В Epic Games Store безплатно роздають Farming Simulator 22

Сьогодні магазин Epic Games Store запустив роздачу нової гри. До наступного четверга, 30 травня, користувачі сервісу мають можливість безплатно додати до своєї бібліотеки сільськогосподарський симулятор Farming Simulator 22, створений швейцарською студією Giants Software.

Farming Simulator 22

Вихід Farming Simulator 22 відбувся у листопаді 2021 року. Це остання частина відомої серії ігор, в якій геймерам пропонують випробувати себе у ролі фермера та протестувати безліч сільськогосподарської техніки. Проєкт досить нішевий, але був тепло зустрінутий своєю аудиторією. В Steam у Farming Simulator 22 «Дуже схвальні» відгуки, а рейтинг гри на порталі Metacritic складає близько 75 балів при 6,6 бала User Score.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

ASUS ROG Ally X отримає 24 ГБ пам'яті LPDDR5X-7500 та вдвічі більший акумулятор

Веб-ресурс VideoCardz через власні джерела з'ясував специфікації портативної ігрової системи ASUS ROG Ally X. Це оновлений варіант ROG Ally, яка побувала в нашій тестовій лабораторії, з кількома важливими нововведеннями. Офіційна презентація пристрою відбудеться на початку червня на виставці Computex 2024.

ASUS ROG Ally X

ASUS ROG Ally X продовжить використовувати однокристальну систему AMD Ryzen Z1 Extreme та 7-дюймовий Full HD дисплей із частотою оновлення 120 Гц. Разом з цим обсяг оперативної пам'яті зросте до 24 Гбайт, причому використовуватимуться більш швидкісні чипи LPDDR5X-7500, а місткість NVMe-накопичувача формату M.2 2280 становитиме 1 Тбайт.

ASUS ROG Ally X

Мабуть, головною особливістю оновленої ROG Ally стане акумулятор. Його місткість зросте вдвічі — з 40 Вт·год до 80 Вт·год. Також замість пропрієтарного роз'єму ROG XG, який використовувався для підключення зовнішньої відеокарти, з'явиться USB4. Це дозволить під'єднати до пристрою різноманітні док-станції, у тому числі з дискретною графікою.

Крім того, ASUS ROG Ally X отримає вдосконалений вентилятор, що забезпечує на 10% більший повітряний потік, а слот для карт пам'яті microSD «переїде» подалі від вентиляційних отворів. Більше подробиць про новинку ми дізнаємось протягом найближчих тижнів.

ASUS ROG Ally X

Що стосується рекомендованої ціни ASUS ROG Ally X, то неофіційні джерела говорять про 799 доларів.

 
Обговорити в форумі (коментарів: 39)

AMD підтвердила роботу над графічними процесорами Navi 44 та Navi 48

У лабораторіях AMD вирує робота над графічними процесорами RDNA 4-го покоління. Згідно з наявною інформацією, при розробці нового покоління GPU «червоні» зосередилися на покращенні продуктивності трасування променів та не планують конкурувати з Nvidia у hi-end сегменті ігрових відеокарт. Натомість «червоні» розраховують відвоювати у неї частину масового сегмента ринку 3D-прискорювачів.

AMD RDNA

На цей момент відомо про підготовку двох графічних процесорів AMD RDNA 4-го покоління: Navi 44 та Navi 48. Ці GPU вже згадувалися неофіційними джерелами, але тепер ми маємо офіційне підтвердження. AMD перерахувала їх у файлах останнього оновлення програмної платформи ROCm. На жаль, специфікації нових графічних процесорів там не було вказано.

AMD RDNA

Раніше надходила інформація, що AMD не поспішатиме з переходом на графічну пам'ять GDDR7 та продовжить використовувати в новому поколінні відеокарт мікросхеми GDDR6 зі швидкістю 18 Гбіт/с. Офіційна презентація GPU RDNA 4-го покоління може відбутися ближче до кінця року. Приблизно в цей же час Nvidia повинна випустити перші відеокарти Blackwell з пам'яттю GDDR7.

AMD RDNA

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Counter-Strike 2 стала першою грою з підтримкою AMD Anti-Lag 2

Минулого вересня компанія AMD випустила технологію Anti-Lag+. Вона сумісна з відеокартами Radeon RX 7000-ї серії та покликана зменшити затримки в іграх. Однак невдовзі після релізу з'ясувалося, що нова технологія конфліктує з античитами у популярних онлайн-проєктах, на кшталт Counter-Strike 2, Call of Duty та Apex Legends. В результаті чого багато користувачів зіткнулися з несправедливим блокуванням акаунту, а «червоні» видалили Anti-Lag+ з пакета драйверів.

CS2

Весь цей час фахівці AMD були зайняті вдосконаленням вищезазначеної технології. Оновлена версія отримала назву Anti-Lag 2. Вона тепер вимагатиме інтеграції в ігри, тобто без участі розробників не обійтися, зате не конфліктує з античитерським програмним забезпеченням. Першим проєктом із підтримкою Anti-Lag 2 став шутер Counter-Strike 2. Нижче наведено результати офіційних тестів оновленої технології.

Anti-Lag 2

Ще одна гарна новина в тому, що Anti-Lag 2 підтримує не лише GPU RDNA 3, а й попередні покоління графіки Radeon DNA. Активувати цю функцію можуть власники відеоадаптерів Radeon RX 5000/6000 та мобільних процесорів Ryzen 6000. Для використання Anti-Lag 2 у Counter-Strike 2 необхідно встановити спеціальну версію драйвера AMD Software: Adrenalin Edition 24.5.1.

Anti-Lag 2

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Вийшов перший геймплейний трейлер шутера Sand про «галичан у космосі»

Українські розробники зі львівської студії Hologryph показали трейлер з кадрами ігрового процесу гри Sand. Це командний шутер від третьої особи. Події відбуваються в альтернативному XX столітті. Людство опанувало подорожі між зірками, а космічну експансію очолила Австро-Угорська Імперія. Колишня перлина позаземних колоній Кайзера, планета Софія, лежить в руїнах екологічної катастрофи. І тепер її смертельно небезпечними пустелями та безлюдними містами мандрують лише найзухваліші мисливці за скарбами. Поодинці або гуртом, вони змагаються один з одним у пошуках загублених багатств.

У відео показали величезні дизельпанкові крокуючі машині, на яких пересуваються гравці, перестрілки від першої особи та командну взаємодію. Великі машини трамплери будуть основною фішкою гри. Також гра запропонує великий відкритий світ, в якому потрібно шукати ресурси та скарби. У Sand будуть PvPvE-сутички, коли ми будемо воювати с контрабандистами та небезпечними істотами. Світ буде постійно змінюватися та включати елементи процедурної генерації.

Проєкт створюється при підтримці студії TowerHaus та видавництва tinyBuild. Гра вийде у Steam з повною українською озвучкою.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Lian Li та DAN Cases випустили корпус A3-mATX з підтримкою масивних відеокарт

В асортименті Lian Li з'явився корпус A3-mATX, розроблений разом із німецькою компанією DAN Cases. Він, як неважко зрозуміти з назви, підходить для збирання систем на материнських платах формату microATX та вміщує найпотужніші відеокарти від AMD і Nvidia, на зразок GeForce RTX 4090. Виробник заявляє про підтримку 3D-прискорювачів завтовшки 4,5 слота і завдовжки до 415 мм.

Lian Li A3-mATX

Серед особливостей корпусу Lian Li A3-mATX відзначається використання панелей з дрібної сітки, підтримку блоків формату SFX, SFX-L і ATX, а також наявність посадкових місць для десяти 120-мм вентиляторів. Є можливість встановлення радіаторів СРО типорозміру до 360 мм. Загальні габарити корпусу становлять 443×194×312,5 мм.

Lian Li A3-mATX

Усередині також передбачено місце для процесорного кулера висотою до 165 мм, одного 3,5- та пари 2,5-дюймових накопичувачів. На панелі вводу-виводу доступні два порти USB 3.2 Type-A, один Type-C й два 3,5-мм аудіороз'єми. Новинка випускається в чорному та білому кольорах.

Lian Li A3-mATX

Рекомендована ціна корпусу A3-mATX складає від 70 доларів. Lian Li також запропонує бічну панель із загартованого скла та комплект для вертикальної установки відеокарти за ціною від $13 та $50 відповідно.

Lian Li A3-mATX

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Чутки: Steam може з'явитися на Xbox

У Мережі з'явилися дивні чутки, які натякають на нові плани відносно розширення ігрового підрозділу Microsoft. Минулого року корпорація завершила поглинання Activision Blizzard за рекордної суми угоди в 69 мільярдів доларів. Раніше Microsoft купила Zenimax/Bethesda за 7,5 мільярда доларів. І хоча зараз з'явилися новини про оптимізацію витрат, що призвело до закриття низки внутрішніх студій, включно з Arkane Austin та Tango Gameworks, найближчим часом Microsoft може здивувати новими придбаннями.

Користувач Dior зі спільноти Counter-Strike заявив, що Microsoft нібито хоче купити Valve Corporation за $16 мільярдів. На тлі покупки Activision така угода виглядає нереальною. І ця чутка взагалі не заслуговувала б на згадку, якби не інформація журналіста Джеза Кордена (Jez Corden), який є редактором Windows Central. Це більш обізнана людина відносно можливих планів Microsoft. І в обговоренні він написав, що Steam точно з'явиться на наступному поколінні Xbox. Це припущення виглядає правдоподібніше. Така інтеграція сервісу Valve могла б забезпечити гарну конкурентну перевагу для Xbox, тим більше архітектура сучасних консолей мінімально відрізняється від PC.

Джерело:
TweakTown

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Мотоциклісти та танки в середньовіччі — вийшов трейлер гри Kingmakers

Студія Redemption Road презентувала трейлер незвичайної гри під назвою Kingmakers. Це суміш жанрів та історичних епох. Гра відправляє нас у середньовічну Англію XV століття періоду кровопролитної Війни Червоної та Білої троянди. Ось тільки ми будемо в ролі сучасного бійця, який одночасно керує загонами на полі бою та бере участь у битві, викошуючи броньованих солдатів з вогнепальної зброї.

У новому трейлері нам демонструють, як герой вривається у бій на мотоциклі та хвацько розстрілює лицарів із дробовика. Також можна спостерігати масове побоїще за участю багатьох солдатів. А під кінець відео на поле бою виїжджає танк, який руйнує будівлі та стріляє по замку.

Автори обіцяють просунуту систему симуляції битв із багатопотоковим ШІ, який керує бійцями. Плюс процедурна анімація для юнітів та просунута фізика. Це має забезпечити неймовірний реалізм битв. Окрім танків та мотоциклів у грі буде доступна й інша техніка, в тому числі позашляховики та гелікоптери. Грати можна одному або втрьох.

Слід зазначити, що при всій своїй амбітності гра виглядає незграбно і хаотично. Але це, ймовірно, найнезвичніша гра, яка вийде у 2024 році.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Зліт продовжується: Nvidia відзвітувала про $26 млрд виторгу за минулий квартал

Величезний попит на прискорювач штучного інтелекту допоміг Nvidia встановити новий рекорд. В останньому фінансовому звіті «зелена» компанія повідомила про $26 мільярдів виторгу за попередній квартал, що більш ніж у 3,5 раза краще за показники аналогічного періоду минулого року. Разом з тим чистий прибуток Nvidia виріс одразу в сім разів — із $2,04 млрд до $14,88 млрд.

Хуанг

Вже багато місяців поспіль продаж рішень для дата-центрів приносить Nvidia більше виторгу, ніж всі інші підрозділи разом узяті. В останньому кварталі відповідний підрозділ забезпечив «зеленим» $22,56 млрд, і це далеко не межа. Компанія прогнозує, що за підсумками поточного кварталу її сукупний виторг складе близько 28 мільярдів доларів. Більшу частину сформує продукція для центрів обробки даних.

Nvidia

Разом з тим ігровий підрозділ Nvidia останнім часом не може похвалитися визначними фінансовими успіхами. Його квартальний виторг склав $2,64 млрд. Окрім того, у попередньому кварталі рішення для професійної візуалізації принесли «зеленим» $427 мільйонів, автомобільний підрозділ звітував про $329 млн виторгу, а на продажі OEM-продукції Nvidia отримала $78 мільйонів.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Ubisoft готує другий сезон Skull and Bones та безплатний пробний період

У лютому вийшла багатостраждальна гра Skull and Bones від Ubisoft. Це відомий довгобуд, який постійно змінював концепцію, і в результаті вийшла бліда копія морських битв з Assassin Creed IV Black Flag. У гри погані оцінки від критиків та гравців. При цьому вона стартувала з ціною 70 доларів за базове видання.

Але Ubisoft не кидає гру та продовжує її розвивати. Незабаром у Skull and Bones стартує другий сезон. На честь цієї події випущено трейлер, який презентує нового боса — два потужні кораблі під керівництвом близнюків Хубак. Вони відправлені королівською компанією знищувати піратів в Індійському морі.

Цікаво, що трейлер пропонує просту мальовану анімацію без жодного кадру ігрового процесу. Ймовірно, витрачатися на дорожчий і пафосний ролик в Ubisoft вважають недоцільним.

Окрім босів у оновленій грі обіцяють нового морського монстра, нову зброю, броню та інші предмети. Будуть спеціальні косметичні нагороди та додаткові бонуси. Буде перероблено економічну систему. Сезон стартує наприкінці травня. А в період з 30 травня до 6 червня стартує безплатний доступ, коли до Skull and Bones зможе приєднатися будь-який гравець.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Nvidia планує поставити півмільйона чипів Blackwell цього року та 2 мільйони у 2025 році

Успіх спеціалізованих графічних процесорів Hopper для штучного інтелекту зробив Nvidia однією з найбагатших компаній у світі. І «зелена» корпорація має намір розвивати успіх у новому поколінні. Вже анонсовано нові чипи Blackwell та готові рішення на їх основі, а постачання розпочнеться цього року. У планах компанії відвантажити 420 тисяч чипів Blackwell до кінця поточного року та до двох мільйонів у 2025 році.

Для реалізації таких амбітних планів компанія покращить ланцюжок постачання та виробництва. У поколінні Hopper були проблеми з постачанням через пам'ять HBM та технологію CoWoS, коли партнери не могли забезпечити потрібні обсяги. Наразі TSMC активно нарощує виробничі лінії для пакування чипів CoWoS. Але також з'явилася інформація, що Nvidia хоче перейти на нову технологію упаковки PFLO (Panel Level Fan Out), яка пропонує інший підхід до створення складних чипів з інтеграцією кількох мікросхем, що забезпечить зниження собівартості та кращу масштабованість. Перехід на нову технологію планувався наприкінці 2025 року чи у 2026 році. Але Nvidia готова і до більш раннього впровадження технології, оскільки очікує високий попит на чипи Blackwell і не може покладатися виключно на CoWoS. Зазначимо, що вартість нових прискорювачів Blackwell очікується на рівні 35-40 тисяч доларів, а вартість готових серверів може сягати трьох мільйонів.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 1)