В Epic Games Store дарують Dragon Age: Inquisition

Epic Games починає чергову роздачу ігор, і цього разу в фірмовому магазині доступна Dragon Age: Inquisition. Наступна частина серії, Dragon Age: Dreadwolf, має вийти пізніше цього року, тож це чудова нагода, щоб пригадати попередні ігри франшизи. А завдяки Epic Games Store комп’ютерні гравці тепер можуть отримати копію Dragon Age: Inquisition у свою колекцію безплатно та назавжди.

Зауважимо, що Epic Games роздає версію «Game of the Year Edition». Це дає гравцям доступ до трьох DLC. Йдеться про доповнення Jaws of Hakkon, The Descent й Trespasser. Видання «Game of the Year Edition» також містить додаткові бонуси: зброю, обладунки та інші предмети.

Ця акція триватиме до 23 травня 2024, після чого почнеться роздача іншої гри.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Sapphire запропонує відеокарту Radeon RX 7700 XT у версії Frostpunk 2 Edition

Sapphire Technology анонсувала вихід нового варіанта відеокарти Radeon RX 7700 XT. Цього літа компанія запропонує її в модифікації Frostpunk 2 Edition, особливістю якої стане оформлення у стилі майбутньої містобудівної стратегії від 11 bit studios. Нагадуємо, що офіційний реліз гри Frostpunk 2 заплановано на 25 липня.

Sapphire Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition

Відеокарта Sapphire Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition отримала систему охолодження із трьома вентиляторами, знайому за моделлю Radeon RX 7700 XT Pure. Відомо, що новинка вийде обмеженим тиражем, проте точна кількість не називається. До комплекту постачання відеокарти входять значки-шпильки, кейкапи, а також код для Deluxe-версії Frostpunk 2.

Sapphire Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition

Частотна формула графічного процесора AMD Navi 32 має вигляд 2226/2584 МГц (Game/Boost Clock), відеобуфер представлений 12 гігабайтами GDDR6 зі 192-бітною шиною та ефективною частотою 18 ГГц. На торці розпаяно два 8-контактні роз'єми додаткового живлення. Для виведення зображення можна скористатися двома інтерфейсами DisplayPort 2.1 та парою HDMI 2.1.

Sapphire Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition

До продажу відеокарта Sapphire Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition надійде в липні, ймовірно, одночасно з релізом Frostpunk 2. Рекомендована ціна новинки поки що не розкривається.

Джерело:
Sapphire

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Процесор Intel Core Ultra 5 238V отримав 32 гігабайти пам'яті LPDDR5X

У Мережі був помічений ще один представник сімейства мобільних чипів Intel Lunar Lake-MX. Це 8-ядерний/8-потоковий процесор Core Ultra 5 238V, головною особливістю якого стала наявність 32 гігабайтів оперативної пам'яті. Нагадаємо, що в Lunar Lake-MX використовується дизайн MoP (Memory on Package) з мікросхемами LPDDR5X на одному текстоліті з кристалами процесора.

Lunar Lake
Інженерний зразок Lunar Lake. Фото Igor's Lab

Що цікаво, раніше «засвітилася» модель Core Ultra 5 234V. Вона має ту саму конфігурацію, що й вищезгаданий процесор (8 ядер/8 потоків, блок NPU 4.0 та графіка на 7 Xe-ядер), але при цьому оснащена 16 гігабайтами ОЗП. Щодо тактових частот нових CPU на цю мить інформації не надходило.

Lunar Lake

Топові процесори Intel Lunar Lake-MX отримають вісім ядер (по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont) без підтримки Hyper-Threading, блок NPU 4.0 для прискорення операцій машинного навчання, а також інтегровану графіку покоління Battlemage на 8 Xe-ядер. Для всіх новинок характерне багаточипове компонування та використання оперативної пам'яті LPDDR5X-8533.

Lunar LakeLunar Lake

Офіційний реліз мобільних CPU Lunar Lake-MX заплановано на другу половину року. Разом із ними корпорація Intel випустить процесори сімейства Arrow Lake для ноутбуків та десктопів.

Lunar Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Рідкий азот допоміг Apple iPad Pro подолати позначку 4000 балів в одноядерному тесті Geekbench 6

Однокристальна система Apple M4, яка лягла в основу нових iPad Pro, у перших тестах демонструє непогану швидкодію та, наприклад, є одним із найпродуктивніших мобільних чипів за версією Geekbench. Потенціал цієї SoC дещо стримує система охолодження, що вирішив виправити китайський YouTube-блогер Geekerwan. Він не став розмінюватися на дрібниці й встановив на новий iPad Pro випарник рідкого азоту.

Apple iPad Pro

В експерименті взяв участь iPad Pro на базі 9-ядерної (3P+6E) версії Apple M4. Екстремальне охолодження дозволило йому довше працювати на максимальних частотах boost-режиму (до 4,4 ГГц), що позитивно вплинуло на результати Geekbench 6. В одноядерному тесті він набрав 4001 бал, а багатоядерний бенчмарк завершив з 13 595 балами.

Apple iPad Pro

Як підкреслюють закордонні колеги, одноядерний рекорд Geekbench 6 на «яблучній» платформі навряд чи вдасться оновити до релізу однокристальних систем Apple M4 Pro та M4 Max. Для порівняння, MacBook Pro з чипом M3 Max набирає приблизно 3150 балів, а Mac Studio на базі SoC M2 Ultra — близько 2800 балів.

Джерело:
WCCFTech

 
Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Опубліковано системні вимоги Assassin's Creed Shadows

Слідом за офіційним анонсом стали відомі системні вимоги Assassin's Creed Shadows. Реліз пригодницького бойовика заплановано на 15 листопада цього року, а за стандартне видання гри доведеться викласти 70 доларів. Докладніше про новий проєкт Ubisoft ми розповідали у матеріалі з нагоди анонсу.

Assassin’s Creed Shadows

Assassin's Creed Shadows має приблизно ті самі мінімальні вимоги, що й минулорічний екшен Assassin's Creed Mirage. Для запуску знадобиться комп'ютер із процесором Core i7-4790 або Ryzen 5 1600 та відеокарта GeForce GTX 1060 6GB або Radeon RX 570 4GB. У випадку Mirage такого «заліза» вистачало для режиму 1080p@30fps із мінімальними налаштуваннями якості графіки.

Мінімальні системні вимоги:

  • ОС: Windows 10;
  • процесор: Intel Core i7-4790 або AMD Ryzen 5 1600;
  • оперативна пам'ять: 8 Гбайт;
  • відеокарта: GeForce GTX 1060 6GB або Radeon RX 570 4GB;
  • місце на накопичувачі: 100 Гбайт.

Рекомендовані системні вимоги:

  • ОС: Windows 10;
  • процесор: Intel Core i7-8700K або AMD Ryzen 5 3600;
  • оперативна пам'ять: 16 Гбайт;
  • відеокарта: GeForce RTX 2070 або Radeon RX 5700 XT;
  • місце на накопичувачі: 100 Гбайт.

Закордонні колеги також звертають увагу, що Assassin's Creed Shadows вимагатиме постійного підключення до інтернету.

Джерела:
Epic Games Store
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Мобільні процесори AMD Strix Point можуть втратити підтримку Windows 10

Останнім часом у Мережі з'явилося чимало інформації про мобільні процесори AMD Strix Point з архітектурою Zen 5. Ці чипи можуть бути представлені вже на виставці Computex 2024 на початку червня та повинні принести відчутне збільшення швидкодії як x86-ядер, так і вбудованої графіки. Однак будуть у нових чипів і неприємні особливості.

AMD Strix Point

Якщо вірити неофіційним джерелам, у поколінні Strix Point компанія AMD відмовиться від підтримки операційної системи Windows 10. Це означає відсутність офіційних драйверів для NPU-блоку XDNA 2, компонентів SoC та, можливо, навіть iGPU. Стандартною ОС для ноутбуків та міні-ПК із цією платформою стане Windows 11. Нагадаємо, що Microsoft планує відправити Windows 10 «на пенсію» у жовтні 2025 року, але разом з тим надалі запропонує платні оновлення безпеки.

AMD Strix Point

Окрім того, в Мережі було помічено інженерний зразок 12-ядерного процесора AMD Strix Point. Модель з ідентифікатором 100-000000994-38_Y була протестована у Blender, де показала непогану продуктивність. Новинці вдалося випередити десктопні чипи Ryzen 7 7700X, Ryzen 9 3900X та Ryzen 7 7800X3D. Слід мати на увазі, що перед нами інженерний зразок процесора, і у фінального варіанту продуктивність виявиться ще кращою.

AMD Strix Point

Джерела:
TechPowerUp
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

G.Skill випускає лінійку пам'яті Ripjaws M5 RGB DDR5: від 5200 до 6400 МТ/с

Асортимент оперативної пам'яті G.Skill поповнився лінійкою Ripjaws M5 RGB стандарту DDR5. До неї увійшли набори із двох модулів з ефективною частотою від 5200 до 6400 МГц. Новинки оснащені алюмінієвим теплорозподільником чорного або білого кольору та, як підказує назва, світлодіодним RGB-підсвічуванням.

Ripjaws M5 RGB DDR5

Топовим рішенням лінійки став комплект із двох 48-гігабайтних планок DDR5-6400 з формулою затримок CL32-39-39-102. Специфікації решти наборів оперативної пам'яті G.Skill Ripjaws M5 RGB DDR5 зібрані в таблиці нижче. Серед інших особливостей відзначається підтримка оверклокерських профілів Intel XMP 3.0 та висота модуля 41 мм.

Ripjaws M5 RGB DDR5

До продажу лінійка ОЗП G.Skill Ripjaws M5 RGB DDR5 надійде до кінця цього місяця. Рекомендовані ціни будуть оголошені ближче до релізу.

Ripjaws M5 RGB DDR5

Джерело:
G.Skill

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Технології Nvidia RTX Video тепер доступні у браузері Mozilla Firefox

Компанія Nvidia повідомила про доступність набору технологій RTX Video у браузері Mozilla Firefox. За його допомогою користувачі можуть покращити якість відеоконтенту з популярних стрімінгових сервісів, таких як YouTube, Prime Video та Disney+. Раніше набір Nvidia RTX Video був доступний лише у браузерах Google Chrome та Microsoft Edge.

За допомогою технології масштабування RTX Video Super Resolution користувачі можуть покращити якість відео, усунувши артефакти стиснення та підвищивши різкість. А функція RTX Video HDR використовує алгоритми штучного інтелекту для перетворення SDR-відеоконтента у відео з розширеним динамічним діапазоном (HDR). Для роботи цих технологій знадобиться відеоадаптер RTX-серії.

У списку вимог Nvidia RTX Video також вказується останній графічний драйвер «зелених» (для ігрових відеокарт це GeForce 552.44 WHQL) та Firefox версії 126 або новіший. Для RTX Video HDR у Windows також має бути увімкнений режим HDR. Активувати технології RTX Video можна у Панелі керування Nvidia.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Вийшов драйвер AMD Radeon Adrenalin 24.5.1 для Ghost of Tsushima, Senua's Saga: Hellblade II та F1 24

На офіційному сайті AMD доступний свіжий графічний драйвер. Випуск AMD Software: Adrenalin Edition 24.5.1 WHQL присвячений виходу нових ігор та містить оптимізації для Ghost of Tsushima: Director's Cut, Senua's Saga: Hellblade II та F1 24.

У новому драйвері AMD також додала налаштування HYPR-Tune для Ghost of Tsushima: Director's Cut, Horizon Forbidden West Complete Edition, Starfield та The Last of Us Part I. Ще одним нововведенням стала покращена підтримка ШІ-застосунків, у тому числі низькорівневих функцій. Серед проблем, усунених в останньому драйвері, можна відзначити «вильоти» World of Warcraft (Classic) та Overwatch 2, мерехтіння текстур у Hitman: Contracts та спотворення поряд із водними елементами в Alan Wake 2.

Ознайомитись з детальною документацією, а також завантажити пакет драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 24.5.1 WHQL можна за посиланням у першому абзаці.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Оновлення для Dead by Daylight, трейлер The Casting of Frank Stone та інші анонси Behavior Interactive

Компанія Behavior Interactive провела трансляцію, присвячену восьмиріччю запуску Dead by Daylight. Це популярна асиметрична багатокористувацька гра, в якій кілька героїв протистоять жорстокому вбивці. Вона породила серію послідовників, але досі залишається найкращою завдяки регулярним оновленням та новим героям.

Наступне оновлення буде присвячено всесвіту Dungeons & Dragons, а новим монстром стане король-ліч з набором унікальних здібностей — політ, заклик примар, «магічна рука» та сфера, що знешкоджує заклинання. Протистоятимуть йому чотири нових персонажі зі своїми унікальними навичками. Бої відбуватимуться на новій карті Forgotten Ruins, де одним із завдань стане пошук та відкриття скриньок зі скарбами.

У майбутньому вийде оновлення, пов'язане з ігровою серією Castlevania. Але тут поки що представлений лише коротенький тизер без демонстрації реальних ігрових кадрів.

Рік тому Behavior Interactive анонсувала сюжетну гру The Casting of Frank Stone у всесвіті Dead by Daylight. І тепер нам показали геймплейний трейлер із реальними кадрами. У грі група підлітків потрапляє на занедбаний завод, де пропадають люди, а колись орудував маніяк.

Розробкою цієї гри займається Supermassive Games, і, як можна помітити, їх новий проєкт дуже нагадує ігри серії The Dark Pictures Anthology. The Casting of Frank Stone має вийти до кінця поточного року на PC, PlayStation 5 та Xbox Series X|S.

Студія Midwinter Entertainment готує другий спін-офф у всесвіті Dead by Daylight. Це кооперативний шутер під кодовою назвою Project T. Дата виходу цього проєкту не озвучена.

Також Behavior Interactive представила кумедну гру What the Fog. Це кооперативний рогалик про двох друзів, які потрапили усередину проклятої настільної гри. Гра вже доступна в Steam, але її можна отримати безплатно, якщо у вас є обліковий запис Behaviour.

Джерело:
Wccftech

Офіційно анонсовано Assassin's Creed Shadows

Компанія Ubisoft офіційно представила перший трейлер Assassin Creed Shadows та розкрила деякі деталі проєкту. Загалом підтвердилися багато чуток відносно сюжету та героїв. Гра присвячена середньовічній Японії 1579 року. Assassin's Creed Shadows запропонує великий різноманітний світ у дусі серіалу «Сегун». Це поворотний момент історії країни, коли Японія переходила від епохи громадянських війн до періоду мирного існування. Також це період, коли в країні вже були португальські купці та перші місіонери-єзуїти.

Грати ми будемо за двох персонажів. Одним із них є легендарний африканський самурай Ясуке, який був реальною історичною особистістю. У тандемі з ним діятиме жінка-шинобі Наое, чиї таланти потайного вбивці ідеально відповідають архетипу героїв Assassin's Creed.

Нова частина робить акцент на стелсі. При цьому гра часто даватиме вибір у проходженні — вступати у відкритий бій або діяти потай. З'явиться багато об'єктів, які можна зруйнувати чи розрізати. Оновлений рушій буде реалістичніше показувати пошкодження від різного типу зброї. Обіцяно напружені бої з мінібосами, кожна така битва нагадуватиме самурайську дуель на мечах.

Світ Assassin's Creed Shadows буде живішим та динамічнішим. У грі буде зміна пір року та динамічна погода. І погода впливатиме на ігровий процес. Наприклад, навесні у високій траві простіше ховатися, а взимку можна переходити через замерзлі озера. Сильний вітер приховає ваші кроки, а негода дозволить сховатися від чужих очей.

Ще більше інформації нам нададуть під час заходу Ubisoft Forward 10 червня. Реліз гри заплановано на 15 листопада цього року. Стандартне видання продається за 70 доларів, версія Gold Edition із сезонною перепусткою та раннім доступом коштує 110 доларів, а Ultimate Edition з додатковими ігровими бонусами та косметичними наборами оцінили у 130 доларів.

Джерело:
IGN

Обговорити в форумі (коментарів: 27)