Представлено перший трейлер Call of Duty: Black Ops 6

Activision показала перший трейлер шутера Black Ops 6 з підзаголовком The Truth Lies. Це кінематографічний короткий ролик, у якому можна спостерігати відомих політичних діячів 90-х років минулого століття — від Маргарет Тетчер до Саддама Хусейна. А основним слоганом відео є фраза «якщо шукаєш правду — подивися у темряві».

Трейлер не дає жодної інформації про гру і не показує жодного кадру ігрового процесу, але натякає, що події будуть пов'язані з війною у Перській затоці. Нас ймовірно чекає нове поєднання інтриг з подвійними агентами, як це люблять у серії Black Ops.

Поки що це анонс анонсу, а повноцінна демонстрація гри намічена на 9 червня. Call of Duty: Black Ops 6 покажуть у рамках трансляції Xbox Games Showcase. Гра повинна стартувати на PC, а також на двох поколіннях консолей PlayStation і Xbox. За чутками вона з'явиться в сервісі Game Pass у день виходу.

 
Обговорити в форумі (коментарів: 15)

У вересні відбудеться конференція Intel Innovation 2024. Очікується анонс процесорів Arrow Lake

У вересні пройде конференція Intel Innovation, на якій процесорний гігант розповість про свої нові продукти. Цього разу її заплановано на 24-25 вересня. Чипмейкер поки що не розкриває детальної програми заходу, проте можна з упевненістю говорити, що не обійдеться без анонсу процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake).

Intel

Intel вже підтвердила наміри випустити процесори Arrow Lake у четвертому кварталі. Ці чипи будуть використовуватися як у ноутбуках, так і в настільних комп'ютерах з платформою LGA1851. Виробники материнських плат, на кшталт MSI та Gigabyte, вже почали готуватися до їхнього релізу. У рамках Intel Innovation 2024 також напевно торкнуться теми серверних чипів, прискорювачів обчислень й штучного інтелекту.

Варто додати, що презентація споживчих процесорів на конференції Intel Innovation вже стала традицією. У 2021 році було презентовано чипи Core 12-го покоління (Alder Lake), у 2022-му — CPU Core 13-го покоління (Raptor Lake), а минулого року Intel анонсувала процесори Core Ultra 100 (Meteor Lake).

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Продано три мільйони копій Dragon's Dogma 2

Розробники рольової гри Dragon's Dogma 2 оголосили про три мільйони проданих копій та в спеціальному повідомленні подякували геймерам за підтримку. Для досягнення цього показника грі знадобилося майже три місяці, оскільки вона стартувала 7 березня. Dragon's Dogma 2 доступна на платформах PlayStation 5, Xbox Series та PC.

Dragon's Dogma 2 отримала добрі оцінки від критиків. Гравці загалом теж задоволені проєктом — їм подобається відкритий світ із безліччю подій та видовищні бої. І хоча Dragon's Dogma 2 лише розвиває напрацювання першої частини, вона виглядає досить оригінально на тлі сучасних рольових ігор.

З іншого боку, Dragon's Dogma 2 відома надзвичайно високими системними вимогами. На консолях гравці змушені грати при 30 кадрах на секунду. На PC продуктивність упирається в потенціал процесора, і навіть на дорогих конфігураціях з топовими CPU в містах ви отримаєте постійні просідання нижче 60 кадрів на секунду. Тому в Steam у гри змішані відгуки та безліч нарікань на оптимізацію. При цьому гра показала хороший старт у цьому сервісі та в якийсь момент піковий онлайн Dragon's Dogma 2 у Steam сягав 220 тисяч одночасних гравців, що є відмінним результатом для сюжетної синглової гри.

 

MSI GeForce RTX 4090 Suprim Fuzion отримала вбудовану систему рідинного охолодження

Micro-Star International працює над ще одним варіантом відеокарти GeForce RTX 4090. На виставку Computex 2024, яка пройде наступного тижня, вона привезе модель GeForce RTX 4090 Suprim Fuzion. Ця версія примітна вбудованою системою рідинного охолодження та займе в системному блоці відразу п'ять слотів розширення.

MSI GeForce RTX 4090 Suprim Fuzion

За охолодження відеокарти MSI GeForce RTX 4090 Suprim Fuzion, як було зазначено вище, відповідає готова СРО, всі елементи якої знаходяться під кожухом. Обдув забезпечує пара вентиляторів діаметром близько 100 мм. Також варто відзначити додаткові мідні радіатори, що відводять тепло від мікросхем пам'яті та елементів системи живлення. На торці у новинки розпаяний роз'єм 12VHPWR.

MSI GeForce RTX 4090 Suprim FuzionMSI GeForce RTX 4090 Suprim FuzionMSI GeForce RTX 4090 Suprim Fuzion

Як підкреслює MSI, вбудована система рідинного охолодження забезпечує на 15% кращу продуктивність щодо традиційного повітряного кулера. Втім, підтвердити чи спростувати цю заяву можна буде лише у незалежних оглядах. Більше подробиць про відеокарту GeForce RTX 4090 Suprim Fuzion ми дізнаємося наступного тижня.

Джерело:
Allround-PC

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Нова демонстрація ремейку Silent Hill 2 пройде 30 травня

Днями очікується нова трансляція Silent Hill від Konami, також можуть назвати дату релізу довгоочікуваного ремейку Silent Hill 2. Відповідний захід офіційно анонсовано компанією Konami, і одночасно польська студія Bloober Team опублікувала запрошення на цю трансляцію. Це явний натяк, що нам покажуть щось нове, пов'язане із Silent Hill 2 Remake, над яким працює саме Bloober Team.

Згідно з численними чутками, розробка оновленої Silent Hill 2 вже на фінальній стадії. І на початку року була інформація, що Bloober Team вже зосереджується на нових проєктах. Ремейк запропонує покращену графіку, камеру, нову бойову систему і навіть покращений ШІ для супротивників. Але автори дотримуються оригінальної історії та не вносять змін до сюжету.

Відомо, що гра використовує рушій Unreal Engine 5, і в Steam вже опубліковані попередні системні вимоги гри. Відповідно до них гра підтримує тільки DirectX 12 і вимагає відеокарти рівня GeForce GTX 1070 Ti або Radeon RX 5700 для графіки низького або середнього рівня Full HD при 30 кадрах в секунду.

Мінімальні системні вимоги (low/Medium/1080p/30fps):

  • ОС: 64-розрядна Windows 10;
  • процесор: Intel Core i7-6700K чи AMD Ryzen 5 3600;
  • відеокарта: GeForce GTX 1070 Ti або Radeon RX 5700;
  • оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • вільне місце на накопичувачі: 50 Гбайт (рекомендується SSD).

Рекомендовані системні вимоги (Medium/1080p/60FPS або High/1080p/30FPS):

  • ОС: 64-розрядна Windows 10;
  • процесор: Intel Core i7-8700K чи AMD Ryzen 7 3600X;
  • відеокарта: GeForce RTX 2080 або Radeon RX 6700 XT;
  • оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • вільне місце на накопичувачі: 50 Гбайт (рекомендується SSD).

Також на шоу Konami ймовірно покажуть Silent Hill Townfall та Silent Hill f — ще два проєкти за мотивами легендарної серії, які анонсовані разом із рімейком Silent Hill 2, але досі про них дуже мало інформації.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

ASUS випускає міні-ПК NUC 14 Performance на платформі Intel Meteor Lake

Лінійка міні-комп'ютерів ASUS NUC поповнилася моделлю NUC 14 Performance. Пристрій виконаний на базі мобільних процесорів Intel Core Ultra (Meteor Lake) та оснащується дискретною графікою Nvidia GeForce RTX 40-ї серії. Нагадуємо, бізнес із виробництва систем NUC (Next Unit of Computing) компанія ASUS перейняла в Intel минулого року.

ASUS NUC 14 Performance

За технічними характеристиками міні-ПК ASUS NUC 14 Performance мало відрізняється від геймерського ROG NUC. Він виконаний у корпусі з габаритами 270x180x50 мм, а топова конфігурація поєднує процесор Core Ultra 9 185H та графіку GeForce RTX 4070 Laptop. Пристрій оснащений двома слотами під модулі SO-DIMM DDR5 та трьома роз'ємами M.2 для твердотілих накопичувачів.

ASUS NUC 14 Performance

Мережеві можливості представлені 2,5-гігабітним Ethernet та бездротовим модулем Wi-Fi 6E. Також варто відзначити наявність порту Thunderbolt 4 й можливість роботи з кількома 4K-дисплеями. Для живлення використовується зовнішній адаптер номіналом 330 Вт. Більш детальна інформація про новинку доступна на офіційному сайті ASUS.

ASUS NUC 14 Performance

Рекомендовані ціни ASUS NUC 14 Performance оголошені не були.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

The Rogue Prince of Persia викликала мінімальний інтерес у гравців

Компанія Ubisoft продовжує експерименти із серією Prince of Persia. На початку року вийшла метроїдванія Prince of Persia: The Lost Crown, яка виглядала досить просто, але дуже сподобалася гравцям. А 27 травня стартувала гра The Rogue Prince of Persia. Це суміш платформера та рогалика з ще простішою графікою.

Поки гра доступна в ранньому доступі Steam, її поступово доповнюватимуть та оновлюватимуть. Але навіть для раннього доступу запуск гри важко назвати успішним. За перший день піковий онлайн не перевищив 849 одночасних гравців. Нещодавно в Steam стартував рогалик Hades II, який легко досяг пікового онлайну в 103 тисяч гравців та навіть підняв продажі першої частини. При цьому в гри теж стилізована графіка, хоча Hades II візуально набагато привабливіша за The Rogue Prince of Persia.

Ті, хто ризикнув познайомитися з ранньою версією нової гри Ubisoft, загалом задоволені. Вона робить акцент на акробатику та складні бої. Зараз у грі є кілька рівнів, які змінюються при кожному проходженні. При цьому кожна локація має свої особливості, своїх ворогів та свій стиль проходження. Рівні лінійні, але вони завжди мають багато альтернативних шляхів. Виходить гідний представник жанру рогаликів, попри відверто дешеву графіку. Зате всі хвалять музичний супровід. Ігрові критики теж непогано відгукуються від The Rogue Prince of Persia і кажуть, що проєкт має хороший потенціал. Багато хто відзначає схожість гри з Dead Cells.

В українському Steam гру можна придбати за 386 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Утиліта AIDA64 оновлена до версії 7.30

Сьогодні стала доступною оновлена популярна діагностична утиліта AIDA64 від FinalWire. У версії 7.30 з'явилися численні вдосконалення та оптимізації для темного режиму та режиму високої контрастності, покращено швидкість роботи та з'явилась підтримка найновішої графіки й обчислювальних технологій GPGPU від AMD, Intel та Nvidia.

Aida7.30

Нові функції та покращення:

  • Підтримка Microsoft Windows 11 2024 Update;
  • Тест стабільності системи: оптимізоване вимірювання частот;
  • Покращено режим високої контрастності;
  • Сенсорну панель тепер можна закріпити на моніторі;
  • Підтримка процесорів Intel Meteor Lake PS;
  • Онлайн інструкція користувача;
  • Підтримка сенсорів Razer PWM PC Fan;
  • Покращено підтримку процесорів Intel Arrow Lake та Lunar Lake;
  • Налаштування: оптимізовано затримку відкриття;
  • Підтримка відеоадаптерів Intel Arc A310E, Arc A350E, Arc A370E, Arc A380E, Arc A580E, Arc A750E;
  • Підтримка відеоадаптерів Nvidia RTX A400, RTX A1000.

aidapanel

Що нового у порівнянні з AIDA64 v7.00:

  • Темний режим з трьома темними темами;
  • Покращено моніторинг сенсорів графічних карт серії Nvidia GeForce RTX 3000 та 4000;
  • Локалізація ісландською;
  • Оновлено інтерфейс користувача з налаштовуваною панеллю інструментів;
  • Додано прискорені тести AVX-512 для процесорів серії AMD Ryzen Threadripper 7000;
  • Оптимізовано тести AVX2 для чипів Intel Meteor Lake;
  • Покращено підтримку материнських плат з сокетом AMD TR5;
  • Доступна інформація по чипсету для AMD TRX50 та WRX90;
  • Покращено підтримку чипів Intel Arrow Lake та Lunar Lake;
  • Підтримка Microsoft Windows 11 2023 Update;
  • Попередня підтримка для процесорів Intel Clearwater Forest та Panther Lake;
  • Підтримка ACPI 6.5;
  • Інформація про відеоадаптер AMD Radeon RX 6750 GRE 12GB;
  • Інформація про відеоадаптер Nvidia GeForce RTX 4080 Super.

AIDA64 v7.30 доступна у виданнях Extreme, Engineer, Business та Network Audit. Придбати утиліту або завантажити пробну версію можна на офіційному сайті.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Стали відомі перші плати MSI LGA1851 на базі логіки Intel Z890 та B860

У продаж десктопні процесори Intel Arrow Lake-S та відповідні материнські плати LGA1851 надійдуть ближче до кінця року. Цю інформацію раніше підтвердив сам чипмейкер. Intel оголосила про плани випустити їх упродовж четвертого кварталу та пообіцяла поділитися додатковою інформацією на виставці Computex 2024.

Партнери процесорного гіганта теж не сидять склавши руки. Наприклад, Gigabyte готує не менше восьми материнських плат із топовим набором логіки Intel Z890. Тепер стали відомі подробиці про аналогічні плати MSI.

MSI
MSI MEG Z690 Godlike для процесорів Intel LGA1700

У Мережі опинився перелік перших системних плат Micro-Star International для платформи LGA1851. Йдеться про моделі з наборами логіки Intel Z890 та B860, серед яких будуть рішення типорозміру E-ATX, ATX, microATX та Mini-ITX. Інакше кажучи, компанія запропонує плати для збирання найрізноманітніших систем. Флагманським рішенням MSI, як і в минулому, стане модель серії Godlike. Усього компанія готує більше десятка плат LGA1851:

MSI

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Чутки: мобільні та десктопні процесори AMD Zen 5 вийдуть цього літа

Від азійських джерел надходять нові подробиці про процесори AMD Zen 5. Зокрема компанія Aoostar пообіцяла випустити міні-комп'ютери на базі мобільних чипів Strix Point до кінця серпня. Це означає, що офіційний анонс новинок відбудеться протягом найближчих двох місяців, найімовірніше, вже на виставці Computex 2024 на початку червня. Нагадуємо, що у так званий «нульовий» день заходу відбудеться доповідь генерального директора AMD Лізи Су.

AMD

Анонс десктопних процесорів AMD Zen 5 теж не забариться. Неофіційні джерела стверджують, що CPU Ryzen 9000 (Granite Ridge) для платформи AM5 вийдуть вже у середині літа, тобто їхня презентація також може відбутися на Computex 2024. Орієнтовно наприкінці липня до продажу мають надійти моделі з кількістю ядер Zen 5 від 6 до 16 штук. Додамо, що корпорація Intel оновить свою настільну платформу лише у четвертому кварталі.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 20)