріст частоти кадрів. Докладніша інформація зібрана в таблиці.

Intel
Джерело VideoCardz

Завантажити пакет драйверів Intel Graphics Driver 31.0.101.5444 можна з офіційного сайту чипмейкера.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)