AMD представила спеціалізований прискорювач обчислень Alveo V80

Компанія AMD оголосила про випуск спеціалізованого прискорювача обчислень Alveo V80. Цей пристрій орієнтований на робочі навантаження з високим рівнем паралелізму та інтенсивним використанням пам'яті. Він побудований на платформі FPGA у поєднанні з пам'яттю HBM. Прискорювач виконано у форматі карти розширення з інтерфейсом PCIe.

Alveo V80 побудований на продуктивному 7-нм чипі AMD Versal XCV80 HBM із 10848 блоками DSP у поєднанні зі швидкісною пам'яттю HBM2e обсягом 32 ГБ при пропускній здатності 820 ГБ/с. Також на борту є два додаткові двоядерні ARM-процесори та контролер платформи зі своєю пам'яттю DDR4 обсягом 8 гігабайтів. Є додатковий слот для розширення пам'яті.

Пристрій підтримує PCIe Gen4 x16 або PCIe Gen 5 x8. Передбачено підключення до чотирьох ліній Ethernet 200G через оптичні порти для створення великих швидкісних обчислювальних кластерів. Потужність такого пристрою становитиме 190 Вт.

Виробник заявив такі можливі галузі для застосування Alveo V80: наукова сфера (геномне секвенування, астрофізика та інше), телекомунікації із застосуванням ШІ, фінтех і блокчейн, прискорення баз даних та аналітика. Ціна Alveo V80 заявлена на рівні 9495 доларів.

Джерела:
Wccftech
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Для Redfall вийде фінальне оновлення

Нещодавно ігрову спільноту потрясла новина про рішення Microsoft закрити студії Arkane Austin та Tango Gameworks. Останньою грою від команди Arkane Austin був провальний шутер Redfall, але студія продовжувала працювати над оновленнями та готувала двох нових ігрових персонажів. Тому факт закриття став несподіванкою для співробітників студії. Проте історія підтримки Redfall на цьому поки що не завершилася. В офіційному акаунті Redfall у Twitter (X) з'явилося повідомлення, що гра незабаром отримає фінальне оновлення.

Це оновлення внесе зміни до систем «Сусідство» та «Гніздо», з'явиться пауза в сингловій грі та повноцінний офлайн-режим. Також будуть інші зміни, про які розкажуть пізніше. Зараз гра доступна на PC та консолях Xbox Series X/S. В українському Steam гру можна купити за 1399 грн. Раніше вона мала дороге преміальне видання Bite Back Edition, яке пропонувало доступ до майбутнього контенту, в тому числі косметику та двох нових героїв. Очевидно, що власники Bite Back Edition залишаться без героїв.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Palit анонсувала топову відеокарту Nvidia Ada Lovelace з комбінованим охолодженням

Виробники комп'ютерного «заліза» почали ділитися першими подробицями про новинки, які будуть представлені в рамках виставки Computex 2024 на початку червня. Зокрема, компанія Palit готує топову відеокарту GeForce RTX 40-ї серії, обладнану комбінованою системою охолодження. Схожий кулер вендор використовував, наприклад, у моделі iGame GeForce RTX 3090 Kudan.

Palit

Для нової відеокарти Palit підготувала систему охолодження, в якій об'єднала повітряний кулер із трьома вентиляторами та вбудований водоблок, що дозволяє інтегрувати її в контур СРО. Зовні вона нагадує моделі серії GameRock та займе в системному блоці чотири слоти розширення. Вендор не уточнює, про якого саме представника сімейства Nvidia Ada Lovelace йдеться, проте найбільш ймовірними кандидатами є GeForce RTX 4090 та RTX 4080 Super.

Palit

Більше подробиць про новинку, як було зазначено вище, Palit оприлюднить у ході виставки Computex 2024.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)