Palit випустить GeForce RTX 4070 Ti Super у модифікації GameRock OmniBlack

Лінійка відеокарт Nvidia Ada Lovelace у виконанні компанії Palit поповнилася ще одним варіантом GeForce RTX 4070 Ti Super. Новинка отримала назву GameRock OmniBlack та виділяється на тлі схожих моделей відсутністю елементів підсвічування та чорним оформленням кожуха. Щоправда, підсилювальну пластину вона успадкувала від звичайної версії GameRock.

GeForce RTX 4070 Ti Super

За охолодження Palit GeForce RTX 4070 Ti Super GameRock OmniBlack відповідає потужний повітряний кулер із трьома вентиляторами. У системному блоці відеокарта займе 3,5 слота розширення, а її довжина становить 33 см. На торці у новинки розпаяно роз'єм живлення 12VHPWR. Для виведення зображення передбачено три роз'єми DisplayPort 1.4 та один HDMI 2.1.

GeForce RTX 4070 Ti Super

Заводського розгону не передбачено. Графічний процесор Nvidia AD103 функціонує на еталонній частоті від 2340 до 2610 МГц, але разом із цим Palit вирішила збільшити штатний рівень TBP з 285 до 295 Вт. З інших особливостей відеокарти можна відзначити дві мікросхеми BIOS із перемикачем на торці. Частотні параметри однакові, але друга містить тихий профіль вентиляторів.

GeForce RTX 4070 Ti Super

Щодо ціни відеокарти Palit GeForce RTX 4070 Ti Super GameRock OmniBlack інформації не надходило.

GeForce RTX 4070 Ti Super

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Microsoft відкладає вихід функції Recall у ШІ Copilot+ для Windows 11

Компанія Microsoft оголосила, що відкладає вихід функції Recall у ШІ Copilot+ для збірки Windows 11, яка мала стати доступною з 18 червня. Тепер невідомо коли й чи взагалі з'явиться цей функціонал навіть для учасників Windows Insider Program.

RecallRecall

Про появу Recall у Copilot+ стало відомо 20 травня. Суть функції полягає у тому, що Windows в автоматичному фоновому режимі робить знімки екрана з активністю користувача та дозволяє з допомогою ШІ шукати на них інформацію. Таким чином можна «відмотати час назад», знайти загублену інформацію, пригадати певні дії тощо.

Одразу від моменту анонсу Recall отримала дуже багато обґрунтованої критики з міркувань безпеки та приватності, а у Великобританії Офіс комісара з інформації навіть почав розслідування з цього приводу. Дослідники виявили, що інформація зберігається у відкритих базах даних SQLite, до яких інші користувачі можуть отримати доступ або локально, або з використанням зловмисного ПЗ. Microsoft намагалася запевнити всіх, що для доступу до цієї функції буде потрібен вхід через Windows Hello, а інформація буде шифруватися у режимі реального часу. Але зрештою, вирішили просто відкласти вихід Recall з метою її «подальшого поліпшення».

Джерело:
Tom`s Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

В Epic Games Store дарують дві гри: Idle Champions of the Forgotten Realms та Redout 2

В онлайновому магазині Epic Games Store стартувала нова роздача. До уваги користувачів пропонується безплатна гра Idle Champions of the Forgotten Realms. Хоча сам продукт не потребує оплати, магазин таким чином намагається привернути увагу до роздачі платного доповнення номінальною вартістю в 100 доларів США. Якщо встановити гру та увійти в акаунт до закінчення акції, гравці отримають доповнення Duke Ravengard's Champions of Renown Pack з різними внутрішньоігровими приємностями.

IdleChampionsandRedout2

Друга безплатна гра у стилі аркадних перегонів — це Redout 2. Ігри можна додати на свій обліковий запис Epic Games до вечора 20 червня 2024 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Realtek створює високошвидкісний SSD-контролер із підтримкою PCIe 5.0

Компанія Realtek відома більшості ПК-ентузіастів як розробник аудіокодеків та мережевих контролерів, однак в її асортименті також є платформи для твердотілих накопичувачів. У найближчому майбутньому тайванський чипмейкер має намір випробувати сили в сегменті високошвидкісних SSD-контролерів з інтерфейсом PCI Express 5.0. Про свої плани компанія розповіла на Computex 2024.

Realtek

Для початку Realtek планує випустити платформу RTS5781DL. Це контролер без зовнішнього буфера DRAM із чотирма лініями PCI-E 5.0. Він підтримує чотири канали NAND зі швидкістю 3600 МТ/с та дозволить створювати накопичувачі зі швидкістю читання/запису близько 10 Гбайт/с та максимальною швидкодією до 1,4 млн IOPS. Інженерні зразки нового SSD-контролера Realtek отримає у першому кварталі 2025 року.

Realtek

Надалі компанія випустить SSD-контролер RTS5782. Він теж оснащений чотирма лініями PCI Express 5.0, але працює з флеш-пам'яттю NAND у 8-канальному режимі (3600 МТ/с) та підтримує зовнішній буфер DRAM. Твердотілі накопичувачі на цій платформі запропонують швидкості до 14/12 Гбайт/с (читання/запис) та швидкодію близько 2,5 млн IOPS. Якщо говорити про терміни виходу Realtek RTS5782, то він дебютує не раніше 2026 року.

Джерело:
Guru3D

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

DeepCool потрапила під санкції США через співпрацю з російськими компаніями

Міністерство фінансів США днями запровадило санкції проти 16 компаній, які беруть участь у підтримці російської економіки у воєнний час або постачають товари зі списку експортного контролю CHPL (Common High Priority Items List). В ньому перелічені важливі для військової промисловості товари з високим ризиком незаконного перенаправлення до рф, наприклад, мікросхеми та друковані плати. Що цікаво, серед зазначених компаній опинилася Beijing Deepcool Industries, відома як виробник систем охолодження, блоків живлення та інших компонентів ПК.

DeepCool

За даними влади США, DeepCool поставила російським компаніям, які перебувають у санкційному списку, товарів на суму понад мільйон доларів. Обмеження від мінфіну США передбачають, що американський підрозділ DeepCool має негайно припинити свою діяльність, оскільки він не може вести жодних справ зі своєю материнською компанією в Китаї. Продаж продукції бренду буде припинено, оскільки жителі США теж не можуть вести з компанією жодних справ. Це також може означати, що американська філія DeepCool не зможе надавати післяпродажну підтримку наявним клієнтам.

Сама DeepCool на цей момент ніяк не прокоментувала вищеописану ситуацію. Варто додати, що продукти бренду все ще доступні для купівлі у великих американських ритейлерів, включно з Amazon, MicroCenter та Newegg.

Джерело:
US Department of State

Обговорити в форумі (коментарів: 122)