Новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl з Xbox Games Showcase

Українська студія GSC Game World представила новий трейлер довгоочікуваної гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Це амбітне продовження легендарної серії з великим відкритим світом та нелінійним сюжетом.

Відео з підзаголовком «Час можливостей» демонструє багато атмосферних та гарних локацій, перестрілки з людьми та монстрами, рукопашні сутички та затишні сталкерські бази.

Новий трейлер набагато динамічніший та інформативніший відносно минулих відео. І це вселяє тверду впевненість у тому, що гра вийде у вказаний термін 5 вересня. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl буде доступна на PC та консолях Xbox Series X|S. Також з першого дня релізу гра з'явиться в сервісі Xbox Game Pass.

Обговорити в форумі (коментарів: 97)

Анонсовано шутер Doom: The Dark Ages

У рамках презентації Xbox Games Showcase було анонсовано багато нових ігор. Серед них нова частина серії Doom, на яку натякали багато інсайдерів. Bethesda та id Software офіційно представили перший трейлер Doom: The Dark Ages.

Нова гра розповість ранню історію думгая — коли він був суперзброєю богів та королів. Трейлер радує реальними кадрами ігрового процесу, і це, як і раніше, динамічний брутальний адреналіновий Doom. Стилістично гра близька до похмурого Doom 2016 року.

Гра має вийти у 2025 році на Xbox Series, PC та PlayStation 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Розбираємось у планах Intel та AMD щодо розвитку асортименту мобільних процесорів

У документах Clevo також розкриваються плани Intel та AMD щодо оновлення асортименту мобільних процесорів. Наприклад, найближчим часом очікується реліз лептопів із процесорами Intel Lunar Lake, а в четвертому кварталі вийдуть ноутбуки з чипами Arrow Lake. Обидва сімейства увійдуть до лінійки Intel Core Ultra 200.

AMD

На наступний рік Intel запланувала випуск чипів Arrow Lake-H Refresh. Водночас пристрої на базі CPU Core 14-го покоління (Raptor Lake-H Refresh) компанія Clevo пропонуватиме протягом наступних двох років. Ймовірно, ці процесори будуть використовуватись у недорогих ігрових ноутбуках. Ну а наприкінці 2025-го на зміну чипам Arrow Lake прийдуть Panther Lake. Це сімейство процесорів Intel планує майже повністю виготовляти на власних фабриках.

Intel

В той самий час документи Clevo щодо мобільних процесорів AMD дещо застаріли. Проте з них все ще можна отримати цікаву інформацію. Наприклад, підтверджується підготовка процесорів Strix Halo, особливістю яких стане потужна інтегрована графіка, здатна потягатися з дискретними відеоадаптерами. Також компанія працює над сімейством Fire Range (десктопні Ryzen 9000 у BGA-виконанні) та енергоефективними процесорами Krackan.

AMD

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 59)

Мобільні відеоадаптери GeForce RTX 50-ї серії запропонують від 8 до 16 Гбайт пам'яті GDDR7

До Мережі потрапили конфіденційні документи ODM-виробника ноутбуків Clevo, в яких розкриваються плани вендора щодо оновлення «начинки» своїх пристроїв. Зокрема, на 2025 рік він запланував випуск ігрових ноутбуків із дискретними відеоадаптерами GeForce RTX 50-ї серії.

GeForce RTX

Судячи з наданої інформації, Nvidia готує не менше шести мобільних 3D-прискорювачів Blackwell. Всі вони використовуватимуть мікросхеми пам'яті GDDR7, а обсяг відеобуфера складе від 8 до 16 Гбайт. Враховуючи, що для перших чипів GDDR7 характерна місткість 16 Гбіт (2 ГБ), ширина шини пам'яті в новинок повинна скласти 128, 192 та 256 розрядів. Подробиць про конфігурацію GPU, на жаль, Clevo у своїх документах не наводить.

GeForce RTX

Щодо мобільних відеоадаптерів початкового рівня, то партнери Nvidia продовжать використовувати старі моделі. Йдеться про GeForce RTX 2050 4GB, яку надалі замінить RTX 3050 4GB, GeForce RTX 3050 6GB та RTX 4050 6GB.

GeForce RTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 24)