Розпродаж ігор Paradox Interactive та інші акції Steam

В ігровому сервісі Steam почався великий розпродаж ігор від видавництва Paradox Interactive. В рамках цієї акції ви можете придбати безліч відомих стратегічних ігор зі знижкою від 30 до 80%. Серед них ігри серії Age of Wonders, Hearts of Iron, Cities: Skylines, Stellaris та багато інших. Також можна безплатно спробувати середньовічну глобальну стратегію Crusader Kings III, в якій гравець має протягом століть керувати династією правителів, використовуючи війни та дипломатичні інтриги. Безплатний доступ триватиме три дні. А якщо ви захочете придбати Crusader Kings III, базове видання можна купити зі знижкою 60% до 23 травня. Знижки на інші ігри Paradox закінчуються в період з 17 по 23 травня, залежно від конкретного проєкту.

Фанати військових стратегій можуть звернути увагу на розпродаж серії Company of Heroes, в рамках якого також діє акція з безплатними вихідними в Company of Heroes 3. Придбати цю частину до 16 травня можна за пів ціни.

Одночасно в Steam проходить розпродаж ігор серії Dark Souls зі знижками в 50% на всі частини та доповнення.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Ігрова миша ASUS ROG Keris II Ace надійшла у продаж

ASUS оголосила про старт продажів в Україні ігрової мишки ROG Keris II Ace. Це оновлений варіант надлегкої ергономічної ігрової миші, вагою в 54 грами, форма якої розроблена спільно з професійними гравцями в FPS-ігри.

ASUS ROG Keris II Ace

Ця бездротова миша з трьома режимами роботи, підтримує підключення через приймач 2,4 ГГц, Bluetooth (до трьох пристроїв одночасно) та по кабелю. Опція ROG Polling Rate Booster, підвищує частоту опитування до 4000 Гц у бездротовому режимі та до 8000 Гц у дротовому режимі. Бездротова технологія ROG SpeedNova забезпечує надійну та стабільну роботу бездротового зв'язку й оптимізовану енергоефективність, в поєднанні з високою продуктивністю і тривалим часом роботи від акумулятора. Новий приймач ROG Omni підтримує одночасне підключення декількох пристроїв.

ASUS ROG Keris II Ace

Сенсор в ROG Keris II Ace — це оптичний датчик ROG AimPoint Pro із роздільною здатністю 42 000 точок на дюйм і відхиленням відстеження траєкторії менше ніж 1%. Сенсор спроможний працювати на склі.

ASUS ROG Keris II Ace

Вбудовані оптичні мікроперемикачі ROG мають наднизьку затримку та ресурс у 100 мільйонів натискань. Основні кнопки виготовлені з PBT пластику, що відрізняється надзвичайною довговічністю та стійкістю. Миша має вбудовану пам’ять на п’ять профілів та налаштовується в ПЗ Armoury Crate Gear.

ASUS ROG Keris II Ace доступна у чорному та білому кольорах по рекомендованій ціні 5999 грн.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Electronic Arts розглядає можливість розміщення реклами в ААА-іграх

Вже давно існує припущення, що великі компанії візьмуть на озброєння внутрішньоігрову рекламу. Наразі цю стратегію підтвердив голова Electronic Arts Ендрю Вілсон. Під час останньої конференції з інвесторами він заявив: «Реклама може стати для нас значним фактором росту». І всередині компанії вже є команди, які вивчають можливості впровадження реклами всередину ігрового процесу.

Для компанії це не перший досвід. У 2020 році EA розміщувала внутрішньоігрову рекламу серіалу The Boys у спортивній грі UFC 4. Тоді гравці вкрай негативно сприйняли експеримент, і рекламу швидко видалили. У далекому 2004 році у Need for Speed: Underground 2 були внутрішньоігрові банери з рекламою. Також були спроби інтеграції реклами в Battlefield 2142 та Need for Speed ​​Carbon. Щось подібне траплялося і в інших ігрових компаній.

Впровадження реклами виглядає логічним розвитком рекламного ринку для безплатних ігор. Однак у випадку Electronic Arts йдеться про дорогі ігри ААА-рівня вартістю від 70 доларів і вище. І це вже доволі неоднозначне рішення. Хоча на тлі численних заяв про те, що розробка великих проєктів дорожчає, поява реклами буде одним зі способів покриття витрат.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

ASRock випустила плату W790 WS R2.0 для процесорів Intel Xeon W-2400/3400

Лінійка материнських плат ASRock LGA4677 поповнилася моделлю W790 WS R2.0. Вона виконана на основі набору логіки Intel W790 та призначена для створення робочих станцій на базі процесорів Xeon W-2400 та W-3400 (Sapphire Rapids).

ASRock W790 WS R2.0

ASRock W790 WS R2.0 — це спрощений варіант плати W790 WS. Новика втратила один 10-гігабітний Ethernet, порти Thunderbolt 4 та бездротовий модуль Wi-Fi 6E. Разом з тим вона оснащена 22-фазною системою живлення, п'ятьма слотами розширення PCI Express x16 (чотири PCI-E 5.0 та один PCI-E 4.0) та вісьмома роз'ємами під модулі оперативної пам'яті RDIMM DDR5. Заявлено підтримку до двох терабайтів ОЗП в чотириканальному режимі.

ASRock W790 WS R2.0

З інших особливостей варто виділити чотири роз'єми M.2 для твердотілих накопичувачів, 2,5- та 10-гігабітні мережеві інтерфейси на контролерах Intel I226LM та Aquantia AQC113CS відповідно, вісім портів SATA 6 Гбіт/с та один роз'єм U.2 (в режимі PCI-E 4.0 x4). Звукова підсистема виконана на основі аудіокодека Realtek ALC897.

ASRock W790 WS R2.0

Рекомендована ціна материнської плати ASRock W790 WS R2.0 оголошена не була, проте вона має бути дешевшою за модель W790 WS. Останню у Європі нині можна купити приблизно за €700.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Прискорювачі Nvidia R100 можуть з'явитися наприкінці 2025 року

У березні компанія Nvidia анонсувала графічні процесори B200 на архітектурі Blackwell для обчислень ШІ. Але вже є інсайди та припущення відносно наступного покоління. Вже відомо, що наступна архітектура для ШІ одержала назву Vera Rubin на честь американської жінки-астронома. Відомий аналітик Mich-Chi Kuo припускає, що ці чипи будуть випускатися на базі техпроцесу 3 нм (ймовірно, N3P) із застосуванням методу пакування CoWoS-L. На той час TSMC вже освоїть технологію виробництва 2 нм, але перевірений часом техпроцес 3 нм з меншою кількістю дефектів буде кращим для складних чипів. Майбутні процесори Nvidia R100 отримають вісім стеків HBM4. Акцент при розробці нового чипа може бути зроблено на підвищенні енергоефективності.

Вже зараз енергоспоживання стає серйозною проблемою для обчислювальних центрів. Анонсовані Nvidia B200 вражають споживанням до 1000 Вт, а гібридний суперчип GB200 із двома чипами Blackwell та ARM-процесором споживає до 2700 Вт. Тому деякі експерти кажуть, що саме енергоспоживання стане основним обмеженням для розвитку ШІ в майбутньому. Інженерам Nvidia належить провести серйозну роботу з оптимізації та зниження енергоспоживання майбутніх продуктів. Хоча ніхто не знає стратегії компанії, не факт, що пріоритет буде віддано саме енергоефективності.

Аналітик припускає, що Nvidia розпочне масове виробництво процесорів R100 у четвертому кварталі 2025 року, а рішення на базі графічних процесорів Rubin надійдуть у виробництво у першій половині 2026 року. Тобто, реальні системи в ЦОД з'являться не раніше середини 2026 року. Але на тлі великого інтересу до сфери ШІ компанія Nvidia ймовірно анонсує нові рішення на початку 2025 року на конференції GTC.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Анонсовано портативну ігрову систему ASUS ROG Ally X

ASUSTeK Computer вирішила не чекати на виставку Computex 2024 та розкрила головні особливості оновленої ROG Ally. Пристрій під назвою ROG Ally X отримав ряд важливих нововведень щодо випущеної раніше моделі, а його повноцінна презентація пройде другого червня. Як ми вже знаємо, новинка буде демонструватися на Computex 2024.

ASUS ROG Ally
ASUS ROG Ally

Портативна ігрова система ASUS ROG Ally X виділяється на тлі попередниці чорним забарвленням. Вона використовує ту ж апаратну платформу AMD Ryzen Z1 Extreme та семидюймовий екран, але разом з цим місткість акумулятора збільшиться більш ніж на 40%, з'явиться можливість використовувати NVMe-накопичувачі формату M.2 2280, а також зросте максимальний обсяг оперативної пам'яті. Нагадаємо, звичайна ROG Ally оснащена 16 гігабайтами LPDDR5-6400.

ASUS ROG Ally X
ASUS ROG Ally X

До того ж ASUS перемістила в ROG Ally X слот картридера microSD якомога далі від вентиляційних отворів, що має зменшити можливість виходу з ладу карт пам'яті. Також згадуються оновлені аналогові джойстики. Разом з усіма нововведеннями трохи зросте вага портативної ігрової системи.

Рекомендована ціна ASUS ROG Ally буде вищою, ніж у ROG Ally на момент релізу (від $700).

Джерело:
The Verge

 
Обговорити в форумі (коментарів: 1)

У Epic Games Store дарують Circus Electrique

Магазин Epic Games Store запускає нову акцію для користувачів. На цей раз можна безплатно отримати рольову гру Circus Electrique, яка нагадує Darkest Dungeon в яскравій стилістиці. Вона поєднує рольові елементи, тактичні бої та симулятор керування цирком. У гри переважно позитивні відгуки від гравців Steam та середня оцінка 70 балів на Metacriric.

Також в Epic Games Store можна безплатно забрати просту рольову гру Firestone з додатковим набором нагород. Ця гра с самого спочатку поширюється на безплатній основі, і ця пропозиція цікава лише додатковими бонусами. Загалом Firestone нагадує безглузді мобільні проєкти з однотипним ігровим процесом і нескінченним вибиванням скринь.

Обидві ігри можна отримати безплатно протягом тижня. Акція триватиме до 16 травня.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Nvidia тестує кулери для нового покоління GeForce RTX: від 250 до 600 Вт

У лабораторіях Nvidia вирує робота над наступним поколінням ігрових відеокарт GeForce RTX. За останньою інформацією, «зелені» вже розпочали розробку систем охолодження для нових 3D-прискорювачів та готують одразу кілька варіантів кулерів.

GeForce RTX

Повідомляється, що фахівці Nvidia працюють над системами охолодження для відеокарт із рівнем TDP від 250 до 600 Вт. Це не означає, що «апетити» умовної GeForce RTX 5090 зростуть до 600 Вт. Кулери створюються із запасом потужності та, наприклад, TGP моделі GeForce RTX 4090 за номінальних 450 Вт може сягати 600 Вт. Однак нова інформація розкриває, що Nvidia орієнтується приблизно на ті ж показники енергоспоживання/тепловиділення, що й в актуальному поколінні GeForce RTX.

Не можна не згадати монструозну систему охолодження, яку мав отримати топовий 3D-прискорювач Nvidia Ada Lovelace. Цей чотирислотовий кулер створювався для 900-ватної відеокарти. У наступному поколінні GeForce RTX таких монстрів, ймовірно, не буде.

GeForce RTX

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 68)

Анонсовано доповнення Frostline для DayZ

Bohemia Interactive анонсувала вихід великого доповнення для DayZ. Воно додасть нову велику зимову карту та нові ігрові механіки, пов'язані з виживанням у суворій природній зоні.

У DayZ Frostline гравцям належить досліджувати Сахал площею 83 км². Це гарне, але небезпечне місце із замерзлими озерами, засніженими лісами та морозними гірськими вершинами. Щоб вижити, доведеться адаптуватися під нові загрози, пов'язані з морозним кліматом та близькістю до вулканічного регіону. Доведеться стежити за холодом та температурою. У грі з'являться нові дикі тварини, нові хвороби, нові елементи для крафту та покращена риболовля.

Frostline з'явиться до кінця цього року. Попереднє доповнення Livonia стане безплатним та увійде до складу базової версії DayZ після виходу оновлення 1.25. Поки що стандартне видання та DayZ Livonia Edition продаються окремо. В українському Steam вони коштують 999 та 1168 грн відповідно.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)