Lego Horizon Adventures, Harry Potter Quidditch Champions та інші ігри Summer Game Fest 2024

Пройшло чергове шоу Summer Game Fest із незмінним ведучим Джеффом Кіллі. Ця трансляція є головним майданчиком для презентації ігор та відкриває серію літніх ігрових заходів. Про деякі анонси ми писали в окремих новинах, а тепер відзначимо усі важливі та цікаві ігри, які показали на трансляції.

Почалося шоу з анонсу аркадного екшену Lego Horizon Adventures. Це весела гра у всесвіті Horizon, в яку можна грати одному або в кооперативному режимі.

Lego Horizon Adventures вийде цього року на PlayStation 5, PC та Switch.

Unbroken Studio та Warner Bros. Games представили гру Harry Potter Quidditch Champions. Це симулятор квідича — вигаданого спорту з чарівного світу Гаррі Поттера.

Гра буде доступна на двох поколіннях консолей PlayStation та Xbox One, а також на PC.

Компанія Ubisoft показала короткий, але яскравий тизер екшену Star Wars Outlaws. Велику демонстрацію обіцяють у рамках окремого заходу Ubisoft Forward 10 червня.

2K Games та Firaxis Games анонсували нову стратегію Sid Meier's Civilization VII, яку планують випустити наступного року.

Torn Banner Studios (автори Chivalry) анонсувала No More Room in Hell 2. Це кооперативний шутер з ордами зомбі. Гру випустять восени поточного року.

Показали новий яскравий трейлер екшену Black Myth: WuKong.

Представлено новий трейлер Batman: Arkham Shadow. Гра буде ексклюзивом системи віртуальної реальності Quest 3.

Показали відео ігрового процесу Delta Force: Hawk Ops. Це багатокористувацький військовий шутер в дусі Battlefield від студії Level Infinite.

Warhorse Studios порадувала новим видовищним трейлером середньовічної рольової гри Kingdom Come: Deliverance 2.

Студія Funcom показала кінематографічний трейлер багатокористувацької гри Dune: Awakening.

Представлено геймлейний трейлер бойового горору Slitterhead. Проєкт цікавий тим, що розробкою керує творець Silent Hill та Siren.

Корейська Nexon незабаром запустить красивий багатокористувацький лутер-шутер The First Descendant.

Remedy анонсувала доповнення Night Spring для Alan Wake 2.

Анонсовано перевидання New World: Aeternum. Це оновлена версія відомої MMO, яка є водночас великим оновленням оригіналу та ремастером. Гра вийде на PC та консолях і буде доступна для проходження та в одиночному режимі.

Компанія Bandai Namco показала новий трейлер пригодницького екшену Unknown 9: Awakening. Героїня подорожує між світами у гонитві за таємними знаннями, використовує таємничі сили та протистоїть могутній організації.

Capcom показала новий трейлер Monster Hunter Wilds з жахливими та величезними монстрами, на яких будуть полювати гравці.

Найближчим часом Capcom випустить екшен Kunitsu-Gami: Path of the Goddess, з яким знайомить відповідний трейлер. Гра надійде у продаж 19 липня.

Blumhouse Games, нещодавно створений ігровий підрозділ кіностудії Blumhouse Productions, показала відео з декількома дебютними проєктами у жанрі жахів.

Одним із сюрпризів шоу став видовищний трейлер Phantom Blade Zero. Це напружений китайський екшен у дусі Sekiro: Shadows Die Twice та Bloodborne.

Focus Entertainment показала новий трейлер екшену Warhammer 40,000: Space Marine 2.

Також варто відзначити незвичайну гру Cairn, що є симулятором скелелаза.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

З'явилася демонстрація ігрового процесу Slitterhead від творців Silent Hill та Siren

Під час Summer Game Fest 2024 було представлено трейлер гри Slitterhead. Це горор від Bokeh Game Studio, яку очолює Кейчіро Тояма (Keiichiro Toyama), творець оригінальної Silent Hill та серії Siren.

Slitterhead

Відео розпочинається зі сцени, де детектив вивчає місце злочину. Потім ми спостерігаємо, як потойбічна сутність бере під контроль випадкових людей на вулиці, і ці персонажі борються з дивними монстрами. При цьому можна буде вселятися не лише у людей, а й навіть у собаку. Гра робить акцент на бойовій системі з різноманітною системою ближнього бою та вогнепальної зброї, що помітно виділяє її на тлі звичних японських горорів.

Кейчіро Тояма також поділився деякими деталями проєкту в інтерв'ю для IGN. Slitterhead запропонує ретельно деталізоване східне місто, яке, зокрема, натхнене видами Гонконгу 90-х років минулого століття. І в цілому гонконзьке кіно є одним із джерел візуального натхнення поряд із рядом японських манг. Гра розвиває ідею з вселенням у різних людей, яка була реалізована у Siren. Але в Slitterhead вона буде працює трохи за іншою схемою. Також гравцеві доведеться постійно жертвувати кимось під час проходження. Сам процес проходження триватиме близько 15 годин. Це сюжетна пригода без побічних завдань та відкритого світу. Музику для гри пише відомий ігровий композитор Акіра Ямаока, відомий за саундтреком до серії Silent Hill.

Творці гри прагнули до збалансованої графіки, яка не вимагатиме топового ПК та виключно нових консолей. Тому гра йтиме в 4K на новому поколінні консолей і в 1080p на старому поколінні. Усього серед платформ заявлені PlayStation 4 та PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series X/S. На PC гра буде доступна у сервісах Steam та Epic Games. Реліз відбудеться 8 листопада 2024 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Опубліковано новий трейлер Kingdom Come: Deliverance 2

Warhorse Studios порадувала фанатів новим видовищним трейлером середньовічної рольової гри Kingdom Come: Deliverance 2. Гра розповість про нові пригоди Індржиха (Генрі) у Богемії XV століття.

Kingdom Come: Deliverance 2

Kingdom Come: Deliverance 2 є прямим сюжетним продовженням першої частини, яке розповість про остаточне становлення героя та його другий шанс на помсту. Судячи з трейлера, на нас чекають як комічні ситуації, так і суворі битви з облогами міст. Гра, як і раніше, робить акцент на реалізм та історичну автентичність.

Гра ще не має дати виходу, але розробники обіцяють випустити Kingdom Come: Deliverance 2 до кінця поточного року. Гра створюється на рушії CryEngine. Раніше Даніель Вавра розповідав, що він грає в ранню версію гри в 4K при налаштуваннях Very High на ПК із відеокартою GeForce RTX 4080 Super.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Опубліковано системні вимоги Black Myth: Wukong

Через пару місяців відбудеться реліз фентезійного рольового бойовика Black Myth: Wukong від студії Game Science. Він створюється за мотивами китайської міфології, зокрема сюжет гри заснований на класичному романі «Подорож на Захід». Сьогодні розробники почали приймати попередні замовлення та опублікували докладні системні вимоги проєкту.

Black Myth: Wukong

Хороша новина в тому, що для запуску Black Myth: Wukong не обов'язково мати потужний ігровий комп'ютер. У «мінімалках» розробники вказують процесор рівня Core i5-8400 або Ryzen 5 1600 та відеоадаптер GeForce GTX 1060 або Radeon RX 580. Цієї конфігурації має вистачити для середніх налаштувань якості графіки в роздільній здатності 1080p.

Для використання ефектів на основі трасування променів знадобиться як мінімум GeForce RTX 3060, а у разі роздільної здатності 4K з ультраналаштуваннями не обійтися без GeForce RTX 4080 Super. Також звертаємо увагу, що зазначені конфігурації розробники випробували з увімкненою технологією масштабування DLSS/XeSS/FSR. Тобто для «справжнього 4K» може знадобитися GeForce RTX 4090.

Black Myth: Wukong

Оформити попереднє замовлення на Black Myth: Wukong у Steam можна за 1699 гривень. Реліз гри заплановано на 20 серпня.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Alan Wake 2 отримає доповнення Night Springs

На презентації Summer Game Fest 2024 студія Remedy офіційно анонсувала DLC для сюжетного горору Alan Wake 2 під назвою Night Springs. Доповнення пов'язане з однойменним вигаданим телешоу, яке ви могли бачити на екранах телевізорів усередині гри.

Нова пригода запропонує три епізоди зі своїми героями. Кожен із персонажів нагадує героїв з різних ігор Remedy — це агент Джессі Фейден із Control, шериф Тім Брейкер та офіціантка Роуз Меріголд. Доповнення продовжує розвивати ідею світів, що перетинаються, і експериментує з жанрами, тому тут буде шутер, файтинг, головоломки та навіть елементи текстової пригоди.

Кожна історія Night Springs буде несподіваною сміливою фантазією, де розробники експериментували з візуальною подачею, формою та змістом.

Кожен епізод буде самостійною історією, але всі сюжети нерозривно пов'язані із всесвітом Alan Wake.

Фанатам Alan Wake 2 не доведеться довго чекати на DLC, оскільки воно стане доступним вже сьогодні, 8 червня. Але основну гру і доповнення, як і раніше, можна купити тільки в магазині Epic Games Store.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Анонсовано ремастер гри The Thing

Класична гра The Thing 2002 року отримає покращене перевидання. Це легендарний проєкт, який був сюжетним продовженням однойменного фільму 1982 року. Гра чудово відтворювала атмосферу оригіналу і пропонувала керувати загоном, де будь-якої миті один з напарників міг виявитися монстром.

Проєкт виходив на PC та PlayStation 2, тому на цей час технічно серйозно застарів. Тепер Nightdive Studios випустить ремастер The Thing, адаптований до сучасних систем. Оновлена версія отримає повноцінну підтримку 4K, будуть покращені текстури, ефекти, анімації та моделі персонажів.

Ремастер вийде на PC (Steam), на консолях PlayStation 4 та PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series X/S, а також на Nintendo Switch. Гру обіцяють випустити пізніше цього року.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Sid Meier's Civilization VII вийде наступного року

Напередодні Summer Game Fest 2024 було багато чуток про новий великий анонс від компанії 2K Games. Журналісти припускали, що це буде Borderlands 4, але насправді все виявилося інакше. На шоу офіційно представили Sid Meier's Civilization VII — нову частину легендарної серії покрокових стратегій про управління великими цивілізаціями.

Поки що гравцям показали тизер без кадрів ігрового процесу. Опис у гри цілком стандартний — станьте одним із лідерів світової історії, створюйте свою цивілізацію, розширюйте територію, будуйте міста, воюйте або співпрацюйте з конкурентами.

Відомо, що над серією традиційно працює студія Firaxis Games і розробники планують випустити свій проєкт наступного року. Гра вже має сторінку в сервісі Steam. Також Sid Meier's Civilization VII з'явиться на консолях PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One та Nintendo Switch.

Обговорити в форумі (коментарів: 23)