Відомий оверклокер натякнув на анонс процесорів Intel Arrow Lake-S у третьому кварталі

Днями компанія MSI провела у Китаї презентацію нових продуктів, на якій в тому числі виступив відомий оверклокер Toppc. Він торкнувся теми контролерів оперативної пам'яті в процесорах Intel, але що найцікавіше — пообіцяв поділитися новими подробицями в третьому кварталі цього року. Можна з упевненістю заявити, що тут він має на увазі майбутню платформу LGA1851 та процесори Arrow Lake-S.

Intel Arrow Lake-S

Офіційний реліз нової десктопної платформи Intel очікується у другій половині року. Раніше в Мережі з'являлась інформація, що виробники материнських плат орієнтуються на третій квартал. Приблизно в цей же час компанія AMD має оновити платформу AM5, випустивши для неї чипи Granite Ridge з архітектурою Zen 5.

Intel Arrow Lake-S

У процесорах Arrow Lake-S корпорація Intel перейде на багаточипове компонування. За попередньою інформацією, нові CPU зможуть запропонувати до 24 ядер (8P+16E), позбавлені підтримки Hyper-Threading та ОЗП DDR4. Материнські плати LGA1851 оснащуватимуться виключно роз'ємами під модулі DDR5. Разом з цим зберігатиметься підтримка кулерів LGA1700, завдяки чому при апгрейді до Arrow Lake можна буде використати стару систему охолодження.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

ASUS готує до релізу оновлену версію ROG Ally

ASUSTeK Computer працює над оновленою портативною ігровою системою ROG Ally. Як повідомляють закордонні колеги, цього тижня компанія повідомила представників ЗМІ про підготовку нової моделі, отже офіційний анонс не змусить на себе довго чекати. Оновлена ASUS ROG Ally може бути представлена на виставці Computex 2024 на початку червня.

ROG Ally

Нову апаратну платформу пристрій, на жаль, не отримає. В оновленій ASUS ROG Ally продовжать використовуватися процесори AMD Ryzen Z1, тоді як перехід на перспективні чипи сімейства Strix Point має відбутися тільки в ROG Ally 2. Інакше кажучи, на стрибок продуктивності розраховувати не варто.

У новому пристрої ASUS, ймовірно, зосередиться на покращенні загального комфорту використання та виправленні відомих недоліків. Наприклад, ROG Ally (2023) переслідують масові поломки картридерів, на що компанія вже відреагувала збільшенням термінів гарантійного обслуговування. В оновленому варіанті цю проблему, напевно, буде усунуто.

Більше подробиць про ASUS ROG Ally (2024) з'явиться у найближчі кілька тижнів.

Джерело:
VideoCardz

 
Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Corsair One i500 — ігровий десктоп на базі Core i9-14900K та GeForce RTX 4080 Super

Лінійка комп'ютерів Corsair One незабаром поповниться моделлю i500. У ній компанія об'єднає топові CPU Intel та відеокарти Nvidia, при цьому одна з можливих конфігурацій вже була помічена в інтернет-магазині Newegg. Офіційний продаж стартує наступного тижня.

Corsair One i500

Якщо порівнювати новинку з десктопами One i300, то не можна не відзначити її розміри. Corsair One i500 виконаний у корпусі з габаритами 192×299×389 мм, тобто не належить до класу систем малого форм-фактора. Ймовірно, відмовитися від старої конструкції Corsair довелося через «апетити» сучасних CPU та GPU.

Corsair One i500

Що стосується «начинки», то помічена конфігурація поєднує плату LGA1700/B760, процесор Intel Core i9-14900K, 32 гігабайти оперативної пам'яті DDR5, твердотіле сховище об'ємом 2 ТБ й відеокарту GeForce RTX 4080 Super. Новинка також оснащена кіловатним блоком живлення Corsair SFX-L із сертифікатом 80 Plus Gold та бездротовим модулем Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3.

Corsair One i500

Вищеописану конфігурацію Corsair One i500 оцінили в 3600 доларів.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Відеокарти ASUS Dual Radeon RX 7900 XT/XTX отримали систему охолодження з двома вентиляторами

Компанія ASUS підготувала до релізу нові варіанти топових відеокарт AMD Navi 31. Йдеться про моделі Radeon RX 7900 XT та RX 7900 XTX у модифікації Dual. Особливістю новинок стала система охолодження з двома вентиляторами, яка до цього не використовувалася в «топах» AMD актуального покоління.

ASUS Dual Radeon RX 7900 XT/XTX

У системному блоці відеокарти ASUS Dual Radeon RX 7900 XT/XTX займуть три слоти розширення, а їхня довжина становить 322 мм. На торці у новинок розпаяно три 8-контактні роз'єми додаткового живлення, рекомендується використовувати блоки живлення номіналом 750/850 Вт. Для виведення зображення можна скористатися інтерфейсами HDMI 2.1 та DisplayPort 2.1 (x3).

ASUS Dual Radeon RX 7900 XT/XTX

Частотна формула ASUS Dual Radeon RX 7900 XT має вигляд 2075/2450 МГц (Game/Boost Clock), тоді як Dual Radeon RX 7900 XTX працює на 2330/2525 МГц. Через фірмову утиліту GPU Tweak ці параметри легко можна збільшити до 2175/2535 МГц та 2455/2615 МГц відповідно.

ASUS Dual Radeon RX 7900 XT/XTX

Відносно рекомендованих цін ASUS Dual Radeon RX 7900 XT/XTX інформації не надходило. У продаж відеокарти надійдуть найближчим часом.

ASUS Dual Radeon RX 7900 XT/XTX

Джерело:
VideoCardz

 
Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Ubisoft обіцяє випустити XDefiant у травні

Багатокористувацький шутер XDefiant поступово стає новим проблемним проєктом Ubisoft за типом сумно відомої Skull and Bones. З анонсу гри у 2021 році минуло не так багато часу, і запустити проєкт обіцяли ще 2023-го. Але після бета-тестів почалися численні перенесення та пішли чутки про проблеми з розробкою. Нібито автори не мають цілісного бачення, і вони постійно намагаються щось переробити й змінити. Вже неодноразово була інформація про наближення виходу, але в результаті гра так і не вийшла в публічний доступ. Але тепер Ubisoft справді готується до релізу. Офіційно заявлено про старт XDefiant 21 травня.

У грі буде п'ять фракцій — це Echelon, Phantoms, Cleaners, Libertad та Dedsec з різних ігрових серій Ubisoft. У кожного бійця буде дві унікальні активні здібності та одна пасивна. А спорядження та навички визначатимуться приналежністю до конкретної фракції. На старті буде 5 режимів та 14 карт.

За відгуками перших гравців та журналістів, гра нагадує якісний клон Call of Duty. Грається бадьоро та  цікаво завдяки різноманітності бійців різної спеціалізації. Але немає якогось унікального стилю.

Зате гра поширюватиметься безплатно. У ній будуть сезони та регулярні оновлення з новим контентом. Тому вже представлено дорожню карту на перший ігровий рік.

XDefiant буде доступна на PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S та Xbox One.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)