Emtek випускає білу GeForce RTX 4060

Компанія Emtek із Південної Кореї представила нову білу відеокарту. Зазвичай у такому кольорі споживачам пропонують дорогі продукти топового або середнього рівня. Але на цей раз представлена біла GeForce RTX 4060, яка належить до доступнішого сегмента ринку.

Відеокарта Emtek GeForce RTX 4060 Miracle White Blue є зменшеною версією Emtek RTX 4070 Ti Miracle X3. Довжина відеокарти складає 25 см, товщина сягає лише два слоти. Обдування здійснюють два вентилятори 90 мм з LED-підсвічуванням. Під кожухом знаходиться радіатор із двома 6-мм тепловими трубками.

В основі відеокарти лежить процесор AD106 з 3072 ядрами CUDA та 8 гігабайтів пам'яті GDDR6. Вона виконана на короткій PCB. При скромному TDP 115 Вт відеокарті достатньо одного 8-контактного роз'єму живлення.

Вартість білої Emtek GeForce RTX 4060 складе 450 тисяч вон, що приблизно дорівнює 327 доларам.

Джерело:
Videocardz

 
Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Чутки: події наступної Tomb Raider відбуваються в Індії

Два роки тому студія Crystal Dynamics анонсувала нову частину Tomb Raider на основі рушія Unreal Engine 5. Це був формальний анонс без скриншотів та трейлерів, гравцям просто озвучили факт розробки та й все. Однак реліз нової гри може бути не такий далекий, як можна було б думати. На це натякає інсайдер V-Scooper. За його інформацією, нова гра отримає великий відкритий світ, а події відбуваються в Індії.

Північ країни потерпає від стихійного лиха, яке оголило руїни та артефакти древнього імператора Ашока. Лара змагається з Товариством розкрадачів та іншими суперниками за право отримати могутні реліквії. У грі з'явиться мотоцикл, який часто використовувався у старих іграх. Також можлива поява системи фракцій та союзників, які можуть стратегічно допомагати при виконанні місій.

За чутками гра у розробці досить давно і може вийти вже за рік. Інші інформатори також натякають, що гра близька до фінальної стадії розробки. І якщо Tomb Raider справді планують випустити у 2025 році, то повноцінний трейлер нам можуть показати на червневій Summer Game Fest.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

ASUS покаже на Computex 2024 нову версію консолі ROG Ally

Наближається виставка Computex, на якій завжди представляють великі технічні новинки. Компанія ASUS традиційно бере участь у цьому заході та готує низку цікавих анонсів. Сайт Videocardz.com завдяки власним джерелам розкрив інформацію про список продуктів, які представить цей виробник. І в цьому списку вказано нову версію портативної консолі ROG Ally 2024. Це не повноцінне друге покоління ROG Ally, а оновлена версія оригінального продукту. Консоль, як і раніше, буде використовувати процесор AMD Ryzen Z1, тому ніяких серйозних технічних змін очікувати не варто. Але не можна виключати невеликого прискорення завдяки додатковій технічний та програмній оптимізації. Серед можливих покращень деякі джерела згадують акумулятор більшої місткості. Також буде виправлено проблему з перегріванням пристрою читання SD-карток.

Були припущення, що на Computex може відбутися анонс нової флагманської відеокарти Nvidia GeForce RTX 5090. Але жодної нової відеокарти в списку продуктів ASUS не значиться. Це натякає, що анонс нового покоління станеться згодом. Ймовірно, GeForce RTX 5090 буде представлено не раніше четвертого кварталу цього року.

ASUS готує для виставки великий список нових ноутбуків на базі Intel Meteor Lake та Qualcomm Snapdragon X. Це нові моделі серії ASUS ProArt, TUF Gaming A14/A16, Zenbook S16 та Vivobook S15. Також на Computex презентують потужний блок живлення Thor 1600W III Titanium та Wi-Fi 7 роутер ROG Rapture GT-BE19000.

Джерело:
Videocardz

 
Обговорити в форумі (коментарів: 18)

SK Hynix працює над SSD місткістю 300 ТБ

На пресконференції в Сеулі компанія SK Hynix озвучила плани з випуску твердотілих накопичувачів рекордного обсягу в 300 терабайтів. Це один із пристроїв, який увійде до лінійки спеціалізованих продуктів для центрів обробки даних та систем штучного інтелекту. Дослідники ринку пророкують серйозне зростання обсягу даних, які генерують люди та ШІ. Загальний обсяг генерованих у всьому світі даних повинен зрости з 15 зетабайт у 2014 році до 660 зетабайт у 2030 році. І такі величезні обсяги даних треба зберігати. Тому зросте потреба у жорстких дисках та твердотілих накопичувачах великого об'єму.

Поки що виробник не дає жодної інформації відносно SSD на 300 ТБ, і завдяки яким технологіям компанія планує вийти на такий обсяг. Просто озвучено факт розробки даного продукту. Ймовірно, це буде відповідь на серверні накопичувачі Samsung PBSSD, обсяг яких має сягнути 240 ТБ. Також це конкурент для накопичувачів ExaDrive від Nimbus Data, які можуть зберігати до 100 ТБ даних. Передбачається, що майбутній накопичувач використовуватиме інтерфейс PCIe 6.0 x16.

 
Обговорити в форумі (коментарів: 47)