Дженсен Хуанг вірить, що в майбутньому ШІ генеруватиме текстури, об'єкти та персонажів в іграх

Голова Nvidia відповів на низку питань для Moore Than Moore і поділився своїм баченням найближчого майбутнього. Зокрема, Дженсену Хуангу поставили питання відносно перспектив використання ШІ в іграх. Зараз компанія активно розвиває DLSS, яка поєднує кілька технологій — для створення додаткових пікселів й підвищення роздільної здатності, та технологію генерації проміжних кадрів. Також розпочинається впровадження технології ACE для роботи з ігровими NPC. Перспективи на найближче майбутнє — це генерація текстур та об'єктів. Або у вас можуть бути об'єкти низької якості, а ШІ покращить їх. Також ШІ створюватиме персонажів в іграх.

Очевидно, що всі майбутні ігри використовуватимуть штучний інтелект. У вас буде комп'ютер з ШІ, і ви зможете використовувати помічника Nvidia G-Assist в іграх. GeForce — це найбільший ігровий бренд у світі, який постійно зростає. Тому в майбутньому кожен власник такої відеокарти тією чи іншою мірою отримає доступ до цих технологій.

Також Дженсену Хуангу поставили питання про підтримку функцій Windows Copilot пристроями серії RTX. За його словами, Microsoft оголосила, що продукти RTX підтримуватимуть середовище Copilot. Також глава компанії зазначив, що фактично Nvidia почала впроваджувати AI PC ще дев'ять років тому, коли було представлено перше покоління GeForce RTX.

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Samsung різко збільшує інвестиції в GPU

Південнокорейська компанія має намір серйозно розширити інвестиції у сфері графічних процесорів. Корейська преса пише, що відповідні пропозиції вже розглядалися на засіданні ради директорів і на цей напрямок виділено кошти. Це дало поштовх для чуток, що компанія може спробувати представити власний GPU.

Зараз компанія співпрацює з AMD у сфері мобільної графіки. В останніх поколіннях чипів Exynos використовується графіка на основі архітектури AMD RDNA 3. Можливо, інвестиції буде спрямовано на розвиток цього напрямку. Але, ймовірно, корейський гігант розширюватиме свої технологічні можливості у сфері, яка пов'язана з чипами для ШІ. На тлі буму ШІ спостерігається стабільний попит на складні графічні чипи для обчислень ШІ, а Samsung вже стала важливим постачальником пам'яті HBM для таких чипів. Компанія може поліпшити рівень свого напівпровідникового виробництва для випуску чипів сторонніх компаній, на що зараз є великий попит. Очевидно, що Samsung хотіла б отримати більше вигоди від високого попиту на такі GPU, і вже робить певні кроки в цьому напрямку. Відомо, що Nvidia спільно з Samsung планують побудувати перший у світі автоматизований завод з виробництва напівпровідників у 2030 році. Успішна реалізація такого проєкту допоможе Samsung серйозно зміцнити позиції в галузі.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

У GOG можна безплатно отримати Shadows: Awakening

В ігровому магазині GOG зараз відбувається великий літній розпродаж, в рамках якого багато старих і не дуже старих ігор можна придбати з хорошими знижками. Одночасно стартувала роздача безплатної гри. Всі користувачі сервісу можуть забрати до своєї бібліотеки ізометричну рольову гру Shadows: Awakening. Це гідний представник жанру з високими оцінками та хорошими відгуками від гравців.

Гра вийшла у 2018 році, але якщо ви її пропустили раніше, то можете компенсувати це зараз. Роздача обмежена за часом і вам потрібно забрати гру протягом наступних 52 годин.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)