AMD Ryzen 9 9950X коштуватиме дешевше за попередника на момент релізу

Закордонні інтернет-магазини почали готуватися до старту продажів процесорів AMD Ryzen 9000 (Granite Ridge) для платформи AM5. Ці чипи стануть доступні для покупки 31 липня та, судячи з опублікованої інформації, будуть дешевшими за своїх прямих попередників. Принаймні, якщо розглядати ціни на момент релізу.

AMD Ryzen

Від неофіційних джерел вже надходила інформація, що AMD планує змінити схему ціноутворення процесорів Ryzen 9000-ї серії, внаслідок чого вони подешевшають на 50-100 доларів відносно попередників. Тепер у нас є підтвердження цього від зарубіжних ритейлерів.

Наприклад, у Канаді флагманський Ryzen 9 9950X оцінили в 839 доларів (еквівалент 610 дол. США), тоді як за Ryzen 9 7950X/7950X3D на момент релізу в тому самому магазині просили 939 канадських доларів (близько $683). Справедливо зазначити, до теперішнього часу всі CPU Ryzen 7000-ї серії відчутно подешевшали.

AMD Ryzen

Сама AMD не поспішає називати рекомендовані ціни процесорів Ryzen 9000-ї серії. Вони стануть відомі ближче до офіційного релізу нових «камінців», імовірно, з цього приводу «червоні» влаштують ще одну презентацію з додатковою інформацією про архітектуру Zen 5 та новими бенчмарками.

AMD Ryzen

Джерела:
VideoCardz
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Lian Li випускає корпус O11 EVO RGB Automobili Lamborghini

Тайванська компанія Lian Li у колаборації з італійським виробником суперкарів представила брендований корпус O11 EVO RGB Automobili Lamborghini.

Lian Li

Від стокових варіантів O11 новинка вирізняється логотипом Lamborghini на передній панелі, обтягнутими у карбон елементами шасі та 5″ дисплеєм на задній панелі, що імітує зовнішність панелі приладів боліда та відображає температуру і частоту процесора. Цей ексклюзив доступний до продажу в обмеженій кількості в 6498 одиниць. Орієнтовна вартість становить 299 доларів у США, або 349 євро для Європейського Союзу.

Lian Li

За характеристиками Lian Li O11 EVO RGB Automobili Lamborghini мало відрізняється від оригінального O11 EVO. Це Mid-Tower корпус із підтримкою материнських плат формату E-ATX, семи карт розширення довжиною до 455 мм і процесорних кулерів заввишки до 167 мм. Усередині також є місце для радіаторів СРО типорозміру до 360/420 мм, а на панелі введення-виведення доступні два порти USB 3.2 Type-A, один Type-C і комбінований 3,5-мм аудіороз'єм.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Kioxia наростила обсяги виробництва пам'яті NAND до старого рівня

На тлі падіння цін на мікросхеми флеш-пам'яті NAND, яке спостерігалося протягом останньої пари років, лідери галузі почали скорочувати обсяги виробництва. У підсумку їм вдалося позбутися зайвих складських запасів, стабілізувавши ринкову ситуацію. Зараз чипмейкери з оптимізмом дивляться в майбутнє, потроху нарощуючи випуск флеш-пам'яті, наприклад, Kioxia (колишня Toshiba Memory Corporation) вже повернула обсяги виробництва до старого рівня.

Kioxia

Цього місяця Kioxia вивела на повну потужність конвеєри на заводах в Йоккаїті та Кітакамі, де випускаються мікросхеми флеш-пам'яті. Це потенційно означає, що четвертий за величиною у світі виробник 3D NAND повертається до боротьби за ринкову частку. Зазначимо, що протягом минулих 20 місяців компанії доводилося урізати обсяги виробництва, причому деякий час фабрики були завантажені приблизно на дві третини своєї теоретичної потужності.

На думку закордонних колег, у міру того як виробники 3D NAND почнуть нарощувати виробництво, ціни можуть стабілізуватися, а потім знизитися. Тобто може статися ситуація, коли вже зовсім скоро чипмейкери знову почнуть скорочувати обсяги випуску флеш-пам'яті.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Другою найпопулярнішою грою Steam став клікер Banana. Він поступається тільки Counter-Strike 2

До трійки найпопулярніших ігор серед користувачів Steam несподівано увірвався клікер Banana. Згідно зі статистикою SteamDB, піковий онлайн за останні 24 години у цього проєкту склав 847 040 гравців. За цим показником Banana поступається тільки Counter-Strike 2, випередивши такі популярні ігри, як Dota 2, PUBG: Battlegrounds, Naraka: Bladepoint, Apex Legend й Grand Theft Auto V.

Banana

У Banana геймерам пропонується просто клікати на банан і набирати очки. Одночасно з цим в інвентарі з'являтимуться різні нагороди, які потім можна продати на Ринку спільноти Steam. Можна з упевненістю заявити, що левова частка багатотисячної армії гравців Banana — це боти, створені з метою заробітку. Сама Valve поки ніяк не реагує на цю ситуацію, що дало змогу проєкту вирватися в «топи» Steam.

Banana

Разом із Banana зростає популярність інших ігор-клікерів. Наприклад, за останні дні багаторазово зросла аудиторія Cats, а зараз SteamDB фіксує близько 50 тисяч одночасних «гравців».

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Відеокарта Zephyr GeForce RTX 4070 ITX отримала кулер з одним вентилятором

Китайська фірма Zephyr підготувала до релізу компактний варіант відеокарти GeForce RTX 4070. Пристрій отримав нехитру назву GeForce RTX 4070 ITX, має довжину всього 172 мм та займе в системному блоці два слоти розширення.

GeForce RTX 4070

Відеокарта Zephyr GeForce RTX 4070 ITX виконана на друкованій платі альтернативного дизайну з одним 8-контактним роз'ємом PCI-E Power. Охолодження пристрою забезпечує повітряний кулер з одним вентилятором, який, за заявами виробника, не поступається рішенням з двома вентиляторами.

З інших особливостей новинки можна відзначити великий виріз на задній панелі для викиду гарячого повітря. Заводського розгону не передбачено. Графічний процесор Nvidia AD104-250 функціонує на еталонних частотах від 1920 до 2475 МГц. Набір відеовиходів представлений трьома DisplayPort 1.4 та одним HDMI 2.1.

GeForce RTX 4070

Офіційно відеокарта Zephyr GeForce RTX 4070 ITX доступна лише на китайському ринку. Втім, цінителі компактних систем, напевно, зможуть придбати її через відомі торгові платформи.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)