У Steam стартував літній розпродаж із мегазнижками на деякі з найкращих ігор усіх часів

Цього вечора в сервісі цифрової дистрибуції Steam розпочався масштабний літній розпродаж. Акція триватиме два тижні, протягом яких користувачі сервісу зможуть придбати багато старих та нових ігор за привабливими цінами. Вартість деяких проєктів знижено більш ніж на 90%.

Steam

Valve також підготувала окрему категорію із «Особливо спокусливими пропозиціями на деякі з найкращих ігор усіх часів». Сюди компанія відносить такі ігри, як The Witcher 3: Wild Hunt, Frostpunk, Disco Elysium - The Final Cut, Sid Meier's Civilization VI, Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, Middle-earth: Shadow of War і багато інших відомих проєктів.

З усіма пропозиціями літнього розпродажу Steam можна ознайомитися на головній сторінці платформи. Особливо спокусливі пропозиції наведено за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 90)

Драйвер GeForce 556.12 WHQL готовий до релізу The First Descendant

Корпорація Nvidia повідомила про доступність до завантаження свіжого Game Ready драйвера. Випуск GeForce 556.12 WHQL містить оптимізації для багатокористувацького лутер-шутера The First Descendant, де буде реалізовано набір фірмових технологій DLSS 3.5, а також оновлення для Payday 3 з підтримкою DLSS 3.

The First Descendant

У драйвері GeForce 556.12 WHQL «зелені» також усунули помилку нестачі пам'яті в The Last of Us Part I, «вильоти» на екрані завантаження в Halo Infinite, хибне відображення високої внутрішньоігрової затримки у Valorant та проблему з блокуванням мультиплексора (MUX) на ноутбуках під час запуску програми Overwolf. Супутня документація до свіжого релізу доступна за посиланням.

Завантажити актуальний набір драйверів для відеоадаптерів GeForce можна скориставшись пошуком на сайті Nvidia або через застосунок GeForce Experience (Nvidia App).

Дженсен Хуанг визнав, що для Nvidia в пріоритеті чипи для ШІ

Тайванська преса повідомляє, що Nvidia провела нові збори акціонерів. Під час заходу голова компанії Дженсен Хуанг відзначився кількома цікавими заявами. Він підтвердив, що компанія змістила акцент основних розробок з ігрових пристроїв на сферу штучного інтелекту. Також вона прагне створити нові ринки для застосування ШІ, включно з промисловими роботами та іншими галузями, де Nvidia може реалізувати свої технологічні напрацювання.

Окремо Дженсен Хуанг згадав перспективи Blackwell. Перші пристрої для ШІ на цій архітектурі вже анонсовані на конференції GTC у березні, а постачання має стартувати до кінця року. За словами голови компанії, Blackwell може стати найуспішнішим продуктом в історії комп'ютерної індустрії. Дуже амбітна заява, яка може втілитися в реальність. Великі IT-гіганти Amazon, Google, Meta, Microsoft, OpenAI, Tesla та інші вже готові купувати великі партії Blackwell, щойно нові прискорювачі обчислень стануть доступними. Раніше була інформація, що Nvidia планує реалізувати перший мільйон Blackwell ще до кінця поточного року. Компанія навіть почала шукати додаткових підрядників для пакування чипів, оскільки TSMC може не впоратися з такими обсягами виробництва та пакування чипів.

Усе це навряд чи потішить простих споживачів, які чекають потужних і доступних ігрових відеокарт. Вартість відповідних пристроїв за останні кілька років серйозно зросла. І коли з'явиться нове покоління, поки не ясно. Хоча за чутками топові моделі GeForce RTX 50-ї серії можуть анонсувати наприкінці року.

Джерело:
IT Home

Обговорити в форумі (коментарів: 72)

Вбудована графіка Intel Core Ultra 200V виступила в 3DMark Time Spy не гірше за iGPU Radeon 890M

Від неофіційних джерел продовжують надходити подробиці про швидкодію мобільних процесорів Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake). Ці чипи, нагадаємо, створені з прицілом на максимальну енергоефективність та з'являться в ноутбуках орієнтовно в другій половині вересня. Свіжа інформація присвячена продуктивності CPU Lunar Lake у 17- та 30-ватних конфігураціях.

Lunar Lake

Про головні особливості мобільних чипів Intel Lunar Lake ми розповідали в окремому матеріалі, також нещодавно став відомий модельний ряд Core Ultra 200V. Якщо коротко, то нові «камінці» запропонують вісім ядер (4P+4E), вбудовану графіку покоління Xe2-LPG та потужніший NPU-блок для прискорення ШІ-застосунків. Ще одна важлива особливість новинок — дизайн MoP (Memory on Package) з мікросхемами пам'яті LPDDR5X-8533 на одному текстоліті з процесорними кристалами.

Lunar Lake

Загалом процесори Intel Lunar Lake демонструють непогану продуктивність як при 30-ватному, так і при 17-ватному рівні TDP. Зокрема, у тестовому пакеті 3DMark Time Spy вони виступили не гірше за чипи AMD Ryzen AI 300 (Strix Point), чий офіційний реліз відбудеться 15 липня. До того ж вбудована графіка 30-ватного CPU Lunar Lake майже наздогнала дискретний відеоадаптер GeForce RTX 3050 Laptop.

Lunar Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

DeepCool припиняє продаж продукції у США через санкції

Цього місяця стало відомо про потрапляння компанії Beijing Deepcool Industries під санкції Міністерства фінансів США. Реакція американських ритейлерів не забарилася. Закордонні колеги звернули увагу, що до теперішнього часу продукція DeepCool зникла з віртуальних полиць більшості великих інтернет-магазинів, включно з Amazon, Newegg, Microcenter та BestBuy.

DeepCool

Зараз придбати товари DeepCool можна тільки у невеликих ритейлерів, які не встигають за дотриманням нових санкцій Сполучених Штатів. Що цікаво, Amazon Canada та BestBuy Canada теж перестали продавати продукти китайського вендора. В інших куточках планети, наприклад в Європі, включно з Україною, системи охолодження, блоки живлення та інші товари DeepCool, як і раніше, доступні для купівлі.

Обмеження проти Beijing Deepcool Industries були введені через співпрацю з російськими компаніями, які перебувають у санкційному списку. За даними влади США, компанія поставила їм товарів на суму понад мільйон доларів. У результаті американський підрозділ DeepCool був змушений припинити роботу зі своєю материнською компанією в Китаї, що і призвело до зникнення її продуктів в американських магазинах.

Джерело:
Vortez

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Патент Microsoft розкриває дизайн хмарної ігрової консолі Xbox

Хмарна ігрова консоль Xbox, відома під кодовим ім'ям Keystone, була скасована ще до офіційної презентації. Корпорація Microsoft як мінімум кілька років працювала над пристроєм, який забезпечував би доступ до хмарного ігрового сервісу Xbox Cloud Gaming, але зрештою згорнула проєкт. Софтверний гігант навіть встиг подати заявку до Відомства США з патентів та товарних знаків, де розкрив зовнішній вигляд приставки.

Xbox Keystone

Відповідний патент було опубліковано у грудні 2023-го. Зовні Xbox Keystone нагадує міні-комп'ютер, щоправда, обладнаний мінімальною кількістю портів. На лицьовій грані розміщено один USB Type-C, а на тильній стороні знаходяться HDMI, Ethernet та роз'єм для підключення кабелю живлення.

Xbox Keystone

Xbox Keystone також був помічений в офісі голови підрозділу Xbox Філа Спенсера (Phil Spencer). Під час одного з інтерв'ю він розповів, що головною причиною, через яку хмарну консоль було скасовано, стала висока ціна. Microsoft розраховувала на діапазон 99-129 доларів, але інженерам не вдалося наблизитись до цього показника. У результаті команда зосередилася на створенні застосунку Xbox TV для смарт-телевізорів.

Xbox Keystone

На цей момент розробка хмарної ігрової консолі Xbox повністю згорнута, й Microsoft поки не має планів щодо відновлення проєкту.

Xbox Keystone

Джерела:
Windows Central
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Steam отримає новий офіційний контролер, але не від Valve

Минуло п'ять років, як Valve офіційно згорнула виробництво Steam Controller. Але тепер на підході новий офіційний контролер для Steam. Це пристрій від японської компанії Hori, яка відома певній категорії споживачів за якісними геймпадами для консолей. Тепер Hori пропонує офіційно ліцензований пристрій для комп'ютерного сервісу Steam і сумісних ігор.

Контролер Horipad оснащений двома стіками, хрестоподібним перемикачем, чотирма великими кнопками під правою рукою і великими кнопками-тригерами на зворотному боці. Є вбудований гіроскоп. Присутні кілька додаткових програмованих кнопок і програмне забезпечення Hori, яке дає змогу повністю переналаштувати пристрій під себе. Передбачено бездротове підключення через Bluetooth або дротове підключення через USB-C.

Візуально новий пристрій нагадує прокачаний Horipad Pro для консолей Xbox. Ймовірно, він і був узятий за основу для нового контролера.

Hori запропонує свій контролер у чотирьох кольорах: чорному, білому, зеленому та фіолетовому. Вони надійдуть у продаж в Японії 31 жовтня за ціною 7980 єн (близько 50 доларів США). Ймовірно, пристрій так і залишиться продуктом для внутрішнього японського ринку. Але якщо компанія побачить високий попит на такі контролери, ми можемо побачити їх і на міжнародному ринку.

Згідно зі статистикою, користувачі Steam дедалі активніше користують геймпади. І Valve поступово оптимізує і покращує управління під такі пристрої. Можливо, компанія готує сервіс до великої кількості ліцензованих контролерів, і після Hori ми побачимо аналогічні пристрої й від інших виробників.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Рівень TDP процесора AMD Ryzen 7 9700X може зрости з 65 до 120 Вт

На початку місяця компанія AMD представила перші процесори Ryzen 9000 (Granite Ridge) для платформи AM5. Однією з примітних особливостей молодших моделей став невисокий рівень TDP. У Ryzen 7 9700X та Ryzen 5 9600X він становить лише 65 Вт, тоді як у попередників цей параметр дорівнює 105 Вт. Втім, специфікації десктопних процесорів Zen 5 можуть ще змінитися.

AMD Ryzen

Як повідомляє портал WCCFTech, компанія AMD розглядає можливість збільшення рівня TDP моделі Ryzen 7 9700X, про що «червоні» вже повідомили своїх партнерів. Він зросте з 65 до 120 Вт. Це дозволить процесору працювати на більш високих тактових частотах та відчутно підніме його продуктивність. Очікується, що завдяки збільшенню «апетитів» Ryzen 7 9700X зможе наздогнати або навіть обігнати Ryzen 7 7800X3D за ігровою продуктивністю.

Офіційні специфікації AMD Ryzen 7 9700X (65 Вт) на цю мить мають такий вигляд: 8 ядер/16 потоків з архітектурою Zen 5, 32 МБ кеш-пам'яті третього рівня й тактові частоти від 3,8 до 5,5 ГГц. Для порівняння, 105-ватний Ryzen 7 7700X працює на частотах від 4,5 до 5,4 ГГц. Тобто номінальний показник у 65-ватної новинки виявився на 700 МГц нижчим за попередника.

AMD Ryzen

На те, щоб визначитися з фінальними характеристиками та цінами CPU Ryzen 9000 (Granite Ridge) у компанії AMD є ще місяць. До продажу нові процесори AM5 мають надійти 31 липня.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Capcom анонсувала Dead Rising Deluxe Remaster

Японська компанія Capcom анонсувала ремастер Dead Rising. Оригінальна гра вийшла 2006 року на консолях Xbox 360. Це історія фотографа Френка Веста, який розслідує спалах зомбі-вірусу. Герой виживає у великому торговому центрі, який окупований ходячими мерцями. Ігри серії вирізняються особливою атмосферою з нальотом чорного гумору і великою різноманітністю в тому, як можна знищувати ворогів.

Наразі немає жодної інформації відносно нової версії гри. Dead Rising Deluxe Remaster орієнтована на сучасні ігрові платформи, у грі будуть графічні поліпшення. Але поки нам показали лише короткий тизер, і цього замало, щоб оцінити технічні зміни.

Дата релізу теж не озвучено. Можливо, Capcom випустить гру до кінця поточного року, оскільки у компанії поки що немає великих релізів на цей період.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)