Після дворічного тестування McDonald's відмовляється від впровадження ШІ

Мережа швидкого харчування McDonald's оголосила про припинення тестування системи для автоматичного приймання замовлень на основі штучного інтелекту. Два роки тому McDonald's спільно з IBM почали впроваджувати AOT (Automated Order Taker), яка працювала приблизно у 100 ресторанах. Система на базі ШІ мала спростити та прискорити приймання голосових замовлень. І за заявою представників McDonald's ця система показала певні успіхи. Але все ж таки компанія вирішила відмовитися від ШІ та згорнути даний експеримент.

Проблема автоматичної системи у неправильній інтерпретації діалектів та акцентів, через що ШІ часто помилявся та неправильно оформлював замовлення. Але причини, мабуть, не в акцентах, а набагато глибші. Зокрема, згадуються ситуації, коли ШІ плутався у кількості напоїв та додавав бекон до морозива.

Попри негативний досвід, компанія McDonald's не відкидає можливості впровадження ШІ в майбутньому. IBM планує розвивати AOT далі, оскільки зацікавленість у системі висловили інші мережі харчування.

Джерела:
CNBC
New York Post

 
Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Сьогодні виходить Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Довгоочікувана подія для всіх фанів гри Elden Ring. Сьогодні ввечері відбудеться реліз масштабного доповнення Shadow of the Erdtree, яке розширить історію світу, додасть нові локації та нових босів. Це найбільше DLC в історії студії FromSoftware. І напередодні ми писали, що ігрові критики ставлять безпрецедентно високі оцінки Shadow of the Erdtree.

Тепер компанія Bandai Namco вирішила нагадати про доповнення новим трейлером. Трихвилинне атмосферне відео демонструє нових босів та пафосну битву з великим драконом, що вивергає вогонь. Гравців знову чекають складні битви та занурення у таємничий світ.

Щоб почати нову пригоду, гравці повинні перемогти босів Mohg Lord of Blood та Starscourge Radahn. Це розблокує доступ до нової історії та DLC.

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Qualcomm випустить до десяти варіантів однокристальної системи Snapdragon X

Лінійка однокристальних систем Qualcomm Snapdragon X наразі офіційно представлена кількома моделями, включно з усього одним варіантом Snapdragon X Plus. Проте чипмейкер розглядає випуск відразу десяти модифікацій нової SoC. Підтвердження цього було виявлено у файлах графічного драйвера для iGPU Adreno, в якому перераховані ще непредставлені варіанти Snapdragon X.

Snapdragon X

Згідно з останньою інформацією, Qualcomm надалі займеться розширенням лінійки Snapdragon X Plus, тоді як модельний ряд Snapdragon X Elite вже представлений майже в повному складі. Очікується, що в нових Plus-версіях SoC будуть використовуватися десять ARM-ядер Oryon, а відмінності полягають у тактових частотах та обчислювальній потужності GPU або NPU-блоку. Хай там що, розширення лінійки SoC Snapdragon X «вниз» дасть змогу налагодити випуск доступніших ноутбуків із цією платформою.

Snapdragon X

Справедливо зазначити, що не всі з перерахованих вище варіантів Snapdragon X покинуть лабораторії Qualcomm і отримають статус серійного продукту.

Джерело:
VideoCardz

 
Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Seagate почне офіційно продавати жорсткі диски, що були у використанні

Компанія Seagate, провідний виробник жорстких дисків, заявила про приєднання до ініціативи The Circular Drive Initiative. Суть програми у повторному використанні пристроїв, які раніше працювали у центрах обробки даних. Seagate разом з іншими компаніями прагне мінімізувати електронні відходи. Зазвичай жорсткі диски з дата-центрів підлягають знищенню та перемелюванню. Рідкоземельні матеріали, що використовуються у HDD, не підлягають повторному використанню. Тобто це не дуже практично і завдає шкоди довкіллю.

Компанія Seagate готова забезпечити циклічність у використанні своїх накопичувачів. Головним питанням при повторному використанні є безпека інформації, щоб уникнути витоку даних. Виробник забезпечить повне знищення даних та підготує пристрій до повторного використання. Seagate заявляє, що у 2023 фінансовому році компанія вже продовжила термін служби приблизно 1,19 мільйона жорстких та твердотілих накопичувачів. А тепер офіційно сертифіковані для повторного використання диски будуть доступні для покупки у магазині Seagate на платформі eBay.

Джерело:
Seagate

Обговорити в форумі (коментарів: 95)

Нові подробиці Dragon Age: The Veilguard

В цьому році BioWare порадує нас грою Dragon Age: The Veilguard, раніше відомою як Dragon Age: Dreadwolf. У рамках нещодавніх ігрових шоу нам показали трейлер та навіть демонстрацію реального ігрового процесу. Тепер деякими новими подробицями поділилося видання Game Informer.

Відомо, що в результаті магічного ритуалу герой буде пов'язаний із Соласом. При цьому сам маг замкнений у Завісі (Veil), де буде основна база нашої команди. У грі є кілька супутників із різними здібностями й кожен зі своєю історією. При цьому автори добре попрацювали над різноманітністю, тому образи деяких персонажів вже викликали нерозуміння фанатів. Виконання спільних квестів та особистих завдань впливатиме на стосунки із супутниками.

У грі обіцяють похмуру атмосферу та багато похмурих локацій. Оновлено бойову систему. Тепер вона пропонує точніший контроль дій. І розробники всіляко нахвалюють нову систему, називаючи її найкращою в серії.

Кожен клас бійців матиме легкі та важкі атаки, а також особливі навички. Наприклад, воїн може відбивати удари щитом та кидати його у стилі Капітана Америки. Розбійник теж має навички парирування, а також вміє поводитися з луком. Маг може опанувати різні атакуючі заклинання і при цьому вміє використовувати щит для блокування. Усі класи можуть перемикатися між двома наборами озброєння прямо під час бою. Наприклад, маг використовує важку палицю, потім перемикається на магічні кинджали для легких атак, а потім знову повертається до палиці. Бійці можуть лікуватися прямо під час бою, також вони використовують ривок та ухилення, щоб уникнути ушкоджень. Буде тактична пауза, яка дозволить роздавати точні команди напарникам та створювати руйнівні комбо із поєднанням різних здібностей. Але супутники можуть діяти абсолютно самостійно.

Дерево прокачування основного персонажа більше, ніж у його напарників, переважно завдяки специфічним пасивним навичкам. Загальна філософія прокачування така, щоб забезпечити абсолютно різні стилі гри, залежно від класу.

Вихід Dragon Age: The Veilguard заплановано на осінь цього року. Гра буде доступна на PC, PlayStation 5 та Xbox Series S|X.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Samsung працює над твердотілими накопичувачами 990 EVO Plus та 9100 PRO

В асортименті Samsung незабаром з'являться дві нові лінійки твердотілих накопичувачів. Компанія зареєструвала в Південній Кореї дві торгові марки: 990 EVO Plus та 9100 PRO. Очевидно, що під цими назвами будуть запропоновані майбутні накопичувачі вендора, але, на жаль, якихось подробиць про «начинку» або швидкісні показники цих SSD доведеться ще почекати.


Samsung 990 PRO

Оригінальна серія Samsung 990 EVO вийшла в січні та представлена пристроями, які здатні працювати в режимах PCI Express 4.0 x4 або PCI-E 5.0 x2. Можна припустити, що оновлені Plus-версії цих NVMe-накопичувачів зможуть запропонувати більш високі швидкісні показники. Наприклад, у минулому Samsung схожим чином підійшла до випуску лінійки 970 EVO Plus, де перехід на нові мікросхеми 3D V-NAND TLC дав змогу наростити швидкодію відносно звичайних SSD 970 EVO.

Що стосується лінійки Samsung 9100 PRO, то закордонні колеги припускають, що ці накопичувачі стануть наступниками серії 990 PRO. Після випуску цих SSD було очевидно, що південнокорейський гігант надалі перейде на нову схему маркування, імовірно, з чотиризначними числами. Втім, поки не можна з повною упевненістю стверджувати, що SSD 9100 PRO стануть новим флагманом Samsung.

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 19)